Yaramaz oğlum ve yaptığı!!

Asla yoktur. Kesinlikle. Biz küs olsak bile eşimle hiç sesimizi yükseltmeyiz. Belli etmeyiz. Zaten ikimizde adliye mensubu insanlarız. Dövüş, kavga olayları gelmez bize:)
acaba kavga dövüşlü oyunlar falan mı oynuyo ki
yani bi yerden öğreniyo bunları çünkü
o yaşta çocuk nerden bilsin
bence bu şiddet içeren hareketleri nerden öğreniyosa onu bulup kaldırmayı deneyin

Arabalar ve uçaklar var bende. Adresini ver yollim:) Bizimde çizgi filmlerimiz öyle. Bende alım Cd. Zaten İngilizce dersi de görüyorlar. Telefondan izletmektense, DVD den izler.

Evet, uyduruk bu tarz hikayelerde anlatabilirim. Teşekkür ederim.

merhaba..oğlum da geçen ay 5 yaşını bitirdi.hareketli oyunlar seviyor,arkadaşlarıyla da boğuşmalı koşmalı oyunlar oynamak istiyorlar bu yaşta sanırım.
geçen gün öğretmeni aradı ve sınıfta oyun oynarken ,başka bir çocuğun oğlumu göğsünden ısırdığını söyledi.ciddi birşey değil ama bilginiz olsun dedi,özür diledi bir de..pastacılık oynuyorlarmış(oğlum da aynısını anlattı) diğer çcouk kendini fazla kaptırmış,oğlum kremaymış,ısırıvermiş.o an farketmemişler de kalabalık karmaşadan..sonradan görmüş öğretmen üstünü değiştirirken:)
sizin olayda öğretmen sebebini söyledi mi tokat atmasının? yani ne bileyim oyunda kendini kaptırmıştır,anlaşmazlık olmuştur,diğer çocuk birşey demiştir canını sıkan vss...hani haklı çıkarmak değil amacım ama mutlaka bir sebebi vardır.
verilen ceza da bu sebebe göre değişmeli bana göre.
diğer çocuğun annesi de arkadaşım bu arada,kızıp ceza vermemesini rica ettim,yanlışlıkla olmuş diyerek.tabi öğretmen sınıfta kızmış doğal oalrak ..
bir de siz ayrıldınız mı eşinizden ? eğer ayrıldıysanız ,oğlunuzda da bazı belirtiler olması muhtemel,agresfilik şiddete başvurmak gibi.

Bir oyun var. Adı ne bilgisayar oyunu, bakıcının oğlundan görmüş onu. Adını bilmiyorum. diyordu adını. Ama unuttum. Bilmiyorum öyle şeyleri. Bir iki defada telefondan İngilizce video izlerken benim mutfağa gitme süremi fırsat bilerek dövüşlü video açmış. ben ona birdaha açarsan vermem sana dedim. Bir iki defa yaptı bunu. Ama artık onu da kaldırdım. Ama arkadaş çevresinde ki oyunla öğrendi bunu.

Arabalar ve uçaklar var bende. Adresini ver yollim:) Bizimde çizgi filmlerimiz öyle. Bende alım Cd. Zaten İngilizce dersi de görüyorlar. Telefondan izletmektense, DVD den izler.

Aslında cd leri biz almadık

Okul gönderîp izleyin dedi

Biz de bilgisayar yerine salonda rahatça izleyelim diye DVD aldık

Eşim biz de film izleriz vs demişti ama ben hala film vs izlemedim valla

Açıp kapatmayı da oğlum biliyor gerekirse bana da öğretir diyorum

Teklif için çok saool

Sen üzme kendini. Ben mesela her gün yemekten sonra ellerini ağızlarını yıkatıyorum,wc sen sonra muhakkak el yıkanıyor ama bazen gözümün içine baka baka yıkamıyorlar ve o elleriyle bir şeylere dokunuyorlar. Ben Eğitimini veriyorum ama bazen bunun dışına çıkabiliyorlar.

Hangi çocuk arkadaşıyla kavga etmeden büyümüş ki bizimkiler büyüsün. Sonuçlarının be olacağını tam olarak idrak edemedikleri için bazen böyle davranıyorlar.

Bunu devamlı yapıyor deseydin evet ortada büyük bir sorun vardır derdim. Eminim tatlı dille,ödül ceza Yöntemiyle anlayacaktır hatasını.

Geçen yıl okulda pinyata patlatmışlar ve Şekerleri kapışırken oğlum bir arkadaşını itmiş. Bir kerelik olan bir şey ve o anın heyecanıyla yaptığını biliyorum. Oturup anlattım yaptığının yanlış olduğunu,Arkadaşının kötü düşüp bir yerlerini yaralayabileceğini ve bir daha böyle bir şey duymadım öğretmeninden.

Sen de kendinde suç arama sakın.

Yok ayrılmadık. Birlikteyiz. Evde bağrış, çağırış vs. şeylerimiz hiç yok. Yansıtmadık oğluma. Ama çok zeki bir çocuk bir şeyler hissetmiştir tabi ki ama asla ve asla kavgamız olmamıştır. Zaten öyle şeyimiz olsa ayrılırdık. Ya bugün öğleden sonra gideceğim, ya da yarın öğleden sonra. Ama çok üzgünüm.

Çok teşekkür ederim. Ben oğluma kaç defa anlattıysam anlar gibi yaptı ama devam etti. Kaç zamandır tekrar etti bu. Dün en sonunda burun kanaması olayı olunca çok sinirlendim. Dün çok kötü oldum. Ağladım. Bugün ona karşı daha yumuşak olacağım ve cezası hala devam edecek. Tekrar sağolasın.

cidden mi ayrılmadınız,en son dava açıyordunuz??* neyse o konuda bişey yazmayayaım daha fazla,zamanında çok yazmıştım size:):)
yanında bağırma çağırma olmasa da çocuklar her tür ruh halini bilir ve hisseder.bu olayın sebebi diye söylemiyorum bunu da.

Çocuk gelisimci olarak cezaya karsı değilim ama doğru cezaya.. Ana sınıfına giderken arkadasımı ittim diye ögretmenim tüm gün oturma cezası vermisti ve aglayarak beklediğimi hala unutamıyorum.. lütfen sizde önce bi uzmanla görüsün

Öncelikle şunu belirteyim ki ben siz suçlusunuz demiyorum..
Bazen bizler hata yapabiliyoruz ve çocuklar bu hatalar yüzünden bizi uyarıyorlar böyle yaramazlıklara..
Yani yolunda gitmeyen bişeyler var dikkat et diye..
Siz mutlaka uzman yardımıyla hareket edin ve sorun çözülene kadar da devam edin..
Ben de götürüyorum kızımı psikoloğa ve somut bir sorunumuz yok..
Sadece kaçırdığım atladığım bişey olmasın diye..

Şuanda çok şükür sıkıntım yok. Çok şeyler yaşadık 1 sene de ama şimdi şükür iyim. Açtım, geri aldık:) Bencede o konulara girmeyelim, olay bitmiştir konuşmayalım Tekrar sıkıntı olursa yazacağım ama. Daha kime anlatım:):)):) Belki bu da bir etkendir, hissetmiş olabilir böcüğüm:)

Beş Yaşında kaynım konusuna yazacaktım. Yazamadım.

Beş yaşındaki bir çocuk doğru ve Yanlışı vs anlattığınızda anlar evet ama Uygulaması kolay değildir. Anlarken dinlerken büyük givi olsalar da hareket vakti çocukturlar.

Haftasonuna kadar cezasını aynen uygulayın. Haftasonu bunu yaptığı arkadaşlarının canınjn yandığını üzüldüğünü eğer böyle yaparsa ailelerinin kendisi ile oynamasına izin vermeyeceklerini söyleyin. Ona birisi zarar verse onun canının yanacağını sizin ve ailenizin çok üzüleceğini dışarıda bir cagede güzel bir yiyecek içecek eşliğinde anlatın. Asla çocuğumuza zarar gelsin istemediğinizi sizin istemediğiniz givi diğer ailelerin de istemediğini söyleyin ve konuyu kapatıyorum ama şikayet getirme diyin.

Ve annesi babası birlikte oyun oynayın parkta Kayın koşun onun arkadaşları olun. Bakalım sizi itip kakacak mı? Sonra da oyun için ona teşekkür edin öok güzel arkadaş OLDUĞUNU söyleyin.

Karı koca Çocuğunuz üç çocuk gibi açıkhavada Koşarak oynayın.

Bakalım o hafta neler olacak okulda../

Cezaya devam.
Ama siz yılmayın. Sabredin ki o da anlasın yaptığının yanlış olduğunu

Bence Yanlışı biliyor ama tepki çekmek istiyor. Hem de acil şekilde.

Anne baba bana bakın benimle ilgilenen diyor. Anne baba hem çocukla ilgilenecek hem de yanlış OLDUĞUNU anlatacak.

Çocuk önce ilgiyi görüş tepki Çekme isteğin bırakacak slnra da yanptığının yanlış OLDUĞUNU anlayacak :)

Ama ilgileniyoruz biz oğlumla. İlgisiz anne baba değiliz. Her konuda ilgiliyiz. Bazen kızıyorlar ki şu çocuğu biraz kendi haline bırakın. Size çok bağımlı diye. Ama bu tür oyunları seviyor. Kaç kere konuşmamıza rağmen vazgeçmedi. O nedenle en son cezaya başvurduk.

Şimdi ben taşa tutulucam ama durmayacağım yazacağım malesef... Valla ben süpürgeli terlikli oklavalı pek çok dayak yedim annemden şimdi hatırlayıp gülüyorum anneme de şaka yollu takıldıpım oluyor keşke ceza verseydin tv cezası ne bileyim yemek cezası falan diye olmaz yine aynısını yapardın diyor Ben hafif yollu şiddete karşı değilim açıkçası ne bileyim biraz korkutmanında zararı yok bu kadar naif yetiştirilmemeli çocuklar bu kadar ebeveyn yanlış mı yaptı yani çoğumuz dayak yedik çocukken psikolojimiz bozuk mu ? YOOOOO... Herşey normal mi ? EVEEEETT.. Şimdi ki çocuklar fazlasıyla şımarık ve ne bileyim her dedikleri yapılıyor üstelik yoktan hayırdan anlamayan bir nesil yetişiyor bu korkutmuyor mu sizi ?

Beni ürkütüyor açıkçası tamam anlıyorum çocuk evlat çok değerli ama yani anlatabildim mi bilmiyorum

Geçenlerde Satınalmacı bir arkadaşımız yahu aries (bir oğlu var bu arada) oğlumu pedagoga götüreceğim bu akşam erken kaçıyorum dedi. Haliye merak ettim nedir konu diye o da bana dedi ki Kayınpeder rahatsız artık sayılı günleri ölümü anlatması için pedagoga götürüyorum ! Neeeee diyebildim... Hangimizi pedagoga götürdüler deden ölecek diye ? Ya da kardeşini dövdün demek hadi bakalım pedagoga dedi annemiz babamız ? Var mı aranızda böyle olan ? Benimkiler net anne babaydı. Deden öldü ! Demek kardeşini dövdün ha al sana Taş gibiyim kardeşlerimde öyle maşallah.. Bir tuhaflık yok mu sizcede ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…