Yardım Kızlar.....

Bir yanlış daha öğretmeninden önce siz öğretmeyin lütfen çünkü şuanda çocukları zihinleri boş bir levha gibi ne verirseniz onu kapıyorlar bir kavram yanılgısını düzeltmek inanın yeni birşey öğretmekten daha zor. O yüzden bırakın yeni öğreneceği şeyleri profesyonel olarak öğretmeninden öğrensin. Çünkü öğretmenin de kendince yöntemleri olacak öğretmek için ve bu sefer sizin öğrettiğiniz ile çakışırsa bu durumu daha da zorlaştırır ben böyle öğrenmemiştim diyebilir( her ne kadar aynı şeyleri öğretseniz bile). Öğretmeni temelini atsın siz alıştırmalarla üstüne ekleyin. Bu arada siz de eksik olduğu konular ile ilgilenin. Zaten çocuk birini tam öğrenemeden diğerine geçemez bocalar kafası karışır. O yüzden öğretmeni okuldaki planına göre ilerlesin. Siz de geçmiş konular üstünden destek olmaya devam edin.alt yapısını güçlendirin Bol bol alıştırma yapmak tek ilacı.

Montessori sisteminde harf oğretimi, rakam öğretimi, 10-100-1000 kavram öğretimini araştırdınız mı hiç?yada ritmik sayma. Size faydası dokunabilir. Şuan eksikleri tamamlayın okulda öğrenmediklerinden önce öğrendiklerine odaklanın.

dil gelişimi geriymiş demek ki.ama bence yine de tekrar bi görsün doktor.akademik anlamda sıkıntı yaşar çünkü.
bir de zaten cocuk öğrendiklerini gec öğreniyor diyorsunuz daha okuıldakileri iyice öğrenip pekiştirmeden siz daha görmedikleirni göstermeye calışmışsnız.yanlış bir tutum olmuş bu.cocuğun kafası iki farklı öğretim yoluyla daha da karışır

Ben de ogretmenim yani turkce bransim ilkokul caginda daha yeni baslamis ve artik okula baslama yasi da cok erken soyle dusunun bilim adamlarinin cogu cocugunuz yaslarindayken daha haftanin gunlerini bile ogrenememisler birakin okuma yazmayi yani bence cocugunuzun ustune cok gitmeyin. 15 tatili firsat bilip arttirdim calismayi demissiniz ama oturup eline kalem kagit vermek yerine mesela tahta alin cocugunuza o tahtada da calissin ozguvenini yuksek tutun dikte etmeyin oyunlastirarak ogretmeye calisin. Kitapciya goturun onun istedigi ince kitaplardan alin hirlikte okuyun resimlerine bakip hikayeleri kendiniz birlikte uydurun yani onemli olan lutfen biktirmayin cocugunuzu kendinize de cok yuklenmeyin. Suan bi ogrencim var ozel ders verdigim cok akilli bi cocuk 2. Sinif ogrencisi ama turkcede cok zayif halbuki herseyi biliyor ama sinavlari 50yi gecemiyor. Dikkat eksikligi de onemli bu sebeple okul rehberlik hizmetiyle gorusun onlar yonlendiriceklerdir gerekirse. Ozellikle rica edin hocalarindan da gizli kalmasini istediginizi soyleyin. Hem ram ustun zekali ogrencilere de hizmet eder boyle dusunmeyin

Tşk ederim bilgiler için. Artırtım derken gün içinde iki kez ders yapıyoruz. Okuma ve sayılar. Tahtamız var. Onda da. Resim yapmayı da seviyor resimde yapıyor. Resimli kitaplardan da aldık. Hayvanlı. Zaten resimli olunca seviyor dediklerinizi dikkate alıcam.

İlkokul birinci sınıf çok zor. Yani sizin oğlunuza yardımcı olmanız zor çünkü konuların Temel'ini anlamamış. Tanıdık bir ilkokul öğretmeni varsa ondan yardım isteyin. Eminim bütün bu konuları 10- 15 saate halleder. Önemli olan çocuk istekli olsun öğretmeni dinlesin. İlkokul öğretmenlerini çok fazla özel ders imkanı çıkmıyor uygun fiyatada tatilde birini bulabilirsiniz. Çocuğa kızmayın okuldan soğumasın. Daha çok küçük. Ne yapsın anlamıyorsa.

oğlunuz özel bir çocuk olabilir. herkes kalıptan çıkmış gibi edebiyatçı,matematikçi olacak diye bir kural yok.
oğlunuzu spora ya da daha da güzeli sanata yönlendirmeye çalışın.Bu alanda yetenekleri olduğu ortaya çıkar ve doğru yönlendirilirse ileride çok başarılı bir birey olabilir.

imkaniniz musait ise emekli bir ilkokul ogretmeninden ozel ders aldirin.

Spora meraklı. Niyetimde o. İnşallah.

Öğretmeni değiştirmelisiniz bu durumlar varsa kesinlikle.
Çocuğunuz etkilenmiş fazlasıyla zaten ,öğretmende tetikliyor. diğer çocuklarla eşit oranda ilgilenilmezse,okutma yaptırılmazsa çocuğa "ben senden geçtim ,beceremiyorsun"algısı yaratılırsa nasıl öğrenecekki?
Siz çocuğunuzun üzerine gitmeyin,yapamıyorsun,anlattım vs demeyin,sakin ve sabırlı olmaya çalışın, dönem başında başka sınıfa aldırın,sıfırlansın bu kötü durumlar.
Gereken ilgi ve alakayı görürse,dışlanmazsa daha başarılı olacaktır.
Kendinizi üzmeyin.

Sagolun. İkinci dönem başlar başlamaz sınıfı değişiyor. Çok şükür.

Canım oncelıkle merhaba
Bılıyorsundur belkı bende cok yazmıstım benım oglum 5.5 yasında
sınıfın en kucugu olarak baslamıstı okula.
Ve dıger kadınların anlattıklrına gore ( kımı ogrt. arkadasım kesınlıkle yansıtmadıklarından bahsedıyor ) bız cok zorlandık.
Her ama her aksam 2-3 saat fix tekrar edildi calıstırıldı.

Sınıfımız 40 kişi, dersler 40 dakika. Okuldan çok bilgi alabildiğine inanamadım için sürekli olarak okuldaki gördüklerini tekrar ettirdik.

Sınıftakı dıger cocuklar seslerı bırlestırmeyı daha kolay kavrarken oglum bunu anca 3. grubun basında yaptı ve bır anda okumayı soktu.
Bunu suna baglıyorum , bu cocuklara patlamıs mısır derler bır anda patlar.Cocukların kımısı erken kımısı gec ogrenır ama okumayı sökememeleri için ağır zeka sorunları olması gerekiyormuş.

O yüzden aslında yarım dönemde okumayı sökememiş olması normal.

Ve mutlaka okuma yaparken soyle baslayın kı bılırsın benım oglumda suanda v sesınde zorlanıyor onu algılaması ıcın vvvv dıye sesını cıkarıyorum o bırlestırıyor kı benım oglum 1.donemı en başarılı ılk 10 cocuk ıcınde bıtırdı. Ona ragmen dumduz bır okuma yok. Üzülme sakın .
kahvaltı okuyacak kah takılacagını bıldıgım ıcın vv dıyorum kahvaltı hepsini birbirine birleştirerek okuyor.Yani bende düzeltiyorum.
Hangi seslerde zorlandıgınızı biliyorsunuzdur ilk işiniz hecelerden gitmek olsun.

Onar onar sayma ise tamamen ezber, yazı tahtanız varsa bırbırınızle yarışın.

Toplam işlemine geçmişmiydiniz? Onluk birlik kısmı ise aslında basit acaba bir kursa fılanmı gıtse hos kurslar veya dersaneler 1. sınıf cocuklarına bakmıyor ama durumunuz varsa ogret. bıle tutmayı deneyebılırısnız.
Cunku bende aynen boyle yapacaktım artık seslerı cıkarmaktan ve onun bırlestırememesını gormekten kendımde tukenmıstım ve umutsuzluga kapılmıştım. Hafta bası ogrt. baslayacaktı hafta sonu ogluma su kagıdı al hecele demıstım, ve tek basına okudugunu gordugumde cok sevınmıstım ve ogrt. tutmadık devamında.

Umarım bır an once mutlu sona kavusursunuz
Belkı yanlış yaptığın bişey var ben hep kendimi sucladım,mutlaka yanlış yapıyorum diye kendimi helak ettim bilemiyorum nasıl calısıyorsunuz , kronometre tutuyor musunuz?

Senin gibi düşünüp yapıyorum. Misal v f j ğ harflerinde zorlandığı için o harfler üzerinden kitaplar okutuyorum. Evde vvvv ffffff ğğğğğ diye diye geziyorum
Kolay kelimeleri hemen okuyor. Misal kalem masa vs. Dörtlü hecelerde zorlanıyor keyf gibi.
Onluk birlik olayını perşembe günü gördü cuma zaten karne günüydü. O yüzden ben öğretmeye çslışıyorum. Toplamayı da ödev vermiş 1 sayfa. Demekki geçtiler dedim. Üstüne düştüm. Toplamayı ögrendi ama abaküsle. Parmak hesabı yapamıyor. Bakalım inşallah birden okur patlamış mısır olur

Nerede oturuyorsunuz ıstanbuldamısınız?

Bızım sesler bıtmedı 6. gruba hıc gecemedık . cocuklar cok hastalandı baya oyalandılar.

Onluk bırlık kısmında cok gerıde kalmıs sınıf neden oyle bız ıkı basamaklı toplamaları baya baya yaptık hatta son 2 hafta sadece okuma yarısı ve matematık problem yarısı yaptılar. ogretmenınız genc bırımı? genc olmasını tercıh ederım oda ayrı mesele ama.
Bız morpa ve okulistikten onlıne etut alıyoruz gercekten cok faydalı hem bız neyın nasıl ogretılmesını gerektıgını bılemıyoruz sanada yararı olur bır bak ıstersen fıyatlarıda cok makul. Parmak hesabına gelınce hayalet parmaklar yapabılırsın ben oyle yapıyorum 4+5 = 4 hayalet parmak bas parmagın yanına koyuyoruz burada 4 var say bakalım uzerıne 5 parmak burnuna dokundura dokundura sayıyor.

Oglum dıkkatını vermıyor demıssınız ya ılgısınımı cekmeye calıssanız acaba fakrlı yontemlerle bılemedım konuyu okuya okuya gelıyorum sımdı

Ewet istanbul. Zaten bu kadar geride kalmasının sebebi öğretmeni. Kadın 45 yaşlarında ve belli ki işinden nefret eden biri. Hatta çocuklara siz ne biçim çocuksunuz ben eski ögrencilerimi getircem diyen bi kadın. Yukardaki yorumlarda yazdım. Ögretmenle sorunumuz çok. İlgi eğitim sıfır. Bu dönem şükür ki başka ögretmene geçicez yoksa bu öğretmenle başarı elde edemem. Oğlumu rencide edip devamlı etiketliyor. Arkadaşları öğretmenden görüp aynı hakaretleri devam ettiriyorlar. Saygısız yalancı edepsiz vs. Diye. Çok müdürün odasına gittik. Yoruldum. Çocugumu insan yerine bile koymuyor.
Haliyle elimden geldiğince ben ögretmeye çalıştım halaa da öyle. Umudum yeni öğretmen.
Yazdıklarınızı dikkate alıcam. Tşk ederim.

Elimden bişey gelirse keşke yardımcı olmak isterim
Bilmiyorum istersen özeldende konusabiliriz.
Ogluna her aksam suya dua oku ve onu ıcır zihin acıklıgı için ben bununda gucune cok ınanıyorum.
Neler yapmadım ki okunmus prinç bile yutturduk
öğret gelince bunu yapmaya hıc ama hıc hakkı yok cocugu sınıf ıcınde bu sekılde rencıde edemez
bızım ogretmenımız boyle degıl ancak benım hayalımdekı ogrt. buda degıl. bıraz sınıfa karsı savunmasız kalıyor bızımkıde halbukı cok ıyı dedıklerı bı ogrt. var cocukların ılgısını cok guzel cekıyor saz calıyor, afferım lafı agzından eksık olmuyor. Ama bızımkı soguk ve mesafelı dıyebılırım .
Insallah bundan sonras cok guzel olacak hangı ogrt. verıleceksınız bılıyormusunuz cocugunuz nasıl etkılenıyor mesela kurdele demısın ya bılıyormu kurdele alamadıgını ve uzuluyormu kıyamam

Okuyamadığına üzüldü tabi. Neyse ki atlattı. Konuştum onla. Okuyacaksın az kaldı. Aslında o tartıştıgı çocuklar tembel tembel diye bağırınca orda zoruna gitmiş. 4 5 tane çocuk var. Tartışmalardan dolayı velilerle aramız açık. Onlar da oğullarına aşılamışlar belli ki. Hatta oğluma bak anneme dersem müdüre gidersin diye konuşuyolar. Hep anne öğütleri işte. Oğlum bu dönem çok çekti. Ögretmeninden nefret ediyorum. Burada yazmadığım bi olay var. Onun sonrasında sınıf değişikliği şart oldu.
Offff inşallah ikinci dönem sıkıntım olmaz. O hafta 6 günde 3.5 kg verdim. Sıkıntıdan yiyemedim. Ki istesem veremem kilo. Anlayacağın işim iş. Sıkıntı tek bi yerden değil.

Çok sevinirim. Özellikle okuma. Hızlandırmak için bi teknik varsa.....

kardeşim sınıf öğretmeni.

o da anlatır, her öğrencinin öğrenme yöntemi farklıdır diye.
şimdi eski öğretmenler (10 yıl öncesi mesela) bunu deneyimle öğrenmiş oluyorlar, çünkü eskiden eğitim fakültelerinde bu kadar detayda eğitim verilmiyordu benim bildiğim.
yeni öğretmenlerse daha donanımlı olabiliyorlar bu konuda.

önemli olan eğitim fakültesi mezunu olması öğretmeninizin, vekil öğretmen de olabiliyor biliyorsunuz, vekil öğretmenler herhangi bir fakülteden mezun olabiliyorlar. bunu muhakkak sorgulayın.

siz de çocuğunuzu daha iyi gözlemleyin, oyunla mı daha iyi öğreniyor, resimle mi müzikle mi... bunu rehberlik bölümüne de danışabilirsiniz.

Ama kesinlikle çocuğunuzu başka çocukla kıyaslamayın, bırakın geç öğrensin, yeter ki mutlu olsun.

öpüyorum onu, siz güzel anneyi de.

bır kac kere yazını okumustum bdv'de ama bızım 2015-2016 1. s ınıf annelerı grubuna bısey yazmadıgın ıcın anlamamıstım dogrusu.
Canım benım kıyamam ona oglun kac aylık suanda? Dua edıcem sızın ıcın bır an once hersey normale donsun dıye. benım 2.evlılıgım ve oglumun soyadı farklı belkı okumussundur . sırf bu dedıkodu yuzunden oglumla aynı soyadı yazdım formlara karnede soyadımız aynı cıktı malesef velının bırının duyması bır baskasına bır baskasına dogru kayıyor buna zemın hazırlamak ıstemedım.
Bundan sonrakı konusmaya ozelden devam edelım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…