Haklısınız. Ama sorun genel olarak hatasını anlamaması zaten. Ciddiye almıyor ve tekrarlıyor. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama arada bir sert çıkmak lazım ki hatasını anlasın. Yoksa anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi.Eğer eşiniz de hatalarını anlıyor ve tekrarlamıyorsa ne gerek var ki sert olmaya?
Ben de sizin gibiyim. Eşim hatasını anlar sırnaşır bende bütün yelkenler suya.
Zaten öyle tripti, sogukluktu, surundurmeydi hiç bana göre şeyler degil. Önce ben sıkılıyorum, boğuluyorum.
Kendimi cezalandırmış gibi oluyorum.
Iletisiminiz iyiyse gerisi fasa fiso.
Surat asmanın ya da sert çıkmanın iletişim yollarından olduğunu dusunmuyorum. Hatta iletişimi engelleyip ilişkiyi rendeliyor bunlar bence.
Bunu ciddi bir konuşma paklar belki de.Haklısınız. Ama sorun genel olarak hatasını anlamaması zaten. Ciddiye almıyor ve tekrarlıyor. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama arada bir sert çıkmak lazım ki hatasını anlasın. Yoksa anlamıyor. Ne yapayım ben şimdi.
Sorun bende. Bunu yapmam gerektiğini biliyorum. Karşıma alıp konuşmayı düşünüyorum bağırmadan sakince ciddi bir şekilde. Ama kafamda tasarladığım tüm cümleler bir bir uçup gidiyor. Konuşamıyorum yani. Sanırım o an gözüme çok yakışıklı görünüyor ya da çok masum. Düşüncelerim dağılıyor ne diyeceğimi unutuyorum. Sonra zaten gülüyor o halime işin tüm ciddiyeti kaçıyor.Bunu ciddi bir konuşma paklar belki de.
Bu konuşmanın öfkeli ve sert olmasına gerek yok. Toplum olarak ciddiyeti öfkeyle ve asik suratla bagdastiriyorz ama yanlis.
O konuşmada yılışma salvolarını sakince ve ciddiyetle puskurtebilirseniz bence o da konunun vehametini anlar.
Davranışlarım çok yanlış. Özellikle bu hamilelik döneminde kırılınca köşeme çekilip gizli ağlama huyu başladı bende. Elimde değil. Çünkü o an tepki gösterirsem o kırgınlıkla ezer geçerim yıkar dökerim. O yüzden kendimi kısıtlıyorum köşeye çekiliyorum. Çok dengesiz oldum ya.Gizli gizli ağlama. Bir konuda kırıldıysan bunu saklayıp uzun süre konusmamazlikla çözülmez sorunlar. Kırıldıysan soyle kırıldığını görsün nasıl etkilendiğini anlasın. Sonra devam edin hayatınıza. Sen gizli gizli ağlıyorsun adam her şey okey sanıyor hayatına devam ediyor. Sonrasında sen surat yapsan da anlamayacak ki neden olduğunu. Davranışların yanlış ama bence esin sana yakinlastiginda yumuşaman gayet normal. Sevdiğin adam o senin.
Telkin yapıp kendimi buna şartlandırmam gerek sanırım. Teşekkür ederim deneyeceğim bu telkin işini.Neye kizdiysam aninda soylicem diye soz ver kendine ve soyle. Surekli sikayetleniyosun diye söylenir ama aglamaktan ve biriktirip daha büyük patlamaktan iyidir.
kır dök ez geç o zaman. Bir daha yapmaması gerektiğini anlasın. Kendi içine atınca hem o an üzülüyorsun hem sonra olay tekrarlaninca üzülüyorsun. Bir de hamileymissin. Bunca üzüntü ağlama sinir stres kendine acimiyorsan bebeğine yazık canım. Ve sen bunları yaşarken sebebi olan adam mutlu mesut herşey normalmiş gibi yaşıyor. Her hastalığın başı stres, üzüntü. Dikkat et kendine.Davranışlarım çok yanlış. Özellikle bu hamilelik döneminde kırılınca köşeme çekilip gizli ağlama huyu başladı bende. Elimde değil. Çünkü o an tepki gösterirsem o kırgınlıkla ezer geçerim yıkar dökerim. O yüzden kendimi kısıtlıyorum köşeye çekiliyorum. Çok dengesiz oldum ya.
Teşekkür ederim. Sanırım sorun çıkmasın tadımız kaçmasın diye kendimi çok kasıyormuşum.kır dök ez geç o zaman. Bir daha yapmaması gerektiğini anlasın. Kendi içine atınca hem o an üzülüyorsun hem sonra olay tekrarlaninca üzülüyorsun. Bir de hamileymissin. Bunca üzüntü ağlama sinir stres kendine acimiyorsan bebeğine yazık canım. Ve sen bunları yaşarken sebebi olan adam mutlu mesut herşey normalmiş gibi yaşıyor. Her hastalığın başı stres, üzüntü. Dikkat et kendine.
Ya konuşmaya kalkışsam karşıma alıp arkadaş öyle bir yüz ifadesiyle bakıyor ki gel de gülme. Ciddiyetimi koruyamıyorum ama bir yandan kırgınlığım da öylece kalıyor içimde.Bende öyleyim fakat benim ki refleks gibi nolacaksa adamin adamligini bilmemesine katkim olmus oluyor.bunu bilerek yapmiyorum hastalik gibi bisey neden boyle oluyoruz.
benimki mnyakligindan güler anasi ne analik yapmis adam gibi babasi da adam gibi degil ki adamlik kavramini bilsin.had bildirsen sen kötüsün.bin defa desem de ayni şeyleri yapar belki küçükken bunu yapinca tokadi yiyordu annesinden koca herifte laftan anlamayacaksa hem kendi saygi bekleyip karsinindakinin kisilik sinirlarina tecavüz ettiğini anlamasi icin illa gurur kirici laf sokulmasi lazimsa yada kadini bosanma sinirina getirdiginde çark ediyorsa ne anladim ben o evlilikten. bir de benim ses tonum yumusaktir.dogustan beri.neler neler dedim.beni takmamak icin özel caba sarfediyor.simdi bu dediklerimi anlamasi için.travesti yada heteroseksuel bir kadin sesim mi olmasi lazim avaz avaz bağırarak anlatinca anlasin.Ya konuşmaya kalkışsam karşıma alıp arkadaş öyle bir yüz ifadesiyle bakıyor ki gel de gülme. Ciddiyetimi koruyamıyorum ama bir yandan kırgınlığım da öylece kalıyor içimde.
O kadar değil ya bizde. Ama eşim konuyu genellikle ufak bir şey olarak görüyor umursamıyor ben laf anlatmaya çalışırken güldürmeye çalışıyor kendince arayı yumuşatıyor ama ben derdimi anlatamadığımla kalıyorum. Onun için önemsiz olabilir o konu ama benim için önemli. Bunu anlayamıyor ve takmıyor.benimki mnyakligindan güler anasi ne analik yapmis adam gibi babasi da adam gibi degil ki adamlik kavramini bilsin.had bildirsen sen kötüsün.bin defa desem de ayni şeyleri yapar belki küçükken bunu yapinca tokadi yiyordu annesinden koca herifte laftan anlamayacaksa hem kendi saygi bekleyip karsinindakinin kisilik sinirlarina tecavüz ettiğini anlamasi icin illa gurur kirici laf sokulmasi lazimsa yada kadini bosanma sinirina getirdiginde çark ediyorsa ne anladim ben o evlilikten. bir de benim ses tonum yumusaktir.dogustan beri.neler neler dedim.beni takmamak icin özel caba sarfediyor.simdi bu dediklerimi anlamasi için.travesti yada heteroseksuel bir kadin sesim mi olmasi lazim avaz avaz bağırarak anlatinca anlasin.
Ya şimdi çok büyük sorunlar olması şart değil bence. Çünkü ufak şeyler birikince büyüyor zaten. Kaldı ki bende çok birikti bu defa öyle kolay affetmek istemiyorum ya sırnaşıp konuyu kapatması yerine bu defa özür dilesin istiyorum. Çünkü artık canıma tak etti. Ufak diye diye nereye kadar göz ardı edeceğim?Yani büyük sorunlarınız yoksa ciddi olacağım diye tadınızı kaçırmayin
Ay çok hoş. Yüz yüze derdimi anlatamıyorum ama yazmakta üstüme yoktur. Deneyeceğim bunu mutlaka.Evet biz kadınlar biriktiriyoruz. Daha detaycıyız çünkü. Beynimiz kayıt cihazı gibi kaydediyor herşeyi.eşimizin sorun olarak görmediği şeyleri büyütüyoruz. Frekanslarımız farklı çalışıyor normal bu. Eşinizin zaaflarını tanımaya çalışın evlilikte. Hangi konuda hassas, ne zaman sizi anlar, deneye yanıla bulacaksınız. Evli bir arkadaşım aynı sorunu şöyle çözmüştü. Sırf eşi okusun diye günlük yazmıştı. Öyle eşini sert eleştiren bir günlük değil, hassas olduğu noktaları anlatan, eşim şöyle olsa böyle olurdum, onu el üstünde tutardım vs diye başlayan daha çok eşini öven bir günlük. Araya karakterini, kırgınlıklarını serpiştiren ifadeler... günlüğü eşi iş çıkışı eve geleceği saatte kasıtlı olarak görsün diye yazıyormuş gibi yapıp bir yere saklardı. Eşinde merak uyandırsın çok ta göze batmasın diye ara sıra yapardı bunu. Sonra eşi okumuş günlüğü davranışları değişmiş. Daha dikkatli olmuş eşi. Bir dene istersen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?