- 7 Mart 2017
- 20
- 4
- 1
- 41
- Konu Sahibi sessizlikkkkk
-
Var canım 2-3 sene oldu sanırım kanun çıkalı, en az 6 ay beraber yaşadığını kanıtlarsan nafaka alabiliyorsun.Devlet nasıl yardım etsin nikah yok
Bende bilmiyordum böyle bi kanun inşallah çözüm olur konu sahibi ve böyle çaresiz olanlar içinVar canım 2-3 sene oldu sanırım kanun çıkalı, en az 6 ay beraber yaşadığını kanıtlarsan nafaka alabiliyorsun.
Oh iyi olmuş size! Nikahsiz evliliğe razı olursanız, olacağı bu işte! Sene olmuş 2017. Sizin resmi nikahiniz yok. Başınıza geleni hak etmişsiniz devlet size ne yapsın? Anneniz babanız nasıl resmi nikah yapmadan evlenmenize razı olur bunu da anlamıyorum. Nerede yaşıyorsunuz siz? Hayır cevremde ne aile buyuklerinde ne de baska kimsede duymadım boyle bir seyi, ondan soruyorum. Bu nasıl evlilik?Arkadaşlar 2 çocuğum biri 8 biri 6 yasinda
var babaları evi terk edip annesine yerleşti ve bize bakmıyor yapa yanlız kaldık suan kimse yardım etmiyor resmi nikahı yapmadı bana boşanmak gibi bi durumumuz yok ailemde cocuklarini ver ona gel diyor ne yapacağımı bilmiyorum ....sorum şu devletten nasıl bir yardım alabilirim çocuklarım için ve kendim için ?????
İkametgah örneği alsa ispat eder mi?Var canım 2-3 sene oldu sanırım kanun çıkalı, en az 6 ay beraber yaşadığını kanıtlarsan nafaka alabiliyorsun.
Eder mune abla, fotoğraf, tanık hepsi oluyor. Zaten 2 tane çocuk var ortada beraberliğin en büyük kanıtı.İkametgah örneği alsa ispat eder mi?
Aman sakın verme çocuklarını ortada kalirsin iyiceYapacağını söyledi söz verdi ve yapmadı çocukları üzerine aldı suan bana çocukları bana verebilirsin sen git diyor
Arkadaşlar 2 çocuğum biri 8 biri 6 yasinda
var babaları evi terk edip annesine yerleşti ve bize bakmıyor yapa yanlız kaldık suan kimse yardım etmiyor resmi nikahı yapmadı bana boşanmak gibi bi durumumuz yok ailemde cocuklarini ver ona gel diyor ne yapacağımı bilmiyorum ....sorum şu devletten nasıl bir yardım alabilirim çocuklarım için ve kendim için ?????
Özellikle imam nikahlı olanlara yönelik çıkardılar gerçekten iyi oldu. Emsal bir dava da var, nişanlısıyla beraber yaşayıp sonra ayrılan kadın, tazminat ve nafaka aldı, o haberi arıyordum bende :)Bende bilmiyordum böyle bi kanun inşallah çözüm olur konu sahibi ve böyle çaresiz olanlar için
Bende bilmiyordum bu yasayı, bilgilerin paylaşılması birçok kadına yol gösterecektir diye umuyorum.Eder mune abla, fotoğraf, tanık hepsi oluyor. Zaten 2 tane çocuk var ortada beraberliğin en büyük kanıtı.
Bizde İmam nikahlı mağdurlar o kadar çoktu ki böyle bir yasa kaçınılmazdı artık. En iyi yaptıkları şey bu yasa herhalde :) Yasa çok ilgimi çekmişti, hemen sonrasında nişanlısına dava açıp kazanan bir kadında oldu.Bende bilmiyordum bu yasayı, bilgilerin paylaşılması birçok kadına yol gösterecektir diye umuyorum.
Elbette olması gereken kendiniz ve çocuklarınız için hak kaybı yaşamamak için nikah akdiyle bir birliktelik yaşamak ama olmuşa yapacak birşey yok, o zaman çareleri yapabileceklerini yazmak iyi olacaktır.
Çok iyi olmuş gerçekten, dilerim resmî nikahla yapılan evlilikler çoğalsın, öylesi daha makbul lakin bugüne kadar nikahı olmadığı için mağdur olan kadınlarında yasal hakları olması memnuniyet verici.Bizde İmam nikahlı mağdurlar o kadar çoktu ki böyle bir yasa kaçınılmazdı artık. En iyi yaptıkları şey bu yasa herhalde :) Yasa çok ilgimi çekmişti, hemen sonrasında nişanlısına dava açıp kazanan bir kadında oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?