• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:( yardım edinn

merker

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2013
39
0
16
35
Eskişehir
merhaba arkadaşlar .. bana akıl vermenizi istiyorum kafam çok karışık . Nişanlımla aramızda hiçbir şey düzgün gitmiyor yani ben öyle düşünüyorum :( sanki kendisi boynuma bir tasma geçirmiş ordan oraya beni çekiyor gibi geliyor. Ve ben buna engel olamıyorum artık .. bende çok rahat bir insan değilim normalde öyle her yere gidiyim sürekli dışarda geziyim gibi bi derdim yok. ama o artık her yere gitmeme karışmaya başladı kuzenime bile gitmemi istemiyor ! bende itiraz edince kavga ediyoruz .. bu nereye gidicek böyle bilmiyorum bana akıl verin lütfen :( çokda seviyorum napıcağımı bilmiyorum ..:43:

kuzeninize gitmenize karışıyorsa, ileride cama bile çıkmanızı istemeyebilir...

evlenince işiniz var gibi görünüyor.Çok taviz vermeyin.Her zaman dediği olacak izlenimine kapılmasın.Sessiz kalırsanız ezilirsiniz.1 ömür o ne derse onu yaparsınız,mutsuz olursunuz.Hayata onu mutlu etmeye gelmediniz,kendi değerinizi bilin ki başkaları da değerinizi anlasın.Orta yol her zaman vardır.

Merhaba öncelikle,
şahsi fikrim şu yönde.
Çok sevmek, aşıl olmak gibi nedenler sevgili olmak için yeterli gelir çoğu zaman. Kafi gelir, bunlar varsa çift bi şekilde çok uyuşmasa bile sevgili olarak yuvarlanır gider uzuuuun bi süre.
Ancak işin içine evlilik girecekse sadece sevmek yeterli değildir.
Aynı evde uzuun süre yaşayabilmek için daha çok şey gerekşidir. Aynı evde yaşamak hiçbişeye benzemez.
Zaten bu yüzdendir büyük bi aşkla evlenen çiftlerin hep 3-4 senede boşanmaları. Sırf şu forumda evli bayanların açtığı başlıkları okuyup ders çıkartmal bile yeter.

Sizi neden bu şekilde kısıtlıyor bilemiyorum tonlarca sebebi olabilir. Ama bu durum birçok şeyin de habercisi. Çok sevseniz de ilerde çok mutsuz olabilirsiniz.
O nedenle evleneceğiniz adamı seçerken yalnızca çok sevdiğiniz değil, aynı evde senelerce mutlu yaşayabileceğiniz birini seçmeniz gerekir.
Tabii hemen gidin ayrılın demiyorum. Önce bi konuşmayı deneyin. İletişim en büyük kurtarıcı oluyo ilişklerde.
Karşınıza alıp açık açık ama sakin bi iekilde rahatsız olduğunuz ne varsa güzelce anlatın, gelecekten şüphe edip korktuğunuzu ve böyle gidecekse devam edemeyeceğinizi söyleyin.
Belki siz anlatınca olaya sizin açınızdan bakıp hatasını anlar. Bundan sonra dikkat eder.
Ama olumsuz cvp verirse ben devam etmenizi tavsiye etmiyorum. :/

Canım ilişkilerde kadınların en çok yaptığı hatalardan biri bu işte.İhanet ya da dayak dışındaki problemleri ufak saymak,görmezden gelmek.Oysaki çook büyük problemler bunlar inanın bana.Çünkü sizin hayatınızın geri kalanında kafese tıkılmış hissedebilirsiniz.Şimdi diyorsunuz ki ben zaten gece alemlerine gitmem,partilere katılmam,barlarda sabahlamam.Peki ama hayatınızın geri kalanda evden işe işten eve mi gelip gideceksiniz,şu an aşkınız,tutkunuz yetiyor ama bir kere kavuştuktan sonra 1 2 sene sonra heyecan azalacak.Siz hayatınızın geri kalanını 4 duvar arasında geçirebilecek misiniz?İş çıkışında arkadaşlarınızla yarım saat oturup kahve de mi içmeyeceksiniz,fal da mı bakmaya gidemeyeceksiniz,kız kıza alışverişe gitme zevkine varamayacak mısınız,ya da hiç mi sinemaya gitmek istemeyecek canınız,komşuya güne de gidemeyeceksiniz?Bir erkeğin dozunda kıskanmasını,kıyafete karışmasını anlarım ama bir erkek eğer kuzene gitmeye bile kötü bakıyorsa ben o erkeğin kadınlara bakış açısında,zihniyetinde bir sorun olduğunu düşünürüm.Çünkü erkeklerin bazıları dışarıda gezen,akşam ezanından sonra dışarıda olan,azıcık kısa bir etek giymiş kızlara f.hişe gözüyle bakıyorlar ve bir kadının bunu yapmaktaki tek amacının erkekleri tahrik etmek olacağına inanıyorlar;bir kadının da eğlenmek hayatını yaşamak isteyebileceğine ihtimal veremiyorlar.Erkeklerin mini eteğe izin vermemelerinin altında yatan sebep kıskançlık kadar bu düşüncedir de.Sizin sevgiliniz de böyledir demiyorum,onu en iyi siz tanırsınız ama ben azıcık modern ve hayatı seven bir kadının bu zihniyette bir erkekle mutlu olacağından şüpheliyim.Ama sizi karamsarlığa itmek istemem elbet o sizin nişanlınız,siz ne düşünüyorsunuz bu adam hakkında?

Son düzenleme:
Taviz tavizi dogurur. Evlendikten sonra daha ileri gidip annenize de birakmayabilir. Onu boyle kabul devam edip etmemek size kalmis.

Son düzenleme:
Eski erkek arkadaşım ablamla sinemaya gittim diye sorun çıkarınca birden gözüm açılmıştı. O tartışmadan sonra bitirdim ilişkiyi. Siz taviz verdikçe daha fazlasını isteyecek. Cam açtırmamaya, annenize dahi göndermemeye kadar gidecek. Oturun konuşun önce düzelirse ne ala. Düzelmezse inan sadece aşkla evlilik yürümez.

Canım ilişkilerde kadınların en çok yaptığı hatalardan biri bu işte.İhanet ya da dayak dışındaki problemleri ufak saymak,görmezden gelmek.Oysaki çook büyük problemler bunlar inanın bana.Çünkü sizin hayatınızın geri kalanında kafese tıkılmış hissedebilirsiniz.Şimdi diyorsunuz ki ben zaten gece alemlerine gitmem,partilere katılmam,barlarda sabahlamam.Peki ama hayatınızın geri kalanda evden işe işten eve mi gelip gideceksiniz,şu an aşkınız,tutkunuz yetiyor ama bir kere kavuştuktan sonra 1 2 sene sonra heyecan azalacak.Siz hayatınızın geri kalanını 4 duvar arasında geçirebilecek misiniz?İş çıkışında arkadaşlarınızla yarım saat oturup kahve de mi içmeyeceksiniz,fal da mı bakmaya gidemeyeceksiniz,kız kıza alışverişe gitme zevkine varamayacak mısınız,ya da hiç mi sinemaya gitmek istemeyecek canınız,komşuya güne de gidemeyeceksiniz?Bir erkeğin dozunda kıskanmasını,kıyafete karışmasını anlarım ama bir erkek eğer kuzene gitmeye bile kötü bakıyorsa ben o erkeğin kadınlara bakış açısında,zihniyetinde bir sorun olduğunu düşünürüm.Çünkü erkeklerin bazıları dışarıda gezen,akşam ezanından sonra dışarıda olan,azıcık kısa bir etek giymiş kızlara f.hişe gözüyle bakıyorlar ve bir kadının bunu yapmaktaki tek amacının erkekleri tahrik etmek olacağına inanıyorlar;bir kadının da eğlenmek hayatını yaşamak isteyebileceğine ihtimal veremiyorlar.Erkeklerin mini eteğe izin vermemelerinin altında yatan sebep kıskançlık kadar bu düşüncedir de.Sizin sevgiliniz de böyledir demiyorum,onu en iyi siz tanırsınız ama ben azıcık modern ve hayatı seven bir kadının bu zihniyette bir erkekle mutlu olacağından şüpheliyim.Ama sizi karamsarlığa itmek istemem elbet o sizin nişanlınız,siz ne düşünüyorsunuz bu adam hakkında?

aslında hep böyle değildi yavaş yavaş kısıtlamaya başladı her şeyi bende sanırım biraz farkına varmakta geç kaldım :( şimdi bakıyorum ki ben tamamen onun etrafında dönmeye başlamışım. kendim kontrol edemiyorum artık hayatımı .. başıma bi çok kötü şey geldi ve bana iyi gelen tek şey o oldu. hayata bağlanmamı o sağladı . beni bu kadar kısıtlamasına tahammül edemiyorum artık ama onu kaybetmekte istemiyorum. ama içim içimi yiyip bitiriyor artık ve en sinirimi bozan şeyde kendisi istediği gibi yaşıyabiliyor :( bana birde şöyle bir tepkisi var ben dışarya ya da başka bir yere gidersem yanıma bir başkası gelirse ben onu bırakıcakmışım gibi davranıyor. kendi arkadaşlarından bile kıskanmaya başladı buda beni korkutuyor ..

E taviz vere vere bu hale getirmissin. Evlenince de ailene yollamaz bu ana babana hasret kalirsin

aslında hep böyle değildi yavaş yavaş kısıtlamaya başladı her şeyi bende sanırım biraz farkına varmakta geç kaldım :( şimdi bakıyorum ki ben tamamen onun etrafında dönmeye başlamışım. kendim kontrol edemiyorum artık hayatımı .. başıma bi çok kötü şey geldi ve bana iyi gelen tek şey o oldu. hayata bağlanmamı o sağladı . beni bu kadar kısıtlamasına tahammül edemiyorum artık ama onu kaybetmekte istemiyorum. ama içim içimi yiyip bitiriyor artık ve en sinirimi bozan şeyde kendisi istediği gibi yaşıyabiliyor :( bana birde şöyle bir tepkisi var ben dışarya ya da başka bir yere gidersem yanıma bir başkası gelirse ben onu bırakıcakmışım gibi davranıyor. kendi arkadaşlarından bile kıskanmaya başladı buda beni korkutuyor ..
ilişkilerdeki en büyük yanlış bağlı olmakla bağımlı olmanın karıştırılması bence. siz nişanlınıza bağımlı yaşamaya başlarsanız o sizi sahibi gibi görmeye devam edecek. bu mutsuzluğu getirir ki getirmiş zaten. bence tepkinizi koyun. mesela kuzenime neden gitmemi istemiyorsun diye önce sor . e mantıklı bi cevabı yoktur zaten. sonra ben gitmeye karar verdim senin de saygı duymanı istiyorum de ve git. tepkisine bak. bunu 1 kez değil herzaman yap. yani sence doğru olan birşeyden o istemiyor diye neden vazgeçesin? ama kaybetmek istemiyorum ayrılmak istemiyorum herşeye rağmen dersen bence yapacak bişey yok katlanacaksın.

Back
X