• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin-kargalaaaağğrrr

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Arkadaşlar merhabalar. Geçenlerde kapalı balkondan mutfağa bir karga girmiş. Eşim dışarı çıkarmış ama akşam diğer açık balkona geldi bu sefer. Baktık kanadı incinmişti. Ellemedik su ekmek vs verdik. Ama mübarek musallat oldu. Gitmiyor. İstisnasız hergün geliyor. Vicdanım el vermiyor. Bi kap su koyuyorum ekmek koyuyorum. Suda yıkanıyor. Havalar sıcak malum. Ekmeği yiyor. Akşama kadar balkonda öyle takılıyor. Her yere de pislemiş. Yuva mı yapıyor bilmiyprum. Sağa sola baktım da bişey yoktu. Batıl inancım da.var işin kötüsü. Karga ölüm getirir derler valla annem kanser babam kayınpederim hepsi hasta ödüm kopuyor bişey olacak diye. Bu kargayı nasıl uzaklaştıracağım. İlk etapta suyu ekmeği keseceğim mecbur da gelince kıyamıyorum garibe. Başka bir fikri olan var mı?

Kargaların şöyle bir huyu da varmış tam olarak hatırlamıyorum. Eğer yanlışlıkla da olsa yavrusuna eşine vs basıp işkence edilirse o karga peşi hiç bırakmazmış. Acaba yanlışlıkla bir karga mı kovdunuz bilemedim. Kindar varlıklardır onlar.

Kargaların şöyle bir huyu da varmış tam olarak hatırlamıyorum. Eğer yanlışlıkla da olsa yavrusuna eşine vs basıp işkence edilirse o karga peşi hiç bırakmazmış. Acaba yanlışlıkla bir karga mı kovdunuz bilemedim. Kindar varlıklardır onlar.
Yok yok öncesinde hiç kuş vs yoktu. Saldırma gibi bir şey de Yok. Geliyor yıkanıyor ekmek yiyip balkonda takılıyor. Yanına yanaştığımızda gagalama vs yok. İhtiyaçlarını gideriyor burada. Akşam eşim kovaladı biraz karşı balkona gitti oralarda takıldı. Sabaha kadar görünmedi. Öğlenleri geliyor. Dakikte hayvan ;)

Yok yok öncesinde hiç kuş vs yoktu. Saldırma gibi bir şey de Yok. Geliyor yıkanıyor ekmek yiyip balkonda takılıyor. Yanına yanaştığımızda gagalama vs yok. İhtiyaçlarını gideriyor burada. Akşam eşim kovaladı biraz karşı balkona gitti oralarda takıldı. Sabaha kadar görünmedi. Öğlenleri geliyor. Dakikte hayvan :KK66:
Çok alışmış hayvancağız rahatlığa. O zaman şu şekilde yapılsın, hiç balkona birşeyler koymayın. Gelsin gitsin 1,2 gelir sonra hiçbir şey göremeyince umarım kaybolur yoksa gerçekten zor alışırsa bırakamaz. Bu karga sonuçta. Ayrıca mitolojide karganın çok derinsel anlamları mevcut insan korkmuyor değil.

Çok alışmış hayvancağız rahatlığa. O zaman şu şekilde yapılsın, hiç balkona birşeyler koymayın. Gelsin gitsin 1,2 gelir sonra hiçbir şey göremeyince umarım kaybolur yoksa gerçekten zor alışırsa bırakamaz. Bu karga sonuçta. Ayrıca mitolojide karganın çok derinsel anlamları mevcut insan korkmuyor değil.
Eşimde diyor bişey verme diye ama merhametim ağır basıyor. Çok pisliyor ama bütün balkon kuş pisliği olmuş.

Arkadaşlar merhabalar. Geçenlerde kapalı balkondan mutfağa bir karga girmiş. Eşim dışarı çıkarmış ama akşam diğer açık balkona geldi bu sefer. Baktık kanadı incinmişti. Ellemedik su ekmek vs verdik. Ama mübarek musallat oldu. Gitmiyor. İstisnasız hergün geliyor. Vicdanım el vermiyor. Bi kap su koyuyorum ekmek koyuyorum. Suda yıkanıyor. Havalar sıcak malum. Ekmeği yiyor. Akşama kadar balkonda öyle takılıyor. Her yere de pislemiş. Yuva mı yapıyor bilmiyprum. Sağa sola baktım da bişey yoktu. Batıl inancım da.var işin kötüsü. Karga ölüm getirir derler valla annem kanser babam kayınpederim hepsi hasta ödüm kopuyor bişey olacak diye. Bu kargayı nasıl uzaklaştıracağım. İlk etapta suyu ekmeği keseceğim mecbur da gelince kıyamıyorum garibe. Başka bir fikri olan var mı?
Benim bildiğim baykuş ölüm getirir derler ama

Eskiden bilmediğini-kendi durumuna yakıştıramadığını, o hayvana, bu eşyaya bağlayarak açıklamaya çalışırlarmış; bi de millete kırk saat doğrusunu açıklayıp anlaşılmamak riskini sıfırlamak için bi batıl uydurur geçerlermiş.
Mesela gece tırnak kesmek; eskiden floresan lamba mı var? Çat çut tırnak kesiyor ora bura fırlıyor, mum ışığında görünmüyor da; yemeğe mi girdi, birinin bilmem neresine mi sıçradı... "Gece tırnak kesilmez şeytan toplanır başına" demişler geçmişler.

Uğursuzluk olayıları da öyle, ölümü-kara haberi bir şeye bağlayacaklar, hikayelendirecekler ya; garibim hayvancıklara "Uğursuz" demişler. Batılları kırarak başlayın; hiçbir hayvan-eşya uğursuzluk taşımaz.

Kargalardan ben de pek hazzetmem, ürkerim tekinsiz hayvanlar; ama hayvanlar işte garipler, yuva bırakmadık doğru düzgün, ne ağaçları kaldı ne gökyüzü... Gecesi gündüzü her şeylerini birbirine karıştırdık mahlukatın.
Başınızın gözünüzün sadakası olsun verin ekmeğini suyunu nolcak? Azrail mi hayvan?

Benim bildiğim baykuş ölüm getirir derler ama

Çok saçma şeyler bunlar ya
Yaralı bir yavru baykuşa 3 ay kadar baktım dünyanın en tatlı minnoş şeyiydi sanırım :)
Kargalara da bayılırım, konu sahibi bence onu evlat edinmelisiniz.
Sürekli beslerseniz size bi gün parlak eşyalar getirebilir teşekkür niyetine :D

Çok saçma şeyler bunlar ya
Yaralı bir yavru baykuşa 3 ay kadar baktım dünyanın en tatlı minnoş şeyiydi sanırım :)
Kargalara da bayılırım, konu sahibi bence onu evlat edinmelisiniz.
Sürekli beslerseniz size bi gün parlak eşyalar getirebilir teşekkür niyetine :KK70:
Dediğim şey saçma ise parlak eşya getirmesi nekadar etik acaba

Ölüm değil ama baykuşun uğursuzluk getirdiği kanaatindeyim çünkü bir ata bizim çatıya konmuştu güher gece ötüyordu gidene kadar evde kavga eksik olmadı bizde

Dediğim şey saçma ise parlak eşya getirmesi nekadar etik acaba
???? Etiğin kelime anlamıyla cümle içinde kullanımı pek olmadı galiba
Kargalar yuvalarına parlak metaller falan taşırlar hoşlarına gidiyormuş. Artık birbirlerine hediye falan ediyorlar galiba kur yapmak için. Bazen de kendilerine iyiliği geçen insanlara götürüyolarmış bulduklarını.
Aynı kedilerin fare, böcek vs yakalayıp sahiplerine hediye etmesi gibi

Ölüm değil ama baykuşun uğursuzluk getirdiği kanaatindeyim çünkü bir ata bizim çatıya konmuştu güher gece ötüyordu gidene kadar evde kavga eksik olmadı bizde

Annemlerin bahçede baykuş ailesi var; hatta oğlanın odası için baykuş ailesi resmi yapmaya başladım rengarenk.
Guluuuk diye öterler sessizlikte. Huzur veriyor bana.
Ama ne zaman ki magandalar geliyor, ora bura silah atıp, orada burada şişe kırıp ateş yakmaya çalışıyor, o zaman geriliyorum.
İnsandan daha uğursuz ne var şu dünyada?
Baykuş ötüşünden değildir, kavga edesi vardır etmiştir adam. İnsanın kendi uğursuzluğu o.

Uğursuzluk ölüm şu bu allah aşkına inanmayın böyle şeylere. Kargalar aşırı zeki hayvanlardır. Demek sizin sevginizi merhametnzi hisstms yemeği suda var oh hergün gelmis ne güzel gelsin ben hayvan ne olursa olsun eve bereket getrdgni düşünürüm hep gerçekten de öyle

???? Etiğin kelime anlamıyla cümle içinde kullanımı pek olmadı galiba
Kargalar yuvalarına parlak metaller falan taşırlar hoşlarına gidiyormuş. Artık birbirlerine hediye falan ediyorlar galiba kur yapmak için. Bazen de kendilerine iyiliği geçen insanlara götürüyolarmış bulduklarını.
Aynı kedilerin fare, böcek vs yakalayıp sahiplerine hediye etmesi gibi
Hımmm olabilir ve evet haklısınız etik kelimesi olmamis pardon

Annemlerin bahçede baykuş ailesi var; hatta oğlanın odası için baykuş ailesi resmi yapmaya başladım rengarenk.
Guluuuk diye öterler sessizlikte. Huzur veriyor bana.
Ama ne zaman ki magandalar geliyor, ora bura silah atıp, orada burada şişe kırıp ateş yakmaya çalışıyor, o zaman geriliyorum.
İnsandan daha uğursuz ne var şu dünyada?
Baykuş ötüşünden değildir, kavga edesi vardır etmiştir adam. İnsanın kendi uğursuzluğu o.
Bende bana denklemden yıla çok.istim kulaktan dolma laflar işte

Başlığı görünce aklıma istemsiz bu geldi ehehe. Kargalaaaağğrr Cem Bey, kargalaaaaağğrr.

Öyle batıl inançlara bakmayın ya, yazık günah hayvancağız niye ölüm getirsin. Ekmek su koyunca gelir, benim de kumrum var her gün aşurelik buğday veriyorum yiyip gidiyor, eskiden tek geliyordu şimdi ikisi birden gelmeye başladı kocasıyla herhalde :D Hepsi yiyeceğini arıyor işte kumru, karga fark etmiyor.

Uğursuzluk ölüm şu bu allah aşkına inanmayın böyle şeylere. Kargalar aşırı zeki hayvanlardır. Demek sizin sevginizi merhametnzi hisstms yemeği suda var oh hergün gelmis ne güzel gelsin ben hayvan ne olursa olsun eve bereket getrdgni düşünürüm hep gerçekten de öyle
Karga yağlı kapı bulmuş ayrılmaz tabi :D
Nasıl sokakta kedi besleyince bi süre sonra alışıyolar bu karga da öyle olmuş
Ama besle kargayı oysun gözünü dedikleri doğru mudur bilemicem :D

Back
X