Yardım Edin Kızlar

k.validenin k. pederin ismini koymak sevmedigim bir adettir aslinda..herkes ietdigi ismi kendi cocuguna koysaymis:))
ama esim cok isterse babasinin adini koymami uzmem ben de esimi ,sonucta bebege isim koymak eslerin ikisinin de hakki( AMA ESLERIN) K.VALDE VE K.PEDERLERIN DEIL...o zmn benim annem babam da karissin tam olsun:))) ...bir esimin istedigi ismi koyarim bir de benim istedigim ismi esimin de gonlu olur benim de...

Son düzenleme:
esiniz bence hakli eger sen kizinin ismini verdiysen bu seferde esin oglunuzun ismini versin...
birazda esini düsün bence

sen koymuyorsan koyma kardeşim.kendi isminin konulmasını isteyenlere hakaret etmeye hakkın yok.

benim k. validemlerde oyle cok dusunceliler sagolsunlar..birak kendi isimlerini teklif etmeyi anne begendigin isim varmi dedim degisik soyle guzel.. ona bile ben karismam caniniz ne isterse o ismi koyun bebek sizin annecim dedi:))
cok gelin gordum k.pederin k. validesinin ismini koyan ama yuzlerine bile bakmayan..hatta cocuga kesinlikle o isimler seslenmeyen.
ben de senin gibi kesinlikle saygiyla alakali olmadigini dusunuyorum... ben fazlasiyla saygiliyim allah a sukur isim koymakla olmaz saygi sevgi isi

tanidik bir teyzenin ismi durfani ogluda kizi olunca irem fani koydu :) yani irem fani de biraz tuha f geliyor simdi kadinin ismini kirpip fani sini koymuslar..
aslnda ben suna karsiyim isim konulurkan kayinpeder kayinvalidenin isimleri konuluyor yani can ya da nur..yani demek ki istemiyorlar ki bunu ekliyorlar o zaman herkes kendi istedigi ismi koysun..
anneannem ve dedem torunlarina asla kendi isimlerini koydurmadilar,dayimin ilk oglu oldugunda dedemin ismi arif koyalim dediler ama istemediler yengemin babasi vefat etmisti mustafa koydular,simdiye kadarda aile ne anneannemn ne de dedemin ismi yok hicte istemiyorlar herkes kendi istedigi ismi koysun zorunluluk olmasin diyorlar

kızlar boşverin bunları.neşe cumartesi nurtopu gibi bir oğlan doğurdu :ecrin_bebek:
hepimiz dua edelim allah mutlu ve sağlıklı bir ömür versin bebişe.gerçi cumartesi yanındaydım ama genede buradanda tebrik ediyorum canım dostum.allah senide bebeğinide korusun

kızlar cumartesi günü doğumum gerçekleşti.bebeği kucağına alan ekremcim kıyamadı ve biricik bebeğimizin ismini berk koymaya karar verdik :)) kulağına muhittin ismi okunacak ama. aile büyükleride onu muhittin olarak çağıracaklar.. yardımlarınız için tekrar teşekkürler..

canım hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün,uzun ömürlü olsun inşallah,bizimde çok büyük sorunumuz bu,kızım iki isimli ,birini ben birini eşim koydu,o zaman bile kayınpeder görümce arayıp ismi şu olsun bu olsun diyorlardı, eğer bir oğlum olursa hiç kaçışım yok babasının adını koyacak,evde ne zaman bu konu açılsa kavga çıkıyor,tek isim olsa yanına başka bir isimle durumu kurtaracam,adıda mehmet ali,sırf bu yüzden inanın çocuk düşünmeye korkuyorum,isim hakkı kesinlikle anne babanın,isim koymak isteyen doğursun kendi çocuğuna koysun istediği ismi,

Ay canım benim..:1rolleyes:

Senin bana bu öğütleri vermen için daha 40 fırın ekmek yemen lazım tatlım bee..

Ben 10 senelik evliyim, senin yeni yeni öğrendiğin bu kelimeleri ben 20 senedir biliyorum. imkan olsa da beni kayınvalideme bir sorsan bakalım beni anlatırken yere göğe sığdırabilecek mi?

Sen kafanı yorma, bizde herkes yerini bildiği için bu tarz saçma sapan konular gündeme bile gelmez.

Ben kayınvalideme ''çocuğuma ne isim koyayım?'' diye sorsam ''bana ne kızım ne istiyorsanız onu koyun'' der, sen kafanı yorma..

Sevgiler ablacım..

ama kayınvalidenizin de kalbini kırardınız.
o sizin kocanızın sevdiğiniz adamın dünyaya gelmesine vesile olan kadın.
kayınvalidenizi sevmekle bi şey kaybetmezsiniz.hatta kazanırsınız.bence sevmeyi deneyin.

sen ne çok şey biliyorsun ya..:sinifsinif:

Burdaki üyelerin nerdeyse hepsinin kayınvalidesini sevmediğini ve anlaşamadığını da nerden çıkardın?sengözlerimebaksanab

Kayınvalidem sevdiğim adamı dünyaya getirdi diye, bu, attığım her adıma müdehale edeceği anlamına mı geliyor?
ıyi sen evlenince o hakkı verirsin kayınvalidene inşallah:)))

Ah canım ya..
Daha çok toysun , bir iki cümle öğrenmişsin yazıp duruyorsun yok sevdiğin adamı doğurdu dai yok kayınvalidenizi sevmeyi deneyin de..kaydirigubbakcemile2

Sen de hayırlısı ile evlen de, inşallah kayınvalidenin hiçbir sözünde çıkma , emi?:lepi:

Ama 9 ay karnında taşıdığı çocuğa da istediği ismi koyma hakkını bir zahmet çok görme kimseye..

sevgili Senda;
K.validemi severim hemde çok.. o da beni, kendi kızından bile çok sever. 6 senelik evliliğim boyunca 1 kere kırılmadık çok şükür.. ama bunu "çok sevdiğim adamı doğurdu, iyi davranmalıyım" şeklinde bir düz mantığa borçlu değiliz.. haddimizi- yerimizi-konumumuzu bilmeye borçluyuz.. k.validem bırak çocuğumun ismine karışmayı, kendisine gidilip gidilmemesi hakkında bie yorum yapmaz, yapamaz değil bakın;yapmaz.. çünkü yerini bilir.. zaten sevgiden önce, saygı gelmesi gerekir benim mantığıma göre...
ancak siz çok sığ bakıyorsunuz olaya.. klişe bir iki laftır söylediğiniz.. kırmak için söylemiyorum, yanlış anlaşılmak istemem.. ama maalesef ilişkiler "eşimin annesi-oğlumun karısı" doğrultusunda ilerlemiyor... evlenince bu durumu daha objektif bir şekilde göreceğinizi umuyorum...
sevgiler...

sizin o klişe dediğiniz laflar sayesinde benim annemle babamın evliliği 37 yıldır devam ediyor hanımefendi.anneannemla dedemin 50-55 yıl süren evlilikleri de bu yüzden.dedem hayatta olsaydı daha da devam edecekti gerçi.ama anneannem ona hala "nur içinde yatsın" diye dua ediyor.

DENİZGÜNEŞ VE OFİS
ayrıca yazdıklarım benim mutlu aile olabilmek için düşündüklerimdir..sizinkiler farklı olabilir.ama ben sizin gibi düşünmek zorunda değilim.bunun için de bana ve fikirlerime HAKARET ETMEYE HAKKINIZ YOK.AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR.50 yaşına geldiği halde hala patavatsız olan insanlar tanıyorum.

olabilir, o sizin anne ve anneannenizin şansıymış demek ki hanımefendi... o zamanın şartlarını/insanlarını şimdikiyle karşılaştırmak ve "bende öyle yaparsam mutlu olurum" diye düşünmek komik olur.. zira bu bir ihtimaldir...
herneyse; size hakaret içeren herhangi bir cümle yok mesajımda.. gayet düzgün yazdım yorumumu.. evet akıl yaşta değil baştadır ama aklı başa, yaş getirir yerimseniben

ama hala benim fikrimi aşağılıyorsunuz.sadece annem anneannem değil benim bütün akrabalarım ve bir çok tanıdığım kimselerin evliliği bu şekilde devam ediyo.etrafımda ayrılan kişiler yok denecek kadar az.siz ne yaptınız da mutluluğu yakaladınız?onu söyleyin de biz de bilelim bari.

Aferin..
Ne demek istediğimizi anlamışsın sonunda ama bunu ilkönce senin idrak etmen lazım...alkisalkisalkis

Yani çocuğuna istediği ismi vermek isteyenleri, sen de, kayınvaliedeyi sevmemekle ya da kayınvalideye saygısızlık olarak nitelendirmekle bir nevi hakaret etmiş oluyorsun çünkü kimsenin yaşantısını bilmeden, çok engin hayat tecrübenle yargılıyorsun..

Çok haklısın, Kimse kimseyle aynı şeyi düşünmek zorunda değil, kimse de kimsenin fikirlerine hakaret etmek hakkında değil..alkisalkisalkis

öncelikle fikirlerinizi kabul ettirmeniz için bu kadar alaycı bir tavır takınmanıza gerek yok.. zira ben gayet insani bir şekilde yazıyorum..

bakın işte size dediğimiz bu; siz burada tanımadığınız insanların fikirlerine dahi tahmamül gösteremiyorsunuz.. belki biraz sağduyulu yaklaşsanız anlayacaksınız ne demek istediğimizi...

bana benim mutluluğumun formülünü sormuşsunuz; size hitaben yazdığım ilk mesajda anlatmıştım, sanırım o sinirle okumamlışsınız.. sakin bir şekilde tekrar okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.. yerimseniben

herkes sizin kayınvalideniz gibi olmayabilir.sizinki gibi değil diye gelinler kayıvalidelerini sevmesinler mi?ayrıca kayınvalidelerin de bazı konularda söz söylemeye hakkı vardır.onların etkisiz eleman olarak görülmemesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…