yardım kızlar ☺☺

bykgulben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
76
94
3
30
Merhabalar öncelikle kızlar ocak sonu doğumum olacak . Ve evim sobalı oturma odasında soba kullanıyoruz .benim kayınvalidemin sülalesi kalabalık çok fazla gelen gidenimiz olacak ve ben oturma odasında çocuğu tutmak istemiyorum çünkü hasta olanda olmayanda gelecek mikrop kapıcak diye çok korkuyorum çünkü benim 3 kaybım var bu 4. Gebeliğim oda pıhtılaşmam var iğney kullanıyorum hergün anlıycanz kolay sahip olmayacağız . Ufoyu yatak odamda kullansam hiç kapatmasam misafirim geldiğinde yatak odasına geçsem direk olur mu . Ya da başka ne giib bir fikir verebilirisniz bana .

Kayinvalidecigin cok kalabalik olan sulalesine soylesin bebek toparlandiktan sonra gelsinler.
Ben ilk gebeligimde bebegime kavusmama ragmen endiseleniyordum ki seni dusunemiyorum bile.
Birak ufoyu mufoyu hem olmaz o bebek ufoyla falan.
Kalabalik sulalenin mensuplari da koca p.polarini bebek mevlidinde kaldirsinlar bi zahmet:)

başka odaya alın misafirlerinizi. yada kış vakti gripli misafir kabul etmiyorum diyin direk

Ufo kullandın mı daha önce bilmiyorum da kapadığın anda soğumaya başlıyo ev ve sürekli yakarsan tehlikeli olabilir. O odaya soba kurmayı deneseniz daha iyi bi seçenek gibi geldi bana.

Ufo kullandın mı daha önce bilmiyorum da kapadığın anda soğumaya başlıyo ev ve sürekli yakarsan tehlikeli olabilir. O odaya soba kurmayı deneseniz daha iyi bi seçenek gibi geldi bana.
Bencede yapabilirseniz oyle yapin sizde o odada durun surekli bebegi gormek isteyen girip ciksin hemen kimsenin kalmasina musade etmeyin ha yer var kalacak lar illaki dersen o halde sen sevdigin bi kac akrabanj yaninda tutki onlara yer kalmasin :) benim kuzenim dogum yaptiginda oyle yapmistik biz

Ne biçim adetler var ya. Kadın Doğum yapmış kanaması falan var bebek minik, 40 gün tehlikeli derler üstelik, sanki iyilik eder gibi görmeye gelmeleri çok saçma. Bekleyin 2 ay olsun anne iyileşsin hele di mi?
Bence doktor demiş gibi şimdiden duyurun herkese, çocuğun bağışıklığı düşük yanına kimse girmemeli diye. (Koca destek vermiyorsa) Öncelikle kocanızı ve kayınvalidenizi inandırın buna. Hatta rica edin doktor bu tarz bir şey söylesin yalandan da olsa, cahillik sevmez doktorlar destek olacaktır. Bebek sobalı odada dursun, gelen ufolu odada ağırlansın. Eskiden nazar değecek diye göstermezlerdi çocuklarını ayıp olmazdı ben var yani, gelmesinler küssünler. Olması gereken kayınvalidene gidip hayırlı olsun demeleri(böylece sana hiiiiç zorluk çıkmaz.

bebebgi insanların içine getirir geri götürüsünüz malum kıs ortada mikrop var diyerek kimseye vermessiniz . ama göstermemeniz sacma olur

Ah canım ya keşke öyle olsa ama öyle değiller malesef ya ben kürtaj olduğumda bile gelen saatlerce gitmedi ben yattım yine kış ayıdı sobalı odada onlarda başımda çay kahve ikram yediler sağolsun kayınvalidem bi güzel millete ikram çıkardı birde bende diyorum şimdiden yok öyle ikramlan gelene bir meyve suyu taamm. Yaz olsa neyse kış günü çok zor ve korkuyorum çok

Allah cahil insandan korusun. Rabbim bebeğinizi sağlıklı olarak kucağıniza almayi nasip etsin. Ben olsam eşime bile yalan söylerdim. Çocuğum önemli benim onların keyfinimi çekeceğim.

Kızlar çok şükür ki bizim eşimle fikrimiz aynı yani biz ne dersek evde herkes ona uyacak işte benim demek istediğim yatak odama soba kurma şansım yok baca yok çünkü. Oturma odasında sobada oturup misafir odasına ufoyu koysam yine bebeğe bakan oturup kalcak yanımızda hadi bi kişi bişy olmaz dencek ben yine sinir olucam en iyisi ufo ile yatağımda yatmak herkesten uzak olmak . İnsanlarda anlayış yok çünkü şahsen ben 40 ı çıkmadan bir bebeğe gitmem yazık günah yaa

Size tavsiyem 40 ınız çıkana kadar misafir kabul etmeyin
Misafir gelecek diye Yen'i doğan bebeği başka odaya koymayın
Ev sobalı soba olan odada olmalı bebeğiniz millet için düzeninizi bozmayın
Ayrıca çok kalabalık misafir kabul etmeyin Yen'i doğan bir bebek kalabalık insan arasında bulunmaz
Teker teker gelsinler
Aynen böyle söyleyin hiç çekinmeyin millet kırılırsa kırılsın önemli olan bebeğiniz

Çok
Çok güzel diyorsunuz gerçekten tamda yapmak istediklerimi anlattınız ama nasıl diycem benden kötüsü olmayacak ya valla hemen laf olucam söz olucam kayınvalidem surat yapcak insanlar anlayışsız toplaşıp gelcekler

Cnm bende geçen sene ocakta yapmıştım doğumumu. Gelen kendini sağlıklı sanıyo 2 gün sonra hasta çıkıyor. O mikrop bebişe yetiyor zaten. En güzeli sen ufonu yak odan da arada çık" ay bak kimler gelmiş" diye 2 dk sok sobalı odaya çocuğunu görsünler ben bi emzireyim de kaybol odadan. Zaten bi emmeye başlıyor kuzucuk 1 saat sürüyo yorula yorula. Allah sağlıcakla hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin cnm.

Surat yaparsa yapsınlar
Toplayıp gelemezler öyle bir dünya Yok evde değilim yada müsait değilim kabul edemem diyeceksiniz
Eşinize ve kayınvalidenize söyleyin doktor uyardı Bebek kalabalık ortamda mikrop kapar bebeğimi tehlikeye atamam diye
Zaten lohusa olacaksınız misafir ağırlamakla mı uğraşacaksınız bebeğinize bakmakla mı?
Gerekirse siz kötü olun kimseyle görüşmeyin kendi düzeninizi bozmayın ama.
İnsanları ağırlarsanız sizden iyisi olmaz kabul etmezseniz sizden kötüsü olmaz
Kimseye yaranmaya çalışmayın
Gelmek isteyen olursa aa bende sana gelmeyi düşünüyordum müsait misin deyin
Bir daha size gelmeyi teklif etmezler :)

Tam hastalık dönemindeyiz ortalık mikrop kaynıyor. Ne yapıp ne edin misafir kabul etmeyin.
Kimin ne düşüneceği arkanızdan ne söyleyeceği bebeğinizin sağlığından önemli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…