• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin :)

Evlilikte iki kişinin fikri önemlidir.Sadece tek tarafaın istemesiyle kurulan yuva şekillendirilmez.Nice yanlız yaşayan insanlar var.Seni hiçbir şekilde mecbur tutamaz.O zaman evlenmesin annesini beklesin.Sana rol kesiyor.Zorla kabul ettirmeye çalışıyor.Kayınvalidenin iyiliği kötülüğüyle alakalı bir durum değil bu.Ne yani sen şimdi tatile de gitsen onu mu taşıyacaksın peşinde.Diyelim ki,iş durumu oldu başka bir şehre gitmek zorunda kaldınız.İstemiyorsan istemiyorsundur.Bugün kabul etsen yarın başka sorun çıkar.Ya da bugün o senin dediğini kabul etse,yarın ne yapar eder annesiyle oturtur.İyi düşün.

dediğin doğru benim dediğimi kabul etse o huzursuz olucak, onun dediğini ben kabul etsem ben huzursuz olucam. Böylede sağlıklı bir birliktelik kurulamaz diye düşünüyorum. Sanıyorum en doğru karar ayrılmak şu durumda ne mutsuz olim ne de mutsuz edim öyle değil mi?

Sevgili pelinyaman arkadaşım bence koşarak uzaklaş :ssz: daha şimdi den annemde annem başlamış yarın öbürgün anasıyla aynı çatı altına girdiğinde evde hiç bir sözün geçmeyecek annesine kıyamayacak seni ezecek ama sende bir annenin evladısın sende senin annende kıymetli ileride çok daha mutsuz olursun burada bir çok arkadaşımızın örneklerini okuyoruz.Sen makul anlayışlı bir kızsın ama erkek arkadaşın öyle değil bence ne kendin üzül ne anacığını üz.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bana bir yol gösterin.
2 senedir devam eden çok güzel bir ilişkim var. Artık evlenmeyi düşünüyoruz ancak şöyle bir sıkıntımız var. Erkek arkadaşımda ben de annelerimizle yaşıyoruz babalar sizlere ömür ikimizinde birer tane kardeşi var onlarda yurt dışındalar :(
Erkek arkadaşım babası öldükten sonra annesinin eli ayağı olmuş hiç kıyamıyor.
Evlenince annesiyle aynı evde yaşamak istiyor. Kaynana da gelinde melek gibi insanlar olsalar bile ev ev üstünde olmayacağını biliyorum ben ama erkek arkadaşım duygusal yaklaşıyor. Annem yalnız kalamaz bu konuda onu üzemem diyor ama benim anneminde yalnız kalacağını düşünmüyor.
En son dün konuştum ben kimsenin gönlünü kırmak istemiyorum dedim. Senin annenle kalsak benimkinin gönlü kırılcak benimkiyle kalsak senin annenin. En güzeli biz kendi yuvamızı kuralım onlarda istedikleri zaman istedsikleri kadar kalsınlar dedim.
Düşünüp cevap vericek bana. Ben nişan filan olmadan aileler dahil olmadan bu tarz konuları aramızda halletmek istiyorum. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve her konuda anlaşabniliyoruz farklı düşünsek bile ortak bir payda bulabiliyoruz. Böyle bir konudan dolayı ne onu ne de aileleri üzmek istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Teşekkürler şimdiden cevaplar için.
Merhaba,
En doğrusunu yapmışsınız. İnsanlar yeri geliyor kendi anne babasıyla anlaşamıyor kaldı ki eşinin annesiyle anlaşmak beraber yaşamak.
İnsan evinde rahat etmek istiyor. Senin annen kalsa nişanlın rahat edemez, nişanlınin annesi kalsa sen rahat edemezsin. Ne kadar iyide olsalar zor olur. Kabul etmeyin bence sonuçta hasta değil,bakıma muhtaç değil.

Sevgili pelinyaman arkadaşım bence koşarak uzaklaş :ssz: daha şimdi den annemde annem başlamış yarın öbürgün anasıyla aynı çatı altına girdiğinde evde hiç bir sözün geçmeyecek annesine kıyamayacak seni ezecek ama sende bir annenin evladısın sende senin annende kıymetli ileride çok daha mutsuz olursun burada bir çok arkadaşımızın örneklerini okuyoruz.Sen makul anlayışlı bir kızsın ama erkek arkadaşın öyle değil bence ne kendin üzül ne anacığını üz.

Teşekkürler fikrini paylaştığın için aklın yolu bir canım kesinlikle erkek arkadaşım bencil davranıyor.:31:
ayrılalım dedim en sonunda dün zaten benim annemi istemeyeni ben istemem dedi (yazıkki beni hç bilmeyen biriymiş gibi konuştu).
inanılmaz kırıldım.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var ne olur bana bir yol gösterin.
2 senedir devam eden çok güzel bir ilişkim var. Artık evlenmeyi düşünüyoruz ancak şöyle bir sıkıntımız var. Erkek arkadaşımda ben de annelerimizle yaşıyoruz babalar sizlere ömür ikimizinde birer tane kardeşi var onlarda yurt dışındalar :(
Erkek arkadaşım babası öldükten sonra annesinin eli ayağı olmuş hiç kıyamıyor.
Evlenince annesiyle aynı evde yaşamak istiyor. Kaynana da gelinde melek gibi insanlar olsalar bile ev ev üstünde olmayacağını biliyorum ben ama erkek arkadaşım duygusal yaklaşıyor. Annem yalnız kalamaz bu konuda onu üzemem diyor ama benim anneminde yalnız kalacağını düşünmüyor.
En son dün konuştum ben kimsenin gönlünü kırmak istemiyorum dedim. Senin annenle kalsak benimkinin gönlü kırılcak benimkiyle kalsak senin annenin. En güzeli biz kendi yuvamızı kuralım onlarda istedikleri zaman istedsikleri kadar kalsınlar dedim.
Düşünüp cevap vericek bana. Ben nişan filan olmadan aileler dahil olmadan bu tarz konuları aramızda halletmek istiyorum. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve her konuda anlaşabniliyoruz farklı düşünsek bile ortak bir payda bulabiliyoruz. Böyle bir konudan dolayı ne onu ne de aileleri üzmek istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.
Teşekkürler şimdiden cevaplar için.[/QUOTE

Fikrin en doğrusu şu an sizdeki anneleri kırmak hiç iyi değil en iyisi mi siz yuvanızı kurun onlarda dilediğince sizde kalsınlar bende sizin gibi düşünüyorum.

çok iyi düşünmüşşünüz, en güzeli dediğiniz gibi , kısacası denge oluşturmak istiyorsunuz.

Canim sen kendi anneni birakmak istemedigini annene haksizlik yapmak istemedigini anlatmadin mi?annemi istemeyeni demesi cok sacma olmus o zaman o da sizin annenizi istemeyen olmuyor mu?bence size vicdan yaptirmaya calisiyor bunu diyerek...

Teşekkürler fikrini paylaştığın için aklın yolu bir canım kesinlikle erkek arkadaşım bencil davranıyor.:31:
ayrılalım dedim en sonunda dün zaten benim annemi istemeyeni ben istemem dedi (yazıkki beni hç bilmeyen biriymiş gibi konuştu).
inanılmaz kırıldım.

Bak işte verdiği cevaba devam etsen kim bilir daha neler yaşayacaksın dertsiz başına dert açmak bile bile lades olur devam etmek.Allah karşına sana ve ailene değer verecek merhametli,anlayışlı iyi bir insan çıkarsın İnşallah

Canim sen kendi anneni birakmak istemedigini annene haksizlik yapmak istemedigini anlatmadin mi?annemi istemeyeni demesi cok sacma olmus o zaman o da sizin annenizi istemeyen olmuyor mu?bence size vicdan yaptirmaya calisiyor bunu diyerek...

Söyledim canım söylemez olur muyum? sanki zavallı bi çare kadından bahsediyor.
50 yaşında daha gencecik benim annem 63 yaşında her anne evladına her zaman ihtiyaç duyar zaten onları tamamen terk edelim hiç ilgilenmeyelim demiyorum ama ne bilim hem haksızlık olacağını düşündüğüm için hemde her kadın gibi bende evimin kadını olmak istediğim için böyle bir çözüm buldum ama erkek arkadaşım beklediğim duyarlılığı özveriyi gösteremedi :(:20:

Bak işte verdiği cevaba devam etsen kim bilir daha neler yaşayacaksın dertsiz başına dert açmak bile bile lades olur devam etmek.Allah karşına sana ve ailene değer verecek merhametli,anlayışlı iyi bir insan çıkarsın İnşallah

Evet canım dediklerin doğru inşallah allah herkesi dengi dengiyle karşılaştırsın :) hayırsız olacaksa hiç olmasın.

Back
X