Yaramaz oğlum ve yaptığı!!

neden yaptın diye sordun mu sebep neymiş...
Sordum. "bilmiyorum" diyor. Şaka gibi. Akşam onun üstünü değiştirmeye odasına gittim Ona dedim ki" sana neden bu şekilde bir ceza verdiğimi biliyor musun oğlum" dedim. Evet, arkadaşıma tokat atıp burnunu kanattığım için dedi. Hala neden yaptığını bilmiyor musun dedim Bilmiyorum diyor bana şaka gibi.

Netim. Biraz sonra arkadaşın yanına gideceğim, tekrar bir konuşacağız.
bakalım nasıl tepkı verecek cunku bana gore 5 yas kucuk sıze ıhtıyac duyacaktır
bızede soyleyın bakalım ne dıcek arkaadsınız

Evet. Özür dileyeceğim. Ama karşı tarafın biraz sakinleşmesini bekliyorum. Ceza tablosu yaptık. Eğer ki cezasını başarı ile çekerse bitirirse, tekrar geçen seneki gibi gülen yüz tablosu yapacaz:)

Onun canını sıkan bişey mi var iyice bi düşünün..
Biryerde eksiğiniz yanlışınız yolunda gitmeyen bişeyler olmalı..
Çünkü çocuğun yaptığı yaramazlıklar ebeveynlerinin yanlışlarıyla da alakalı.

İnan ki olayı sormadım. Nedir ne değildir. Neden oldu. Çünkü oğlumun bu davranışlarını biliyorum ve ne yapsamda engelleyemediğimizi. Durduk yere yapabiliyor bunu? Gerçekten eli ağır.
benım oglum ıcın ogretmen bırıne vurdu dese mesela ben sorgularım cunku egenın hıc vur elı yok ona vurana bıle bılmem vururmu . ona hep dıyorumkı bak sen arkadaslarına bısey yaparsan duserler kafalarını vururlar bısey olur sakın vurm ıtma ogretmene soyle dıyorum
hos bazı ogretmenler bana sıkayet etmeyınde dıyebılıyormus ama buda cocugun vurmasına sebeb olur. daha oncedende olmus anladıgım kadarıyla o yuzden sormamıssın ne neden nasıl dıye. pekı kızgınmı sıze yoksa gayet susmus bır sekılde cezasını cekmeye razımı

tablolarla filan gozunu korkutmayin bence..bu sadece otoriteye(suan icin siz oluyorsunuz) karsi korku duymasina sebep olur ve aslinda mekanik zorunlu bi davranis kazandirmis olursunuz.
yapacaginiz sey ona hikaye ya da oyunla yaptiginin ne kadar cirkin bisey oldugunu anlatmak olmali..mesela bi hikaye uydurun,yaramaz bi cocugun arkadasina zarar verdiginde arkadasinin ne kadar incindigini,ailenin evde cocuklarini teselli ederken ne kadar uzulduklerini vs..ya da bunu oyunla gosterebilirsiniz..
goz hizasina inip 40 milyon kere konussaniz da sonuc ayni olur,cocuklar oyunla ogrenir.
silah konusunda taviz vermeyin,istese de almayin bundan sonra..su sisesinden silah yapiyormus ya,kizmayin bunu yapti diye cunku yeniden yapicak.olabildigince kayitsiz kalin ilgiyi kesin,cuf cuf diye etrafta silahiyla kosusurken acin komedi filmi izleyin muzik dinleyin..sizin kizdiginizi bildigi icin sirf dikkat cekmek icin de yapiyor olabilir bunu..
ama odasinda tek basina birakmak filan,bugun bu tutumu devam ettirmeyin.

bence cezadan çok sebebini öğrenmeye çalış sebep ne karşı taraf sataştı mı korkuttu mu ne bilim tahrik mi etti. aralarındaki sorun ne ise onu çözmeye çalışın. karşı tarafın ailesi ile birlikte. öğretmen görmemiş mi neden kaynaklı olduğunu.. oğlunuz çok küçük ve duygularını kontrol etmeyi sizden öğrenicek..

bakalım nasıl tepkı verecek cunku bana gore 5 yas kucuk sıze ıhtıyac duyacaktır
bızede soyleyın bakalım ne dıcek arkaadsınız
Evet evet, hatasını biliyor. Tekrarladığını, itme kakma, güreş oyunlarını tekrar tekrar kötü bir şey olduğunun, öyle oyun olmadığının söylenmesine rağmen hala geçen seneden beri devam ettiriyor. Yani bakıcının oğlu ile bir arada kalmaya başladığı zamandan beri. Oturmaya gittiğimde bile bir erkak arkadaşı olsa, aynı şekilde iterek oyun oynuyor. Susmuş ve cezasını çekiyor. Birde " annecim çok güzel yemek yapmışsın, annecim banyoya ne kadar güzel sabun almşsın, annecim sen çok güzelsin vb." şeyler demeye başladı. :)

Peki o bakıcının oğluyla hala görüştürüyor musunuz hala o bakıcı mı devam ediyor

Şöyle meyve saatinde onu yanımıza aldık. Yedik içtik. tekrar konuştuk. Ama yatmaya odasına gitti. Dün çok sinirli olduğum için onun yemek hazırlanana kadar odasında olmasını, söyledim. Yemek saatinde geldi, yedik içtik. Ben mutağı toplayana kadar benimle durdu, oyalandı. Gerçekten dün çok kızgındım ona. Bugün tabi daha farklı olacak. Daha iletişim içinde ama cezası devam.

benim oğlum martta 5 olucak.. yaşıtlarına göre iri bir çocuk.. sınıfta aynı yaşta bir oğlanla anlaşamıyorlar.. uzaktan da akrabayız.. çocuk bizimkine takmış sataşıp duruyor bizimkinin de hoşuna gidiyor boğuşmak.. ama karşıdaki bizimkinin yarısı geçen bi vurmuş dudağı patlamış yavrunun. ben şok tabi niye yaptın diyorum beni korkuttu kızdırıyor beni diyo.. iki aile öğretmenlere kızdık çok çünkü o derece sorun varsa aralarında niye bizim haberimiz yok ve bu olay olurken siz neredeydiniz dedik. anlık oluyor diyip duruyorlar.. yok öyle bişey iki çocuk arasındaki gerilimi fark edemiyorsan yazık yani..
şimdi ailece dışarıda buluşup kaynaştırıcaz çocukları sizde böyle deneyebilirsiniz..

Peki o bakıcının oğluyla hala görüştürüyor musunuz hala o bakıcı mı devam ediyor
Yok yok şimdi sadece haftasonu arkadaş ile bir araya gelirsek gözetimimizde görüşüyorlar. Ama bir araya geldiklerinde hala aynı şeyler. Oğlum şimdi tam gün anaokuluna gidiyor.

Yarın gideceğim işte. Öğretmenini çağırdım bize gelecek. Haftaya onunla tekrar evde de konuşacağız. Ben oğlumu biliyorum, engelleyemedim onu. Orda yaramaz çocuklarda var onlara da uyuyor, ama yapmamaları lazım.

Yok yok şimdi sadece haftasonu arkadaş ile bir araya gelirsek gözetimimizde görüşüyorlar. Ama bir araya geldiklerinde hala aynı şeyler. Oğlum şimdi tam gün anaokuluna gidiyor.

Bence hiç görüşmeseler daha iyi
Siz arkadaşınızla tek görüşün ama çocuklar görüşmesin

Tabi ki ben hiç bir zaman demiyorum ki ben dört dörtlük anneyim. Muhakkak benim de eksiklerim vardır. Yanlış yaptığım şeyler. Çok esnek veya çok otoriterimdir belki. Ama ben çok anlayışlı olan, dinleyen, oğlumla ilgilenen bir anneyim. üzülüyorum gerçekten

DVD de ne izletiyorsunuz?Bizde her akşam kitap okuruz. Dün akşam o çok sevdiği kitap okumayı bile yapmadım. Kendi başına odasında uyudu.

İngilizce ders cd lerî var

Bazıları sadece şarkı bazıları çizgi film İngilizce hepsi

Bir de heves etti çizgi fîlm arabaları alalım diye bulamadık tv de yok diye şirinler aldık

Toplam 4 bölüm kırk dakika açmadan şu kadar bölüm izle deyince bitirip kapatıyor

en azindan cok sinirli halinize surekli taniklik etmemis..
ceza devam etsin ama tablolar gercekten onu ilerde cizelgelere tabi ve yazili kurallar olmadikca soz dinlemeyen bi cocuk haline getirebilir..
sozunuz kural olsun bu kadar..
davranislariniz tutarliysa bu oglunuz icin yeterli.
hikaye anlatarak yola getirme yolunu gercekten tavsiye ederim,can kulagiyla sizi dinler emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…