• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım eder misiniz kızlar sorunum kayinpederim :(

ama böylede olmaz ki ne o öyle yüzünü asmalar falan onlar eskide kaldı diye düşünüyodum ama hala varmış.. bence bi mesafe koyun eşinizle onlar anlamıyo bari eşiniz anlasın.. eşinizi üzmüş olmassınız korkmayın anlatırsın böyle böyle oda uygun bi dille anlatsın ama kayınpeder fena biri gibi geldi çok pis küsmesin sonra :17:

Maalesef çok fena canım. Eşim üniversiteyi ailesinden uzak bi şehirde okudu. Sonra yine uzak bir ilde çalıştı 2 sene. O zamanlar böyle değilmiş 1 hafta aramadigi zamanlar olurmuş ailesini. Hiç sorun etmemiş babası o zamanlar. Ne olduysa evlendikten sonra olmuş işte. Kadın olsa beni kiskaniyor diyeceğim o safhada :(

Maalesef çok fena canım. Eşim üniversiteyi ailesinden uzak bi şehirde okudu. Sonra yine uzak bir ilde çalıştı 2 sene. O zamanlar böyle değilmiş 1 hafta aramadigi zamanlar olurmuş ailesini. Hiç sorun etmemiş babası o zamanlar. Ne olduysa evlendikten sonra olmuş işte. Kadın olsa beni kiskaniyor diyeceğim o safhada :(

canım işte hep evdendikten sonra olan gelinlere oluyo evlatlarını kıskanıyolar sizden her eziyeti çekiyosunuz yeminle evlilikten sogudum bu ne ya :20:

Acikcasi ben ortada hic bir problem goremedim .
Ogluna duskun olabilir,
belki o an sizin bir davranisinizdan rahatsiz olmus olabilir
ya da ne bileyim ulu orta cilvelesiyorlar diye dusunmus olabilir .
Yani her sey mumkun...
Ama adamin size bir saygisizligi bile yokken kendi kendinizi doldurusa getirmeye calisiyorsunuz .

Bir cok kisi de tatile gitme alismasinlar demis de
gidilir niye gidilmesin?
Bunu surekli hale getirmedikten sonra sorun yok .
Ha getirdiler mi o zaman da ona gore cozum uretirsiniz..
Dertsiz basiniza dert aramayin.

Merhaba bayanlar
Benim problemim başlıkta yazdığım gibi kayinpederim. Ben yaklaşık 8 aydır evliyim. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz. Bu zamana kadar ciddi bir sorun yaşamadık kv ve kp ile. Eşimin babası eşime çok düşkün sürekli onlarla olalım istiyor. Ben bu zamana kadar dengede tutmaya çalıştım herşeyi ama kp gitgide sessizlesiyor. Eşimle bizi yanyana gülerken görüyor mesela toplum içinde örneğin bir düğünde. Suratını asıp oturuyor. Ama 10 dk sonra eşim yanına gidip sarildiginda yüzünde güller açıyor. Ben çok üzülüyorum. Sanki adam benim yüzümden mutsuz oluyor gibi hissediyorum. Ama ne yapabilirim ki, sürekli onlara gidemem ki :( Çalışan bi bayanım zaten zaman problemim de var.
Çok uzattım esas mesele ise şu kızlar. Kayinpederim dün eşime bizimle birlikte tatile gitmek istediğini söylemiş. Ben çok şaşırdım. Daha 8 aylık evliyiz sizce anne babasının bizle tatile gelmek istemeleri normal mi? Tatil dediğim kışın bir yerlere kayağa gitmek. Sizce ne demeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşimin üzülmesini hiç istemiyorum onu çok seviyorum. Babasının üzülmesini de hiç istemiyorum. Ama bir kere gidersem bunu hep isterler mi ardı arkası kesilmez mi diye de düşünmüyor degilim :(
Benzer durumlar yaşayan oldu mu aranızda fikir verirseniz çok sevinirim kızlar. Okuyan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler :)

Bence beraber tatile gitsenizde bişey anlamazsın,ister istemez eşinle huzursuz olursun,orda da her şeyinize karışmak isteyecektir.ne olursa baştan olsun.Ben sesimi çıkaramadım çok da pişman oldum:20:

Böyle biseyide hic duymamistim, genelde kaynanalar kiskanir ogulcuklarini hep. :1:
Kv de yokmu. Yada esiniz tek cocukmu?
Bu yüzden size yaklasmak istiyor olabilirmi diye düsündüm.

Ben birkerelik götürürdüm tatile, amma tekrarlanirsa esimle konusurdum.

Kayinvalide var canım. Kp den ona sıra gelmiyor sanırım. Bana bir zararı olmadı şimdiye kadar. Eşimin bir tane kız kardeşi var. Evet kp çok yakın olalım istiyor. Ama ben de üst üste gidemem ki çalışıyorum nihayetinde..

bence de gelsinler boşverin...

hem yaz tatilinizi kurtarmış olursunuz:D

eşinize de şakayla karışık arada bir '' bundan sonraki tatilimiz başbaşa olsun msjını verin ve bi daha ki tatil planınıza kayınpederınız aynı istekte bulunduğunda eşiniz sizin düşünmenize fırsat vermeden başbaşa gideceğinizi belirtmeli ve onşara bu durumu belirtmeli...

aynı şeyi sizin anneniz babanız istese siz eşinize sormaz bile onlara bunun mumkun olamayacagını anlatmaya çalışırdınız.. eşiniz de bu mantıkta olmalı diye düşündüm...

Bence önyargılı olmayın.
Heveslenmiş de olabilir oğlumla gelinimle tatile gideyim diye.
Baktın yine gelmek istiyolar eşine bu sefer başbaşa gidelim rahat denize giremiyorum türü bi'şeyler dersin.
Her kv, kp bir değil ki. İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyo açıkcası size abuk bi'tavrı olmadıkça evladını kıskanıp arada surat asması da çok insani bi'şey:31:
Ben de ablamın sevgilisi olduğunda, tanıştığımda garip oluyorum ilkten bi'sevmiyorum, gıcık kapıyorum falan tabii bu sırf ablama çok bağlıyım diye (23 yaşındayım buarada) kolay kolay sevemiyorum, kusur arıyorum:1:

Ben senin yerinde olsam ilk tatilimse ilk diye düşüncesizlik etmişler derdim ama başka bi'zaman onlarla da tatile giderim. Sonuçta ben kendi ailemle de tatile gitmek isterim. Burda herkes kv-kpden dert yanıyo istemiyo ama kız aileleri hiç mi bi'şeye ortak olmuyo:ssz:

bunun altında yatan en büyük sebeb yalnızlık korkusu.nerden biliyom annemden.erkek kardeşim evlendiğinde annemin tavırları çok değişti.en başta gelini kardeşime yakıştırmadı.mesela yemek yapardı hergün götürürdü.kardeşimde terslemiş ne getiriyon diye annem çocuk gibi ağladı evde. hatamı ettim.diye.güzel bişe yapınca boğazından geçmiyo acaba ne yiyiyo diye.gelinin yemeklerini beğenmemiş oğlumda yiyemez aç kalacak .sonra tartışmalar.üstüne bide kızın annesi yemek vs bişeler getirip kardeşimde bunu ballandıra ballandıra anlatınca annem...depresyonda. bunun gibi büssürü şey..bir gün demezmi bi çocuk yapayım!....bizi bir gülme.ee ben yalnız kalacam ben tek kalamam kimse kapımı açmaz herkes evlencek ben duvarları seyredecem vs.yani annem bu korkuları taşıyomuş kardeşimde anlamıyo.sanırm bu korkularının bi sebebide küçük yaşta babasını kaybetmesi.çok uzattımyani kypederindede böyle olmuş olabilir adamı kırmayın ama kendinizide ezdirmeyin yaşlandıkça kırılgan oluyorlar.anne babanın duasını alın sizin menfatinize:40:

Tabii ki 8 aylık evli bir çiftle tatile gitmek istemesi, hem ayıp, hem tuhaf ,hem de işin içinde başka şey varmış gibi..:26:

Ama götürmezseniz de tatsızlık çıkacağı kesin..
Yaz tatili olmaması bence avantaj..
Bence bu sefer eşinize bırakın ..Size sorarsa eşiniz napalım diye, sen bilirsin deyin, ilk sefere mahsus olmak üzere..

Ama kesinlikle alışkanlık haline gelmesin yani tekrarı asla olmasın..

Bir dahakine de sizle gelmek isterse asla kabul etmeyin, o sefer de eşiniz üzülür mü diye düşünmeyin sakın..

8 aylık evlisin ne işin var onlarla tatilde..Ben 6 aylık evliyim ve denize gidelim dediler gitmedim yazın günübirlik bide.Ne işim var gitsin kendi ailesiyle..Benim kpde oğluna çok düşkün,bizim aramızın iyi olmasına tahammül edemiyor hiç..Eşim bana bağırsın kızsın istiyo..Bence kesinlikle gitme zehir edersin tatilini..

İşte benimki de aynen öyle. Bana iyi davrandığında bozuluyor sohbet ettiğimizi görse yüzü asılıyor. Anlamıyorum neden böyle yapıyor. Evlendi diye oğlunu kaybettiğini mi sanıyor bilmiyorum. Umarım eşim tekrar bu mevzuyu açmaz ve kimse kırılmadan olay tatlıya bağlanır :(

İşte benimki de aynen öyle. Bana iyi davrandığında bozuluyor sohbet ettiğimizi görse yüzü asılıyor. Anlamıyorum neden böyle yapıyor. Evlendi diye oğlunu kaybettiğini mi sanıyor bilmiyorum. Umarım eşim tekrar bu mevzuyu açmaz ve kimse kırılmadan olay tatlıya bağlanır :(
Sen eşinle konuş gitmek istemediğini net bi şekilde belirt konuyu açarsa,sonuçta evlendiniz artık ortak kararlarınız önemli kpnin aldığı kararlar değil..

Anlaşılan onlarda bir farkılık istiyor hayatlarında :27:
Kimbilir belki ikinci baharlarını yaşıyorlar kayınvaliden ile :24:
Canım bence gönül kırma kabul et,gidin bi kaydırıverin bari pederi...
Aman ha dikkat kol bacak kırmasın sapasağlam gelsin geri :23:
Bi kere kabul edince hep gelecekler diye bişey yok canım
Diğer zamanlarda başbaşa olduğunuzu belirtirsiniz sorun olmaz
Bir isteğin kural haline gelmemesi sizin elinizde
Siz kabul etmezseniz hiç bir şeyi yaptıramazlar size :21:
Yazın da eşinle başbaşa fıstık gibi bi tatil geçirirsiniz

Haklısın aslında canım kural haline gelmemesi bizim elimizde. Beni şu da endişelendiriyor aslında. Kp hayatı boyunca kendi ailesini, annesini, kardeşlerini eşinden ve çocuklarından önde tutmuş. Hayatta önceliği hep ailesi olmuş. Kv çok çekmiş adamın bu huyundan. Nereye gitse annesini de yanında götürürmüş yıllardır. Eşimden de aynı davranışları bekliyor gibi davranıyor son zamanlarda :(

canım işte hep evdendikten sonra olan gelinlere oluyo evlatlarını kıskanıyolar sizden her eziyeti çekiyosunuz yeminle evlilikten sogudum bu ne ya :20:

Soğuma canım soğuma ;) eğer sevdiğin erkekle evlenirsen evlilik çok güzel bir şey. Gönlünce aşkını yaşayabiliyorsun, hayatını paylaşıyorsun, can yoldaşın oluyor.. anne babalarını da sevdiğim adamın var olma sebebi diye idare etmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince ;)

Acikcasi ben ortada hic bir problem goremedim .
Ogluna duskun olabilir,
belki o an sizin bir davranisinizdan rahatsiz olmus olabilir
ya da ne bileyim ulu orta cilvelesiyorlar diye dusunmus olabilir .
Yani her sey mumkun...
Ama adamin size bir saygisizligi bile yokken kendi kendinizi doldurusa getirmeye calisiyorsunuz .

Bir cok kisi de tatile gitme alismasinlar demis de
gidilir niye gidilmesin?
Bunu surekli hale getirmedikten sonra sorun yok .
Ha getirdiler mi o zaman da ona gore cozum uretirsiniz..
Dertsiz basiniza dert aramayin.

Ben bi problem görüyorum maalesef. Elimden geldiğince anlayışlı ve saygılı olmaya çalışıyorum yine de. Yorum için teşekkürler.

Bence beraber tatile gitsenizde bişey anlamazsın,ister istemez eşinle huzursuz olursun,orda da her şeyinize karışmak isteyecektir.ne olursa baştan olsun.Ben sesimi çıkaramadım çok da pişman oldum:20:

İşte anahtar cümle bu. Ben sesimi çıkaramadım sonradan çok pişman oldum. Bunu o kadar arkadaşımdan duyuyorum ki. En baştan önünü kesmek o yüzden mantıklı geliyor.

bence de gelsinler boşverin...

hem yaz tatilinizi kurtarmış olursunuz:D

eşinize de şakayla karışık arada bir '' bundan sonraki tatilimiz başbaşa olsun msjını verin ve bi daha ki tatil planınıza kayınpederınız aynı istekte bulunduğunda eşiniz sizin düşünmenize fırsat vermeden başbaşa gideceğinizi belirtmeli ve onşara bu durumu belirtmeli...

aynı şeyi sizin anneniz babanız istese siz eşinize sormaz bile onlara bunun mumkun olamayacagını anlatmaya çalışırdınız.. eşiniz de bu mantıkta olmalı diye düşündüm...

Aynen öyle canım. Benim ailem böyle birşey teklif etse ben eşime duyurmadan olayı kapatirdim. Eşim bu olayı ilk duyduğunda sıcak baktı demek ki. Ben konustuktan sonra fikri ne oldu bilmiyorum. Umarım değişmiştir.

Son düzenleme:
Bence önyargılı olmayın.
Heveslenmiş de olabilir oğlumla gelinimle tatile gideyim diye.
Baktın yine gelmek istiyolar eşine bu sefer başbaşa gidelim rahat denize giremiyorum türü bi'şeyler dersin.
Her kv, kp bir değil ki. İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyo açıkcası size abuk bi'tavrı olmadıkça evladını kıskanıp arada surat asması da çok insani bi'şey:31:
Ben de ablamın sevgilisi olduğunda, tanıştığımda garip oluyorum ilkten bi'sevmiyorum, gıcık kapıyorum falan tabii bu sırf ablama çok bağlıyım diye (23 yaşındayım buarada) kolay kolay sevemiyorum, kusur arıyorum:1:

Ben senin yerinde olsam ilk tatilimse ilk diye düşüncesizlik etmişler derdim ama başka bi'zaman onlarla da tatile giderim. Sonuçta ben kendi ailemle de tatile gitmek isterim. Burda herkes kv-kpden dert yanıyo istemiyo ama kız aileleri hiç mi bi'şeye ortak olmuyo:ssz:

Tatlım sen kiskanabilirsin 23 yaşındasın ama benim kp 60 yaşında. Bana oğlunu kiskanmasi normal gelmiyor :( bir erkeğin bu kadar kaprisli olması toplumda çok sık karşılaştığımız bi durum değil. .
Kız aileleri emin ol çok daha anlayışlı ve geride durmayı biliyorlar canım. Benim kp bile kızı söz konusu olduğunda çok anlayışlı. Evleri çok yakın ama kızı 3 hafta gitmese sorun etmez, çocuklar çok çalışıyor yoruluyor der, ama biz gitmeyelim veya eşim 2 ya da 3gün aramasin hemen karaları bağlıyor, biz vefasız oluyoruz. Oysa ben de çalışıyorum ama bize aynı anlayışla bakamiyor. Evlendiginde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın canım ;)

Back
X