Yardım Kızlar.....

Psychopaths

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
5.728
10.317
198
Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. Gerek ögretmenin ilgisizligi hatta sorunları gerekse oğlumun algısından dolayı okuma yazmayı ögrenemedi. Hece hece okuyor ama çogu harfi ben düzeltiyorum. Bazı kelimeleri ise hiç okuyamıyor.

Matematikte ise misal 17 rakamında kaç onluk var ve kaç birlik var olayını algılayamadı. Ya da onar onar sayarken nedense o 70 rakamını unutup 60 dan sonra direk 80'e atlıyor. 1 den 100'e kadar sayamıyor. 20 30 40 diyeceğimki arkadan gelsin 41 42 43....

Bu onbeş tatili fırsat bilip ders çalıştırmayı artırdım. Yine de olmuyor. Çok yavaş gidiyoruz.

Yeni dönemde sınıfı değiştirilecek. Başka bir öğretmene geçecek. Eğitim ve ilgi verecek bir öğretmen olması için dua ediyorum.

Kimseyle kıyaslama yapmak istemiyorum ama okuma da kurdele alamadı. Bilmiyor çünkü. Karne deseniz geliştirilmeli diyor türkçe matematik. Aynı sınıftan arkadaşlarının anneleriyle arkadaşım ve karneleri çokiyi hep ;(

Ne yapıcağımı bilemedim. Öyle yorgunki beynim. 1. Dönem çok ama çok zordu. İkinci dönem ise toplama çıkarma onluklar birlikler okuma yazma vs. Daha da zor. Keza yazma olayı, bakmadan yazamıyor. Çok ama çok mutsuzum.

Algı eksikliği ve dikkat eksikliği var. Okulda rehberlik hocasından form alsam sonra dr ve ram. Devlet tarafından verilen haftada bir gün 80 dakkalık eğitim alabilir ama...... Aması okulda ramlı çocuklara hastalıklı özürlü muamelesi yapılıyor. Hem öğretmenler hem de veliler tarafından. Sonra çocuklar acımasız hemen yüzüne vuruyorlar. Bundan dolayı da olumlu bakamıyorum.

Aslında gizli tutabilirler ama ne müdürün ne de ögretmenlerin ağzında bakla ıslanmıyor.

Peki ben ne yapıcam. Küçük oğlumda uğraştırıyor. İkiye hatta üçe bölünüyorum. Ben bittim kızlar. İçime ata ata depresyonluk oldum. Bu sene nasıl bitecek bilmiyorum ama ben bittim tükendim.

Nasıl öğreteceğimi şaşırdım. Belki de ikinci kez 1. Sınıf tekrarı yapacak ;(

Öncelikle oğlunuzu asla diğer yaşıtlarıyla kıyaslamayın her bireyin ilgi alanları yeteneği kapasitesi farklıdır birinci sınıfta birçok çocuk bunları yaşıyor telafisi mümkün
İnşallah. Umudum kalmadı. Bazen gözlerim doluyor. Çok yoruldum. Düşün düşün beynim kazan....

çocugunuza ramdan ne diyecekler bakalım.önce bunu öğrenin bence.şimdiye kadar öğretmeni neden yollamamış ki rama ?şaşırdım.

çocugunuza ramdan ne diyecekler bakalım.önce bunu öğrenin bence.şimdiye kadar öğretmeni neden yollamamış ki rama ?şaşırdım.
Sınıfta daha kötü çocuklar da var. Karne kötü diye yazılmış. Acaba ögretim tekniği mi bulsam. Farklı bir şekilde mi öğretsem. Düşünüp düşünüp taşıyor kafam.

Benimde matematiğim çok zayıftı.Doktora götürdüler "Dikkat eksikliğinden" dendi ilaç verdi kullandım matematiğim halâ kötü.Bence çocuğunuz ilkokuldan sonra fazlasıyla gelişme gösterecek.Belki öğretmeninden kaynaklanıyordur.

İnşallah tatlım. Arkadaşlarım eşim vs zamanı var diyorlat. Okur diyorlar ama bi anneyim ben hep çocugumuzun iyi olmasını istiyoruz.

Bugün kitapçıya girdiğimde, ilköğretim öğrencileri için (sınıf sınıf) çok eğlenceli ''dikkat eksikliğini gidermeyi'' amaçlayan kitaplar görmüştüm. İçerisinde öyle ders anlamında matematik türkçe yok ama eğitici oyunlar var. isterseniz bi araştırın. ara tatilde de ders çalışarak sıkılmamış olur 1.sınıf daha hem :)

arkadaşım ben rehber öğretmenim.daha önce doktora götürdnüz mü çocuğunuz?dikkat eksiklği tanısı almış sanırım.ama algı eksikliği ile kastınız ne tam olarak.
benim size tavsiyem rehber öğretmenle görüşüp rama yönlendirmeniz.benim okulumda bir öğrenci dışında hiçbir kaynaştırma öğrencim kimse tarafından bilinmiyor.ne arkadaşları ne de öğretmenler öyle yaklaşmıyor yani normal gibi algılanıyor hepsi.sadece o dediğim 1 öğrencide davranış sorunu olduğu için o kendini belli ediyor.
bu konuyu idare rehberlik servisii ve sınıf öğretmeni ile görüşüp gizli kalmasını sağlayabilirsiniz bence

bence boşuna sıkıntı yapıyorsunuz
benim oğlum sınıfta ilk okumaya gecen 3. çocuk olmuştu
2.sınıfa gidiyor ve hala tam okuyamıyor bazen heceliyor
her çocuk bir değil ben olsam asla sınıf değiştirmezdim
çocuk alışma evresine yeniden girecek ve daha da gerileyecektir
1.sınıf zaten alıştırma sınıfı herkes geçiiyor bence rahat olun

Bende ogretmenim sakin ve sabirli olun ayrica cocugun adaptasyon sorunuda olabilir hemen kotu seyler dusunmeyin cocugunuz cokta kotu bir durumda degil anlattiklariniza gore. Iciniz ferah olsun bazi cocuk 3ayda ogrenirken bazisi 5 ayda ogrenir bu normal birsey. Herkesten once siz cocugunuzu etiketlemeyin sakin ha sen ogrenemiyorsun niye anlamiyorsun kac defa anlattim demeyin.yapamayacagini dusunur kendini daha geriye atar. Biraz daha sabir gosterin eger ikinci donemdede hic ilerleme olmazsa ram a gonderin.ve unutmayin hicbirsey coxugunuzdan daha onemli degil.

Gizli kalmıyor işte. Ögretmenler sağolsun sınıf analarına analarda tüm velilere velilerde çocuklarına söylüyor. Ve o çocuklar ramlı çocuklarla dalga geçiyorlar.

Hatta bizim öğretmen çok kötü bu konuda. Sınıfımızda olan ramlı çocugu rezil etmiş sırf selpak mendilini iki kere yere düşürdü diye. Hatta sınıfta hemen velisini aramış. Çocugunuz böyle yapıyor diye. Kadın gelmiş öğretmenle çatışmış. Sonuç o kızı başka sınıfa aldılar. Velilerde dedikoduya başlamıştı hemen o zaten hasta diye. Halbuki hata ögretmendeydi.

Benim oğlumda dikkat eksikliği nedeni ile geç konuşma oldu. Özel eğitimle halletmiştik. Ben eskiden kalma sorun devam ediyor diye düşünüyorum. Algıya gelince çok dikkat vermediği için algı potansiyeli düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…