• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaramaz oğlum ve yaptığı!!

Yiyemez. Akşam denedi ve yiyemedi. Odasından sadece yemek yemek için çıktı. Şimdi bir tablo hazırladım ona pedagog eşliğinde. 5 gün hafta cezalı. Tekrar bu şekilde davrandığı her gün cezası artacak. Dün kendisi odasında uyudu. Az önce aradım kreşini, baktım bir sıkıntı yok diyorlar şimdilik.
Ama bu cok agır lutfen
odasında bu sekılde kalması dogru degıl
oyuncaklarınıda atmıssınız
sılah uygun olmayabılır ama bızdede var bu ona yapabılecegınız en buyuk kotuluk bılıyormusunuz :(
kendınızı dusunun en sevdıgınız kazagı esınız cope atsa , aılesıne saygısız oldugunuz ıcın nasıl dusunursunuz?

Ceza yöntemi yerine ödül yöntemi deneseniz
Mesela yaptığı yanlış birşey yapmaması konusunda uyarıp atıyorum bir hafta bunu yapmazsa lunaparka götürmek gibi, yada daha başka çok sevdiği bişeyle ödüllendirseniz..

Şimdi bu sefer olmuş bitmiş

Ama sorunu bu yönde çözmeyi berden öğrenmiş bizim okulda örneğin vuran çocuklar bellidir

Örümcek adam vs muhabbeti yapanlar belli

Daha önce ona vuran oldu ise o da vurmuştuk ayarı kaçmış burnu kanamış

Şiddetin kaynağını bulun bir ara Keloğlan izleyip abuk sunum konuşuyorlardı mesela çocuklar

Sorununu neden şiddet ile çözdüğünü bulursanız bunlarla kalır vukuatı aksi halde ceza vs çözmez sorunu

Öncelikle geçmiş olsun
ben şöyle düşünüyorum 5 yaş küçük b ir yaş ve onun yaptığı hatadan siz sorumlusunuz . buraya kadar sıkıntı yok.mutlaka bir yerlerde hata yapıyor olmalısınız. Nasıl dıye dusunmek tabı kendınızı sorgulamanız gerekıyor.

Evde şiddet varmı , şiddete maruz kalıyor mu? siz yapmasanız bile başka birinden bunu yaşıyor olabilir mi? illa tokat değil itme kakma'da olabilir bu durum.

ayrıca ben nacizane fikrim 5 yaş cocuk için televizyon için erken , telefon olmaması gereken bişey. ogluma bu sene hazıran ayında ben amelıyat oldugumda babası tablet almıstı cunku hem amelıyatlıydım eve cıktıgım gunden berı ona benım bakmam lazımdı. oyalansın dıye aldı 2 ay saglam kaldı 2. ayın sonunda ben elımden dusurdum tabletı ve bozuldu suanda ne yenısını alıyoruz ne yaptırıyoruz. bilgisayar ve ınternete gelınce okul acıldıgında ınternet baglattık onlıne etut aldıgı ıcın ama yınede ıcım rahat degıl keske ben daha becerıklı olsaydım el yazısı konusundada buna ıhtıyac duymasaydık dıyorum.

ceza sistemine karşıyım bu cocugu daha cok hırcınlastırır ınatlaşmaya sürükler diye düşünüyorum. Hatasını anlamadan ne yaparsanız yapın bunu anlamadıgı ıcın ceza bıle alsa bunu tekrarlayacaktır. Mutlaka başka bir yöntemi vardır belkide cocuk saldırdı yanı durup dururkenmı gelişmiş olay?
Cute, evet bizde anne baba olarak eksik olabiliriz. Çalışan bir anne ve baba çocuğu, çalışmayan anne çocuğundan her zaman biraz daha farklıdır. Belki annem beni neden bırakıp işe gidiyor hırçınlığı, belki ben okula gitmek istemiyorum hırçınlığı, belki de neden sabahın köründe sıcacık yatağımdan kalkıyorum hırçınlığı vardır üzerinde. Ama artık iyi ve kötüyü ayırt edebilecek yaşta oğlum. yaptığı şeyin farkında olan bir çocuk. Hatasını biliyor. Eve geldiğinde ve ona bugün ne yaptığını sorduğumda bana sadece" anne biz arkadaşlarımla oynadık" diyip, yaptığı ve farkında olduğu "tokat" hatasının yanlış olduğunu bilip, bunu bana anlatmayıp, bana kızacaklar(40 defa yapma dendiği için) bilincinde olan bir çocuk. Zeki ve akıllı olan bir çocuğun iyi niyetten anlamayıp, haraketlerine halen devam ediyor ise artık ceza kısmı devreye girer diye düşündüm ve arkadaşımı aradım. Kendisini pedagog. Bana artık oğlumun ceza kısmına geçiş yapmamı söyledi. Evde asla ve asla şiddet yoktur. Hatta bağırma bile çok nadirdir. Hatta akşam kendisine sorduğumda yani " baban seni dövüyor mu", "annen sana tokat atıyor mu? "hayır anne" dediğinde peki kendisinin neden öyle yaptığını sordum ve bana oyun olduğunu, savaş yaptıklarını söyledi. Kiminle oynuyorsun sen böyle oyunları dediğimde ise bana bir kaç arkadaşının adını söyledi. Zaten bizim blokta arkadaşın oğlu da onunla bu şekilde oynuyor ve kızıyorum. Yani oğlumun bu durumu tamamen dışardan öğrendiğini ugulaması. Televizyon ve telefon kısmına gelince, yarım saatten fazla Tv izleyemez. Belli bir kanalı vardır onu izler. biter. Telefon kısmında ise okulda öğrendiği şarkıyı oradan açıp tekrar dinleriz. Veya İngilizce bişiyler bakarız o da her zaman olmaz ve yine belli bir süreyi geçmez. Ben daha başka bir yöntem bulamadım. Cezadan başka. Sanırım etkili olmaya başladı bile. Az önce öğretmenini aradım ve bir sıkıntı olmadığını söyledi.

1.evde ya da etrafında şiddet gören uygulayan var mı ?
2.her istediğini istediği an aldınız mı?
3.yeteri kadar ilgi gösterebiliyormusunuz yani kaliteli zaman diyeyim

Durmadan ,bıkmadan doğruyu yanlışı anlatın,tabi ki dayak çözüm değil aksine daha büyük dert açar başınıza mesela arkadaşına neden vurduğunu sorun ama yargılamadan sakince yapın,benimde oğlum 2 yaş sendromunda onunla ilgili bir yazı okumuştum demiş ki 2 yaş sendromu ortalama 17-18 aylık başlar 36 aya kadar devam eder eğer bu dönemi ebeveyn kaynaklı hatalarla geçirirlerse yanlış tepkiler sonucu yanlış öğrenirlerse ( mesela çocuk anneyi ısırdığında ya da vurduğunda gülünürse ) bu dönem uzayabilirmiş böyle bir durum olabilir belki de umarım çabuk geçer

Ceza yöntemi yerine ödül yöntemi deneseniz
Mesela yaptığı yanlış birşey yapmaması konusunda uyarıp atıyorum bir hafta bunu yapmazsa lunaparka götürmek gibi, yada daha başka çok sevdiği bişeyle ödüllendirseniz..
Yaptık. Bunları yaptım önceki vukuatlarında. Ödülden anlamadı. Daha şımardı. Yapmadı. O nedenle ceza yoluna başvurdum:(

Ama bu cok agır lutfen
odasında bu sekılde kalması dogru degıl
oyuncaklarınıda atmıssınız
sılah uygun olmayabılır ama bızdede var bu ona yapabılecegınız en buyuk kotuluk bılıyormusunuz :KK43:
kendınızı dusunun en sevdıgınız kazagı esınız cope atsa , aılesıne saygısız oldugunuz ıcın nasıl dusunursunuz?
Silahlarını attım. Nedeni de şu okulda su şişesini bile silah yapıp, onunla güya arkadaşlarını öldürüyormuş!!!!!!!! Çok üzüldüm. Çok sinirlendim ve utandım. Ondan topladım onları.

Şimdi bu sefer olmuş bitmiş

Ama sorunu bu yönde çözmeyi berden öğrenmiş bizim okulda örneğin vuran çocuklar bellidir

Örümcek adam vs muhabbeti yapanlar belli

Daha önce ona vuran oldu ise o da vurmuştuk ayarı kaçmış burnu kanamış

Şiddetin kaynağını bulun bir ara Keloğlan izleyip abuk sunum konuşuyorlardı mesela çocuklar

Sorununu neden şiddet ile çözdüğünü bulursanız bunlarla kalır vukuatı aksi halde ceza vs çözmez sorunu
Evet ya öğreniyorlar. Hatta bütün kahramanların tişörtlerinden aldırdı. Çocuklar arasında ki muhabbetlere bakar mısın? Aynen yapıyorlar bunu.

1.evde ya da etrafında şiddet gören uygulayan var mı ?
2.her istediğini istediği an aldınız mı?
3.yeteri kadar ilgi gösterebiliyormusunuz yani kaliteli zaman diyeyim

Durmadan ,bıkmadan doğruyu yanlışı anlatın,tabi ki dayak çözüm değil aksine daha büyük dert açar başınıza mesela arkadaşına neden vurduğunu sorun ama yargılamadan sakince yapın,benimde oğlum 2 yaş sendromunda onunla ilgili bir yazı okumuştum demiş ki 2 yaş sendromu ortalama 17-18 aylık başlar 36 aya kadar devam eder eğer bu dönemi ebeveyn kaynaklı hatalarla geçirirlerse yanlış tepkiler sonucu yanlış öğrenirlerse ( mesela çocuk anneyi ısırdığında ya da vurduğunda gülünürse ) bu dönem uzayabilirmiş böyle bir durum olabilir belki de umarım çabuk geçer
1- Arkadaştan bu şekilde oynamayı öğrendi. Ara sıra da dayak yedi. (Bakıcının oğlu)
2- Kısmen aldık. Her zaman olmasa da alındı. Yalan diyemem.
3- Çalışıyorum. Her zaman olmasa da kaliteli zaman geçiriyoruz. Çok yorgun isem onunla telden İngilizce şarkılar, açıyor. Onları dinliyoruz. Kitap okuyup yatıyoruz, o kadar.

İşte uzak tutmalı onları

Su tabancası vardı yazın sitenin çocuklarında hatta tüfeği

Bizimki de istedi tatilde de gördü biz ona sopa gibi su fışkırtanını aldık öbürü uygun değil vs dedik

Bir çocuk vardı babamın silahı var demişti mesela sınıfta onu söylemiştik öğretmene annesine söyleyin varsa getirmeye vs kalkar diye

Olumsuzluklar hep var ve olacak ama bunları uzak tutmak lazım

Oyuncakları silah yapıp korkutanlar bizde de var öğretmen engellemeye çalışıyor

Savaşın kötülüğünü anlatın afrikadaki aç çocukları tv de dinledi benimki tabağında yemek bırakmıyor mesela

Oğullarımız aynı yaşta bu arada yukarı yazmamışım

İşte uzak tutmalı onları

Su tabancası vardı yazın sitenin çocuklarında hatta tüfeği

Bizimki de istedi tatilde de gördü biz ona sopa gibi su fışkırtanını aldık öbürü uygun değil vs dedik

Bir çocuk vardı babamın silahı var demişti mesela sınıfta onu söylemiştik öğretmene annesine söyleyin varsa getirmeye vs kalkar diye

Olumsuzluklar hep var ve olacak ama bunları uzak tutmak lazım

Oyuncakları silah yapıp korkutanlar bizde de var öğretmen engellemeye çalışıyor

Savaşın kötülüğünü anlatın afrikadaki aç çocukları tv de dinledi benimki tabağında yemek bırakmıyor mesela

Oğullarımız aynı yaşta bu arada yukarı yazmamışım
Bizde sitede ki çocuktan gördü ve ağladı diye silah almıştık ona. Aslında ağlasın, alma yani. Diyorum ya bizimde suçumuz var. Legolarla bile silah yapıyor. Ya su şişesi silah yapılır mı? O bile aynı. Topladım hepsini.

Bizde sitede ki çocuktan gördü ve ağladı diye silah almıştık ona. Aslında ağlasın, alma yani. Diyorum ya bizimde suçumuz var. Legolarla bile silah yapıyor. Ya su şişesi silah yapılır mı? O bile aynı. Topladım hepsini.

İşte ağlasın unutuyor sonra

Bir arkadaşın oğlunun nörf mü adı bilemedim şimdi plastik mermisi tüfeği var

Onlara gittik oynadı kadın da şu oyuncakçıdan aldık sana göre küçüğü de var dedi

Neyse birkaç gün sonra o oyuncakçıdan gittik bizimki istemedi başka birşey almaya gittik çünkü

Aradan kaç ay geçti geçen diyor aa ınun oyuncağından ama o büyük bu nedenle büyüyünce alırım ben dedi

Benim oğlum henüz bilgisayar telefon oyunu bilmiyor

Arada sınıftaki çocukların tableti varmış vs diyor

Bilgisayar aldık eve bu senin dedik yazı yazıyor boyama yapıyor çıktı alıyor arada da çizgi film ama oyun vs yok

DVD aldık onun cd takıp dinliyor vs

Kütüphanesi doldu taşıyor kitap okuyoruz

Şiddetten mümkün olduğunca uzağız

Ağlarsa ağlasın makul değilse alınmaz
Bu gerekçe ile balon almadığımı bilirim ev balon dolu bir tane daha istedi hayır dedim ağladı yine de almadım

Bir daha da ister ama baktı açıklayarak almayacağımı söyledim ağlamaz

şiddet şiddeti doğurur nerden öğreniyor dövmeyi..buna inmek lazım çocuk psikoloğuna götürün öfke sorunu var çocuğunuzun benim kızım hiç dövmeyi bilmez çünkü yoktur...görümcemin çocukları şiddete meyilli sürekli vurma yanlısı çünkü görüyorlar çocuğunuza özür dilettirin birdaha yapmayacağı m desin yazıktır bu arada öğretmen nerdeymiş

İşte ağlasın unutuyor sonra

Bir arkadaşın oğlunun nörf mü adı bilemedim şimdi plastik mermisi tüfeği var

Onlara gittik oynadı kadın da şu oyuncakçıdan aldık sana göre küçüğü de var dedi

Neyse birkaç gün sonra o oyuncakçıdan gittik bizimki istemedi başka birşey almaya gittik çünkü

Aradan kaç ay geçti geçen diyor aa ınun oyuncağından ama o büyük bu nedenle büyüyünce alırım ben dedi

Benim oğlum henüz bilgisayar telefon oyunu bilmiyor

Arada sınıftaki çocukların tableti varmış vs diyor

Bilgisayar aldık eve bu senin dedik yazı yazıyor boyama yapıyor çıktı alıyor arada da çizgi film ama oyun vs yok

DVD aldık onun cd takıp dinliyor vs

Kütüphanesi doldu taşıyor kitap okuyoruz

Şiddetten mümkün olduğunca uzağız

Ağlarsa ağlasın makul değilse alınmaz
Bu gerekçe ile balon almadığımı bilirim ev balon dolu bir tane daha istedi hayır dedim ağladı yine de almadım

Bir daha da ister ama baktı açıklayarak almayacağımı söyledim ağlamaz
DVD de ne izletiyorsunuz?Bizde her akşam kitap okuruz. Dün akşam o çok sevdiği kitap okumayı bile yapmadım. Kendi başına odasında uyudu.:(

şiddet şiddeti doğurur nerden öğreniyor dövmeyi..buna inmek lazım çocuk psikoloğuna götürün öfke sorunu var çocuğunuzun
Bakıcının oğlundan öğrendi. Aynısını uyguluyor. Model alma olayı var ya bu yaşta. Hemen kapıyorlar. Pedagog ile görüşüyoruz.

Cute, evet bizde anne baba olarak eksik olabiliriz. Çalışan bir anne ve baba çocuğu, çalışmayan anne çocuğundan her zaman biraz daha farklıdır. Belki annem beni neden bırakıp işe gidiyor hırçınlığı, belki ben okula gitmek istemiyorum hırçınlığı, belki de neden sabahın köründe sıcacık yatağımdan kalkıyorum hırçınlığı vardır üzerinde. Ama artık iyi ve kötüyü ayırt edebilecek yaşta oğlum. yaptığı şeyin farkında olan bir çocuk. Hatasını biliyor. Eve geldiğinde ve ona bugün ne yaptığını sorduğumda bana sadece" anne biz arkadaşlarımla oynadık" diyip, yaptığı ve farkında olduğu "tokat" hatasının yanlış olduğunu bilip, bunu bana anlatmayıp, bana kızacaklar(40 defa yapma dendiği için) bilincinde olan bir çocuk. Zeki ve akıllı olan bir çocuğun iyi niyetten anlamayıp, haraketlerine halen devam ediyor ise artık ceza kısmı devreye girer diye düşündüm ve arkadaşımı aradım. Kendisini pedagog. Bana artık oğlumun ceza kısmına geçiş yapmamı söyledi. Evde asla ve asla şiddet yoktur. Hatta bağırma bile çok nadirdir. Hatta akşam kendisine sorduğumda yani " baban seni dövüyor mu", "annen sana tokat atıyor mu? "hayır anne" dediğinde peki kendisinin neden öyle yaptığını sordum ve bana oyun olduğunu, savaş yaptıklarını söyledi. Kiminle oynuyorsun sen böyle oyunları dediğimde ise bana bir kaç arkadaşının adını söyledi. Zaten bizim blokta arkadaşın oğlu da onunla bu şekilde oynuyor ve kızıyorum. Yani oğlumun bu durumu tamamen dışardan öğrendiğini ugulaması. Televizyon ve telefon kısmına gelince, yarım saatten fazla Tv izleyemez. Belli bir kanalı vardır onu izler. biter. Telefon kısmında ise okulda öğrendiği şarkıyı oradan açıp tekrar dinleriz. Veya İngilizce bişiyler bakarız o da her zaman olmaz ve yine belli bir süreyi geçmez. Ben daha başka bir yöntem bulamadım. Cezadan başka. Sanırım etkili olmaya başladı bile. Az önce öğretmenini aradım ve bir sıkıntı olmadığını söyledi.
o arkadası oyuna dahılmıydı acaba elınn ayarı kacmıs olabılır mı ?

Benim Oğlumu da gecen yıl bir Arkadaşı kaşından ısırmıştı okulda. Ve ailesi kusura bakmayın bile demedi. Bence aileyi arayıp özür dileyin. Ben olsam öyle yapardım.

Malesef çocuklar bazen bizim öğrettiğimiz şeylerin dışında davranabiliyor. Ben gülen yüz tablosu Yaptım çok işe yaradı. Bütün annelere tavsiye ederim. Üzgün yüz almamak için çabalıyorlar ve daha dikkatli davranıyorlar.

Silahlarını attım. Nedeni de şu okulda su şişesini bile silah yapıp, onunla güya arkadaşlarını öldürüyormuş!!!!!!!! Çok üzüldüm. Çok sinirlendim ve utandım. Ondan topladım onları.
peki 5 gün konusunda netmısın

Kızlar Oğlum 5 yaşını dolduracak bu ayın sonunda nasipse. Yaşı küçükte değil fazla. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatınca anlayacak bir şey. Nedense anlamıyor. Söylüyoruz, anlatıyoruz, sadece anlık anlıyor, özür diliyor ve sonra tekrar eski hareketlerini tavırlarını sürdürüyor. Dün işten eve girdim ve telefonum çaldı. Baktım oğlanın öğretmeni. Meğerse benim oğlum dün okulda bir arkadaşının yüzüne "tokat" atmış ve çocuğun burnunu kanatmış!!!!! Çocuğun burnunun kanaması da bir hayli sürmüş ve doğal olarak ailesini aramışlar. Ailesi de çok kızmış. Oğlum okuldan gelene kadar öyle sinirliydim ki anlatamam. Böyle gerçekten ilk defa artık dövmek istedim oğlumu. Tabi ki dövmedim ama çok kızdım. Babası ile anlattık ona yaptığı yanlışı. Ceza verdik. Bakalım ne olacak. Ya ben neyi eksik yapıyorum? Ne yapmam lazım? Derler ya "dayak cennet çıkma", doğru mu acaba? Şuanda cezalı? TV, Televizyon, Telefon hiç bir şey yok. Çikolata yok. Sınırlı sayıda ve zamanda idi dediğim bu şeyler, artık hepsi bitti. Çok sinirliyim gerçekten ya!!!

Edit: Bir çocuğunda sırtını ısırıp, morarttı!!!!!!
neden yaptın diye sordun mu sebep neymiş...

o arkadası oyuna dahılmıydı acaba elınn ayarı kacmıs olabılır mı ?
İnan ki olayı sormadım. Nedir ne değildir. Neden oldu. Çünkü oğlumun bu davranışlarını biliyorum ve ne yapsamda engelleyemediğimizi. Durduk yere yapabiliyor bunu? Gerçekten eli ağır.

Back
X