çok güzel anlatmişsin ben hiç diyet liste oluşmadim. oluştuğumda kendimizi kandirmiş oluyoruz degilmi?Merhaba, öncelikle müsait bir zamanınızda http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/biraz-konusalim-mi.897125/ yazımı okumanızı istiyorum, yıllarca kilo problemi yaşadım ve artık ciddi bir kararla başladım. O yüzden bu konuda yeterince bilgi sahibiyim. Yani bu kiloyla mı tavsiye veriyor demeyin diye söylüyorum iki yıl önce ideal kiloma ulaştım ama yediğim için yine aldım.
Öncelikle, bence bir diyet listesi oluşturmayın. Çünkü aslında, bu listelere sadık kalamadığımız için kiloluyuz. Bir şeye bir listeye bağımlı olmak. Yemememiz gereken besinleri daha cazip yapıyor. Bu düşünce ile de yemeğe saldırıyoruz ve diyetimiz bozuluyor.
Her şeyden önce, beyninizi buna hazırlayın. Bir kaç ayınızı alan, zorlu bir yolculuğa başlayacaksınız. (İlk kez deneyeceğim dediğiniz için bunları anlatıyorum.) Eski yeme düzeniniz bir daha olmayacak. Bu zamana kadar sağlıklı beslenmediğimiz için kilo aldık. O yüzden biz diyet yapmıyoruz, sağlıklı besleniyoruz! Ve bunu bir yaşam felsefesi haline getirmemiz gerekiyor.
Yıllar önce kilo almamıza sebep olan düşünceyi, alışkanlık haline getirdiğimiz için kiloluyuz bunu unutmayın.
Çok kez spora gittim, diyetisyene gittim artık bilinçli ve her şeyi farkındayım bir nevi kendimin diyetisyeni oldum.
En başta tuz şeker ve beyaz unu hayatınızdan çıkarın. Bırakın kilo vermek için olduğunu, zayıf olsak bile bunları tüketmememiz gerekiyor. Vücudumuza hiç ama hiç bir faydaları yok. Onun yerine doğal yolla tuz ve şeker alın yani, tuzu zeytinden şekeri meyveden gibi. Ama bunlarında bir ölçüsü var elbette.
Bol yeşillik yiyin, size asla kilo yapmazlar, üstelik faydaları da saymakla bitmez. Sağlıklı beslenirken, sebze yemenin önemi çok büyüktür.
Sabahları evde güzelce kahvaltınızı yapın. Peyniriniz, yumurtanız, yeşillik ve domatesiniz eksik olmasın, yanında 3-4 zeytin yerseniz harika olur, tercihen yeşil zeytin olması önemli, siyah zeytin çok kalorilidir çünkü. Ama siyahta olur. Bir de yanında 2 dilim tam buğday, kepekli, tahıllı ekmeğinizi yiyebilirsiniz.
Eğer ki iş yerinde kahvaltı yapıyorsanız bunları bir kaba koyarak iş yerinde de afiyetle yiyebilirsiniz. Çünkü sağlıklı beslenmek, diyette olmak bunu gerektirir. Utanmadan, çekinmeden götürün ve yiyin orada.
Öğlen yemeğinde sebze ve protein tercih edebilirsiniz. Sebze yiyorsanız yanında mutlaka yoğurt yiyin, et, tavuk veya balık yiyorsanız da yanında yeşil salata harika olur ve bu sefer bir dilim ekmek yiyin.
Ara öğünleri unutmamak lazım. Ani açlıklarda midemizi bastıran bir tek onlardır. Ara öğünlerde, 1 elma, 2 orta boy mandalina, veya meyvelerin yanına 3-4 ceviz, biraz leblebi gibi seçerek tüketebilirsiniz ve yanlarında mutlaka yeşil çay için.
Akşam yemeğinde ise sebze ağırlıklı tüketin. Akşamları artık vücudumuz yediklerimizi çook yavaş yakar. Siz 8 de eve geliyormuşsunuz. Direk yemek yiyin ki daha fazla geciktirmeyin, o saatten sonrada asla bir şey yemeyin. Yeşil çay veya rezene çayı içebilirsiniz. Yeşil çay yağ yakımını destekler, rezene ise ödem atar.
Hareketli bir hayatınız var mı bilmiyorum? Ancak bunu sporla desteklemezseniz, ilk başlarda kilo verseniz bile bir süre sonra veremezsiniz. O yüzden izin günlerinizde 1 saatlik tempolu yürüyüşler yapın, evde bölgesel hareketler yapın(mekik, bacak hareketleri gibi internette bir sürü video mevcut)
İşte olduğunuz zamanlarda da çok hareket çalışın.
Ve suyu asla unutmayın günde 2 litreden fazla su için. İlk zamanlar çok içtiğiniz için çok fazla tuvalete gideceksiniz ama, unutmayın bu aslında çok iyi bir şey, hem tuvalete gitmek için hareket edeceksiniz, hem de vücudunuzdaki zararlı toksinleri atacaksınız.
Yıllarca edindiğim bilgilerle bir şeyler anlattım, umarım faydası olur.
Başka sorunuz olursa seve seve yanıtlarım :)
o halde başla derim. ama öncelikle küçük bir hedef koy. o hedefine kafaniza koymalisin.. yapamayacak bişey yok.. insan isterse herşeyi yaparçok teşekkürler ablalar :)
tatlıyla aram pek yoktur zaten olmasa aramam. çayımı 15 yaşımdan beri şekersiz içerim ki son 2 yıldır çay nerdeyse tüketmiyorum denecek kadar az :) tuz eskiden çok tuzluydu ama şimdi sebze ve yemeklere kendi tuzu haricinde eklemiyorum ve yaklaşık 2 yıldır tuzsuz yiyorum diyebilirim. ekmekle hiç aram yoktur normalde zaten kahvaltı dışında hiiç aramam :) yürüyüş olarak günde en az 1 saat normalde yürüyorum. yani aslında bahsettiğiniz o şeyleri nerdeyse yapıyorum. eti çok yağlı yemem sofralarda 1 tabaktan fazla yemem. normalde hiç rahatsız olmadım kilomdan ama evli olunca insan işler değişiyor :)
anlattıklarınıza biraz daha bilinçli olarak dikkat edeceğim. aslında biraz desteğe ihtiyacım var sanırım psikolojik olarak :)
ilk adım önemli. çok kararlıyımdır hiç sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum irade konusunda. çok şükür öyle anlık tatlı krizlerim yemek krizlerimde yok :)
o halde başla derim. ama öncelikle küçük bir hedef koy. o hedefine kafaniza koymalisin.. yapamayacak bişey yok.. insan isterse herşeyi yapar
çok güzel anlatmişsin ben hiç diyet liste oluşmadim. oluştuğumda kendimizi kandirmiş oluyoruz degilmi?
beyinine uymamak lazim bence... en önemli spor..
ben dans ediyorum sürekli. çok iyi geliyor inanki..
ekmegi çikardim hayatımda.. az yiyorum.. şekeri çikardim çayımı sekersiz içiyorum sira Tuz. onu da tamamen çikarcam..
öğlenleri bol yeşillik salata yapıyorum. roka-maydanoz limon...
bol bol su içmek de çok yariyor.. olsun çok sık wc ye gitsem nolucak buda moral verici degilmi?
allah inşallah hayırlı bir evlat sağlıklı bir gelecek nasip eder :)biz hemen hemen ayni hedefteyim. ama ilk hedef 70 benim.
anne olmak için kilo vermeye çalışıyorum.
ilk bebegimi 31 haftallik hamileyken kiloluktan yüksek tansiyon çikti ondan kaybettim 5 ay oldu..
5 ay boyunca 85 kilo ile kaldim. almadim da vermedim.. 19,01 de 86,1 gördüm..
bugün 84,5
küçük bir hedef koydum mesela haftada 2 kilo verebilsem iyi sonuç alirim dedim
1 nisana kadar 70 olabilirim. yada 68-65 olabilir çok da sıkmıyorum kendimi. inşallah güzel bir sonuçlarimi alacagim
kilo verdikten sora ikinci cocuk için başliycam. nisanda başliycaz. inşallah
sağlık herşeyden çok önemli.. bebegimi kaybettikten sora sağlığımı herşeyden önemli olduğu anladim.allah inşallah hayırlı bir evlat sağlıklı bir gelecek nasip eder :)
aslında biz kadınların beklentileri hep aynı. sevdiklerimizin gözünde gurur kaynağı olabilmek...
nerdeyse zayıflamak istememiz bile sevdiklerimiz için. gerek çocuğumuz gerek eşimiz gerek ailemiz.
o zaman her şeye bismillah :)sağlık herşeyden çok önemli.. bebegimi kaybettikten sora sağlığımı herşeyden önemli olduğu anladim.
nede olsa doğuma yaklaştığında kilo alcaz zaten. hep doktor kontrounde olucagim.
listeyi hemen kopyaladım :) günde en fazla kaç puan gerk?Sabah yataktan kalkar kalkmaz büyük bir bardak ılık su için.
*Güniçinde 2litre su için.
*Hergün 1saat yürüyüş yapın.
*Saat 21:00 dan sonra birşey yemeyin.
*Günde en az saatten çok uyumayın.
*Erken kalkmaya özen gösterinki metabolizmanız daha hızlı aktif çalışsın.
İşte Yiyeceklerin Puanları
domates çorbası = 1kase=5 puan
mercimek çorbası=1kase=10 puan
yayla çorbası=1kase=8 puan
sebze çorbası=1kase=4 puan
tarhana çorbası=1kase=5 puan
tavuksuyu çorba=1kase=2 puan
beyaz peynir=2 dilim=2 puan
dil peyniri=1dilim=1 puan
kaşar peyniri=1dilim=1 puan
yumurta=1adet= 1 puan
yoğurt=3kaşık=5puan
balık=1porsiyon ızgara=6 puan
haşlanmış et=1 puan
haşlanmış tavuk=1 puan
ekmeksiz köfte=4adet=2 puan
döner=1porisyon sossuz=2 puan
ızgara tavuk=1 puan
ton balığı=80gram=2 puan
süt=1bardak=2 puan
fasulye=4kaşık=8 puan
nohut =3kaşık=7 puan
bulgur=3kaşık=5 puan
ceviz=2adet=6 puan
fındık=1adet=4 puan
kuru kayısı=1adet=2 puan
kuru incir=1adet=3 puan
kuru erik=1adet=2puan
leblebi=1avuç=5 puan
badem=1avuç=6 puan
domates=1adet=6 puan
havuç=1adet=4 puan
kabak=1adet=4 puan
mantar=1avuç=7 puan
brokoli=1porsiyon=7 puan
patlıcan=1adet=4 puan
enginar=1adet=5 puan
kereviz=2kaşık=6 puan
ıspanak=3kaşık=5 puan
salatalık=1adet=1 puan
yeşilbiber=1adet=1 puan
marul=1ortaboy=5 puan
pırasa=3kaşık=4 puan
bamya=4kaşık=4 puan
lahana=2kaşık=2 puan
taze fasulye=3kaşık=4 puan
karnabahar=4kaşık=4 puan
maydanoz=1 puan
dereotu=1 puan
portakal=1adet=5 puan
greyfurt=1adet=4 puan
mandalina=1adet=6 puan
kivi=1adet=2puan
ayva=1adet=2 puan
nar=1adet=1 puan
Puanları yüksek olan yiyecekler
beyaz ekmek=3dilim=48 puan
siyah ekmek=2dilim=40 puan
makarna=4kaşık=40 puan
pirinç=5kaşık=40 puan
patates=1adet=23 puan
simit=1adet=25 puan
muz=1adet=18 puan
dolmalık biber=1adet=9 puan
elma=1adet=18 puan
armut=1adet=25 puan
pasta=1dilim=50 puan
börek=1dilim=45 puan
bal=2kaşık=12 puan
grisini=2adet=23 puan
pekmez=1kaşık=12 puan
reçel=1kaşık=16 puan
Bir ayda 4 kilo vermiştim bu diyetle. Puanlı diyet diye geçiyor :)
Tam da onu yazacaktım unutmuşum :) kadınlar 35, erkekler 55 puan toplamalı günlük :) kolay gelsin inşallah faydasını görürsünüz :)listeyi hemen kopyaladım :) günde en fazla kaç puan gerk?
eminim olacaktır. çok fazla yemek seçen biri olarak yediğimin farkındayım artık :)Tam da onu yazacaktım unutmuşum :) kadınlar 35, erkekler 55 puan toplamalı günlük :) kolay gelsin inşallah faydasını görürsünüz :)
dün yediklerimi 55 puan almişim kötü ya. Roka kaç puan acabaa yazmiyo da_??Sabah yataktan kalkar kalkmaz büyük bir bardak ılık su için.
*Güniçinde 2litre su için.
*Hergün 1saat yürüyüş yapın.
*Saat 21:00 dan sonra birşey yemeyin.
*Günde en az saatten çok uyumayın.
*Erken kalkmaya özen gösterinki metabolizmanız daha hızlı aktif çalışsın.
İşte Yiyeceklerin Puanları
domates çorbası = 1kase=5 puan
mercimek çorbası=1kase=10 puan
yayla çorbası=1kase=8 puan
sebze çorbası=1kase=4 puan
tarhana çorbası=1kase=5 puan
tavuksuyu çorba=1kase=2 puan
beyaz peynir=2 dilim=2 puan
dil peyniri=1dilim=1 puan
kaşar peyniri=1dilim=1 puan
yumurta=1adet= 1 puan
yoğurt=3kaşık=5puan
balık=1porsiyon ızgara=6 puan
haşlanmış et=1 puan
haşlanmış tavuk=1 puan
ekmeksiz köfte=4adet=2 puan
döner=1porisyon sossuz=2 puan
ızgara tavuk=1 puan
ton balığı=80gram=2 puan
süt=1bardak=2 puan
fasulye=4kaşık=8 puan
nohut =3kaşık=7 puan
bulgur=3kaşık=5 puan
ceviz=2adet=6 puan
fındık=1adet=4 puan
kuru kayısı=1adet=2 puan
kuru incir=1adet=3 puan
kuru erik=1adet=2puan
leblebi=1avuç=5 puan
badem=1avuç=6 puan
domates=1adet=6 puan
havuç=1adet=4 puan
kabak=1adet=4 puan
mantar=1avuç=7 puan
brokoli=1porsiyon=7 puan
patlıcan=1adet=4 puan
enginar=1adet=5 puan
kereviz=2kaşık=6 puan
ıspanak=3kaşık=5 puan
salatalık=1adet=1 puan
yeşilbiber=1adet=1 puan
marul=1ortaboy=5 puan
pırasa=3kaşık=4 puan
bamya=4kaşık=4 puan
lahana=2kaşık=2 puan
taze fasulye=3kaşık=4 puan
karnabahar=4kaşık=4 puan
maydanoz=1 puan
dereotu=1 puan
portakal=1adet=5 puan
greyfurt=1adet=4 puan
mandalina=1adet=6 puan
kivi=1adet=2puan
ayva=1adet=2 puan
nar=1adet=1 puan
Puanları yüksek olan yiyecekler
beyaz ekmek=3dilim=48 puan
siyah ekmek=2dilim=40 puan
makarna=4kaşık=40 puan
pirinç=5kaşık=40 puan
patates=1adet=23 puan
simit=1adet=25 puan
muz=1adet=18 puan
dolmalık biber=1adet=9 puan
elma=1adet=18 puan
armut=1adet=25 puan
pasta=1dilim=50 puan
börek=1dilim=45 puan
bal=2kaşık=12 puan
grisini=2adet=23 puan
pekmez=1kaşık=12 puan
reçel=1kaşık=16 puan
Bir ayda 4 kilo vermiştim bu diyetle. Puanlı diyet diye geçiyor :)
Maalesef bazı yiyecekler yok listede. O zaman ona benzeyen bir yiyeceğin puanına bakıp 1 puan fazladan hesaplıyordum. Ama sanmıyorum rokanın fazla olduğunu 1-2 puandır anca.dün yediklerimi 55 puan almişim kötü ya. Roka kaç puan acabaa yazmiyo da_??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?