Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Bir cocuga neye dokunup neye dokunamayacagini ogretmek ona herseyi kabullendirmek degildir.

Aksine cocuga kendiside istemedigi seylere hayir diyebilir bunu ogretmis oluruz.

Istediginiz pedegogu psikologi arastirin. Cogu ayni fikirde. Ebevynlerin cocuklara kati olmayan kurallar koymasi ve bu kurallara uymayi ogretmesi yonunde gorusleri.

Cocugun her yaptigina hayir demekten bahsetmiyoruz biz. Sinirlarini ogretmekten bahsediyoruz.

Ve emin olun baskasina ait bir seye dokunmamasini hayir lafiyla ogrenen cocuk baskasininda ona ait bir seye dokundugunda "Hayir" demeyide ogreniyor. Yani pisirik degil aksine sinirlarini bilen ve kendi sinirina dokunulunca sesi cikan cocuklar boyle yetisiyor.

Ben ne kırk cıkarması ne diş bugdayı yaptım
Aslan gıbı 1 yas kutlaması yaptım oda kızımın anladıgı bıle yok kendım ıcın yaptım
Eger cocuklu mısafırım olsa evde degıl dısarda bı mekan ayarlardım

Ruhen altından kalkamayacaksanız hıc gırısmeyın keyıf almak ıcın yapacagınız sey ezıyete donusurse ne anladık

Bırde icat cıkarıyorsunuz dıs bugdayıda nedır yahu ılk adımı mevlutu kınası bitmek bılmıyor

Asıl sizin ornekleriniz birbirinden komik ve yersiz. Konuyu anlamamak için inatla uygun olmayan örnekler sunuyorsunuz. Icmemeyi öğrensin diye 1 bardak domestos örneği sizinle diyalogu noktalamami sagladi. Hala uc orneklerden gidiyorsunuz anlamama konusundaki cabanizi da ayrıca anlamadım. Normal örnekler İlginizi çekmiyor ise siz başka bir yere konu açın.

Hakkaten çok gereksiz bi olay
Çocugum olunca inş dogum günü hariç herhangi bi kutlama yapmayı dusunmuyorum
Sizede eziyet olacakmıs zaten hiç girişmeyin daha iyi sende cocuklu kadınlarda rahat eder

Bence siz israrla konuyu manuple ediyorsunuz.

Konu bir cocuk evet hareketlidir kesfetmeyi sever herseyi karistirmak ister ama bunu ne zaman yapilip ne zaman yapilmayacagi ogretilmelir cocuga. Cocuk parkta istedigi kadar kosabilir kendi evinde istedigi kadar cekmece karistirabilir ama o cekmece misafirlige gittigi evin cekmecesi olmamali. Ya da bir deterjan dolabi olmamali. Cocuk bilmez orayida karistirmak ister bu esnada ebevyni devreye girer ve ona yapmamasi gerektigini soyler. Ebevynin ona sinir cizmesi onun iyiligi icindir onu ezik bir insan haline getirmez. Biz bunu savunuyoruz.

Sizde israrla uc orneklerle cocuga hicbir sekilde sinir cizilmemesi gerektigini bu cizilen sinirin cocugu baskiladigini ezik ses cikaramayan bir birey haline getirdigini savunuyorsunuz.

Katı olmayan kurallar çocuğu ağlata ağlata mi uygulanmalı? Özellikle 18 aylık bir bebeği ağlata ağlata büyük insanların sergileyecegi davranışlar mi beklenmeli? Burada benim için sorun çocuğa Hayır demeyi ogretip ogretmemek değil daha 18 aylık bir bebeğe Katı bir eğitim verilmesinin doğru olmadığı düşünmem. Adı üzerinde bebek. Birçok psikoloji yaklasimi 3 yaşından önce katı müdahaleleri kesinlikle doğru bulmamakla birlikte bunun ziddini savunanlarda olabilir tabi. Mesela bebeğe ağlata ağlata uyku eğitimi vermek gibi.

Bence siz ne demek istediğimi hiç anlamadiniz bile. Hiçbir sinir cizilmemesi değil 18 aylık bir bebeğe katı bir eğitim uygulanmasının uygun olmayacağını söylüyorum. Sanki 6 yaşındaki bir çocuğa Hayır denmemesi gerektigini söylüyormusum gibi algilamissiniz.

Niye siz uc örnek seçerken iyi ama :)
Çocuğun tüm meraklarina Hayır diyelim kim demiş burada?
Yorumların tümü bize mi görünmüyor anlamadım ki?
Başkasının eşyasına izinsiz ellenmez.
Gördüğü her kapı keşif diye açılmaz.
Bulduğu her şey aa o ne diye kafaya gecirilmez dedik.

Bu hem başkalarının özeline saygı geregi böyledir. Hem o aşırı meraklı çocuğun emniyeti için gereklidir aslında.

Her kapının arkasından ne çıkar bilemeyiz.
Çocuk çalmamasi gereken kapıyı bilecek, ellememesi gereken eşyayı da ayıracak net.
Ebeveyni öğretirse insallah tabi..

Iyi forumlar size.

Son düzenleme:

Konuyu yine manuple ettiniz.

Cocugu gerekirse aglatmaktan kim bahsetti burda?

Annelerin misafirlikte cocugu kontrol altinda tutmasi gerektiginden bahsettik.

Ayrica uyku egitimi hic bir mesajda gecmedi.

Aglatarak uyku egitimi vermeye de karsiyim zaten.

Ben bir ornek vermek isterim. Arkadas gurubumuzla bir araya geldik. Hepimiz bayan ve hepimizi 4-7yas arasi cocuklari vardi. Arkadaslarimizdan birisinin cocugu sus bitkisindeki cakil taslarini oldugu gibi klozete bosaltmis ve klozetin tikanmasini ve tasmasini saglamisti. Annesi orali bile olmamisti.

Cocuktur kesfetmek ister ama herseyin bir siniri ve kurali var. Baskasin evinde ozgurluk olmaz saygi olur.

Biz bu yuzden gorusmeyi biraktik. Cunku herkesin evine ciddi zararlar veriyordu.

2 tane cocugum var hatta birisine hiperaktivite teshisi kondugu halde, cocuklu katilmam gereken bir yer ise gozumun sinirlarindan ayirmam.

Hic bir cocugunun eline bir borek vererek hadi ye diye butun evde dolastirmadim. Kendi evimde yapmadigim hic bir seyi baskasinin evinde de yaptirmam.

Ozgur olmak ayri, sinir bilmek ayri. Pedegogun bana soyledigi "cocugun her istedigini yaparsaniz iyi bir insan degil, domuz yetistirirsiniz" demisti.

18 aylık bir çocuğa bir yetişkin gibi doğru anlatılır. O da sizi dinler ve anlar.
Her ağlamayi drama baglamayalim rica ederim. Gözyaşını silah olarak kullanan pek çok çocuk var.
Amaç dediğim olsun ben galip geleyim aglamasiysa aglasin bence.
Bir yeri agridigi için canı yandiği için aglamıyor ki
Annesini babasını her yerde utandiran isteklerinin sonu gelmeyen çocuklar bu yüzden var işte.
6 yaşına kadar her türlü isteğini ağlayarak yaptıran bir çocuğa Hayır demek için çok geç kalmissinizdir zaten.

Hayir demek kati bir egitim mi oluyor?

18 yasinda hayir demediginiz cocuk 6 yasinda sizi dinler mi zannediyorsunuz?

Ben 1 yasindaki bebegime deterjan dolabinin onune gelince " Hayir annecigim acmiyorsun o dolabi diyorum" ve her geldiginde ayni seyi soyledim. Simdi benim yuzume bakip "hayir annecim acma" dedigimde acmadan gidip oyuncaklariyla oynuyor. Agladigi felanda yok.

Neyse uzatmayalim konuyu. Herkesin fikri kendine.

Aman boşver kirlenirse kirlensin. Bak geçen benim kızlar aldılar yoğurdu ellerine,birbirlerini boyadilar, ellerini şıp şıp vurup kahkahalarla güldüler, duvarları, kapıları, parkeler boyadilar ama nasıl eglendiler. Yoğurt bitti, bende aldım elime bezi geçti gitti. Simdi evimin bütün duvarları kalemle resim çizilmiş, karalanmış halde. cuma günü kadın gelecek silecek, oldu bitti.
Eşyalarınızın kölesi olmayın, onlar sizin koleniz olsun.

Bende hiç çocuklu misafir diye ayırt etmezdim neticede benimde çocuğum var. Bi gün 2 çocuklu bi aile geldi. Ben hem çocuklar var diye hemde eşimin arkadaşını tanımıyorum diye erkekleri salona kadın misafirimi ve çocukları oturma odasında ağırlamaya karar verdim. Anneleri hiç ilgilenmedi. Ben kendi çocuğumla birlikte sofra bezi açtım ikramlıklardan yer sofrası yaptım. Oğlumun odası alt üst oldu neyse dedim. Oturma odası dağıldı. Olsun dedim. Sonra misafirler gitti çok şükür ucuz atlattık dedim eşime. .sen bi salona bak dedi. Salona bi girdim... aman Allahım.. bayram şekerlerini şekerlikten alıp yalayıp koltuklara yapıştırmışlar. Çerezleri resmen havaya fırlatmışlar . koltukların arası çerez. . Halı yapış yapış. .sehpalarda öle.. oturdum ağladım resmen.. önce koltukları sildim sonra halıyı.. süpürdüm toz aldım. . İnanın bi daha o aile ile görüşmedim. Belki beni kınarsınız ama evin kirlenmesini geçtim herkes kendi çocuğuna sahip çıkmalı.. gelen kadın gidene kadar oturdu. Ben onlar gittikten sonra 1 gün evi temizledim.

Sizi de çok iyi anlıyorum. Dikkat edeceksin başka çare yok. .

28 yıllık yaşam tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki yaramaz çocuk, engel olunabilir bir durum değildir. Tıpkı toplu taşıma araçlarında ağlayan çocuk gibi. Muhtemelen toplu ortamlardaki oksijen biyolojik bir etkiye yol açıyor çocukta, başka açıklaması olamaz.

Neyse, çözümü açıklıyorum. Yaramaz çocuklar yapın. Ve bu engelleyemeyeceğiniz zincirin bir parçası olun. Şimdi alt kat komşunuz düşünsün.

Yine boyle ozgur ruhlu misafirlerim geldi marifet ya bu slogan..oyuncak hamurunu banyonun Kapi kollarina sagy halinin iclerine kalaninida tavana yapistirmak suretiyle her yere atmislardi.

Haliyi yikamaya verdim fakat cikmadi lekesi. Ha birde gelirken jest olsun diye bakkaldan cikolata cerez almislar, evde var 7cocuk ellerine bana sormadan verdiler. Ohhh cocuklarda ellerinde cikolata ile perdeler koltuklar vs. Batirmislardi.

Gelme deme luksunde yok. 1dereceden akraba. Bende buyuk cocuguma tembih ettim. Buradan sen sorumlusun. Ben uyaramam, sen bak ve tatli dille uyar gerekirse kaldir ortaliktan onu diye.

bu konudan bende muzdaribim bu yüzden kendimede kızıyorum rahat ol diye telkin ediyorum ama olmuyor kanapelerin altına duvardaki saate kadar indiren çocuk misagirlerim çok oldu ama ençok muzdarip oldugum çiş yapma,tuvaleti batırma durumları nerelere bulaştı bilemiyorum bütün evi yıkayasım geliyor nasıl bu kadar rahat olunuyor biri banada ögretse keşke

Davet ediyorsam sonuçlarına katlanirim.
Yakın zamanda evime çocuklu arkadaşları davet ettim.1 er yaşında ikiz erkek + 4 yaş erkek + 4,5 yaş iki kız + 9 yaş iki kız oldular benimkilerle.Ne oldu oyuncaklar dağıldı etrafa,birazda kırıntı oldu ortalık.Zaten yemekli misafir sonrası süpürge açılır,ortalık toplanır.Ekstra bir şey olmadi yani.
Ne olabilir ki,öngörülebilen riskleri ortadan kaldırdıktan sonra hiç bir şey olmaz.Kendilerine zarar vermesinler,silinir supurulur yıkanır her türlü temizlenir ev...Sonuç olarak biz mutlu olduk yedik içtik sohbet ettik çocuklarda arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmiş oldular.
Aksini dusunseydim hiç çağırıp strese gitmezdim zaten.

PALYOÇA KİRALAYIN bir odada çocukları oynatsın hem siz rahat edersiniz hem bütün çocuklar keyif alır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…