Yardım Edin Kızlar

ya bak güzel kardeşim bu benim görüşüm.katılmıyorsan sen bilirsin.her söylediğimi üzerine alınmak zorunda değilsin.nerde kaldı fikre saygı?

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.
onun adını koysak ne olacak?
onun egosunu tatmin etmek için kendi çocuğumuza sevmediğimiz bir isimle hitap etmek ne kadar mantıklı?
kayınpeder yada kayınvalide en çok kaç sene yaşayacak bunun keyfini sürecek?
ama o çocuk hele ki böyle bir devirde ömür boyu o ismi taşımayı siteyecek mi acaba?
sonuç olarak; bir büyüğün benciliğinden kaynaklanan, anne ve çocuğa yapılmış büyük haksızlık bu.

Ne kadar doğru bilemem ama lisedeyken din kültürü öğretmenimiz çocuklarınıza peygamber isimleri vermeyin derdi.O çocuğun ne kadar iyi ahlaklı olacağını bilemezsiniz, arkasından biri küfürlü konuşabilir,peygamberlerimizin adının önüne argo ekleyebilir derdi.
Öte yandan ben Kemal ismini çok severim,bi arkadas vardı adı Mustafa Kemal,O fırlama terbiyesiz çocuğa o ismin verildiğini duysa Mustafa Kemal'in kemikleri sızlar.
Bize gelince kayınvalidem çok sıkıntı yaşamıs çocuklarına isim verirken,kendi istediği isimleri koymuslar sonuda. Ben hiç karışmam,siz ne isterseniz o isimleri koyun der.Eşim de ne seninkilerin adını koyalım ne de benimkilerin der.Bakalım zaman gösterecek...

tebrik ederim kayınvaldeni ,ben hiç göremiyorum çevremde böyle kayınvalde,alkisalkisalkis
bencillik almış yürümüş,,çok sinir oluyorum isminin koyulmasını isteyen dedeye nineye,,niye ya niye senin ismin,çok istiyorsan,isminin yaşatılmasını bir sokağa verelimde rahat et diyeceğim kendi kayınvaldem söylerse bidaha

evet konu sahibini üzmeyelim arkadaşlar, isteyen istediği gibi davranabilir,
birbirinizin fikriyle çatışmaya değil konu sahibine yardım etmeye kullanın enerjinizi...

bizde de sorun oldu ama çift isim koyduk ben başta çift isim söylüyordum işin kötü tarafı eşim ve kardeşleri kendi annelerinin ismini söylüyorlardı beni üzen eşiminde söylemesi.neyse bende hepsine inat kendi koyduğum ismi söylemeye başladım bu sefer eşimin ailesi sorun yapmaya başladı eşimde kendi söylemediği halde ailesinin yanında çift isim söylememi istedi. bende kızdım söylemedim ama sonra kv. yanında arada demeye başladım.belki eşim çift isim söyleseydi bende söylerdim ama maalesef öyle olmadı.diyeceksiniz o zaman niye koymuş ben istedi diye koymuş

ben anlamıyorum kayınvalidemizin kayınpederimizin ismini çocuğumuza koyunca ne olacak. sonuçta çocuğumuz bununla bütün hayatını geçirecek.. bence ebeveynler istedikleri isimleri çocuklarına koyabilmeliler kimse onlara karışmamalı baskı yapmamalı.neden karışıyorlar ki. 9 ay boyunca onu acılarla,mide bulantılarıyla karnımda taşıyan bensem isim koyma hakkıda benimdir.

kayınvalidem bana benim adımı koyun dediğinde ben kırılmış olmuyormuyum???
eşimin anasına gelene kadar benim
anam babam da dünyaya gelmeme vesile olmuş ama isimlerini koymam
ozaman ben annemi babamı sevmiyorum saymıyorum: öyle mi delikafadulden
şaka gibisiniz valla.
kayınvalidemi ve kayıpederimi kendi aannemden babamdan ayırmam ama isimlerini de koymammmmm.
şimdiye kadar kimseye saygıda kusur etmedim..çok şükür ki isimlerini koymamanın saygısızlık oldğunu düşünecek kadar cahil değil eşimin ailesi

Son düzenleme:

canım kimse onu demiyor hatta kendilerinin çocuk üstünde benden daha çok hakka sahip gibi düşünüyorlar.senin eşini bilmiyorum ama benim eşim ana kuzusu annesiğil istemişse bitmiştir.ama elimden geldiğince her istediklerini yapmadım onlara kalsa çift ismede karşılardı hatta bu isim yüzünden eşimle tartıştık 2 hafta önce doğum yaptım o günleri hatırladıkça eşimden soğuyorum aileisnden de nefret ediyorum hepsini allah'a havale ediyorum.gerçi eşimi etkileyen ailesi ama etkilenmesin biraz da biz desin ama nerde ...

Son düzenleme:

hata yapmışşın karışmasına izin vermemekle ama iki isim koyarsanız sorun çözülebilir bende istemezdim babasının ismini sonuçta bir sürü isim var neden baba ismi olsun çok saçma bi bakış açısı ama yaygın bi düşünce işte

bu arada kızlar konu sahibi doğum yaptımı merak ediyorum,dün akşam yazmış ama,konuyu açalı 1 ay geçti sanırım,artık son kararları ne??? cem mi olacaktı bebişin ismi???

yok canım daha doğurmadım daha zamanımız var yerimseniben
oğlumuzun isminide berk koymakta karar kıldık

bir başka arkadaşta benzer bir konu açmıştı ordaki yorumumu buraya kopyalıyorum;

yani bu konudaki sinirimi kelimelere dökemiyorum burada
nedir bu erkek tarafındaki bencillik yaaa

bu çocuğun anne babası var hadi dedesinin adı konulacaksa neden erkeğin babasının adı hemen söyleniyor kızın babası dede değilmi onun hiçmi değeri yok nasıl bir düşüncesizliktir bu yaa

bakın 3 ay önce doğum yaptım bir oğlum var ,ben hamileyken bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik yaa duyan gören aaa küçük ...... geliyor demeye başladılar (..... kayınbabamın adı)
daha koymadan sinirlenmeye başladım ama sesimi çıkarmadım kimseye eşimin hangi akrabasına gitsek hep aynı şeyi söylüyorlardı ilk başlarda eşime hiç baskı yapmadım bişey demedim daha doğuma çok var dedim..

doğum yaklaştıkça kaynanam kayınbabam hepsi bir hevestir isim söylüyorlar (eşimin babasının adını yani)
hiç bana sorulmuyor nedense?

eşimi aldım karşıma eğerki senin babanın adını koymak istiyorsan oğlumuzun iki adı olsun benim babamın adı da olacak dedim bu çocuğun iki dedesi var neden haksızlık yapılıyor dedim
allahtan eşim anlayışlıdır zaten bana sormadan kesin kararını da vermez
ve hep aynı şeyi dedim doğuma kadar eğerki dede ismi olacaksa iki dedesininde ismi olacak dedim.. benden habersiz isim koyulursa mahkemaye veririm değiştiririm adını dedim..doğumdan bir gün önce eşim başka bi isim bulalım dedi ohh dedim ve kendi beğendiğimiz bi ismi Hakan olsun istedik

neyse doğumdan çıktım odada yatıyorum hala gelen giden çocuğa kayınbabamın adını söylüyor..bir baktım kaynanam eşimi çekmiş beni baygın sanıyor herhalde oğlum baban çok istiyor onun adını koy dedi..yemin ederim duydum
eşimi çağırdım çocuğun kimliğini hemen git al ama kimlikte ismini sadece Hakan görmek istiyorum dedim..

eve dödükten sonra eşim kimliği getirdi bebeğin beşiğine koyuverdi evde herkes vardı,önce elime almadım uzaktan baktım ki sadece Hakan yazıyor :))

ama yemin ederimki o kimliği görene kadar nasıl sinirlerim bozuluyordu yaa

İki isim koyun ne olacak yaaa . İlk ismi eşinizin babasının ismi olur , ikinci isim de senin istediğin gibi modern olur . Sıkıntı yaratmayın kendinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…