Yardım edin bana kızlar

yemegin yagini tuzunu salçasini denk tutttukdan sonra
normalde yenmeyen yemek olmaz :)
31 yasindayim 9 yillik evliyim kadayif tatlisini bilmiuyorum denedigimi hatirlamiyorum bu aralar zaten yani son senelerde karatay teyzemi takip ediyorum evde tatli bulan opup basina koysun :)
ona geleena kdr ne tatlilar var napcan kadayifi da yemeyiverin :)
aglayan pasta falan yap çok basit ama biraz zaman aliyor yapimi
illa serbetli olsun diyorsan sekerpare turu biseyler dene

benim esim pastane isletmis,askerde mutfakda imis
su anda restoran isletiyor

1 m uzakdan tabakdaki nin ahvali hakkinda bilgi verir sana
ozellikle ttalilarda kaç gr yag kaç gr un koydun tahmin eder

ama anca konusur yap desem yapmaz , bana faydasi yok senin kv den çekmedigini ben kocamdan çekiyorum senden iyi kv olur diyorum ona :KK45:
bide begenmiyorsan kendin yap deyip susturyorum:KK70:

Beğenmediysen yeme de al elinden götür çöpe at.
Gitsin hazır alsın.

Ay ben anlamıyorum nette her sey var.
Ölçülere göre bak aynısını yap. Videolarda var.

Ben geçen antep usulü içli köfte yaptım gayette oldu.
Begenmeyen yemez napalim ölelim mi.

Herkesin eli yatkın olacak diye bir sey yok ki.
Zamanla alışırsın.

Çamaşırları çıkmıyorsa tek de olsa at yikansin.
Laf etmesine musade etme.

Kendini ezdirme!
Sen izin vermezsen seni uzemez.

Kendinize gelin.
Siz evlilik yoluna hayat arkadaşlığı için çıkıyosunuz.
Evlilik böyle bişey değil.
Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz.
Siz hizmetçi değilsiniz, yaptıklarınızı beğenmiyosa az yesin hizmetçi tutsun kendine.

Ben ilk evlendiğimde eşim de beğenmezdi.Açık açık söyler bu ne ya diye diye kalkardı.Bi kere iki kere üç kere sustum en son attım kafasına tabağı eehh az ye de hizmetçi tut kendine dedim.O gün bugündür 3 senedir yemeğe elimi sürmem.Kendisi yapar yemeği ben de yerim.

Ben kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değilim. Kimsenin sizi böyle ezmesine ve kadınlığınızı, insanlığınızı bunlarla değerlendirmesine izin vermeyin.

yemegin yagini tuzunu salçasini denk tutttukdan sonra
normalde yenmeyen yemek olmaz :)
31 yasindayim 9 yillik evliyim kadayif tatlisini bilmiuyorum denedigimi hatirlamiyorum bu aralar zaten yani son senelerde karatay teyzemi takip ediyorum evde tatli bulan opup basina koysun :)
ona geleena kdr ne tatlilar var napcan kadayifi da yemeyiverin :)
aglayan pasta falan yap çok basit ama biraz zaman aliyor yapimi
illa serbetli olsun diyorsan sekerpare turu biseyler dene

benim esim pastane isletmis,askerde mutfakda imis
su anda restoran isletiyor

1 m uzakdan tabakdaki nin ahvali hakkinda bilgi verir sana
ozellikle ttalilarda kaç gr yag kaç gr un koydun tahmin eder

ama anca konusur yap desem yapmaz , bana faydasi yok senin kv den çekmedigini ben kocamdan çekiyorum senden iyi kv olur diyorum ona :KK45:
bide begenmiyorsan kendin yap deyip susturyorum:KK70:
Ah işte dedim ben yapamıyorum bari hazır alalım sadece şerbet dökeyim oda kadayıfa denk geldi ve şerbetli şeyler sever umarım siz gibi güzel yaparım bende bir gün herşeyi

Kendinize gelin.
Siz evlilik yoluna hayat arkadaşlığı için çıkıyosunuz.
Evlilik böyle bişey değil.
Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz.
Siz hizmetçi değilsiniz, yaptıklarınızı beğenmiyosa az yesin hizmetçi tutsun kendine.

Ben ilk evlendiğimde eşim de beğenmezdi.Açık açık söyler bu ne ya diye diye kalkardı.Bi kere iki kere üç kere sustum en son attım kafasına tabağı eehh az ye de hizmetçi tut kendine dedim.O gün bugündür 3 senedir yemeğe elimi sürmem.Kendisi yapar yemeği ben de yerim.

Ben kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değilim. Kimsenin sizi böyle ezmesine ve kadınlığınızı, insanlığınızı bunlarla değerlendirmesine izin vermeyin.
Adam zaten her dakka çalışıyor bide yemek yap diyemem herkesin yaşantısı farklı işte

Beğenmediysen yeme de al elinden götür çöpe at.
Gitsin hazır alsın.

Ay ben anlamıyorum nette her sey var.
Ölçülere göre bak aynısını yap. Videolarda var.

Ben geçen antep usulü içli köfte yaptım gayette oldu.
Begenmeyen yemez napalim ölelim mi.

Herkesin eli yatkın olacak diye bir sey yok ki.
Zamanla alışırsın.

Çamaşırları çıkmıyorsa tek de olsa at yikansin.
Laf etmesine musade etme.

Kendini ezdirme!
Sen izin vermezsen seni uzemez.
Ben müsade ediyorum birazda işte bazen çok üzülüyorum kendime kendime ağlıyorum neden böyleyim diye düzelmiyorum acaba psikolağa falan mı gitsem

Ah işte dedim ben yapamıyorum bari hazır alalım sadece şerbet dökeyim oda kadayıfa denk geldi ve şerbetli şeyler sever umarım siz gibi güzel yaparım bende bir gün herşeyi
yaparsin tabiki yapanlar analrinin kanrindami ogrendi sanki

içli kofteden mantiya her turlu keke tatliya hamur isine elimden gelir çok sukur
kizken komsuyu çagirirdik kurabiye yapsin diye , bi kaç yemek diisnda bisey bilmiyorudm hele kek mis tatliymis tecrube sifirdi
ben bilmiyorudm annemde bulmuyordu :))))

keklerim tas gibi olurdu, açma pogaaclar desen atsan kafani yarar o dereceydi
bloglari yemek sitelerini ve yorumlari okuyarak deneyrek ogrendim
degisik seyler denemeyi severim ama biu daha geri dönüp o yemegi yapmam denemeyle kalir :)))

bu arada çocuklar istiyor diye denemisligim çokdur
bi kizim varki yanlislikla bi yemek ismi çiksin agzimdan yada netde resmini gorsun tutturuyor bunu yapacaksin diye :)
yurt disindayim alma $ansimda yok
el mahkum oturup yapiyorum
simitle lahmacunun sekilleri biraz farkli oluyor ama lezzet ayni
begenmeyn yemesinnn:sinirli::sinirli:

Siz onun getirdiği parayı az bulup bu ne biçim para kime yetecek diyip saygısızlık yapıyo musunuz?
onun da sizin emeklerinizi aşağılamaya hakkı yok.
Dedimmmm ben dedim eve para getiremesen o zor dayanamadığım sigara için bile seni sıkmam üzmem dedim daha dün akşam dedim gerçekten sıkıntıdaysan senş zorlamam dedim para benim için önemli değildir zaten bana 20 lira olsun yeter

Kıyamam üzülmene tatlım. ((
Bak üzülme tamammi ve kesinlikle kendini beceriksiz ve ise yaramaz hissettiğini duymayayim birdaha..daha yeni evlisin,18 yaşındasın ve hamilesin..elinden geleni yapmaya çalıştığını o kaba kocan görmüyor o kadar!inan bana bende yeni evliyken yemek yapmayı hiç beceremezdim.yapa yapa öğreniyor insan.Zaten bilmek zorunda da değilsin. Çok biliyorsa kocan kendi yapsın.
Üzülme zamanla herşey düzelir. )

Kıyamam üzülmene tatlım. ((
Bak üzülme tamammi ve kesinlikle kendini beceriksiz ve ise yaramaz hissettiğini duymayayim birdaha..daha yeni evlisin,18 yaşındasın ve hamilesin..elinden geleni yapmaya çalıştığını o kaba kocan görmüyor o kadar!inan bana bende yeni evliyken yemek yapmayı hiç beceremezdim.yapa yapa öğreniyor insan.Zaten bilmek zorunda da değilsin. Çok biliyorsa kocan kendi yapsın.
Üzülme zamanla herşey düzelir. )
İnşallah tek umudum zaman

Ben müsade ediyorum birazda işte bazen çok üzülüyorum kendime kendime ağlıyorum neden böyleyim diye düzelmiyorum acaba psikolağa falan mı gitsem

Bu kadar kendini üzme ya.
Hamilesin birde.
Adamın dangolozlugu cidden.

Tatlı yani nedir ki. Hazırını alsın getirsin.

Beğenmiyorsa hic uğraşma.

Yemeklere de laf ediyorsa yine uğraşma bir kac kez hazır söyle bak ne oluyor.

Eşimle neredeyse her gün kavga ediyoruz doğru düzgün yapamamamdan dolayı çoğu şeyi. Bu gün kadayıf tatlısı yaptım hazırdı kutunun üstünde 1 kg şekere 1 kilo süt yazıyordu öyle yaptım güzeldir diye eşim uyanınca bak yaptım dedim daha ikinci lokmada bu ne böyle çok şekerli adamı komaya sokar yaparken sorcak annen var annem var ablan var ablam var kimseye sormuyosun dedi kızdı bende üstünde yazıyordu dedim benim suçum ne? tek bu değil dün çamaşır eksikti bi tane duşa girdi gene fazla ses etmedi ama yıkamıyorsun diyip duruyor bana halbu ki yıkıyorum ama onun çamaşırı çok az bazen günde 2 3 defa banyo yapıyor dayanmıyor velhasıl ben çokkk beceriksiz ve evlenmeden önce rahata alışık bi insanım inanın evlendikten sonra yaptığım çoğu şey bana mucize gelir yapmazdım çünkü ama yetmiyor artık her gün ölmek istiyorum ama ölmekten korkuyorum çok gereksiz bi insan olduğumu düşünüyorum ben napıcam diye her gün kendime soruyorum ben napıcam yardım lütfen :KK61:
Çamaşırı azsa çamaşır al . O da 18 Yaşında biriyle evlenmiş . Sabırlı olması lazım . Bide çocuğun olacakmış . Allah yardımcın olsun

Canım benim sen beceriksiz değilsin...kocan öküz seni ezmek yerine teşvik etmesi lazım...benimde bazen yapamadığım şeyler oluyodu ilk evlendiğimde eşim beni kırmamak için önüne ne koysam yerdi ...eğer anlarsam sevmediğini beğenmediği önünden alırdım...sonra yapa yapa el alışkanlığı kazanıyosun zaten...kimse anasının karnında öğrenmiyo

Oy gülüm benim, üzülme bugünlerde gecer ölmek için sebep değil bunlar . Hormonların coşMuş. Bende 19 yaşında evlendim ve hiç bişey bilmiyordum şimdi misafir agirlamaktan keyif aliyoruz. Yapa yapa öğreneceksin, eşinde beğenmiyorsa kendi yapsin, ama bunu ona tatlı dille söyle hani ya ... ben yaptım begenmemisdinya bugünde sen yapsan gibilerinden.
Ps. Şerbet yaparken şekeri sudan 1 bardak az katarsan ağır olmaz. Ben önce 3 dk. Yüksek ateşte sonra 7 dk. Kısık ateşte kaynatiyorum toplam 10 dk. Bi kaç damlada limon ekliyorum.
Çamaşırını bol alsın, hem bu ne böyle günde 3 kere dusmu yapilirmis. Üzme kendini hamileliğin tadını çıkar zaman geçince ne cahilmisim diyeceksin

Yaw kadayif yapamiyor diye insan olmek ister mi :işsiz:
Yemek yeteneginin dogustan geldigine inaniyorum o konuda beceriksiz insanlara gercekten uzuluyorum:hamarat:
Camasir konusu pazara cik adamaval 10 atlet 10 boxer cenesini dinleyecegine ver eline temiz temiz :63:
Son olarak 18 yasindasin o dangoz kocan ve sulalen bunun farkinda degil herhalde:kızgın:
18 yasinda bi kizdan ne bekliyolar
Seninde ne zorun vardi evlendin
Koca kaciyodu zaar:kahve:

Back
X