Yardım edin-kargalaaaağğrrr

Benim balkonumda su hiç eksik olmaz kuşlar gelir akşama kadar yıkanır su içerler giderler hatta bazen su biterse kovayı düşürürler sesinden anlarız gider yenileriz:KK70:bütün hayvanlara aşığım yeterki karınları doysun su içsinler ne güzel içim rahat eder. Sevap işliyorsunuz tam tersi. Batılı inancıdır karganın uğursuzluk getirdiği. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. O kargacıkta sizden iyilik gördüğünü anlamış hergün geliyor yazık. Bence uğursuzluk değil tam tersi belki ona yardım ettiğiniz için annenize sağlık verecek Rabbim bilemeyiz..

yahu saçmalamayın garip günahsız bir hayvan. iyileşene kadar dursun nolacak zaten çok durmazlar bir yerde giderler daha sıcak bir yere. yem su verin. yazıktır. balkona pisliyorlarsa gazete serin yere atması temizlemesi kolay olur. benim balkonuma güvercler yuva yaptı yumurtaları da var rahatsız olmasınlar diye balkona çıkmıyorum bile. yem su koyuyorum giriyorum geri eve. ortalığı batırıyorlar ama gazete karton serdim yere rahat korumalı yuva yapsınlar diye karton kutular koydum mutlu mutlu yaşıyorlar orada. daha öncesinde balkona düşen kanadı kurtlanmış bir yarasaya baktım 6 ay iyileşip uçabilecek hale gelene kadar.

batıl inancınız varsa inancınız da vardır kendinden güçsüz canlılara yardım etmek dinin gerekliliklerinden değil midir? inanan bir insan değilim ama bazı şeyler insan olmanın da getirdiği sorumluluktur. en azından bunu bilirim.

Yahu ne olumu ne etti bu zavalli hayvancik size?

Ben olsam gazete kagidi sererim, suyunu yemini koyarim. Kuslarin eve gelmesi cok guzel oluyor bence. Keske benim evime de gelseler.

Back
X