- 26 Şubat 2010
- 5.613
- 5.658
- 198
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Inanmak istemedigimi nerden cikardiniz egitimciler tecrubeliler var burda gercekten bilgilenmek evladima faydasi olsun diye soruyorum. benim su aralar dusundugum durum bu.cocuguma mudahale ne sekilde nasil yapilmali.kizim anliyor artik neye kizip kizmadigimi.kizdigim birseyse yandan gozumun icine bakiyor ama yavas yavasta yapacagindan da geri kalmiyor kizacagimi da anlayinca yumusak bi ses tonuyla anneee diyor kizmiyayim diye.aslinda cocuklar bizden akilli.tabiki yasa ve ihtiyaca gore disiplin olmali.ama korkutmadan yipratmadan ama nasil iste..
Bir laf okumuştum: Çocuklar osuruk gibidir, herkes sadece kendi çıkardığına katlanabilir diye. Tam nokta atışı yapmışlar. :)Ben anlamıyorum.
Burada kim başkasının çocuğunun b.kundan, kusmuğundan tiksinmez diye anket yapsak kaç kişi ben tiksinmem der?
Çok fark yok.
Senin çocuğunun yaramazlığı, şimarikligi da sana tatlı geliyordur elbette.
Ettiği küfüre kahkaha atan anne baba yok mu? Bir daha de bakiiim yavrum!!ahahah :) diye.
Ama başkası ona bu halde nasıl değer versin, her şeyiyle bağrına bassin istersin?
Hayret ediyorum.
Bir laf okumuştum: Çocuklar osuruk gibidir, herkes sadece kendi çıkardığına katlanabilir diye. Tam nokta atışı yapmışlar. :)
Ahh sorma elimizde bir eser var ilmek ilmek nakis nakis islenmesi gereken iyi duzgun insan yetistirmek sorumlulugumuz cok.Aynen anlattığım gibi.
Bikmadan gerekirse yüz kere bir yetişkine açıklar gibi açıklayarak. .
Pes eden kaybeder.
Direnen kazanır.
Eserine bakıp mutluluk duyar.
Wooww arkadışın nasıl başardı 1.5 yaşında bebeyle anlaşmayı :))Ahahah çok iyiymiş :)
Ben de öğretmenim eğitim fakültesi mezunuyum.Yurt içi ve yurt dişinda eğitim nasil yapilir.Bir çok değsik kaynak okudum ve inceledim.Asla katilmiyorum.Bu öğretmen değil memur kafasi sus çocuğum otur sakın kalkma,sadece dinle ezberle ve yaz oohh ne güzel ben de maaş alayim.Eğitim nerde pardon?
Wooww arkadışın nasıl başardı 1.5 yaşında bebeyle anlaşmayı :))
Ben bizi anlıyor ama dinlemiyor diye sanıyordum
İmzami atıyorum. Benim iki çocuğum var. Jkiside zıt kutup. Yani fitratlari farklı.Ya var ya burada egitim egitim diye o kadar atip tutanlara Rabbim fıtrat ne demekmis tez ogretsin insallah. Bazi cocuklar istediginiz kadar egitin icinden geleni yapmaya devam eder. Beyin yapisi budur cunku o sekil calisir. Azicik psikoloji egitimi olan bir kimsenin bunu cok rahat anlamasi gerek aslinda ama ... Ustelik cocuktan bahsediyoruz yerinde oturup hic sesi cikmayan cocuktan ben korkarim zeka geriligimi var, sosyapat mi olacak diye.
Ya var ya burada egitim egitim diye o kadar atip tutanlara Rabbim fıtrat ne demekmis tez ogretsin insallah. Bazi cocuklar istediginiz kadar egitin icinden geleni yapmaya devam eder. Beyin yapisi budur cunku o sekil calisir. Azicik psikoloji egitimi olan bir kimsenin bunu cok rahat anlamasi gerek aslinda ama ... Ustelik cocuktan bahsediyoruz yerinde oturup hic sesi cikmayan cocuktan ben korkarim zeka geriligimi var, sosyapat mi olacak diye.
Iste anlıyor ama işine gelmiyor diyoruz mesela eşimize taviz vermek istemiyoruz dimi :)
Arkadaşım ona yetiskinmis gibi davranmış hep.
Beni anladığını biliyorum o zaman dinlememek gibi bir lüksü yok.
Ağlamasınin önemi yok.
Doğru olan bu ise bu doğru gerçekleşecek.
Tabi ki büyük bir sabır ister emek ister.
Çocuk yetiştirmek kolay.
Doğru yetistirmesi olay :)
Tabi birisi ona Hayır dediğinde sınırını bilip 1 adım bile ileriye gidemeyecek. Veya Hayır sesini cikartamazsin dediğinde de sesini cikarmayip kabul edecek. Neyse çocuk gelişimi eğitimi vermek değil amacım ama benim söylediğim şeye karşın canavar çocuk veya gözbebeği çocuk argumani sunmaniz hiç mantığa uygun değil hanimfendi. Çünkü ben herseyi kurcalayan aşırı yaramaz çocuğu değil 1.5 yaşında Hayır i baskı ile kabul etmis bakin ogrenmis degil tepeden inme kabul etmis neden sorusunu bile soramayan bir çocuğu dert edindim. 18 aylık bebegin bilinçli bir şekilde Hayır dediğini düşünmek de ne kadar hayalperest bir düşünce.Hayır asıl kötülük çocuğa dünya onun etrafında dönüyor duygusu aşılamaktir hanımefendi. Çünkü topluma karistiginda o çocuk herkesin göz bebeği olmayacak.
Herhangi bir x kişisi olduğu acı gerçeği ile bodoslama karşılaşacak :)
Minicik bebe dediginiz bir birey doğduğu andan itibaren.
Hiç de sessiz tipler olmuyorlar.
Insan haklarına saygılı birer birey oluyorlar. Haa bir de canavar olarak görülmüyorlar ki bu çok güzel bir şey. .
Kırılacak olan objeleri filan kaldır çocuklara da yer sofrası yap oturup yeşinler yine de kirlenirse de yapacak bişey Yokİyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Tabi birisi ona Hayır dediğinde sınırını bilip 1 adım bile ileriye gidemeyecek. Veya Hayır sesini cikartamazsin dediğinde de sesini cikarmayip kabul edecek. Neyse çocuk gelişimi eğitimi vermek değil amacım ama benim söylediğim şeye karşın canavar çocuk veya gözbebeği çocuk argumani sunmaniz hiç mantığa uygun değil hanimfendi. Çünkü ben herseyi kurcalayan aşırı yaramaz çocuğu değil 1.5 yaşında Hayır i baskı ile kabul etmis bakin ogrenmis degil tepeden inme kabul etmis neden sorusunu bile soramayan bir çocuğu dert edindim. 18 aylık bebegin bilinçli bir şekilde Hayır dediğini düşünmek de ne kadar hayalperest bir düşünce.
18 aylık bebek merakı hayatı ve sınırlarını keşfetme arzusu baskın ve otoriter bir karakter tarafından kirilirsa gayet de sessiz ve içine kapanık bir birey olur BENCE.
Bu nedenle, uçlarda gezinilmemeli. Nasıl ki sisirilmemeli veya gözbebeği bebek haline getirilmemeli bir o kadar da Hayır sus yapma etme konusma vs. Denilerek ezilmemeli annenin veya babanın ego aracı haline gelmemeli. Denge sağlanmalı diye boş yere konuşmuyor uzmanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?