yardım edinnn hamileyim ve düğünüm var

Resmi nikah yapmak zorunda neden kaldınız çocuklarınız için? Evli olmasanız bile eşiniz nüfusuna alabilir çocukları. Anne adı nzlma baba adı xxx yazar kimlikte bununla ilgili bir sıkıntı yok medeni kanunda.

Resmi nikahtan neden bu kadar tiksiniyorsunuz? Gerektiğinde hakkınızı aramaya olanak sağladığı için mi?

Gönül isterdi ki imamlar da nikah kıyarken bunu resmiyete dökebilsin. Hakkını öyle de arayabilesin. Ama bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor..

hangi belgeye dayanarak dinimizde yok diyorsun buna. salla kafadan konuşmak ne kadar kolay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

İmam nikahı mutlaka şart. Ama gerçekten resmi nikahı gereksiz mi buluyorsunuz ?

öyle birşey yazmışmıyım sizce?
günümüzde kanuni gereklilikler var.resmi nikah da bunlardan biri.
ama savundugum şey imam nikahıyla dost hayatı benzetmesi.
Allah a emanet olun...

arkadaşım benim yazdıgımda kötü birşey yok.
imam nikahının dinimizdeki yerinden bahsetmeye çalıştım.

resmi nikah yapılmasın gibi bir yönlendirme yapmadım.

arkadaşım ben burada resmi nikah yapılmaması için bir yorum mu yazdım anlamıyorum ki?
nikahın her şeklinin dinimiz için aynı oldugundan bahsettim...
günümüzde tabiiki kadını koruyan yasalar haklar var...
benim savundugum arkadaşın dost hayatı yorumu.

sanırım çok gerildi ortam.

selametle kalın...

dinimizde olmayan şey ne

Son düzenleme:

Resmi nikah olmadan yapılan imam nikahı suç sayılmakla birlikte hapis cezası vardır. . Buna gore resmi nikahı yaptırdıktan sonra imam nikahını yaptırmakta bir sakınca yoktur. 2014 yılında yaşıyoruz lütfen yaşadığımız yıla göre davranalım.

Konu sahibi sana da mutluluklar dilerim. Allah analı babalı büyütsün.

Arkadaşım ne içtiysen ben de istiyorum...

Kadesacım haklısın bütün bunlari biliyorum ve katılıyorum.
Bir arkadaş bana niçin resmi nikah yaptığımı sormuş.yaşadım bu ülke için ecburiyyet bu.yinede yapılmasın demedimki ben.sadece bunu dosthayati deniıiyor diye kizdim.böyle anlatiyim.eger resmi nikah kiyib diğer nikahi kiymasaydim.eşimi kendime haram hissederdim.bazıları dini nikaha adet demiş.bunun benim için adet olmadığını söylemeye çalıştım.umarım bu seferde bir cümlemi tutub yorum yapmazlar

konu sahibi kusura bakmasın ama yazmadan duramadım, hazır yeri de geldi zaten.. bayılıyorum ben batının her türlü ilmini, icadını, teknolojisini kullanıp da her konuya "batılılaşma" diye atıfta bulunanlara.. canının istediğini yap, istediğini yapma.. ama yapanlara da internet üzerinden "özenti" muamelesi yapma

Kadesacım haklısın bütün bunlari biliyorum ve katılıyorum.
Bir arkadaş bana niçin resmi nikah yaptığımı sormuş.yaşadım bu ülke için ecburiyyet bu.yinede yapılmasın demedimki ben.sadece bunu dosthayati deniıiyor diye kizdim.böyle anlatiyim.eger resmi nikah kiyib diğer nikahi kiymasaydim.eşimi kendime haram hissederdim.bazıları dini nikaha adet demiş.bunun benim için adet olmadığını söylemeye çalıştım.umarım bu seferde bir cümlemi tutub yorum yapmazlar

Bide benim ilk mesajlarima bakın.ben neler yazdim resmi nikah o nikah bu nikah yazdimmmi...sadece dost kelimesinden sonra yazmaya başladim....

yaşadığımız ülkenin değil dinimizin mecbur koştuğu bişey nikah evlendiğinzi şahitler huzurunda etrafınıza duyurun diyor.ülkemizde bunu resmiyete döküyor şükretmemiz gerekiyor bence

Son düzenleme:
dinimizde olmayan şey ne

dinimizde resmi nikah yok diye bişey yok :)

o zamanın şartlarında imam nikahı varmış insanlar onu geçerli kabul edip onu yaparlarmış ama zaman geçtikçe değiştikçe yasalar ortaya çıktıkça kadın hak ve özgürlükleri gelişmeye başladıkça resmi nikahta yaygınlaşmış.bizim gibi müslüman nüfusu fazla olan ülkelerde de hem resmi nikah hem dini nikah yapılıyor.biri Allah katında diğeri yasalar karşısında deniliyor.yani dinimizi yanlışlarla öğrenme sonucu garip düşünceler olabiliyor.

Evet ben dedim. Hayır resmi nikah mecburiyetin yok arkadaşım. Dinsizlerin uydurduğu nikahı sen kıyma. Bence git boşan. Kim demiş o mecburiyeti? Kimse kolundan tutup seni nikah salonuna götürmez. Çocuklarına da annen baban niye evil değil demez. Kimsenin haberi bile olmaz.

senin bahsettiklerin 1000 sene önce yasal mercilerin olmadığı ya da olup da her kolunun mevcut olmadığı zamanlada...daha iyi anla diye söylüyorum.. trafik şube vs neden yoktu da şimdi var? o zaman araç kullanımı yoktu demi? ama şuan ihtiyaçtan dolayı böyle bir birim var. resmi nikah olayı da aynı şekilde. artık insanlar koloniler halinde göçebe yaşamıyor..
ikinci kısım da dini nikahın dost hayatıyla eşleştirilmesi de yine sizin gibi düşünenlerden dolayı oluyor. adam evli gidip başka birine dini nikah yapıyor? bunun adı ne? adam 2 evli mi dost hayatı mı? toplumda yaşananlar isim verir olaylara.

Sizlerde fikir özgürlüğü yokmu.yok bunu anladım....

bu akım yıllar önce Emine Şenlikoğluyla popüler oldu. kitabında yazanlar birebir olmamakla birlikte: biz türkler her zaman batının rüzgarı kapımızdan girsin diye, kapılarımızı hep aralı bırakmışızdır. Bunun adı batıcılık oynamaktır..
ama kendisi de geri kalmaz iphone lar vs kullanmada. ben de bu tezatı anlamıyorum bu akımı savunanlarda. hem batıyı sevmezler hem de geri kalmazlar.

Bide benim ilk mesajlarima bakın.ben neler yazdim resmi nikah o nikah bu nikah yazdimmmi...sadece dost kelimesinden sonra yazmaya başladim....

Dost kelimesine alınmış olabilirsin. Ama bugün erkekler bu imam nikahı olayını çok güzel kullanıyor. Dost hayatlarına kılıf uyduruyolar. Eşinden başka kadına ev açıyor adam. İmam nikahı yaptım diyor. Kimse yadırgamıyor. İmamın birinin seks görüntüsü çıkar ama imam nikahı yapmıştım diyor..

canım kimse seni yanlış anlamadı sen kendin resmi nikah getirenlere birkaç Allah inancı olmayanlar diye laf atıp tepkileri topladın insanlar durduk yere msjlarını alıntılamadı.yani nikah ve inanç ilişkisini nasıl bağlayabildin ben hala hayret ediyorum.

ve şükredelim ki yasalarımızda resmi nikah zorunluluğu var iyi ki var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…