• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIM/ Kayınvalidem :(

padmeamidalaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
37
20
3
31
Arkadaslar merhaba, ben universite son sinifta okuyorum ve 10 aylik evliyim, esim calisiyor. Ve kayinvalidemle aram hic ama hic iyi degil. Biz daha esimle sevgiliyken bile iyi degildi. Ilk tanistigimda bi insana isinamadiysam biraz zor oluyo benim icin zaten ama cok cabaladim aramiz duzelsin diye. Ama o israrla bi sorun cikariyor. Mesela oturuyoruz komsuda hep beraber, surekli bana laf gondermeler falan. Komsunun biri soruyo iste bebek dusunuyo musunuz vsvs hayir daha erken falan diyince kayinvalidem "ay hayatim ne bebegi hem okuyup hem de nasil baksin BU" demeler. Evet yanlis duymadiniz Bu diye hitap etti bana herkesin icinde. Ya da yaptigim yemekleri begenmez. Ben onu dusunup hediye aldim dogum gununde, canta almistim. O bu rengi hic sevmezmis, canta neden deri kokuyomus o cantayi hangi kiyafetiyle takicakmis??? Hahahhah artik sinirden guluyorum ya :D Onceden kafama cok takmiyodum ama su aralar cok sinirimi bozmaya basladi bu durum :( Zaten benim ailemle de cok gorusmuyor kendisi. Surekli diger geliniyle kiyasliyor beni ve cok agrima gidiyor :( Ayrica esimi benden kiskaniyor resmen bu durumu yasayanlar vardir mutlaka aramizda. Esimle bu konuyu konustum o da gidip annesiyle konustu ama bi cozume varamiyoruz. Artik ne yapsam bilmiyorum esimle aramin bozulmasindan korkuyorum. Ne yapabilirim bana yardim eder misiniz rica etsem :KK61:

Takma bak sık gorusmuyor muşsunuz duymamazlıktan gel moralını bozmasına ızın verme ınan gıttıkce o daha cok sınırlenecek . Madem begenmıyor yapma , alma . Dersın almıstım begenmedın anne sen begendıgını sec onu alıyım vs .

Bide herseyi kendi bilir en güzelini kendi yapar bu kayinvalide çeşidinde.
unursamamaya devam..:KK14:

Mümkün olduğunca az görüş kendisiyle, eşine belli etme ve sürekli bu konuyu açma ve safa yat. Yoksa eşin seni suçlayacaktır, ve annesinden şikayet etmen ne olursa olsun ters tepiyor ondan diyorum. Mesafeli olursan annesi toplar bence.

Mümkün olduğunca az görüş kendisiyle, eşine belli etme ve sürekli bu konuyu açma ve safa yat. Yoksa eşin seni suçlayacaktır, ve annesinden şikayet etmen ne olursa olsun ters tepiyor ondan diyorum. Mesafeli olursan annesi toplar bence.

Inşallah ya tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin :) Ben ariyorum hal hatir sormak icin niye surekli ariyorum hic mi isim yok evde oluyo adi, aramiyorum olsek haberiniz olmayacak moduna sokuyo isi. Ilginc bir insan kendisi, benim babaannemle annemin arasi hic boyle degil ya anne-kiz gibiler :110:

Arkadaslar merhaba, ben universite son sinifta okuyorum ve 10 aylik evliyim, esim calisiyor. Ve kayinvalidemle aram hic ama hic iyi degil. Biz daha esimle sevgiliyken bile iyi degildi. Ilk tanistigimda bi insana isinamadiysam biraz zor oluyo benim icin zaten ama cok cabaladim aramiz duzelsin diye. Ama o israrla bi sorun cikariyor. Mesela oturuyoruz komsuda hep beraber, surekli bana laf gondermeler falan. Komsunun biri soruyo iste bebek dusunuyo musunuz vsvs hayir daha erken falan diyince kayinvalidem "ay hayatim ne bebegi hem okuyup hem de nasil baksin BU" demeler. Evet yanlis duymadiniz Bu diye hitap etti bana herkesin icinde. Ya da yaptigim yemekleri begenmez. Ben onu dusunup hediye aldim dogum gununde, canta almistim. O bu rengi hic sevmezmis, canta neden deri kokuyomus o cantayi hangi kiyafetiyle takicakmis??? Hahahhah artik sinirden guluyorum ya :KK70: Onceden kafama cok takmiyodum ama su aralar cok sinirimi bozmaya basladi bu durum :KK43: Zaten benim ailemle de cok gorusmuyor kendisi. Surekli diger geliniyle kiyasliyor beni ve cok agrima gidiyor :KK43: Ayrica esimi benden kiskaniyor resmen bu durumu yasayanlar vardir mutlaka aramizda. Esimle bu konuyu konustum o da gidip annesiyle konustu ama bi cozume varamiyoruz. Artik ne yapsam bilmiyorum esimle aramin bozulmasindan korkuyorum. Ne yapabilirim bana yardim eder misiniz rica etsem :KK61:

Mesafe koyun, olabildiğince az görüşün, canınızı sıktığında da gayet sakin ve nötr bir ifadeyle cevap verin: "Aa anne gelinden hiç 'bu' diye bahsedilir mi" veya hafif gülerek "Ilahi anne hediyeye bu kadar kusur bulunulduğunu ilk kez duyuyorum" diyin. Ama polemiğe girmeyin gerekirse "Aa bu konuda tartışacak halimiz yok herhalde" deyin. Hiçbir şeyi içinize atmaz ve de saygısızlık yapmazsanız kafanıza takılacak sorun kalmaz. Ayrıca, ne diye enerji harcıyorsunuz, siz derslerinize, kariyerinize, arkadaşlarınızla ve eşinizle olan ilişkinize odaklanın. Bir insan ancak sizi mutlu ediyorsa dikkatinizi hak etmeli.

Mesafe koyun, olabildiğince az görüşün, canınızı sıktığında da gayet sakin ve nötr bir ifadeyle cevap verin: "Aa anne gelinden hiç 'bu' diye bahsedilir mi" veya hafif gülerek "Ilahi anne hediyeye bu kadar kusur bulunulduğunu ilk kez duyuyorum" diyin. Ama polemiğe girmeyin gerekirse "Aa bu konuda tartışacak halimiz yok herhalde" deyin. Hiçbir şeyi içinize atmaz ve de saygısızlık yapmazsanız kafanıza takılacak sorun kalmaz. Ayrıca, ne diye enerji harcıyorsunuz, siz derslerinize, kariyerinize, arkadaşlarınızla ve eşinizle olan ilişkinize odaklanın. Bir insan ancak sizi mutlu ediyorsa dikkatinizi hak etmeli.

Zaten ona karsi hic bi saygisizlik yapmadim yani oyle laf falan sokma huyum yoktur en azindan yasina hurmet ediyorum. Yani tatli sozle lafi gedigine oturtayim bundan sonra tesekkur ederim :)

Bi insan bence evladi yerine koydugu insanin yani gelininin okuyup iyi yerlere gelmesini ister ama kayinvalidemde tam tersi :)

Haha benim kayinvalide aylık hesaplarimizi tutuyo sağolsun maaş bagladik ya ona. .
Nereye lac para verdiniz onu söyle yapsanız eee bu ay ne kadar para kalacak size falan diyodu. . Bende mali subeden mi emeklisin dedim.

Back
X