yardım edin ...

Nikahsız yaşamak
Kadın haklarını korumak için nikah şart
Umarım destek bulursunuz

Ben bi evlat için varımı yoğumu seriyorum. Bi sürü tedavinin yani sıra meryem sureleri. Duaların yanı sıra koca karı yöntemleri.. Sadece bi defalık anne olabilmek için. Ve sen seni nikahına bile almayan bi adamlasın. İkinci evliliği misin?

Canım hayatın baoyınca kimseye ohh deme.insanlar hata yapabilir ama bahane verdiğin şeyi yaşamadan ölmezsin kesinlikle.sen yasamasanda alah korusun çocuğun yada torunun yada kardeşin ne biliyim illaki bir yerden başına gelir.kimse kimsenin şartlarını bilemez.tamam yanlış yapmış güvenmiş ama senin buna ohh diyerek yardım isteyen birine yaklaşman hiç hoş değil

Onun bu durumuna sevindiğim icin değil, kızdığım için yazdım aslında. Hangi çağda yaşıyoruz yapmayın lütfen. Ben de biriyle birlikte yasadım. Ama evlenmedim. Yani imam nikahı vesair olmadı. Ama çocuk da yapmadım yani. Nikahsız evlilik mi olur yapmayın lütfen. Nasıl bir zamanda yaşıyoruz. Ailesi buna nasıl sessiz kalir. Hadi aile sustu, kac sene geçmiş hic mi aklına resmi nikah yapmak ya da istemek gelmedi? Dünyanın binbir türlu hali var. Insan kendini düşünmez mi? Bu bir hata değil, hatalar silsilesi. Birlikte yaşamasına saygı duyabilirim ama imam nikahi yapip, iki de cocuk dogurup ortada kalmasina saygi duyamam. Esi çocuklarının sorumlulugunu ustune almıyormuş. Iyi mi oldu simdi? Ben boyle seyi cevremde ne gördüm ne duydum. Cok saçma. Inanasım gelmiyor. Gelip bdv de konu açacak akli var, bir nikahı kiydiracak akli yok mu yani bu insanın? Hayret! Su an konu fake mi diye düşünüyorum açıkçası

Yani nikahsız birlikte yaşayıp çocık yapmayınca doğru ama imam nikahı yapıp çocuk yapınca yanlış oluyor öylemi?kusura bakmayın ama her ikiside yanlış.sizin aileniz böyle bir birlikteliğe nasıl izin vermiş peki?çünki sizinki dinimizde ZİNA.neyse bu konuyu uzatıp eleştirmiycem çocuklarım var çünki büyük konuşmaktan korkarım ben.allah konu sahibin yardımcısı olsun sizede hidyet eylesin.

Herkes sizin değer yargılarınıza göre yaşayamaz.İster birlikte yaşar ister yaşamaz neden kınıyorsunuz?iki yetişkin insanın kararına kalmış.Zihniyetler değişse keşke yıl olmuş 2017 hala insanlar bu tarz konularda toplum baskısına maruz kalıyor...

Hahaha. Cok güldum. Zinaysa günahı da bende, tövbesi de beni ilgilendirir. Ben bundan hic sikayetci olmadım. Ailem bana karışamazdi cunku ben her seyimi kendim karsiliyordum. Aileme muhtac degildim. Calisiyordum. Ama gorunen o ki hanim efendi o adama da ailesine de muhtac. Ve iki cocugu var. Issiz gucsuz, birine muhtaç ve resmi nikahsiz cocuk sahibi olup ortada kalacağıma, ortada kalmayı birakin colugu cocugu perisan edecegime, çalışır, istediğimle gezer, istedigimle düşer istedigimle de kalkarım. Kimse de bana çocuğunu birak da gel diyemez! Çünkü baba evine donmek yerine guzel bir hayat kurmayi, evladıma kendim bakmayı tercih ederim. Sanki siz Meryem anasınız! İnsanoğlu kusursuz olsa peygamber olurdu. Benim oyle bir iddiam yok cok şükür. Kimsenin günahı beni ilgilendirmeyecegi gibi benim günahım da akil danismadigim muddetce kimseyi ilgilendirmez.
Edit: Benim birlikte yasamam beni etkiliyor yalniz. Evladimi degil. Bu noktayi da hatirlatayim.

Vallahi toplumu taksam gunde bes öğün kocasindan dayak yiyen, aldatılan, eğitimsiz, kendi kararlarını kendi veremeyen biri olurdum. Ailem biriyle birlikte yasadigimi biliyordu. Kiz kardesim ve annem cok kızdı. Ağladılar yapma etme dediler, onların aklını tutacak değildim. Yasadım bitti. Ha iyi oldu mu olmadı ama pisman da degilim. Hayatı öğrendim. Insanları tanıdım. Kimden es olur,kimden olmaz, öğrendim. Evet cinselliğe düşkünüm ve bunu utanmadan ifade edebiliyorum. Ogrenciydim. Evlenmeyi de düşünmüyordum. O an mantıklı olanı yaptım. Keyfini çıkardım. Anlasamadik. Araya siddet girdi ayrildim. Simdi ayni evde yasamayip, adamı dinleyip evlenme teklifini kabul etsem daha mi güzel olacakti? Belki de anne olacaktim. Adam ondan sonra gostrecekti ters yüzünü, gelip burada aglayacaktim.
Çoh eyi de olduu, çooh da gözel eyi oldu taam mı?

Valla kendi kararınızı almışsınız arkasında durmuşsunuz.Ötesi kimseyi ilgilendirmemeli yanlış yada doğru herkes bir kere dünyaya geliyor neden başkalarına göre yaşamak zorunda kalalım?Ben buna karşıyım herkesin dini kendine kimse kimseyi bu konularda eleştiripde baskı altına almamalı.

Müge Anlının bir sözü var. Canımız istemediğinde devleti takmıyoruz ama canımız istediğinde devletten yardım bekliyoruz. Sizinkide o hesap. Hem nikahsız iki çocuk yapıp devleti takmıyorsunuz sonrada devletten yardım bekliyorsunuz. Neyse kimseyi yargılamak haddimiz değil. Allah yardımcınız olsun ne diyelim.

CAnım ben kınamadım konu sahibine akıl veriyor ama kendiside yanlış yapmış bana göre.AYRICA YIL 2020'de olsa allahın emir ve yasakları değişmeyecek tatlım.

Katılıyorum. Zaten baskı da tanımıyorum bu konuda. Kim ne derse desin. Pek de umrumda olmaz. Desteginiz icin teşekkürler.

CAnım ben kınamadım konu sahibine akıl veriyor ama kendiside yanlış yapmış bana göre.AYRICA YIL 2020'de olsa allahın emir ve yasakları değişmeyecek tatlım.
Size göre yanlış yapmış bana göre kendi kararına göre yaşamış.Herkes dine uygun yaşamak zorundaymış gibi yazmanız eleştirmeniz beni rahatsız etti sadece.Allah'ın emirlerine uyup uymaması onunla Allah arasında değil mi?Benim kast ettiğim yıl olmuş 2017 hala toplum genelinde böyle bir baskı var farklı tarzda yaşamayı seçen insanlar için.Bırakın insalar eleştireye baskıya maruz kalmadan yaşasınlar ne istiyorlarsa.Yaptıklarının arkasında durdukdan sonra günahı boynuna kimseyi ilgilendirmez.

Sizinle günahımı tartışmayacağım. Cunku Allah değilsiniz. :) Yani bunun hesabini size vermeyeceğim. Ben buraya birlikte yasamamla ilgili bir problemim var diye bir konu açmadım. Bir sikayette de bulunmadım. Fakat konu sahibi konuyu açtığına gore de elestirileri goguslemeli. Kaldi ki eleştiriden ziyade kizmaydi bu. Basiniza geleni hak etmissiniz, kendinizi korumamışsınız anlamında yazmistim. Hem ikisi ayni sey degil. Altini ciziyorum. Ben kimseye muhtac olmadım biriyle yasarken. Ortada kalmadım. Hatta neredeyse sevgilime ben baktım bile diyebilirim. Bir sure issiz kaldı. Onlemimi de aldım, cocuk yapmadım. Naapsaydim seviyorum, istiyorum diye huyumu basta belli etmeyen dengesiz herifin tekiyle evlenip, cocuk mu yapsaydım? Sonra da bana siddet gosterince cocuklarim icin onun evini mi bekleseydim. Ooohh cok da iyi yaptim. Topladım bavulumu cektim gittim. Simdi de coook rahatim.

Kimsenin hayatını eleştirmedim herkez istediğini yaşayabilir ben sadece benim doğrularımı ve allahın hükümlerini söyledim.isteyen istediği kadar sevap işler istediği kadar günah beni hiiiiçç ilgilendirmez.konu sahibi allah katında nikahını kıymış güvenerek ama malesef bu nikahın şuan yasalarda değeri yok o yüzden resmiyete göre hata yapmış ama düşmez kalkmaz bir allahtır inşallah rabbim elinden tutar ve yardımcın olur kardeşim.

Sanırım maddi geliri olmayanlar için barodan avukat atanıyor. Ortada boşanma davası yok gerçi ama. Yine de sorup soruşturmak lazım. Çünkü evlilik gerçekleşmemiş olsa bile hukuki sonuç doğmuş gibi görünüyor neticede 2 cocuk var ortada. Siz aslen evlenme vaadiyle kandırılmış oluyorsunuz..

Sizin sorununuz gönüllü bir kanma.. keşke böyle olmasaydı.. keşke. . Anlamıyorum. Neden sonucu başından belli olan durumlar için felaketin gelmesini bekliyoruz... Allah çocukların yüzü suyu hürmetine size yardım etsin..

Evli olmasa bile artık evlilik dışı doğan çocuklar içinde nafaka talep edilebiliyor.mutlaka bir avukatla görüşmesi lazım konu sahibinin.

çok teşekkürler bizler gibi erkek maduru olan kadınların sizler gibi bayan arkadaslara ihtiyacı var çok saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…