Selamlar, ben 36 yaşındayım ve daha yeni gebelik düşünüyorum
Görümcem 34 yaşında evlendi 38inde normal yolla gebe kalıp normal doğum yaptı, ayrıca yine çevremde 39- 42 yaşında gebe kalanlar var.
İçiniz rahat olsun yaşınız bana göre evlenmek için bile erken, ki ben 30umda evlendim düşünün daha yeni gebelik istiyorum, belki özgürlüğüme düşkünüm, kalıplaşmış düşüncelere karşıyım ve çalışıyorum diye bu kadar erteledim ama hiç bir şey için geç değil, ki herkesin hayatı farklı yaşam koşulları farklı beklentileri planları farklı ayrıca çocuk çok büyük sorumluluk, hayatını bundan sonra ona endeksli yaşayacaksın ve bir birey yetiştirmek kolay değil. O sorumluluğu alabilir misin önce ona kendini hazırla.
Gebe kalmak için ise beslenme çok önemli araştırmalarıma göre özellikle insülin direnci çok etkiliyor, şeker ve karbonhidrattan olabildiğince uzak durmalı ekmek bile yemeyeceksin. Maalesef doğal beslenemediğimiz ve sürekli stresli olduğumuz bir çağdayız en çok bu ikisi etkiliyor gebeliği.
Arkadaşın dediği gibi tatile git kafan rahatlasın kafaya takıp stres yaparsan o da olumsuz etkiliyor. Yumurtlama da değişken olabiliyor o yüzden 2 günde bir ilişki. Bir de folik asit kullanmaya başlamanı öneririm. Araştırabilir bir uzman doktora da danışabilirsiniz.
Bir de şu var nasip kısmet kimisi bak 38inde ilk denemesinde normal yolla gebe kalır, kimisi 25inde hiç bir sorunu yokken gebe kalamaz o yüzden akışına bırakmakta fayda var.