Aşılama Yardım Edin Kızlar Doktorun dediği!!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bizim de 1,5 yıldır olmuyor ben ilk 3 sene korundum ama evliliğimin en güzel yıllarıydı asla aklıma getirmiyordum bebek konusunda zorlanacağımı laylaylomdum yani..belki de zamanı gelmedi bilemiyorum ama insana koyuyormuş..bnde tüp bile olmazsa diye korkuyorum şu an hislerime tercüman olmuşsunuz tüp bebek denicez düşüncesi bile aklımda yokken o bari garanti olsa diyorum ne garip..yani eskiden tüp bebek merkezlerini duyunca garip gelirdi kapısında bile geçceğimi düşünmezdim üstüme alınmazdım

Benim opu da 11 yumurtam toplandı sadece 1i dondurulma kalitesine ulaştı. Onu anlamanın tek yolu sanırım transfer aşaması. Öncesinde anladıklarını sanmıyorum. Metabolizma diyor başka birşey demiyor. Boyum 1.71 kilom şu an 68. Daha önceden 77 kiloydum ve zayıflarsam düzeleceğini söyledi işte 68 kiloya düştüm değişen birşey yok. Şeker olabilir dedi, şeker yok çok şükür, hormonlar gayet iyi. tek ve tek sıkıntım kolesterol. Yağlı yemeyen sigara alkol kullanmayan, yüzen spor yapan biriyim. Endokrinolojide de bir sıkıntı yok dediler. Diyetisyene gidiyorum kilon iyi diyor. Yumurta kalitesini çözen bir çalışma araştırma makale henüz yok ortalıkta. Benim doktor bunun üzerine çalışıyor. Devamlı takipte ama zaten anladığım kadarıyla bu çağda yumurta kalitesi geçmiş dönemlere göre çok çok kötü. Normal yolla bebek sahibi olanların bir şekilde tutabiliyor ama tedavi ile bebek istiyorsanız yumurta kalitesinin önemi 1. sırada malesef.

bir şey sorabilir miyim 8 10 tane yumurtan mı vardı ?
doktorunu değiştir diyorum direk çünkü 8 10 tane yumurta ile çoğul gebelik riskinden dolayı aşılama iptal edilir
8-10 tane yumurta değildir o yanlış ifade edilmiş, 8-10 foleküldür, aşılama sürecinde iğnelerle max 2 yumurta büyür o foleküller içinden.

bir şey sorabilir miyim 8 10 tane yumurtan mı vardı ?
doktorunu değiştir diyorum direk çünkü 8 10 tane yumurta ile çoğul gebelik riskinden dolayı aşılama iptal edilir
evet cnm bu işte bir gariplik var gibi geldi bana zaten baskılayıcı iğne verdi hepsini çatlatmadım dedi bn hiç bişe anlamadım bu işte OHSS bile oldum fazla yumurtadan su topladım karnım şişti 3 gün ağrdı yani aşılama dediğin en fazla 3 -4 yumurta olması gerekmiyor mu

8-10 tane yumurta değildir o yanlış ifade edilmiş, 8-10 foleküldür, aşılama sürecinde iğnelerle max 2 yumurta büyür o foleküller içinden.
hayır cnm 10 un üstünde yumurtam vardı tüp bebeklik dedi doktor zaten en düşük dooz verdim böyle oldu biz böylelerine süper kadın diyoruz dedi

Tüp yapalım demiş o şekilde çocuk sahibi olursunuz. Kendinizi üzmeyin.

dimi orda bir yanlış anlışma var ya da doktorun işgüzarlığı . çünkü ben rahim filmi çekilmek için adetin 8 yada 9cu günü gitmişti bana da 9 yumurtan var demişti doktor bende bilmiyorum tabi o zaman inanmıştım şimdi ki aklım olsa irdelerdim. benim klomen ile 2 iğneler ile de 2 büyümüştü

Aşılamada 10 un üstünde yumurta oluşamaz, yasak. İptal edilmesi gerekiyordu. Hepsini çatlatıp çatlatmamak doktorun elinde değil, dr müdahale edemez ona, bi çatlama iğnesi yapılıyor o da tüm yumurtaları çatlatır başı belaya girer. Bir bilgi yanlışlığı var galiba

özelden yazabilir miyim . bende benzer sorun oldu da burayı meşgul etmeyim

bildiğim 3 yumurtadan fazla ise iptal . pko var mı ?

Bence tedavinizi bırakmayin kendiliginden olmuyor belli. Ben hep ara vermiştim hep pişmanım şimdi doktor ne derse takip ediyorum

Evet doktorlar düzgün açıklamıyorlar hastalara. Yada kabaca anlatıyorlar hasta kendi hayalgücüyle ne anlarsa öyle kalıyor. Doktorların yumurta dediği foleküller. Adetin 2. günü baktırıyoruz ya, folekülleri görüyorlar. Sonra o foleküller toplanıp içine bakıldığında kimisinin içi boş çıkabiliyor. Olağan bir durum. Sizin 2 büyümesi çok normal. Olması gereken 1 yada 2 zaten. Benim 1 aşılamamda büyürken kayboldu birden bire. doktorlar bile açıklayamıyorlar. ama çok yıkılmıştım tekrar iğne ile diğer folekülleri büyütelim dediler istemedim düşük olasılıktı. iptal oldu. öteki aşılamamı başka dr da yaptırdım o çok sıkı takip etti, normal büyüdü ve aşılamam gerçekleşti. ama olumsuz oldu. şans mıydı yoksa 1doktorun ihmali 2.doktorun takibi mi kimse açıklayamıyor. işin doğrusu üreme konusunda tıp çok da ilerlemiş sayılmaz. Hala tüm olasılıklar Allah'ın takdiriyle gerçekleşiyor. Tıp sadece hızlandırma görevi görüyor gibi.

hayır cnm 10 un üstünde yumurtam vardı tüp bebeklik dedi doktor zaten en düşük dooz verdim böyle oldu biz böylelerine süper kadın diyoruz dedi
İşte anlattığına göre doktorun yanlış uygulama yapmış gibi görünüyor.

folekül yazınca ben de ne olduğunu anlamak için okudum tam olarak dediğinizi anladım . ama sizin duruma da çok şaşırdım nasıl yok oldu yanlış mı gördü desem ay insan kafayı yer böyle bir durumda allah yardımcımız olsun hepimizin . tabi önce rabbim ol dicek öyle diğerleri vesile olur ancak bize .

Ben de ni kere aşılama yaptirmistim sonuç negatifti. Benim çok beklentim yoktu zaten. Dr bana da tüp bebeği önerdi daha yorucu bi süreç ama daha net sonuçlar alabiliriz diye anlattı. Sonuçta senin 10 yumurtan var ama bunlar olgunlaşmış mıydı bakalim ya da dollenmeye uygun muydu bilmiyorlar aşılama da ama tüp bebekte bunlar bertaraf ediliyordu. Sonra bi süre ara verdik tatil falan çok bekledim kendiliğinden olsun diye ama olmadı. Tüp bebek yaptırdık ilk denemede oldu çok şükür kızım 13 aylik oldu bile ... darısı başıniza. Evet tüp bebek maddi manevi çok yorucu bir süreç ama daha net daha garanti geliyor bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…