- Konu Sahibi Psychopaths
-
dil gelişimi geriymiş demek ki.ama bence yine de tekrar bi görsün doktor.akademik anlamda sıkıntı yaşar çünkü.Yooo ben biliyorum dr raporuyla oldugunu. 2.5 yaşındayken dikkat eksikliği tanısıyla almıştım rapor. 1.5 sene içinde konuşmayan çocuk bülbül gibi şakıdı. Dr düzeldi demişti. Ben o zamandan birşey kaldı mı diye pimpirikleniyorum. Orda ki ogretmeniyle ara ara konuşuyorum. Bilgi alışverisi hala yapıyorum. Yapar eder diyor yavaş olsa bile. Ama ben olsun arkadaşlarına yetişsin diye hırpalıyorum kendimi. Hiç ilaçlık bi olay olmadı. Dr gereksinim duymamıştı. Hakkattende 1.5 sene içinde normale dönmüştü konuşması.
Tşk ederim bilgiler için. Artırtım derken gün içinde iki kez ders yapıyoruz. Okuma ve sayılar. Tahtamız var. Onda da. Resim yapmayı da seviyor resimde yapıyor. Resimli kitaplardan da aldık. Hayvanlı. Zaten resimli olunca seviyorBen de ogretmenim yani turkce bransim ilkokul caginda daha yeni baslamis ve artik okula baslama yasi da cok erken soyle dusunun bilim adamlarinin cogu cocugunuz yaslarindayken daha haftanin gunlerini bile ogrenememisler birakin okuma yazmayi yani bence cocugunuzun ustune cok gitmeyin. 15 tatili firsat bilip arttirdim calismayi demissiniz ama oturup eline kalem kagit vermek yerine mesela tahta alin cocugunuza o tahtada da calissin ozguvenini yuksek tutun dikte etmeyin oyunlastirarak ogretmeye calisin. Kitapciya goturun onun istedigi ince kitaplardan alin hirlikte okuyun resimlerine bakip hikayeleri kendiniz birlikte uydurun yani onemli olan lutfen biktirmayin cocugunuzu kendinize de cok yuklenmeyin. Suan bi ogrencim var ozel ders verdigim cok akilli bi cocuk 2. Sinif ogrencisi ama turkcede cok zayif halbuki herseyi biliyor ama sinavlari 50yi gecemiyor. Dikkat eksikligi de onemli bu sebeple okul rehberlik hizmetiyle gorusun onlar yonlendiriceklerdir gerekirse. Ozellikle rica edin hocalarindan da gizli kalmasini istediginizi soyleyin. Hem ram ustun zekali ogrencilere de hizmet eder boyle dusunmeyin
Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. Gerek ögretmenin ilgisizligi hatta sorunları gerekse oğlumun algısından dolayı okuma yazmayı ögrenemedi. Hece hece okuyor ama çogu harfi ben düzeltiyorum. Bazı kelimeleri ise hiç okuyamıyor.
Matematikte ise misal 17 rakamında kaç onluk var ve kaç birlik var olayını algılayamadı. Ya da onar onar sayarken nedense o 70 rakamını unutup 60 dan sonra direk 80'e atlıyor. 1 den 100'e kadar sayamıyor. 20 30 40 diyeceğimki arkadan gelsin 41 42 43....
Bu onbeş tatili fırsat bilip ders çalıştırmayı artırdım. Yine de olmuyor. Çok yavaş gidiyoruz.
Yeni dönemde sınıfı değiştirilecek. Başka bir öğretmene geçecek. Eğitim ve ilgi verecek bir öğretmen olması için dua ediyorum.
Kimseyle kıyaslama yapmak istemiyorum ama okuma da kurdele alamadı. Bilmiyor çünkü. Karne deseniz geliştirilmeli diyor türkçe matematik. Aynı sınıftan arkadaşlarının anneleriyle arkadaşım ve karneleri çokiyi hep ;(
Ne yapıcağımı bilemedim. Öyle yorgunki beynim. 1. Dönem çok ama çok zordu. İkinci dönem ise toplama çıkarma onluklar birlikler okuma yazma vs. Daha da zor. Keza yazma olayı, bakmadan yazamıyor. Çok ama çok mutsuzum.
Algı eksikliği ve dikkat eksikliği var. Okulda rehberlik hocasından form alsam sonra dr ve ram. Devlet tarafından verilen haftada bir gün 80 dakkalık eğitim alabilir ama...... Aması okulda ramlı çocuklara hastalıklı özürlü muamelesi yapılıyor. Hem öğretmenler hem de veliler tarafından. Sonra çocuklar acımasız hemen yüzüne vuruyorlar. Bundan dolayı da olumlu bakamıyorum.
Aslında gizli tutabilirler ama ne müdürün ne de ögretmenlerin ağzında bakla ıslanmıyor.
Peki ben ne yapıcam. Küçük oğlumda uğraştırıyor. İkiye hatta üçe bölünüyorum. Ben bittim kızlar. İçime ata ata depresyonluk oldum. Bu sene nasıl bitecek bilmiyorum ama ben bittim tükendim.
Nasıl öğreteceğimi şaşırdım. Belki de ikinci kez 1. Sınıf tekrarı yapacak ;(
Spora meraklı. Niyetimde o. İnşallah.oğlunuz özel bir çocuk olabilir. herkes kalıptan çıkmış gibi edebiyatçı,matematikçi olacak diye bir kural yok.
oğlunuzu spora ya da daha da güzeli sanata yönlendirmeye çalışın.Bu alanda yetenekleri olduğu ortaya çıkar ve doğru yönlendirilirse ileride çok başarılı bir birey olabilir.
Öğretmeni değiştirmelisiniz bu durumlar varsa kesinlikle.İlk dönemde 3. Öğretmen zaten. Gelen gittiama değiştirmek zorundayız. Çok olaylar oldu ögretmenle. Sınıf annelerinin çocuklarıya sorun oldu. Oglumu dışladı onları tuttu. Sınıf içerisinde onları haklı gördü. Oğluma yalancı, edepsiz, arsız saygısız gibi atıflarda bulundu. Sırf aramızda sogukluk var diye oğlumdan çıkardı acısını. Olaylar büyüdü. Müdürle çok konuştuk. Eğer sınıf değişmezse bu ögretmenden çok çekecek oğlum. Sınıfta onu hiç kaldırmıyormuş. Okutma yapmıyormuş. Arkadaşlarımın çocukları da anlattı.
Sagolun. İkinci dönem başlar başlamaz sınıfı değişiyor. Çok şükür.Öğretmeni değiştirmelisiniz bu durumlar varsa kesinlikle.
Çocuğunuz etkilenmiş fazlasıyla zaten ,öğretmende tetikliyor. diğer çocuklarla eşit oranda ilgilenilmezse,okutma yaptırılmazsa çocuğa "ben senden geçtim ,beceremiyorsun"algısı yaratılırsa nasıl öğrenecekki?
Siz çocuğunuzun üzerine gitmeyin,yapamıyorsun,anlattım vs demeyin,sakin ve sabırlı olmaya çalışın, dönem başında başka sınıfa aldırın,sıfırlansın bu kötü durumlar.
Gereken ilgi ve alakayı görürse,dışlanmazsa daha başarılı olacaktır.
Kendinizi üzmeyin.
Senin gibi düşünüp yapıyorum. Misal v f j ğ harflerinde zorlandığı için o harfler üzerinden kitaplar okutuyorum. Evde vvvv ffffff ğğğğğ diye diye geziyorumCanım oncelıkle merhaba
Bılıyorsundur belkı bende cok yazmıstım benım oglum 5.5 yasında
sınıfın en kucugu olarak baslamıstı okula.
Ve dıger kadınların anlattıklrına gore ( kımı ogrt. arkadasım kesınlıkle yansıtmadıklarından bahsedıyor ) bız cok zorlandık.
Her ama her aksam 2-3 saat fix tekrar edildi calıstırıldı.
Sınıfımız 40 kişi, dersler 40 dakika. Okuldan çok bilgi alabildiğine inanamadım için sürekli olarak okuldaki gördüklerini tekrar ettirdik.
Sınıftakı dıger cocuklar seslerı bırlestırmeyı daha kolay kavrarken oglum bunu anca 3. grubun basında yaptı ve bır anda okumayı soktu.
Bunu suna baglıyorum , bu cocuklara patlamıs mısır derler bır anda patlar.Cocukların kımısı erken kımısı gec ogrenır ama okumayı sökememeleri için ağır zeka sorunları olması gerekiyormuş.
O yüzden aslında yarım dönemde okumayı sökememiş olması normal.
Ve mutlaka okuma yaparken soyle baslayın kı bılırsın benım oglumda suanda v sesınde zorlanıyor onu algılaması ıcın vvvv dıye sesını cıkarıyorum o bırlestırıyor kı benım oglum 1.donemı en başarılı ılk 10 cocuk ıcınde bıtırdı. Ona ragmen dumduz bır okuma yok. Üzülme sakın .
kahvaltı okuyacak kah takılacagını bıldıgım ıcın vv dıyorum kahvaltı hepsini birbirine birleştirerek okuyor.Yani bende düzeltiyorum.
Hangi seslerde zorlandıgınızı biliyorsunuzdur ilk işiniz hecelerden gitmek olsun.
Onar onar sayma ise tamamen ezber, yazı tahtanız varsa bırbırınızle yarışın.
Toplam işlemine geçmişmiydiniz? Onluk birlik kısmı ise aslında basit acaba bir kursa fılanmı gıtse hos kurslar veya dersaneler 1. sınıf cocuklarına bakmıyor ama durumunuz varsa ogret. bıle tutmayı deneyebılırısnız.
Cunku bende aynen boyle yapacaktım artık seslerı cıkarmaktan ve onun bırlestırememesını gormekten kendımde tukenmıstım ve umutsuzluga kapılmıştım. Hafta bası ogrt. baslayacaktı hafta sonu ogluma su kagıdı al hecele demıstım, ve tek basına okudugunu gordugumde cok sevınmıstım ve ogrt. tutmadık devamında.
Umarım bır an once mutlu sona kavusursunuz
Belkı yanlış yaptığın bişey var ben hep kendimi sucladım,mutlaka yanlış yapıyorum diye kendimi helak ettim bilemiyorum nasıl calısıyorsunuz , kronometre tutuyor musunuz?
Nerede oturuyorsunuz ıstanbuldamısınız?Senin gibi düşünüp yapıyorum. Misal v f j ğ harflerinde zorlandığı için o harfler üzerinden kitaplar okutuyorum. Evde vvvv ffffff ğğğğğ diye diye geziyorum
Kolay kelimeleri hemen okuyor. Misal kalem masa vs. Dörtlü hecelerde zorlanıyor keyf gibi.
Onluk birlik olayını perşembe günü gördü cuma zaten karne günüydü. O yüzden ben öğretmeye çslışıyorum. Toplamayı da ödev vermiş 1 sayfa. Demekki geçtiler dedim. Üstüne düştüm. Toplamayı ögrendi ama abaküsle. Parmak hesabı yapamıyor. Bakalım inşallah birden okur patlamış mısır olur
Ewet istanbul. Zaten bu kadar geride kalmasının sebebi öğretmeni. Kadın 45 yaşlarında ve belli ki işinden nefret eden biri. Hatta çocuklara siz ne biçim çocuksunuz ben eski ögrencilerimi getircem diyen bi kadın. Yukardaki yorumlarda yazdım. Ögretmenle sorunumuz çok. İlgi eğitim sıfır. Bu dönem şükür ki başka ögretmene geçicez yoksa bu öğretmenle başarı elde edemem. Oğlumu rencide edip devamlı etiketliyor. Arkadaşları öğretmenden görüp aynı hakaretleri devam ettiriyorlar. Saygısız yalancı edepsiz vs. Diye. Çok müdürün odasına gittik. Yoruldum. Çocugumu insan yerine bile koymuyor.Nerede oturuyorsunuz ıstanbuldamısınız?
Bızım sesler bıtmedı 6. gruba hıc gecemedık . cocuklar cok hastalandı baya oyalandılar.
Onluk bırlık kısmında cok gerıde kalmıs sınıf neden oyle bız ıkı basamaklı toplamaları baya baya yaptık hatta son 2 hafta sadece okuma yarısı ve matematık problem yarısı yaptılar. ogretmenınız genc bırımı? genc olmasını tercıh ederım oda ayrı mesele ama.
Bız morpa ve okulistikten onlıne etut alıyoruz gercekten cok faydalı hem bız neyın nasıl ogretılmesını gerektıgını bılemıyoruz sanada yararı olur bır bak ıstersen fıyatlarıda cok makul. Parmak hesabına gelınce hayalet parmaklar yapabılırsın ben oyle yapıyorum 4+5 = 4 hayalet parmak bas parmagın yanına koyuyoruz burada 4 var say bakalım uzerıne 5 parmak burnuna dokundura dokundura sayıyor.
Oglum dıkkatını vermıyor demıssınız ya ılgısınımı cekmeye calıssanız acaba fakrlı yontemlerle bılemedım konuyu okuya okuya gelıyorum sımdı
Elimden bişey gelirse keşke yardımcı olmak isterimEwet istanbul. Zaten bu kadar geride kalmasının sebebi öğretmeni. Kadın 45 yaşlarında ve belli ki işinden nefret eden biri. Hatta çocuklara siz ne biçim çocuksunuz ben eski ögrencilerimi getircem diyen bi kadın. Yukardaki yorumlarda yazdım. Ögretmenle sorunumuz çok. İlgi eğitim sıfır. Bu dönem şükür ki başka ögretmene geçicez yoksa bu öğretmenle başarı elde edemem. Oğlumu rencide edip devamlı etiketliyor. Arkadaşları öğretmenden görüp aynı hakaretleri devam ettiriyorlar. Saygısız yalancı edepsiz vs. Diye. Çok müdürün odasına gittik. Yoruldum. Çocugumu insan yerine bile koymuyor.
Haliyle elimden geldiğince ben ögretmeye çalıştım halaa da öyle. Umudum yeni öğretmen.
Yazdıklarınızı dikkate alıcam. Tşk ederim.
Okuyamadığına üzüldü tabi. Neyse ki atlattı. Konuştum onla. Okuyacaksın az kaldı. Aslında o tartıştıgı çocuklar tembel tembel diye bağırınca orda zoruna gitmiş. 4 5 tane çocuk var. Tartışmalardan dolayı velilerle aramız açık. Onlar da oğullarına aşılamışlar belli ki. Hatta oğluma bak anneme dersem müdüre gidersin diye konuşuyolar. Hep anne öğütleri işte. Oğlum bu dönem çok çekti. Ögretmeninden nefret ediyorum. Burada yazmadığım bi olay var. Onun sonrasında sınıf değişikliği şart oldu.Elimden bişey gelirse keşke yardımcı olmak isterim
Bilmiyorum istersen özeldende konusabiliriz.
Ogluna her aksam suya dua oku ve onu ıcır zihin acıklıgı için ben bununda gucune cok ınanıyorum.
Neler yapmadım ki okunmus prinç bile yutturduk
öğret gelince bunu yapmaya hıc ama hıc hakkı yok cocugu sınıf ıcınde bu sekılde rencıde edemez
bızım ogretmenımız boyle degıl ancak benım hayalımdekı ogrt. buda degıl. bıraz sınıfa karsı savunmasız kalıyor bızımkıde halbukı cok ıyı dedıklerı bı ogrt. var cocukların ılgısını cok guzel cekıyor saz calıyor, afferım lafı agzından eksık olmuyor. Ama bızımkı soguk ve mesafelı dıyebılırım .
Insallah bundan sonras cok guzel olacak hangı ogrt. verıleceksınız bılıyormusunuz cocugunuz nasıl etkılenıyor mesela kurdele demısın ya bılıyormu kurdele alamadıgını ve uzuluyormu kıyamam
Çok sevinirim. Özellikle okuma. Hızlandırmak için bi teknik varsa.....
bır kac kere yazını okumustum bdv'de ama bızım 2015-2016 1. s ınıf annelerı grubuna bısey yazmadıgın ıcın anlamamıstım dogrusu.Okuyamadığına üzüldü tabi. Neyse ki atlattı. Konuştum onla. Okuyacaksın az kaldı. Aslında o tartıştıgı çocuklar tembel tembel diye bağırınca orda zoruna gitmiş. 4 5 tane çocuk var. Tartışmalardan dolayı velilerle aramız açık. Onlar da oğullarına aşılamışlar belli ki. Hatta oğluma bak anneme dersem müdüre gidersin diye konuşuyolar. Hep anne öğütleri işte. Oğlum bu dönem çok çekti. Ögretmeninden nefret ediyorum. Burada yazmadığım bi olay var. Onun sonrasında sınıf değişikliği şart oldu.
Offff inşallah ikinci dönem sıkıntım olmaz. O hafta 6 günde 3.5 kg verdim. Sıkıntıdan yiyemedim. Ki istesem veremem kilo. Anlayacağın işim iş. Sıkıntı tek bi yerden değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?