- 16 Mart 2017
- 964
- 1.918
- 33
- Konu Sahibi sessizlikkkkk
-
teşekkürlerimi sunuyorum size hiç bir kadın nıkahsız yaşayıp çocuk yapmayı istemez hiç birimiz böyle olsun istemeyiz ben çaresiz kaldığım için çareler bulmak için yazdım buraya umarım bir nebze de olsa fikir alabilirim kimsenin beni anlamasinida beklemiyorum ama benim gibi bir çok kadın varArkadaslar bu konuyu güncel tutalım da sitedeki avukat uyeler nedir ne degildir soyler yol gosterici olabilirler.Belki bir avukata danışsa onu karşılayacak maddi gücü de yoktur. bir iki arkadas kaymakamlıga git demiş, benim de ilk aklıma kaymakamlık geldi okurken. Ama daha bismillah konu yazılır yazılmaz nıkahsız nıye cocuk yaptın da oyle de boyle de dıye daha burda saldırı baslamısken bu zorda kalan arkadas neyden kımden cesaret alıp kaymakamlıga gitsin. El insaf. Tasvip etmiyorsanız susun . Yapıcı olacaksanız yazın lutfen .Bu arkadasımız ne ilk ne de son . Herkesin bir hikayesi var ve süreci bilmeden sonuca saldırmayın . Lütfen.
Şimdi baktım biraz, imam nikahı evlilik olarak sayılmıyor fakat evlilik vaadiyle kandırılma, yıpranma payı, gördüğü fiziki psikolojik şiddet göz önüne alınarak dava kabul ediliyor, biraz hakimin insiyatifine bırakılmış. İyi bir avukat davayı kazandırır. Konu sahibi Aile Bakanlığı desteğiyle dava açarsa kesin kazanır zaten.Çok iyi olmuş gerçekten, dilerim resmî nikahla yapılan evlilikler çoğalsın, öylesi daha makbul lakin bugüne kadar nikahı olmadığı için mağdur olan kadınlarında yasal hakları olması memnuniyet verici.
İyi bari zorda kalana yardım etsin ama buda nikahsız birlikteliklerin önünü açıyor aşağı tükürsem sakal üste tükürsem bıyıkVar canım 2-3 sene oldu sanırım kanun çıkalı, en az 6 ay beraber yaşadığını kanıtlarsan nafaka alabiliyorsun.
Seni anlamıyor değiliz ister inanin ister inanmayın çok üzüldüm dustugunuz durumateşekkürlerimi sunuyorum size hiç bir kadın nıkahsız yaşayıp çocuk yapmayı istemez hiç birimiz böyle olsun istemeyiz ben çaresiz kaldığım için çareler bulmak için yazdım buraya umarım bir nebze de olsa fikir alabilirim kimsenin beni anlamasinida beklemiyorum ama benim gibi bir çok kadın var
Devletten para talep etmiyorum yazdığım yazıyı anlamadiniz sanırım bazı şeyler eliniz de olmuyor egerki söz konusu çocuklarınızsa önüneze gelen her yemeğe razi oluyorsunuz anlamayabilirsiniz hatamin bende farkındayim bazı şeyler elinizde olmuyor bazen her kaÖnce devleti tanımayıp nikah kıymayın sonra sıkışınca devlet bana para versin
Önce devleti tanımayıp nikah kıymayın sonra sıkışınca devlet bana para versin
Haklısın ama herkes bilinçli şekilde kabul etmiyor ki, erkek yapmayınca kadının eli kolu bağlanıyor, herkese bizim gibi bakma, sesini çıkaramayan kadınlar var, başka çaresi olmayan kadınlar var.İyi bari zorda kalana yardım etsin ama buda nikahsız birlikteliklerin önünü açıyor aşağı tükürsem sakal üste tükürsem bıyık
Şimdi burda sebeplerini yazsam belki hak vereceksiniz ama çok şeyler oldu yaşandı ben çok şeyler yaptım şu nikah için çocuğumu aldırmak dahi istedim yapacağına söz verdi yapmadı bende isterdim nikahı min olmasını yapmayınca sen direttikce her gün kavga ve huzursuzlukSeni anlamıyor değiliz ister inanin ister inanmayın çok üzüldüm dustugunuz duruma
ilk mesaji ben yazdım fakat bu adamın nikah kiymaya niyeti yokmuş zaten belli etmiş ama 2.çocuğu neden bile bile yaptınız sizede yazık çocuklarda
Şimdi kanıt için uğraş dur keşke baştan önlemini sıkı alsaydiniz
En azından resmî nikah dışındakileri evlilikten saymaması iyi birşey, yazdığım ters anlaşılabilir ama kadınlar bakımından ele alıyorum konuyu, evlilikten sayılsaydı erkekler nikah yapmamak için elinden geleni yapardı, ki zaten günümüzde mağdur kadın çok, artmamasını temenni ediyorum.Şimdi baktım biraz, imam nikahı evlilik olarak sayılmıyor fakat evlilik vaadiyle kandırılma, yıpranma payı, gördüğü fiziki psikolojik şiddet göz önüne alınarak dava kabul ediliyor, biraz hakimin insiyatifine bırakılmış. İyi bir avukat davayı kazandırır. Konu sahibi Aile Bakanlığı desteğiyle dava açarsa kesin kazanır zaten.
Sevgilisinden, nişanlısından ayrılıp davayı kazananlar var.
http://www.yasingirgin.av.tr/imam-nikahli-kadinin-tazminat-hakki-var-mi/
Evet onun nufusunda ve velayetleride onda ..dediğim gibi çocuklara ben bakarım sen git diyor söylediği tek şey buCocuklariniz babasinin nufusunda mi ?
Oyleyse onlar icin nafaka davasi ac ,
Nikah yok ama siz ailesiniz beraber yemege dugune geziye tatile gittiyseniz ya da evde fotograf cekildiyseniz bunlar kanit ,
Kendin icinde gdava ac ,
Hem sana hem cocuklarina bakmak zorunda
Yorumları takip edebiliyor musun bilmiyorum, Seni evlilik vaadiyle kandırmış, ortada psikolojik ya da daha önce fiziki şiddet olduysa davayı kazanma şansın var. Emsal davalarda bununla davayı kazananlar var. Aile Bakanlığına ulaş sen, onlar sana yardımcı olurlar.Yapacağını söyledi söz verdi ve yapmadı çocukları üzerine aldı suan bana çocukları bana verebilirsin sen git diyor
Bazen ev işine gidiyorum onada yeni başladım kızımı okula bıraktıktan sonra oğlumla beraber gidiyoruz bırakacak kimse yok çünküEn azından resmî nikah dışındakileri evlilikten saymaması iyi birşey, yazdığım ters anlaşılabilir ama kadınlar bakımından ele alıyorum konuyu, evlilikten sayılsaydı erkekler nikah yapmamak için elinden geleni yapardı, ki zaten günümüzde mağdur kadın çok, artmamışsınız temenni ediyorum.
Umarım baro konu sahibesine yardımcı olur ve ücretsiz bir avukat verir.
Konu sahibesi çocuklarınız küçük ama yine de çalışma imkanınız var mı? En azından evinizin yakınlarında bir yerde çalışma durumunuz yok mu?
Katılıyorum da bazı kadınlar gerçekten çaresiz mune abla, yapmadı nikahımı ne yapayım diyene çok üzülüyorum, kadın ayakları üstünde duran, arkasında ailesi olan, bilinçli biri değilse çok eziliyor. Aile kızlarını davul zurnayla evlendirirken, o nikah memuru da buraya gelecek dese kadınlar bu kadar sorun yaşamaz.En azından resmî nikah dışındakileri evlilikten saymaması iyi birşey, yazdığım ters anlaşılabilir ama kadınlar bakımından ele alıyorum konuyu, evlilikten sayılsaydı erkekler nikah yapmamak için elinden geleni yapardı, ki zaten günümüzde mağdur kadın çok, artmamışsınız temenni ediyorum.
Umarım baro konu sahibesine yardımcı olur ve ücretsiz bir avukat verir.
Konu sahibesi çocuklarınız küçük ama yine de çalışma imkanınız var mı? En azından evinizin yakınlarında bir yerde çalışma durumunuz yok mu?
Bu bile birşeydir, çalışmanın ayıbı yok, çevrenizdeki apartmanlara haber salın isterseniz, 3-5'te olsa yavrularınız ve sizin için faydası olur.Bazen ev işine gidiyorum onada yeni başladım kızımı okula bıraktıktan sonra oğlumla beraber gidiyoruz bırakacak kimse yok çünkü
Çok üzülüyorum gerçekten ses çıkarsa öldürülüyor, çıkarmasa mağdur kadının sadece adı var.Haklısın ama herkes bilinçli şekilde kabul etmiyor ki, erkek yapmayınca kadının eli kolu bağlanıyor, herkese bizim gibi bakma, sesini çıkaramayan kadınlar var, başka çaresi olmayan kadınlar var.
Velayet davasi mi acti siz mi ona verdiniz ?Evet onun nufusunda ve velayetleride onda ..dediğim gibi çocuklara ben bakarım sen git diyor söylediği tek şey bu
Bende üzülüyorum, burada okuyunca kızıyoruz, neden yaptın diyoruz ama böyle bir gerçek var, biz kızınca gerçek yok olmuyor, bizim yapacağımız kızıp sorgulamak yerine bilinçlendirmek olmalı.Katılıyorum da bazı kadınlar gerçekten çaresiz mune abla, yapmadı nikahımı ne yapayım diyene çok üzülüyorum, kadın ayakları üstünde duran, arkasında ailesi olan, bilinçli biri değilse çok eziliyor. Aile kızlarını davul zurnayla evlendirirken, o nikah memuru da buraya gelecek dese kadınlar bu kadar sorun yaşamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?