- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
- Konu Sahibi Psychopaths
-
Ağzın bal yesin. Danıştıgım insanlarda sizin gibi konuştu. Ama bi öğretmenden duymak daha rahatlatıyor insanı. İnşallah dediğiniz gibi olur. Biraz evhamlandım. Bu da üzüldüğüm için olsa gerek.Bende ogretmenim sakin ve sabirli olun ayrica cocugun adaptasyon sorunuda olabilir hemen kotu seyler dusunmeyin cocugunuz cokta kotu bir durumda degil anlattiklariniza gore. Iciniz ferah olsun bazi cocuk 3ayda ogrenirken bazisi 5 ayda ogrenir bu normal birsey. Herkesten once siz cocugunuzu etiketlemeyin sakin ha sen ogrenemiyorsun niye anlamiyorsun kac defa anlattim demeyin.yapamayacagini dusunur kendini daha geriye atar. Biraz daha sabir gosterin eger ikinci donemdede hic ilerleme olmazsa ram a gonderin.ve unutmayin hicbirsey coxugunuzdan daha onemli degil.
Hayır hepsi aynı yaş. Sınıfta 3 çocuk hiç okuyamıyor. 5 6 taneside ehhh işte. Geliştirilebilir. Benim ki o geliştirilebilir de.
Gizli kalmıyor işte. Ögretmenler sağolsun sınıf analarına analarda tüm velilere velilerde çocuklarına söylüyor. Ve o çocuklar ramlı çocuklarla dalga geçiyorlar.
Hatta bizim öğretmen çok kötü bu konuda. Sınıfımızda olan ramlı çocugu rezil etmiş sırf selpak mendilini iki kere yere düşürdü diye. Hatta sınıfta hemen velisini aramış. Çocugunuz böyle yapıyor diye. Kadın gelmiş öğretmenle çatışmış. Sonuç o kızı başka sınıfa aldılar. Velilerde dedikoduya başlamıştı hemen o zaten hasta diye. Halbuki hata ögretmendeydi.
Benim oğlumda dikkat eksikliği nedeni ile geç konuşma oldu. Özel eğitimle halletmiştik. Ben eskiden kalma sorun devam ediyor diye düşünüyorum. Algıya gelince çok dikkat vermediği için algı potansiyeli düşüyor.
İlk dönemde 3. Öğretmen zaten. Gelen gittibence boşuna sıkıntı yapıyorsunuz
benim oğlum sınıfta ilk okumaya gecen 3. çocuk olmuştu
2.sınıfa gidiyor ve hala tam okuyamıyor bazen heceliyor
her çocuk bir değil ben olsam asla sınıf değiştirmezdim
çocuk alışma evresine yeniden girecek ve daha da gerileyecektir
1.sınıf zaten alıştırma sınıfı herkes geçiiyor bence rahat olun
e işte çocuk bu Sebeplerle öğrenememiştir.İlk dönemde 3. Öğretmen zaten. Gelen gittiama değiştirmek zorundayız. Çok olaylar oldu ögretmenle. Sınıf annelerinin çocuklarıya sorun oldu. Oglumu dışladı onları tuttu. Sınıf içerisinde onları haklı gördü. Oğluma yalancı, edepsiz, arsız saygısız gibi atıflarda bulundu. Sırf aramızda sogukluk var diye oğlumdan çıkardı acısını. Olaylar büyüdü. Müdürle çok konuştuk. Eğer sınıf değişmezse bu ögretmenden çok çekecek oğlum. Sınıfta onu hiç kaldırmıyormuş. Okutma yapmıyormuş. Arkadaşlarımın çocukları da anlattı.
Keşke okul değişse. En yakın okul bu. Karda kışta küçük oğlumla yola çıkıyorum diğer okul uzak.anlattiklarinizdan anladigim kadariyla öğretmen ve okulda sorun bence
değiştirme imkaniniz varsa değiştirmelisiniz
Okuldaki en iyi öğretmene vericez dedi okul müdürü. Nam salmış ögretmen çocukları iyi okutuyor diye. İnşallah. Umudum yeni öğretmende.e işte çocuk bu Sebeplerle öğrenememiştir.
fırsat vermemiş ki
hem de bi dönemde 3 öğretmen gelmiş
bence çocuğunuzun sıkıntı yaşaması çok doğal
Keşke okul değişse. En yakın okul bu. Karda kışta küçük oğlumla yola çıkıyorum diğer okul uzak.
Sorma. O kadar çok olay oldu ki. Hergün müdürün odasında veliler var şikayette.orası nasıl berbat bi okulmuş ya
Hic mi hic uzulmeyin diyelimki cocugunuz ikinci donemde toparlayamadi ve ram a gonderdiniz kaynastirma ogrencisi oldu yine uzulecek birsey yok her cocuk farkli ogrenir kimi cocuk hic emeklemeden direk yurumeye baslar kimisi once emekler sonra yurur yani moral bozacak birsey yok eminimki cocugunuz bilmediginiz kesfedilmemis yeteneklerle doluAğzın bal yesin. Danıştıgım insanlarda sizin gibi konuştu. Ama bi öğretmenden duymak daha rahatlatıyor insanı. İnşallah dediğiniz gibi olur. Biraz evhamlandım. Bu da üzüldüğüm için olsa gerek.
İnşallah. İnşallah. Öğretmenle oğlum arasında ne eğitim ne de sevgi alışverişi oldu. İkinci dönem yeni öğretmenle aşacagımızı düşünüyorum aslında umut ediyorum.Hic mi hic uzulmeyin diyelimki cocugunuz ikinci donemde toparlayamadi ve ram a gonderdiniz kaynastirma ogrencisi oldu yine uzulecek birsey yok her cocuk farkli ogrenir kimi cocuk hic emeklemeden direk yurumeye baslar kimisi once emekler sonra yurur yani moral bozacak birsey yok eminimki cocugunuz bilmediginiz kesfedilmemis yeteneklerle dolu
Aynen oyle hicbirsey yavrunuzdan daha onemli degil bakin cok klasik olacak ama benim cok sevdigim gercek bir yasam oykusu...İnşallah. İnşallah. Öğretmenle oğlum arasında ne eğitim ne de sevgi alışverişi oldu. İkinci dönem yeni öğretmenle aşacagımızı düşünüyorum aslında umut ediyorum.
Dün bi arkadaşımın oğlu acilen hastaneye kaldırıldı. Çok büyük birşey atlattı. Halen düzelmedi. Bana dediği tek şey cnm üzülme geç okur güç okur, saglıgı olsun dedi bu dert değil dedi. Oğlum gözlerimin önünde gidiyordu dedi. Ne diyeceğimi bilemedim. Gözlerim doldu. Tekrar tekrar geçmiş olsun diyebildim ;(
Evet bunu biliyordum. Hatta ilk okuduğumda gözlerim dolmuştu.Aynen oyle hicbirsey yavrunuzdan daha onemli degil bakin cok klasik olacak ama benim cok sevdigim gercek bir yasam oykusu...
Thomas Edison (ampulu bulan bilimadami )bir gün eve geldiğinde annesine bir kağıt verdi ve “Bu kağıdı öğretmenim verdi ve sadece sana vermemi tembihledi”. dedi.
Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okudu: “Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin”.
Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison’un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden bir çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt buldu ve alıp açtı.
Kağıtta “Oğlunuz “şaşkın” (akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz...” yazılıydı.
Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazdı:
Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından, yüzyılın dahisi haline getirilmiş, “şaşkın” bir çocuktu.
Aminnn. Burdaki yorumları okuyunca rahatladım biraz. Sağolasın.canım çok takma kafaya daha birinci dönem bitti bunun 2. dönemi var. 2. 3. sınıfta bile hala okumakta zorlanan öğrenciler olabilio, bu demek değil ki bu öğrencilerde algılama problemi var. ileride düzelebilir. hatta bi bakarsın senin oğlun üniversiteyi 1. likle bitirmiş
yersiz bulmazsan şu filmi izlemeni tavsiye ederim; Like Stars on Earth
oğlunu da kendini de çok sıkıp üzme umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer
canım zaten dikkat eksikliği tanısını ram koyamaz.ram sadece eğitsel tedbir alınması için rapor verir doktor rapaoruna bağlı kalmak koşuluyla.sen daha önceden doktora götürüp dheb tanısı aldıysanız ilaçta vermiştir doktor sen çocuğun okula gitmeden önce ilacını içir ki okul süresi boyunca dikkatini toplayabilsin.ayrıca özel eğitimin verdiği 80 dak.eğitim cazip bişi değil.özel ders gibi algılanmamalı.eğer ilacı içmezse orda da sıkıntı yasar zaten.Gizli kalmıyor işte. Ögretmenler sağolsun sınıf analarına analarda tüm velilere velilerde çocuklarına söylüyor. Ve o çocuklar ramlı çocuklarla dalga geçiyorlar.
Hatta bizim öğretmen çok kötü bu konuda. Sınıfımızda olan ramlı çocugu rezil etmiş sırf selpak mendilini iki kere yere düşürdü diye. Hatta sınıfta hemen velisini aramış. Çocugunuz böyle yapıyor diye. Kadın gelmiş öğretmenle çatışmış. Sonuç o kızı başka sınıfa aldılar. Velilerde dedikoduya başlamıştı hemen o zaten hasta diye. Halbuki hata ögretmendeydi.
Benim oğlumda dikkat eksikliği nedeni ile geç konuşma oldu. Özel eğitimle halletmiştik. Ben eskiden kalma sorun devam ediyor diye düşünüyorum. Algıya gelince çok dikkat vermediği için algı potansiyeli düşüyor.
Yooo ben biliyorum dr raporuyla oldugunu. 2.5 yaşındayken dikkat eksikliği tanısıyla almıştım rapor. 1.5 sene içinde konuşmayan çocuk bülbül gibi şakıdı. Dr düzeldi demişti. Ben o zamandan birşey kaldı mı diye pimpirikleniyorum. Orda ki ogretmeniyle ara ara konuşuyorum. Bilgi alışverisi hala yapıyorum. Yapar eder diyor yavaş olsa bile. Ama ben olsun arkadaşlarına yetişsin diye hırpalıyorum kendimi. Hiç ilaçlık bi olay olmadı. Dr gereksinim duymamıştı. Hakkattende 1.5 sene içinde normale dönmüştü konuşması.canım zaten dikkat eksikliği tanısını ram koyamaz.ram sadece eğitsel tedbir alınması için rapor verir doktor rapaoruna bağlı kalmak koşuluyla.sen daha önceden doktora götürüp dheb tanısı aldıysanız ilaçta vermiştir doktor sen çocuğun okula gitmeden önce ilacını içir ki okul süresi boyunca dikkatini toplayabilsin.ayrıca özel eğitimin verdiği 80 dak.eğitim cazip bişi değil.özel ders gibi algılanmamalı.eğer ilacı içmezse orda da sıkıntı yasar zaten.
tatilde ilacı düzene tutmaya calış belki yeniden doktora gitmen iyi olur ilaç değişir filan ayrıca dikkat geliştirci alıştırmalar yapabilirsin.her gün tekrar yapın öğrendiklerini unutmamasını sağlayın.
eğer çocuğumun dedikodusu yapılmasın istemiyorsan dediğim yolu dene rama gitmeden doktorla ilaç kullanımı.ama anlayışlı bi öğretmen de şart tabi
Bence siz aceleci davranıyorsunuz. Çocukların gelişimlerinde bireysel farklılıklar vardır. KimOğlum bu sene birinci sınıfa başladı. Gerek ögretmenin ilgisizligi hatta sorunları gerekse oğlumun algısından dolayı okuma yazmayı ögrenemedi. Hece hece okuyor ama çogu harfi ben düzeltiyorum. Bazı kelimeleri ise hiç okuyamıyor.
Matematikte ise misal 17 rakamında kaç onluk var ve kaç birlik var olayını algılayamadı. Ya da onar onar sayarken nedense o 70 rakamını unutup 60 dan sonra direk 80'e atlıyor. 1 den 100'e kadar sayamıyor. 20 30 40 diyeceğimki arkadan gelsin 41 42 43....
Bu onbeş tatili fırsat bilip ders çalıştırmayı artırdım. Yine de olmuyor. Çok yavaş gidiyoruz.
Yeni dönemde sınıfı değiştirilecek. Başka bir öğretmene geçecek. Eğitim ve ilgi verecek bir öğretmen olması için dua ediyorum.
Kimseyle kıyaslama yapmak istemiyorum ama okuma da kurdele alamadı. Bilmiyor çünkü. Karne deseniz geliştirilmeli diyor türkçe matematik. Aynı sınıftan arkadaşlarının anneleriyle arkadaşım ve karneleri çokiyi hep ;(
Ne yapıcağımı bilemedim. Öyle yorgunki beynim. 1. Dönem çok ama çok zordu. İkinci dönem ise toplama çıkarma onluklar birlikler okuma yazma vs. Daha da zor. Keza yazma olayı, bakmadan yazamıyor. Çok ama çok mutsuzum.
Algı eksikliği ve dikkat eksikliği var. Okulda rehberlik hocasından form alsam sonra dr ve ram. Devlet tarafından verilen haftada bir gün 80 dakkalık eğitim alabilir ama...... Aması okulda ramlı çocuklara hastalıklı özürlü muamelesi yapılıyor. Hem öğretmenler hem de veliler tarafından. Sonra çocuklar acımasız hemen yüzüne vuruyorlar. Bundan dolayı da olumlu bakamıyorum.
Aslında gizli tutabilirler ama ne müdürün ne de ögretmenlerin ağzında bakla ıslanmıyor.
Peki ben ne yapıcam. Küçük oğlumda uğraştırıyor. İkiye hatta üçe bölünüyorum. Ben bittim kızlar. İçime ata ata depresyonluk oldum. Bu sene nasıl bitecek bilmiyorum ama ben bittim tükendim.
Nasıl öğreteceğimi şaşırdım. Belki de ikinci kez 1. Sınıf tekrarı yapacak ;(
Ewet haklısınız. Benimde yanlışlarım var. Kıyaslamamalıyım ;( bu tatilde toplamayı ögrettim. Bol bol okuyoz. Hızlansın diye. Yarında çıkartma işlemlerine başlıcaz kısmetse. Toplama çıkarmaya daha başlamadılar. Ben şimdiden ögretiyorum çünkü okul başlar başlamaz görecekler bunları. Ve ewet maalesef tez canlıyım ;(Bence siz aceleci davranıyorsunuz. Çocukların gelişimlerinde bireysel farklılıklar vardır. Kim
Erken kimi biraz daha geç öğrenir. Ve daha birinci sınıf ilk dönem yeni bitmiş. Biraz tez canlıysanız ondan olabilir. Ama 1. Sınıf sonuna kadar bu durum devam ederse rehber öğretmeninden bilgi alın mutlaka. Öğretmei ile de gelişimi hakkında bilgi alın ihtiyaç görürse o sizi yönlendirir. Ve asla ve asla çocuğunuzu onun önünde başkalarıyla kıyaslamayın. Bu onda değersizlik ve başarısızlık duygusunun ortaya çıkmasına neden olur. Zamana bırakın bol bol alıştırmalar yaptırmaya gayret edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?