- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi filiz2efefilizzz
-
Ben kimseyi yanləşa sqrüklemiyorumki.benim hangi yazımda resmi nikah yapmayın yazlyor.yazdıklarım noye isteğe göre yorumlanıyor..bu benim seçimim yazısını noye göremiyorsunuz....benim seçimime dost hayatı diyenler var arkadaşlar.resmi nikahi nerrden geldi.muslumanlardanmi....
Ayrica istemesem bile bende yaptim malesef resmi nikah.çocuklarim için.
Yazdıklarinda yüzde yüz haklısın. ..ben asıl olan dinnen olan nikahdir diyorum.ben yapılmasınmı diyorum resmi nikah. Nerde yazdim ben onu..yaşama şartlarımız için bu bir mecburiyet..her yerde...ama dinimizde bunun olmadiğini söyledim sadece. ..
İmam nikahı mutlaka şart. Ama gerçekten resmi nikahı gereksiz mi buluyorsunuz ?
lütfen insanları yanlışa sürüklemeyelim.
resmi nikahda önemlidir.
hem kadın için hemde çocuklar için.
adam kadınla imam nikahı yapıp ayrılsa kadın hiçbir hak iddia edemiyor. çocukların kimlikleri çıkmıyor adam üstünne almazsa. okula gidemiyorlar.
kadın nafaka alamıyor. sokakta kalıyor..
resmi nikah kadını korumak için yapılması gerekenm bir nikahtır. ha dinine önem veren,elbette nikahtan sonra dini nikahını kıyar. o on onun tercihi.
zaten yasalarımızda resmi nikah olmadan dini nikah yasak. yapanda yaptıranda hapis cezasıyla yargılanıyor ki,kadını korumak için bunada hak veriyorum. doğrusuda bu olmalı
yapmayın lütfen. tamam dost hayatı bezetmesi yapan kişi yanlış yaptı ama sizin bu yaptığınız da yanlış.
şu hayatta kocam, canım, herşeyim dediğiniz insana bile yüzde yüz güvenemezsin. bu sitede çok fazla örneğini gördük, görüyoruz. resmi nikah kadının haklarını korur, kadını ve çocukları güvence altına alır. inşallah bunu yaşayarak tecrübe etmezsiniz. etrafımda bu maduriyeti yaşayanlara şahit olduğum için resmi nikahın yabana atılmasına göz yumamam
Yazdıklarinda yüzde yüz haklısın. ..ben asıl olan dinnen olan nikahdir diyorum.ben yapılmasınmı diyorum resmi nikah. Nerde yazdim ben onu..yaşama şartlarımız için bu bir mecburiyet..her yerde...ama dinimizde bunun olmadiğini söyledim sadece. ..
(5) Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medenî nikâh yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.
(6) Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.
risaleforum.com' dan ALINTIDIR.
Ben kimseyi yanləşa sqrüklemiyorumki.benim hangi yazımda resmi nikah yapmayın yazlyor.yazdıklarım noye isteğe göre yorumlanıyor..bu benim seçimim yazısını noye göremiyorsunuz....benim seçimime dost hayatı diyenler var arkadaşlar.resmi nikahi nerrden geldi.muslumanlardanmi....
Ayrica istemesem bile bende yaptim malesef resmi nikah.çocuklarim için.
Arkadaşım ne içtiysen ben de istiyorum...
Kadesacım haklısın bütün bunlari biliyorum ve katılıyorum.
Bir arkadaş bana niçin resmi nikah yaptığımı sormuş.yaşadım bu ülke için ecburiyyet bu.yinede yapılmasın demedimki ben.sadece bunu dosthayati deniıiyor diye kizdim.böyle anlatiyim.eger resmi nikah kiyib diğer nikahi kiymasaydim.eşimi kendime haram hissederdim.bazıları dini nikaha adet demiş.bunun benim için adet olmadığını söylemeye çalıştım.umarım bu seferde bir cümlemi tutub yorum yapmazlar
dinimizde olmayan şey ne
Bir arkadaş bana niçin resmi nikah yaptığımı sormuş.yaşadım bu ülke için ecburiyyet bu.yinede yapılmasın demedimki ben.sadece bunu dosthayati deniıiyor diye kizdim.böyle anlatiyim.eger resmi nikah kiyib diğer nikahi kiymasaydim.eşimi kendime haram hissederdim.bazıları dini nikaha adet demiş.bunun benim için adet olmadığını söylemeye çalıştım.umarım bu seferde bir cümlemi tutub yorum yapmazlar
konu sahibi kusura bakmasın ama yazmadan duramadım, hazır yeri de geldi zaten.. bayılıyorum ben batının her türlü ilmini, icadını, teknolojisini kullanıp da her konuya "batılılaşma" diye atıfta bulunanlara.. canının istediğini yap, istediğini yapma.. ama yapanlara da internet üzerinden "özenti" muamelesi yapma
Bide benim ilk mesajlarima bakın.ben neler yazdim resmi nikah o nikah bu nikah yazdimmmi...sadece dost kelimesinden sonra yazmaya başladim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?