emrin olur
varmı başka bi isteğin?
hayır anlamadımki bu konu seni niye bukadar gerdi
zaten sorun çözülmüş sen halen öyle yapın böyle yapın diyorsun
arkadaşım daha öncede yazdım görmedin sanırım
evlen, doğur
ondan sonra kayinvaldeninmi kayinpederinin ismini koyarsın orası seni bağlar
sen istediğini yap
başklarına karışmaktanda vazgeç
herkes ne isterse onu yapar hayret bişey
Neyi anlıycaz?
Oğlumun ya da kızımın çocuğuna kendi ismimi koydurmak gibi bir bencilliği mi?Bana ne torunumun isminden..
Belki başka doğurmayacaklar neden içlerinde kalsın istedikleri isim?
Katılmıyorum size.
Büyükler de biraz sınırlarını bilmeli, sonra herşey saygısızlık oluyor..Neyse.
Konuya gelirsek;
İşin içinde eşin olduğu için arkadaşım çift isim koymaya ikna edeceksin başka çaren yok.
Ama mutlaka çift isim olsun..
Muhittin telefuzu zor bir isim bence.Ali ömer vs olsa bir derece diycem ama...
Ne kadar doğru bilemem ama lisedeyken din kültürü öğretmenimiz çocuklarınıza peygamber isimleri vermeyin derdi.O çocuğun ne kadar iyi ahlaklı olacağını bilemezsiniz, arkasından biri küfürlü konuşabilir,peygamberlerimizin adının önüne argo ekleyebilir derdi.
Öte yandan ben Kemal ismini çok severim,bi arkadas vardı adı Mustafa Kemal,O fırlama terbiyesiz çocuğa o ismin verildiğini duysa Mustafa Kemal'in kemikleri sızlar.
Bize gelince kayınvalidem çok sıkıntı yaşamıs çocuklarına isim verirken,kendi istediği isimleri koymuslar sonuda. Ben hiç karışmam,siz ne isterseniz o isimleri koyun der.Eşim de ne seninkilerin adını koyalım ne de benimkilerin der.Bakalım zaman gösterecek...
ama kayınvalidenizin de kalbini kırardınız.
o sizin kocanızın sevdiğiniz adamın dünyaya gelmesine vesile olan kadın.
kayınvalidenizi sevmekle bi şey kaybetmezsiniz.hatta kazanırsınız.bence sevmeyi deneyin.
ben anlamıyorum kayınvalidemizin kayınpederimizin ismini çocuğumuza koyunca ne olacak. sonuçta çocuğumuz bununla bütün hayatını geçirecek.. bence ebeveynler istedikleri isimleri çocuklarına koyabilmeliler kimse onlara karışmamalı baskı yapmamalı.neden karışıyorlar ki. 9 ay boyunca onu acılarla,mide bulantılarıyla karnımda taşıyan bensem isim koyma hakkıda benimdir.
kayınpederimin ismi muhittin
ben ise oğlumun adını orçun koymak istiyorum. İki isim işini bende düşündüm.Kızımın ismini zamanında ben koymuştum,eşimin karışmasına izin vermemiştim.Bu yüzden eşim oğlumuzun adınıda ben koyayım bu sefer sen karışma diyor.Ben oğlumun adının muhittin olmasını istemiyorum ki mafoldumben
eşin en doğrusunu yapmış bence
bu arada kızlar oğlumun gelmesine 2 hafta kaldıııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?