Herkesin fikrine katılıyorum, kimine kısmen kimine tamamen...
Tabii ki tedbir bizden takdir Allah'tan.
Afrika'da veya sokaktaki çocuklara gelince, ben oralarda yaşıyor olsam veya çocuğum o koşullarda yaşayacaksa korunurum baştan önlemimi alırım.
Konu düzinelerce çocuk yapıp sokağa atmak olsa ben de sizin dediklerinize tamamen katılırdım.
Ama arkadaş elini vicdanına koyan biri olduğuna göre evladı için de elinden gelenin en iyisini yapacaktır.
Herkes hayattan payına düşeni alır.
Annem de deseydi bir memur maaşıyla 4. çocuğa bakamayız bugün ben hayatta olmayacaktım.
Allah rızkımızı vermiş ki bu yaşa kadar beslemişler, büyütmüşler, okutmuşlar, meslek sahibi olmuşuz ve elimiz ekmek tutacak hale gelmişiz.
Biz de o güçle yeni evlatlar dünyaya getirip dişimizden tırnağımızdan arttırıp en iyisini yapmaya çalışacağız.
Elbette zor bir karar, ama ben olsam aldırmazdım.
açıkcası benim için ya dünyada olan 1,5 yasındaki çocuğunu öldürmüşsün ya da karnındaki çocuğu...ben bir fark göremiyorum...
kaydirigubbakcemile5
Kendi rahatınız için Allah ın verdiği cana kıymak hakkınız değil.. hey Allahım hangi çağdayız arkadaşlar haplar var en basiti...
Afrika da, orda burda nerede olursa olsun açlık çeken, ölen çocuklar neden bu durumda hiç düşündünüz mü? Bizim hiç mi kabahatimiz yok??? Dinimiz komşusu aç yatarken tok olanın dışlandığı, sosyal olmanın, konu komşundan, hatta yaşayan her canlıdan haberdar olmanın farz olduğu bir inanç sitemi...Afrikanın uçsuz bucaksız çöllerinde bir çocuk açlıktan ölmek üzere ve başında bekleyen bir akbaba... Bu resmi hatırlayan var mı? Bu resmi çeken fotoğrafçı o çocuğu kurtarmamış, ömür boyu bunun vicdan azabını yaşamış ve en sonunda intihar etmiştir... O çocuğu kurtarmak o fotoğrafçının imtihanıydı.... ama kaybetti... Allah o çocuğun rızkını o adama bağlamıştı ama o bunu düşünemedi ve kendi kendine zulmetti....Şu ana Afrika da açlık kol geziyorsa bunu sebebei gelişmiş ülkelerdir... topraklarına buğday yerine, yenmeyecek ürünler dikilmesine izin veren, çeteleri silahlandırarak kardeşleri birbirine kırdıran, kukla hükümetlerle " cambaza bak cambaza" diyerek yer altı zenginliklerini cukkalayan ve o bebelerin rızkına mani olan yine insanlardır... Haşa ve asla Allah yarattığı kulunu rızıklandıramayacak kadar aciz değildir....
Bu yeri, göğü yaratan, yumurtaya can veren Rabbim, karanlık gecede kara bir kayanın üzerindeki kara karıncayı bile rızıklandırır... ta ki bir başka karınca rızkına mani olmadığı sürece.... üstelik her şey dört dörtlük olsaydı buranın adı dünya değil, cennet olurdu... imtihanın ve hesap gününün de bir anlamı kalmazdı...
Afrika da, orda burda nerede olursa olsun açlık çeken, ölen çocuklar neden bu durumda hiç düşündünüz mü? Bizim hiç mi kabahatimiz yok??? Dinimiz komşusu aç yatarken tok olanın dışlandığı, sosyal olmanın, konu komşundan, hatta yaşayan her canlıdan haberdar olmanın farz olduğu bir inanç sitemi...Afrikanın uçsuz bucaksız çöllerinde bir çocuk açlıktan ölmek üzere ve başında bekleyen bir akbaba... Bu resmi hatırlayan var mı? Bu resmi çeken fotoğrafçı o çocuğu kurtarmamış, ömür boyu bunun vicdan azabını yaşamış ve en sonunda intihar etmiştir... O çocuğu kurtarmak o fotoğrafçının imtihanıydı.... ama kaybetti... Allah o çocuğun rızkını o adama bağlamıştı ama o bunu düşünemedi ve kendi kendine zulmetti....Şu ana Afrika da açlık kol geziyorsa bunu sebebei gelişmiş ülkelerdir... topraklarına buğday yerine, yenmeyecek ürünler dikilmesine izin veren, çeteleri silahlandırarak kardeşleri birbirine kırdıran, kukla hükümetlerle " cambaza bak cambaza" diyerek yer altı zenginliklerini cukkalayan ve o bebelerin rızkına mani olan yine insanlardır... Haşa ve asla Allah yarattığı kulunu rızıklandıramayacak kadar aciz değildir....
Bu yeri, göğü yaratan, yumurtaya can veren Rabbim, karanlık gecede kara bir kayanın üzerindeki kara karıncayı bile rızıklandırır... ta ki bir başka karınca rızkına mani olmadığı sürece.... üstelik her şey dört dörtlük olsaydı buranın adı dünya değil, cennet olurdu... imtihanın ve hesap gününün de bir anlamı kalmazdı...
öncelikle neden doğru düzgün korunmadın diyenlere sözüm,%100 korunma diye birşey var mı ya?
ne yaparsa yapsın her halukarda hamile kalanları gördük,asıl cahillik sizdeki bunu savunabiliyorsunuz ama büyük konuşmayın sizinde başınıza gelebilir
sonra aldır diyenlere,yani insan nasıl bukadar vicdansız olur anlayamıyorum,resmen bir cana kıymaktan bahsediyorsunuz birde başkası adına,öbür dünyada sorulur sakın unutmayın,ona göre düşünüp hakka girmeyin birde..
bir insanın aldırmalı mıyım diye düşünmesi bile o kadar kötü ki..
cana kıymak bu kadar kolay olmamalı göz göre göre....
madem bölee yusuf yusuf dolancaktın niye korunmadın ki.
ohh ne güzel yaa.hem cinselligindeki zevkten vazgecme ,hemde yok bebe istemiyom hazır degilim dee
valla cok kızıyorum böle insanlara
mecbursun bu bebeyi dogurmaya
yok illaa evlat katili olacam diyosanda buyur ol .bebe senin ,vicdan senin
kocanla birlikte az yer-içer , az gezersiniz .karnındaki cocugunuza bakarsınız . madem maddi gücünüz zayıfsa.
millet tek maaşla 3 bebeye bakıyor yaw
daha evli bile olmayıp çocuk tecrübesi olmayan insanların bu kadar rahat yorum yapması çok ilginç gerçekten..
daha evli bile olmayıp çocuk tecrübesi olmayan insanların bu kadar rahat yorum yapması çok ilginç gerçekten..
Savaş alanına dönmüş yine burası. Bu kadar hassas bir konuda daha az inciten yorumlar yapmasını dilerdim KK kadınlarının.
Daha önce kürtaj ile ilgili bir başka başlıkta yazmıştım fikirlerimi uzun uzun. Şimdi orada yazdığım şeyin sadece şu kısmını yinelemek istiyorum. Bu kadar cellalenip, bu kadar öfke saçan arkadaşlar bilsinler ki, hiçbir kadın o çatala severek, isteyerek, canı yanmadan çıkmaz. Hiçbir kadın için keyfi bir karar değildir bu. O kararı alma noktasında; insanların kendini hangi noktada mecbur hissedeceği ise, tamamen kişinin kendi içinde yaşayacağı bir süreçtir.
Elbette ki korunma esastır, elbetteki korunmaya rağmen gebelik olmuşsa bence koşullar sonuna kadar zorlanmalıdır. Ama o koşulların nereye kadar zorlanabileceğini, o hayatı yaşamayanlar bilmez.
Bizim konuyu açan arkadaşa bu kadar zor bir döneminde "katil" iması içeren sözler sarfetmemiz ise hiçbirşeyle gerekçelendirilemez. Bir atasözü der ki; "Bir insanı anlamak için onun ayakkabısını giyin." İçinde hiç bulunmadığımız ve umarım hayat boyu da bulunmayacağımız bir mecburiyet konusunda bu kadar saldırgan yorumlar yapmak ahlaklı gelmiyor kendi adıma.
İşin dini boyutuna ise hiç girmiyorum. Kimsenin de girmesini doğru bulmuyorum. Zira herkes hangi dine inanacağını kendi seçer ve aynı şekilde seçtiği dinin hangi hükümlerine uyup hangilerini ne koşullarda es geçerek günahına razı olacağına da kendi karar verir. Bu konuda diğer 6 milyar insana, hiçbir şey demek ya da yemek düşmez.
Ama şu var. Eğer çok inanaçlı olanlarımız iman ettikleri dinin kalp kırma, insan incitme, kul hakkı gibi hükümlerini çiğnemeden yorum yapabilirlerse insanlık açısından daha ileri bir noktada olacağmıza inanıyorum.
Bu durumda, bir kadına bu mesajların yazılmasını en basit ifadesiyle anlayışsızlık olarak görüyorum. Daha ağırlarını yazmaya elim varmıyor.
Not: Bu yazımın üzerine çok sorulacak özelden biliyorum. Hiç kürtaj olmadım çok şükür Rabbim'e ve şimdi bir bebek bekliyorum. Ama bu başkalarını saldırmamın ne gerekçesi olabilir ne mazereti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?