Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Aynen anlattığım gibi.
Bikmadan gerekirse yüz kere bir yetişkine açıklar gibi açıklayarak. .
Pes eden kaybeder.
Direnen kazanır.
Eserine bakıp mutluluk duyar.

Bir laf okumuştum: Çocuklar osuruk gibidir, herkes sadece kendi çıkardığına katlanabilir diye. Tam nokta atışı yapmışlar. :)

Cocuklar anne babalarin yansimalaridir.her simarik gordugum cocukta anne babanin yetersiz verimsiz ya da yanlis yetistirme tarzindan kaynaklandigina sahit oldum.cocugum icin napabilirim diye bir kitap okumayan yada tv kanallarini degistirirken cocuk egitimi konusunu gecipte dizi magazin abuk subuk program izleyen anne cocugum neden simarik ya da yetersiz vs demesin zaten.. derler ya hep Allah hayirli evlat versin hayir efendim o oyle degil Allah hayirli anne baba olmayi nasib etsin.cocuklarimiz bizim yansimalarimizdir.huysuz aksi simarik soz dinlemez cocuklarin sucu yok onlari yetistiren anne baba hatta diger buyuklerde..

Bence hoşgörü olmayı denemelisin.Ama tabi ki sana da hak veriyorum çocuklar bazen bezdirebiliyorlar :) Bunun için önemli eşyalar falan varsa ortalıktan kaldır ve yumuşak bir tavırla uslu durmalarını söyleyebilir ya da çocukların hepsini bir odada toplayıp oyun oynayabilirsiniz en azından sadece orası dağılmış olur.

Konu nerelere geldi...
Yahu bırakın çocuğu, benim evime gelen koskoca adam döner berjerimi kırdı.
Döne döne rayından çıkartıp, yanındaki seypayla beraber devrildiler.
Ve tek umursadığım, adama bir şey olmamasıydı, şuan aklıma geldi tekrar unutmuşum bile.
Eşya yahu bu, dünya malı.
Bu kadar kıymetliyse, sarıp sarmalayıp saklayın, kimseyi de çağırmayın...

Konu sahibinin asil konusuna gelirsem ben cocuk odasina aliyorum cocuklari oyuncaklari da ortaya koyuyorum oynayin ama sakin suriaya dokunmayin sunu ellemeyin diye kararli konusuyorum ve bir sorun olursa da bana seslenin ilgilenirim diye de ekliyorum.buyuklerse de ellerine defter kalem vs veriyorum zaman geciriyorlar.ikram zamani da mutfakta yer sofrasi ya da masa da hazirliyorum .onlarla da sohbet ediyorum arada ilgi gosteriyorum aa bu teyze bizi sevdi ilgileniyor diye dusundukleri icin de sozumu dinliyorlar.sevdirmek de onemli ama dengeli.

Ya var ya burada egitim egitim diye o kadar atip tutanlara Rabbim fıtrat ne demekmis tez ogretsin insallah. Bazi cocuklar istediginiz kadar egitin icinden geleni yapmaya devam eder. Beyin yapisi budur cunku o sekil calisir. Azicik psikoloji egitimi olan bir kimsenin bunu cok rahat anlamasi gerek aslinda ama ... Ustelik cocuktan bahsediyoruz yerinde oturup hic sesi cikmayan cocuktan ben korkarim zeka geriligimi var, sosyapat mi olacak diye.

Biz cocuga kural ogretmekten bahsediyoruz hicbir mesajimizda cocuk sadece sussun ezberlesin demedik.

Seviyeyi asagiya cekiyorsunuz. Zira konular aldigimiz maasa kadar geldi.

Uslubunuzda cok itici. Kendi dogrularinizi boyle uslupla savunursaniz hakli olsaniz bile haksiz duruma dusersiniz.

Wooww arkadışın nasıl başardı 1.5 yaşında bebeyle anlaşmayı :))

Ben bizi anlıyor ama dinlemiyor diye sanıyordum

Iste anlıyor ama işine gelmiyor diyoruz mesela eşimize taviz vermek istemiyoruz dimi :)
Arkadaşım ona yetiskinmis gibi davranmış hep.
Beni anladığını biliyorum o zaman dinlememek gibi bir lüksü yok.
Ağlamasınin önemi yok.
Doğru olan bu ise bu doğru gerçekleşecek.
Tabi ki büyük bir sabır ister emek ister.
Çocuk yetiştirmek kolay.
Doğru yetistirmesi olay :)

İmzami atıyorum. Benim iki çocuğum var. Jkiside zıt kutup. Yani fitratlari farklı.
Ayrıca misafir evi kirletme, eşyayı kırmış umursamam. Bir sohbet bir muhabbet bir gülücük yeter.

Kimse çocuk dediğin yerinde oturacak sesi çıkmayacak hiç demedi.
Neden işinize geldiği gibi anlıyorsunuz?
Hadi alintilayin olur mu öyle bir yorumu.

Aklı başında insan çocuğunun parmağında oyuncak olmak yerine çocuğunu doğruya alıştırmak için emek verir, savaşır.

Gereği yapılırsa eğer doğru eser çıkıyor ortaya. Istenen sonuca varilamiyorsa emin olun bir yerde uygulama hatası var.
Küçücük bir hata sizi başarıya götüremeyebilir.
20 kere diren, doğruda ısrar et.
Bir kere verdiğin taviz tavizi doğuruyor gibi gibi..

Benim bebegim 1 yasinda ve cok hareketli. Evin her cekmecisini acip icini bosaltiyor.

Bende evde pesinden dolaniyorum tabi.

Tehlike arzetmeyen cekmeceleri acmadina izin veriyorum hatta bazen oyuncaklarini koyuyorum buluyor mutlu oluyor.

Ama mesela gecenlerde deterjan dolabini acti. " hayir annecim hayir acma lutfen orayi" dedim dinlemedi acti tabi. Sonra ben kapattim aldim odaya goturdum. Her gun duzenli olarak geldi deterjan dolabinin onune ben her seferinde " hayir annecim kapat o dolabi" dedim.

Inanir misiniz gecenlerde yine geldi dolabin onune dolabin kulpundan tuttu yuzume bakti "Hayir annecim acmiyorsun o dolabi" dedim ve dolabi acamadan surunerek baska odaya gitti.

Tabi cocuk bu. Yanliz birakilmaz yine gider acar ama o an benim yuzume bakti ve hayir sozumu dinleyerek acmadi dolabi.

Cocuklar inatci varliklardir ama biz ebevynler kararli ve tutarli olmak zorundayiz.

Tabi birisi ona Hayır dediğinde sınırını bilip 1 adım bile ileriye gidemeyecek. Veya Hayır sesini cikartamazsin dediğinde de sesini cikarmayip kabul edecek. Neyse çocuk gelişimi eğitimi vermek değil amacım ama benim söylediğim şeye karşın canavar çocuk veya gözbebeği çocuk argumani sunmaniz hiç mantığa uygun değil hanimfendi. Çünkü ben herseyi kurcalayan aşırı yaramaz çocuğu değil 1.5 yaşında Hayır i baskı ile kabul etmis bakin ogrenmis degil tepeden inme kabul etmis neden sorusunu bile soramayan bir çocuğu dert edindim. 18 aylık bebegin bilinçli bir şekilde Hayır dediğini düşünmek de ne kadar hayalperest bir düşünce.
18 aylık bebek merakı hayatı ve sınırlarını keşfetme arzusu baskın ve otoriter bir karakter tarafından kirilirsa gayet de sessiz ve içine kapanık bir birey olur BENCE. Hele ki ağlatarak yani kanirta kanirta öğretmek asla doğru bir davranış değil bence.
Bu nedenle, uçlarda gezinilmemeli. Nasıl ki sisirilmemeli veya gözbebeği bebek haline getirilmemeli bir o kadar da Hayır sus yapma etme konusma vs. Denilerek ezilmemeli annenin veya babanın ego aracı haline gelmemeli. Denge sağlanmalı diye boş yere konuşmuyor uzmanlar.

Son düzenleme:
Kırılacak olan objeleri filan kaldır çocuklara da yer sofrası yap oturup yeşinler yine de kirlenirse de yapacak bişey Yok

Hayır sesini cikaramazsin ne ya?
Bence onu diyen yorulmasin direk ağzını bantlasın çocuğun :)
Çok komik örnekleriniz var.
Uçuruma yürüyen çocuğa Hayır yavrum deriz mesela. Yürü çocuğum keşfet mi dersiniz siz?

Bir meraklı yorumlar.
Anlatmak istediğiniz şey her neyse bu konu yeri değil.
Zira keşif amaçlı çıkılan her yolculuğa özgür bırakılmaz çocuk.
Deterjani keşfetmek için içsin çocuk ne dersiniz? Şöyle bir bardak domestos iimmmm bir şey olmaz öğrenecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…