- 20 Ağustos 2015
- 6.539
- 15.761
- 248
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
acaba kavga dövüşlü oyunlar falan mı oynuyo kiAsla yoktur. Kesinlikle. Biz küs olsak bile eşimle hiç sesimizi yükseltmeyiz. Belli etmeyiz. Zaten ikimizde adliye mensubu insanlarız. Dövüş, kavga olayları gelmez bize:)
Arabalar ve uçaklar var bende. Adresini ver yollim:) Bizimde çizgi filmlerimiz öyle. Bende alım Cd. Zaten İngilizce dersi de görüyorlar. Telefondan izletmektense, DVD den izler.İngilizce ders cd lerî var
Bazıları sadece şarkı bazıları çizgi film İngilizce hepsi
Bir de heves etti çizgi fîlm arabaları alalım diye bulamadık tv de yok diye şirinler aldık
Toplam 4 bölüm kırk dakika açmadan şu kadar bölüm izle deyince bitirip kapatıyor
Evet, uyduruk bu tarz hikayelerde anlatabilirim. Teşekkür ederim.en azindan cok sinirli halinize surekli taniklik etmemis..
ceza devam etsin ama tablolar gercekten onu ilerde cizelgelere tabi ve yazili kurallar olmadikca soz dinlemeyen bi cocuk haline getirebilir..
sozunuz kural olsun bu kadar..
davranislariniz tutarliysa bu oglunuz icin yeterli.
hikaye anlatarak yola getirme yolunu gercekten tavsiye ederim,can kulagiyla sizi dinler emin olun.
Bir oyun var. Adı ne bilgisayar oyunu, bakıcının oğlundan görmüş onu. Adını bilmiyorum. diyordu adını. Ama unuttum. Bilmiyorum öyle şeyleri. Bir iki defada telefondan İngilizce video izlerken benim mutfağa gitme süremi fırsat bilerek dövüşlü video açmış. ben ona birdaha açarsan vermem sana dedim. Bir iki defa yaptı bunu. Ama artık onu da kaldırdım. Ama arkadaş çevresinde ki oyunla öğrendi bunu.acaba kavga dövüşlü oyunlar falan mı oynuyo ki
yani bi yerden öğreniyo bunları çünkü
o yaşta çocuk nerden bilsin
bence bu şiddet içeren hareketleri nerden öğreniyosa onu bulup kaldırmayı deneyin
Arabalar ve uçaklar var bende. Adresini ver yollim:) Bizimde çizgi filmlerimiz öyle. Bende alım Cd. Zaten İngilizce dersi de görüyorlar. Telefondan izletmektense, DVD den izler.
Sen üzme kendini. Ben mesela her gün yemekten sonra ellerini ağızlarını yıkatıyorum,wc sen sonra muhakkak el yıkanıyor ama bazen gözümün içine baka baka yıkamıyorlar ve o elleriyle bir şeylere dokunuyorlar. Ben Eğitimini veriyorum ama bazen bunun dışına çıkabiliyorlar.Tabi ki ben hiç bir zaman demiyorum ki ben dört dörtlük anneyim. Muhakkak benim de eksiklerim vardır. Yanlış yaptığım şeyler. Çok esnek veya çok otoriterimdir belki. Ama ben çok anlayışlı olan, dinleyen, oğlumla ilgilenen bir anneyim. üzülüyorum gerçekten
Yok ayrılmadık. Birlikteyiz. Evde bağrış, çağırış vs. şeylerimiz hiç yok. Yansıtmadık oğluma. Ama çok zeki bir çocuk bir şeyler hissetmiştir tabi ki ama asla ve asla kavgamız olmamıştır. Zaten öyle şeyimiz olsa ayrılırdık. Ya bugün öğleden sonra gideceğim, ya da yarın öğleden sonra. Ama çok üzgünüm.merhaba..oğlum da geçen ay 5 yaşını bitirdi.hareketli oyunlar seviyor,arkadaşlarıyla da boğuşmalı koşmalı oyunlar oynamak istiyorlar bu yaşta sanırım.
geçen gün öğretmeni aradı ve sınıfta oyun oynarken ,başka bir çocuğun oğlumu göğsünden ısırdığını söyledi.ciddi birşey değil ama bilginiz olsun dedi,özür diledi bir de..pastacılık oynuyorlarmış(oğlum da aynısını anlattı) diğer çcouk kendini fazla kaptırmış,oğlum kremaymış,ısırıvermiş.o an farketmemişler de kalabalık karmaşadan..sonradan görmüş öğretmen üstünü değiştirirken:)
sizin olayda öğretmen sebebini söyledi mi tokat atmasının? yani ne bileyim oyunda kendini kaptırmıştır,anlaşmazlık olmuştur,diğer çocuk birşey demiştir canını sıkan vss...hani haklı çıkarmak değil amacım ama mutlaka bir sebebi vardır.
verilen ceza da bu sebebe göre değişmeli bana göre.
diğer çocuğun annesi de arkadaşım bu arada,kızıp ceza vermemesini rica ettim,yanlışlıkla olmuş diyerek.tabi öğretmen sınıfta kızmış doğal oalrak ..
bir de siz ayrıldınız mı eşinizden ? eğer ayrıldıysanız ,oğlunuzda da bazı belirtiler olması muhtemel,agresfilik şiddete başvurmak gibi.
Çok teşekkür ederim. Ben oğluma kaç defa anlattıysam anlar gibi yaptı ama devam etti. Kaç zamandır tekrar etti bu. Dün en sonunda burun kanaması olayı olunca çok sinirlendim. Dün çok kötü oldum. Ağladım. Bugün ona karşı daha yumuşak olacağım ve cezası hala devam edecek. Tekrar sağolasın.Sen üzme kendini. Ben mesela her gün yemekten sonra ellerini ağızlarını yıkatıyorum,wc sen sonra muhakkak el yıkanıyor ama bazen gözümün içine baka baka yıkamıyorlar ve o elleriyle bir şeylere dokunuyorlar. Ben Eğitimini veriyorum ama bazen bunun dışına çıkabiliyorlar.
Hangi çocuk arkadaşıyla kavga etmeden büyümüş ki bizimkiler büyüsün. Sonuçlarının be olacağını tam olarak idrak edemedikleri için bazen böyle davranıyorlar.
Bunu devamlı yapıyor deseydin evet ortada büyük bir sorun vardır derdim. Eminim tatlı dille,ödül ceza Yöntemiyle anlayacaktır hatasını.
Geçen yıl okulda pinyata patlatmışlar ve Şekerleri kapışırken oğlum bir arkadaşını itmiş. Bir kerelik olan bir şey ve o anın heyecanıyla yaptığını biliyorum. Oturup anlattım yaptığının yanlış olduğunu,Arkadaşının kötü düşüp bir yerlerini yaralayabileceğini ve bir daha böyle bir şey duymadım öğretmeninden.
Sen de kendinde suç arama sakın.
cidden mi ayrılmadınız,en son dava açıyordunuz??* neyse o konuda bişey yazmayayaım daha fazla,zamanında çok yazmıştım size:):)Yok ayrılmadık. Birlikteyiz. Evde bağrış, çağırış vs. şeylerimiz hiç yok. Yansıtmadık oğluma. Ama çok zeki bir çocuk bir şeyler hissetmiştir tabi ki ama asla ve asla kavgamız olmamıştır. Zaten öyle şeyimiz olsa ayrılırdık. Ya bugün öğleden sonra gideceğim, ya da yarın öğleden sonra. Ama çok üzgünüm.
Tabi ki ben hiç bir zaman demiyorum ki ben dört dörtlük anneyim. Muhakkak benim de eksiklerim vardır. Yanlış yaptığım şeyler. Çok esnek veya çok otoriterimdir belki. Ama ben çok anlayışlı olan, dinleyen, oğlumla ilgilenen bir anneyim. üzülüyorum gerçekten
Kimi? Nasıl?Anlamadım ki...Utandırmalisin.
Şuanda çok şükür sıkıntım yok. Çok şeyler yaşadık 1 sene de ama şimdi şükür iyim. Açtım, geri aldık:) Bencede o konulara girmeyelim, olay bitmiştir konuşmayalımcidden mi ayrılmadınız,en son dava açıyordunuz??* neyse o konuda bişey yazmayayaım daha fazla,zamanında çok yazmıştım size:):)
yanında bağırma çağırma olmasa da çocuklar her tür ruh halini bilir ve hisseder.bu olayın sebebi diye söylemiyorum bunu da.
Cezaya devam.
Ama siz yılmayın. Sabredin ki o da anlasın yaptığının yanlış olduğunu
Ama ilgileniyoruz biz oğlumla. İlgisiz anne baba değiliz. Her konuda ilgiliyiz. Bazen kızıyorlar ki şu çocuğu biraz kendi haline bırakın. Size çok bağımlı diye. Ama bu tür oyunları seviyor. Kaç kere konuşmamıza rağmen vazgeçmedi. O nedenle en son cezaya başvurduk.Bence Yanlışı biliyor ama tepki çekmek istiyor. Hem de acil şekilde.
Anne baba bana bakın benimle ilgilenen diyor. Anne baba hem çocukla ilgilenecek hem de yanlış OLDUĞUNU anlatacak.
Çocuk önce ilgiyi görüş tepki Çekme isteğin bırakacak slnra da yanptığının yanlış OLDUĞUNU anlayacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?