Fikrine saygı duyuyorum ama herkes önce o çocuğu karnında taşıyan annenin fikrine saygı duymak zorundadır. Babaanne yada dede eğer çocuğa onların ismini koymadım diye torunlarını sevmeyecekse aman sevmesinler sorun değil.
Evet anlamı güzel isim koymak gereklidir. Ama bir kişinin isim anlamı kötü diye Allah onu cezalandıracak demek doğru değildir. Düşünün ömrü boyunca Allah'ın emirlerine uymuş, İyi kalpli ve yardımsever birini sırf ismi kötü diye yüce Allah nasıl hoş görmez. Kesin hükümler yoktur dinde bazı konularda arkadaşlar. Herşeyi dine bağlamak lazım bu bağlamda bence.
tesekkurler canim ben cok begendim alintiyi ve tamamiyle katiliyorum isimden cok anlamina dikkat etmek en mantiklisi bencede sonucta muslumanz ve evlatlarimizin dahi ahiretini dusunmeliyiz ve ahirette evladin isminden ana baba sorumlu olcak
Kayınvalidemin ya da kayınbabamın ismini koymuyorum diye neden nefret ediyim ki. Böyle bir zorunluluk mu var, illa onların isimleri koyulacak diye. Nerde yazıyor bu kural. Bir annenin ve babanın ne düşündüğüne saygı duymadan bu olacak demek te büyüklük değil bana göre. Kişi kendisi koyar o başka.
siz de bir gün kayınvalide olacaksınız.o zaman onların duygularını anlarsınız.
illa onların adı konulacak diye bi zorunluluk yok ama eğer ki benim adımı koyun derse dinimizin büyüklere karşı gelmemek emrine uyarak konulması gerekir.
zaten başımıza ne geldiyse hep büyükleri saymamamızdan geliyor.
siz de bir gün kayınvalide olacaksınız.o zaman onların duygularını anlarsınız.
illa onların adı konulacak diye bi zorunluluk yok ama eğer ki benim adımı koyun derse dinimizin büyüklere karşı gelmemek emrine uyarak konulması gerekir.
Kuranda nerde büyükler ne derse emir gibi kabul edip uygulayın yazıyor bir gösterir misin? Anne babanıza iyi davranın güzel sözler söylerin yazıyor ama onlar de derse uygulayın emir gibi diye nerde yazıyor arkadaşım? Kulaktan dolma kaynak gösteremediğin dini bilgileri b urda anlatmaya çok meraklısın. Önce dini (yani kuranı kerimi türkçe olarak anlayarak öğren) ondan sonra burda bu böyledir şu şöyledir diye bizi kaynak göstererek ikna et. Kuranda olmayan bilgilere bu kesin böyledir dersen olmaz.siz de bir gün kayınvalide olacaksınız.o zaman onların duygularını anlarsınız.
Kuranda nerde büyükler ne derse emir gibi kabul edip uygulayın yazıyor bir gösterir misin? Anne babanıza iyi davranın güzel sözler söylerin yazıyor ama onlar de derse uygulayın emir gibi diye nerde yazıyor arkadaşım? Kulaktan dolma kaynak gösteremediğin dini bilgileri b urda anlatmaya çok meraklısın. Önce dini (yani kuranı kerimi türkçe olarak anlayarak öğren) ondan sonra burda bu böyledir şu şöyledir diye bizi kaynak göstererek ikna et. Kuranda olmayan bilgilere bu kesin böyledir dersen olmaz.
Kızlar yardımlarınız için gerçekten çok çok çok teşekkür ederim : )
Evet söylediğiniz gibi Muhittin ismi kulağına okunacak.Gerçek ismi Cem yada Kaan olacak hihoyyyt
Kuranda nerde büyükler ne derse emir gibi kabul edip uygulayın yazıyor bir gösterir misin? Anne babanıza iyi davranın güzel sözler söylerin yazıyor ama onlar de derse uygulayın emir gibi diye nerde yazıyor arkadaşım? Kulaktan dolma kaynak gösteremediğin dini bilgileri b urda anlatmaya çok meraklısın. Önce dini (yani kuranı kerimi türkçe olarak anlayarak öğren) ondan sonra burda bu böyledir şu şöyledir diye bizi kaynak göstererek ikna et. Kuranda olmayan bilgilere bu kesin böyledir dersen olmaz.
İnş. Rabbim o günleri gösterir de ben de ,gelinim de nasıl bir kayınvalide olduğumu görüveririz. Şimdilik nasıl iyi ve sabırlı bir gelin olduğumu biliyorum sadece.
Herşeye dinimizle cevap veriyoruz , güzel de, verdiğiniz örnekler gibi, acaba nerede yazıyor isim koyacağınız zaman büyüklerinize sorun, onların fikirlerini alın isimleri ona göre koyun diye bir şey yazıyor mu?
Dinimiz elbette büyüklere saygıyı söylüyor, ama hayatı büyüklerinize göre yaşayın demiyor. Kendimize göre bir hayatımız var değil mi? Onların isimlerini koymamamak saygısızlık ve büyükleri ezmek ise takdir sizin ve onların.
Dinimiz de şunu da söylüyor herkes kendi adına yaşar ve günü geldiğinde hesabını kendi verir. Bizim hesaplarımızı da büyüklerimize yüklemez .O yüzden kendi adıma yaşama şansım olduğunu düşünüyorum. O yüzden de her yaptığım ve yaşadığım şeyi büyüklerimize sorarak yaşamıyorum ve onlara da saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum.
Bir gün siz de gelin olduğunuz da inş, ayrı bir yuva sahibi olduğunuz da ve herkes bu yuvaya karışma hakkını bulduğunda umarım sabrınız çok yerinde olur, içine girince pek kolay olmuyor çünkü.
Ayrıca size sizin yorumunuzu da hatırlatmak isterim;.
biraz sizi size bıraksınlar.aileler her şeye karışınca iyi olmuyor.
Demek ki neymiş, herşeye karışılmazmış.
Neyi anlıycaz?
Oğlumun ya da kızımın çocuğuna kendi ismimi koydurmak gibi bir bencilliği mi?Bana ne torunumun isminden..
Belki başka doğurmayacaklar neden içlerinde kalsın istedikleri isim?
Katılmıyorum size.
Büyükler de biraz sınırlarını bilmeli, sonra herşey saygısızlık oluyor..Neyse.
Konuya gelirsek;
İşin içinde eşin olduğu için arkadaşım çift isim koymaya ikna edeceksin başka çaren yok.
Ama mutlaka çift isim olsun..
Muhittin telefuzu zor bir isim bence.Ali ömer vs olsa bir derece diycem ama...
tamam her şeye karışılmaz da ben onu boşanma noktasına gelmiş arkadaşımız için söyledim.
ama eğer bir kayınvalide "benim adımı koyar mısınız" derse buna nasıl karşı gelinir bilemiyorum.
ya ben size bir soru sormak istiyorum.
siz kayınvalidenizi kim olarak görüyorsunuz?onun sizin hayatınızdaki yeri ne?
ne kadar seviyosunuz?
yaşlandığınızda gelininizin sizi kim olarak görmesini ve ne kadar değer vermesini istersiniz?
szi şimdi ona nasıl davranıyosanız,onu nekadar esviyosanız gelininiz de o kadar sevecek sizi ve öyle davranacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?