Yardim edin kizlar ne yapsam ki ya ?

ellan17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
177
3
38
İsveç
Simdi babam cok borca girdigi icin kara listeye girdi ve 5 sene boyunca ustune hic birsey alamaz ne araba ne ev ne baska bisi zaten maddi durum pek iyi degil lisem bittigi icin bende calismaya baslayacam hic yoktan iyi maasim olacak ve suan ehliyetimi almak uzereyim babam ustume 2 tane araba alacak ona birsey demem fazla önemli degil ama bu sefer de ustume ev alalim diyor sunu alalim bunu alalim derse ne deyim kötu olmak istemedigim icin tamam diyorum ama benim ustume olan seyleri ödeyemezsem bende kara listeye girerim ve daha yasim 18 ? ne yapsam ki ?

2 araba, ev vs. Lise mezunusunuz ve özel sektörde işe başlayacaksınız yanlış anlamadıysam, peki işler yolunda gitmezse ve ayrılmak zorunda kalırsanız babanızın odemeye imkanı varmı?hatta niyeti varmı demek daha dogru olur sanırım. Ben sizin yerinizde olsam o riske girmem. Hadi kadrolu garantili bir işiniz olsa belki düşünün diyebilirim ama özel sektör pek garanti değil.

Babanız da olsa dediğiniz doğru borcu ödeyemediğinizde bu sefer sizin de başınız yanacak ki az bir para da değil.2 araba 1 ev ne demek.Gerçekten birlikte ödeyebileceğiniz bir duruma kavuşuncaya kadar bekleyin bence.Babanıza da söyleyin endişelerinizi bunda alınacak gücenecek bir şey de yok

Bende bundan korkuyorum işte de babam çık anlayışlı değil ve Hayır deyince aramız bozuluyor .s

babam in tek dediği ben sizin için herşeyi yaptım sa siz niye yapmıyorsunuz nankör gözüyle bakıyor anlayacaginiz .s

Maddi durum iyi olmayıp nasıl 2 araba bir ev alınıyor?
Sırrı nedir...
sırrı 18 e girip Reşit olduğum için istediğimi alırım üstüme biraz da maaşım olduğu için, aylık ödeyeceğim yani parayi hemen vermiyorum.. ama ödeyemezsem 5 sene kara listeye girerim ve hiç birşey alamam avrupa kanunu

Benim anlamadığım,o kadar borcun içinde nasıl ev-araba düşünebiliyor babanız ?
Boşverin ne derse desin.Kazandığınız parayı da borçlara vermek zorunda kalacaksınız hem değer mi ? Bekleyin biraz daha kazandığınız paranın tadını çıkarın ev-araba 10 sene sonra da olur.
Belli mi olur işten çıkarılırsınız yarın bir gün o borçlarla kalırsınız o zaman ne olacak ?

Bende bundan korkuyorum işte de babam çık anlayışlı değil ve Hayır deyince aramız bozuluyor .s
Bozulsun yani, ailece kara listede olmak var işin ucunda. Ayrıca ben sizin icin herşeyi yaptım ne demek? Baba olarak göreviydi size bakmak siz mesleğinizi elinize alana kadar.
Yani kusura bakmayın ama babanızın yaptığına dereyi görmeden paçaları sıvamak denir.
Girin işe , çalışın, şartları görün, bi kaç ay maaş alın, zamanında veriyorlar mı bir bakın.Ona göre niyet edin. Babanızada açıklıkla anlatın 'Baba işe bir başlayayım nasıl şartlar bir bakalım'ilerde karar veririz diye.

En baştan kötü olmak daha iyi yüz verirsen,astarını ister. İsteklerinin,ardı arkasıda bitmez..Sana Güvenmişte mi bu dünyaya gelmiş..

Ne kadar mantıksız o kadar borcu varken 2 araba ev ne alakaya maydonoz

Pardon da kendi borcunu ödeyememiş seninkini mi ödeyecek
Sen çalışsan da lise mezunusun girip bir yerde ne kadar alacaksın da
İnsanların yıllarca alamadığı evi arabayı alacaksın
Bir de iki araba

bencede öyle yapayım teşekkür ederim .

Hepinize teşekkür ederim, işte Hayır demek biraz zor babam çok alıngan bir yapısı var o yüzden bu zamanıma kadar babamla hiç birşey konusmus değilim bunu nasıl diyeceğimi bilmiyorum..

Ev almak maaşım vara bakmıyor. Herkesin maaşı var da nasıl istediğini alabiliyorsun onu anlamadım.
Kolay mı 2 araba bir ev borcu ödemek? 10 senelik borç yani...
Bir de borçlar varken yani pek mümkün değil bence...

Niye kendi maaşınla babanın üzerine alıyorsun ki ev-araba? Araba bile almaman lazım. Kendi üzerine al, o kullansın. Niye illa ki babanın üzerine alıyorsun ? Eve de destek olursun maaşınla, oldu bitti işte. Kendini ezdirme derim.

krediyle bunları yapıcaksanız zaten olmaz ben bankada çalışıyorum en az altı ay sigortalı olmadan ve açık banka sicili olmadan zaten kredi çekilemiyor ki yaş 18 çok zor yani...

Babana bile guvenmeyeceksin canim imkani olsa zaten kendi borcunu oder bu curuma dusmezdi.
Hali hazirdaki borclarinizi odedikten sonra birseyler almaya kalkismak cok daha mantikli olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…