Yardım Edin Kızlar

öyle bişey sorasaydı
aynı kıbarlıkla "hayır, başka bi isim koyacağım" derdim
olur biterdi

bence 2 ismide koyun o istediği kadar babasının adını desin kimlikte 2side geçsin ileride çocuk zaten seçimini kendi yapar vede kullanmak isteği ismi seçer
yada eşinizi ikna etmeye çalışın ama bence oda biraz zor gibi neyse önce hayırlısıyla bir doğsun bebeğiniz sonrada tekrardan konuşursunuz canım

siz her şeyi sorun ederseniz zaten boşanma noktasına gelirsiniz.kayınvalidenin adı konuldu diye huzursuzluk çıkarırsanız buna da katlanırsınız.

benim eniştem ilk çocuklarında ölmüş annesinin adını koymak istedi.hayriye ismini.
ablam da eşini kırmamak için koydu.yanına da bir isim daha koydular.ablamın beğendikleri isimlerin içinden onu da eniştem beğendi.ablam illa ben beğendiğim ismi koyucam diye dayatmadı.büyüklere saygı bunu gerektirir.

öteki ablam da ilk çocuğu olan kızına kayınbabasının ve eniştemin isteği üzerine sadece tek yanına başka isim koymadan kaynanasının adını koydu.onlara karşı gelmedi.
2. kızına da kendi beğendiği ismi koydu.3. oğlan oldu.aslında tek isim koymayı düşündü.ama eşinin isteği üzerine kayınbabasının başka torununda ismi olmasına rağmen
kanser hastası olduğu için kayınbabasının adını da koydu.

yani kısacası bunlar çok ufak tefek incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler.benim beğendiğim isim konulmadı diye siz evliliğinizi bitirecekseniz hiç evlenmeyin zaten.evlilik fedakarlıktır bir anlamda.

öyle bişey sorasaydı
aynı kıbarlıkla "hayır, başka bi isim koyacağım" derdim
olur biterdi

ama kayınvalidenizin de kalbini kırardınız.
o sizin kocanızın sevdiğiniz adamın dünyaya gelmesine vesile olan kadın.
kayınvalidenizi sevmekle bi şey kaybetmezsiniz.hatta kazanırsınız.bence sevmeyi deneyin.

sevmediğimi nerden çıkarıyorsun? pardon ama beni nerden tanıyorsun?
seviyorum kendisini sağolsun çok iyi biridir hemde çok
ama ismini yinede kızıma koymadım yerimseniben
zaten sağolsun çok güngörmüş görgülü bir insandır öyle bir talebi olmadı
olsaydıda koymazdım ya oda ayrı
sence kayinvaldesinin ismini vereneler kayinvaldesini çok sevdiğindenmi veriyorlar?
o benim kocamı sevdiğim adamı doğurmuş olabilir, oğlunun adını o koysaymış ozaman
ama kızımıda ben taşıdım 9ay karnımda o yüzden isim hakkıda benimdir kimse kusura bakmasın

Son düzenleme:

Keşke seni duysaydım evlenmezdim, ama evlendim, kusura bakma. Evli biri olarak evliliği ve fedakarlığı senin bana değil, benim sana öğretmem gerekmez mi? Çok şükür sizin incir kabuğunu doldurmaz dediğiniz isim mevzu gibi bir nedenden yuvamı yıkmayacak kadar değer veriyorum kurduğum yuvaya. Çok şükür ki, daha çocuğum yokken bile 3 tane çocuğumuzun bile ismi hazır, hiçbiri de büyüklerimizin ismi değil, eşiminde böyle bir talebi olmadı.

Senin ablalarının yaşadıkları benim hayatım için kriter değil, ne isim isterlerse onu koyarlar. Senin ablalarına göre hareket edecek te değilim.

Mesela sen inş. olacak bütün çocuklarına büyüklerinin ismini verebilirsin, benim için sakıncası yok açıkçası.

Kayınvalidem benim sevdiğim adamı dünyaya getiren biri olduğuna göre ve bazı hakları olduğuna göre, benim dünyaya getireceğim çocuğum üzerinde neden hakkım olmayacak anlayamadım.

Hep büyüklere karşı sorumluluklarımızla ilgili dini bilgiler vereceğinize, biraz da gençlerin kurduğu çekirdek aileye büyüklerin ne gibi sorumlukları var, nereye kadar müdahele edebilirler, söyledikleri herşey uygulanabilecek emir midir, bunlarla ilgili bilgilerinizi de beklerim inş.

benim en büyük kriterim dinimiz ve Peygamberimizin hayatı.sen de kriterini söyle ona göre konuşalım o zaman.

Büyüklere öf dememek güzel sözler söylemek başka onlar ne isterse hepsini kabul edip yapmak başka şeyler. Herşeyi onlara göre yapsak bizim kendi kişiliğimiz kalmaz ortada. Bu sevmemek değil kişilikli olmaktır. İstemediğin şeye bunu istemiyorum deyip kendi analık hakkını korumaktır. Onun hakkı kendi çocuğuyla sınırlıdır. Kendi çocuğuna istediği kişinin adını koyar. Ama benim çocuğuma ne ad koyacağıma o karar veremez. Sen tabi kaynanalardan emir alman gerektiğini düşünen biriysen evlenince kaynanan ne derse onu yaparsın. Sözünden çıkmazsın. Bu arada ben de kaynana olunca çocuğumdan torunuma benim adımı koyun gibi birşey istemem. Birincisi aynı ailede iki kişinin aynı isme sahip olması garip (göbek adı olarak konabilir o başka). İkincisi de belki çocuğum ve evlendiği kişi bakıp büyütecekleri torunuma başka isim vermek istiyorlardır diye düşünüp onları zor durumda bırakmak istemem. Gerçek sevgi düşünceli olmaktır ve insanları istemedikleri şeyleri yapmaya zorlamamaktır.

ben zaten talep olduysa dedim.talep yoksa siz istediğiniz adı verin.

bence bunu haksızlık olarak görmemek lazım.talep ettiyse eğer onun da gönlü hoş olsun diye isterseniz yanına da başka isim koyarak yapabilirsiniz.insanların gönlünü kazanırsınız.
talep etmediyse de siz istediğiniz adı koyun.

Peki arkadaşım benim gönlüm ne olacak, herkes birşey istiyor diye ben ona göre mi yaşayacağım. Ben kimim ve bu dünyada ne işim var o zaman? Ne kadar dini bilginiz varsa , çok şükür benim de o kadar var. Öyle bir tavrınız var ki yok illa büyükler ne derse o olur. Bu kriterler nerde yazıyor. Öf dememek başka birşey, her istediklerini yapıp, emir telaki etmek ayrı birşey. Saygının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben hep diyorum ki herkes bir bireydir ve hesabını kendi verir. ınsan gibi '' Sevgili büyüklerimiz kusura bakmayın biz çocuğumuza sizin isminizi vermiyoruz demek'' saygısızlık ve günah ise, sizin dini bilgilerinizi ve kriterlerinizi sorgulamanız lazım o zaman.

Bu arada benim kayınbabam din öğretmeni ve imamlıkta yapmış. Ama çocuklarına büyüklerinin ismini vermemiş. Ayrıca görümcemin çocukların isimleri de büyüklerin isimleri değil. Ve bize de hiç böyle bir istekleri olduklarından bahsetmediler. Demek ki çok ta önemli bir mevzu değilmiş, koyulmayadabilirmiş.

Son düzenleme:
pardon konu sahibi bu konuyu halletmedimi arkadaşlar,,ben öyle biliyorum,ne diye başka yerlere çektiniz konuyu anlamadım,

sen de yanına kendi istediğin ismi koyarsın.ya da 2 çocuğunuz varsa birini eşiniz birini de siz koyarsınız.

sen de yanına kendi istediğin ismi koyarsın.ya da 2 çocuğunuz varsa birini eşiniz birini de siz koyarsınız.

emrin olur
varmı başka bi isteğin?
hayır anlamadımki bu konu seni niye bukadar gerdi
zaten sorun çözülmüş sen halen öyle yapın böyle yapın diyorsun
arkadaşım daha öncede yazdım görmedin sanırım
evlen, doğur
ondan sonra kayinvaldeninmi kayinpederinin ismini koyarsın orası seni bağlar
sen istediğini yap
başklarına karışmaktanda vazgeç
herkes ne isterse onu yapar hayret bişey

ah ah yarama parmak bastınız şimdi.benim oğluma da babası kalktı benim tüm itirazlarıma rağmen kayınpederimin o eski,demode bu da yetmezmiş gibi hiçbir şeye benzemeyen ismini koyduklava: beni o hamile halimle aylarca üzdü gerdi sıktı isim yüzünden.ailem de minicik dünyalar güzeli bir bebeğin ismi bu kadar çirkin ve abuk sabuk olduğu için çok üzüldü.kısacası bir isim hem beni hem ailemi çok üzdü.eşimin bu konuda beni hiçe sayarak ve bu kadar mantıksız hareket etmesi de doğumdan sonra beni ondan soğuttu.boşanmayı bile düşündüm.hayır isim güzel olsa canım yanmayacak.insanlar resmen gülüyorlar söyleyince.ne hakkı vardı kocam olacak o adamın bunu bana ve çocuğuma yapmasına?kayınpederimi de hiç sevmem zaten.yapı ve kişilik olarak tasvip etmediğim bir insan türüdür.o ismi çocuğumda duyunca her seferinde miniğimin o güzel masum bebek yüzünde o adamı hatırlıyorum ve inanılmaz geriliyorum içimde fırtınalar kopuyor.bence isim hakkı o çocuğu dokuz ay karnında taşıyan canından can veren sancılar içinde ölüm acıları çekerek dünyaya getiren anneye aittir.ve ben bana ait olan isim hakkımı kocama helal etmiyorum.dinen de böyle bir gerçek varsa öbür tarafta da ona hakkımı helal etmiycem.o acıları sancıları ben çektim bağıra bağıra onu ben doğurdum,dokuz ay boyunca yeri geldi nefes alamadım yeri geldi aylarca mide bulantılarından kafamı kaldıramadım.ama doğum kapısında elinde sigara endişeli baba pozu atmaktan bir adım ileriye geçememiş olan kocam kalktı kendi istediği,hiç olmayacak ve hiç yakışmayacak bir ismi sırf babasına yaranmak adına çocuğuma koydu.kocamla farklı sorunlarımız da var ve zaten boşanmayı düşünüyorum,ama içimden biliyorum ki boşanma nedenlerimden biri de onun bu davranışı olacak.onu hiç affedemiyorum bu yüzden.rüyalarımda bile hala oğlumun doğumunu ve ona istediğim gibi güzel modern yakışacak bir isim koyduğumu görüyorum.uzun oldu kusura bakmayın ama ilk defa bu konuyla ilgili içimi dökecek bir yer buldum.

Son düzenleme:

ay canım ya kıyamam sana
sinirlenmekte çok haklısın ama zamanında keşke tepkini koysaydın
gerekirse kiyameti koparsaydın ama yinede koymasaydın o ismi
şimdi eşinden boşansan oğlunun ismi değişmeyecekki
mahkemeye başvururak isim değişikliğine gitsen peki?
merak ettim bukadar kötü olan isim nedir?

ay canım ne kötü bir durum olduğunu daha çocuğum olamadan çok çok iyi biliyorum.......
benim sevgili kaynanatör daha çocuk olmadan kız olursa eğer kendinin adını koyacakmışız yosa vebal atıyor günahı boynumuzaymış...........ayyyyyy allah korusun ne onun ismini nede günahını isterim.........zaten çevresinde hiç sevilmeyen sivri dilli şirret bir karıdır allah bilir ya tonlarca günahı vardır kilo hesabı yaparsak.............beni hiç istemedi gelini olarak hep engel oldu aileyi bile bana düşman etti eşimde onu dinlemedi onların yardımı olmadan evlendik ........hatta sağolsun bedduada etti ben kendinin içini yakmışım hevesini içinde bırakmışım allah bana murat yüzü göstermesin diye eşimede etmiş bu bedduayı biz nişanlıyken söylemiş eşime banada evliliğimizin 8 ayıda söyledi........o kadar içten ettiki tuttu soykanın dilek kapısı açıktı herhalde her beddua edişinde...........9 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor sorun eşimde........bide utanmadan kıznınız olursa mutlaka benim ismim konulacak deyip duruyor..........nasıl bir kişiliğe sahip halen anlamış değilim........senin için zor bir durum inşallah sorunun iyi bir çözüme bağlanır allah yardımcın olsun

canım Allah büyüktür Rabbim sanada evlat sevgisini tatırsın inşallah
Sen dua et bol bol onu bunu boşver
Beddua sahibini bulur
çok kızıyorum böyle emri vaki yapanlara
koyacağım varsa bile koymam

benimde bir tanıdığım anlatmişti, hamileyken ve çocuğunun erkek olduğunu öğrendiklerinde kayinpederi benim adımı koyacaksın koymasan müslüman değilsin demiş alsanaalsanasmile
varmı böyle bişey
kocasıda babasını hiç kırarmı koymuş tabii karısına hiç fikrini sormamış bile :mymeka:
kadın halen söyler halen ağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…