yardım lütfeen:( 2 gün sonra düğünüm var ve ben hasta oldum:(

asel_000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
749
125
63
Elazığ
kızlar pazar günü düğünüm var. tam o gün adet olacaktım. düğün günü o ağrıyı ve rezilliği çekmemek için p ile başlayan adet geciktirici ilaçtan aldım. bu sabah içmeye başlayacaktım. ne kadar geç kullanırsam kadar iyi diye. sabah kahverengi lekeler başlamış. hemen bi tane içtim. kesmedi 2 3 saat sonra bi tane daha içtim. normal zamanki kadar yoğun değil ama ilaç içmeme rağmen hala akıntı geliyor. kesilmeyecek mi? az önce bi tane daha içtim. arka arkaya bu kadar içmemin bi zararı olur mu?( zararsız bi ilaç biliyorum ama yine de korkuyorum

Son düzenleme:
bende kullanmıştım primolut düğün dönemimde...zararsız olduğunu da nerden çıkardınız...yumurtalıkların bütün düzenini alt üst eden bi ilaç o...kafanıza göre nasıl kullanırsınız..üstelik bikaç saat arayla....çok büyük hata yapmışsınız...
ve şunuda belirtmek isterim adetiniz başlamış...başladıktan sonra işe yaramaz...mecburen düğününüz adetli geçecek...
adetiniz başlamadn önce alınması gereken bir ilaç o....çok yanlış yapmışsınız...

canım istersen o kadar ardı ardına içme netten araştır imkanın varsa bi eczane bul orda sor ben yıllar önce adet kesici hap kullanmıştım sanırım önemli olan çok içmek değil belirtilen süre boyunca devamlı içmekti.yani 1 ay boyunca günde iki tane gibi yoksa işe yaramayabilir.eğer kesilmezse düğün günü ağrı kesici iğne yaptır o seni iki gün rahat tutar.ben çok şiddetli ağrılı hasta olurum mide bulantısı tansiyon düşmesi herşey olur ama hastaneye gidip bi ağrı kesici yaptırdımmı ağrı mağrı kalmaz hiç merak etme böyle yaparsan ağrıdan yana sıkıntın olmaz diğer mevzularda sıkıntın olabilir ama onları da düşünme ya gününün tadını çıkar olan oldu artık

Adet basladiktan sonra ilacin etkisinin olmadigini duymustum. Ustelik bir suru de yan etkisi varmis. Keske baslamissa hic almasaydiniz. Uc tane arka arkaya almak da iyi birsey degil, vucudunuza zarar vermeye mi calisiyorsunuz? Kismetinizde adetinizin ucuncu gunu evlenmek varmis, birakin oyle olsun, bunu yasayan binlerce kiz var.

ilacın kulanım bilgilerinde beklenen adet günüden 3 ün önce günde iki kere diyor. 3 gün önce içmeye başlayacaktım adetim erken geldi. off ne yapıccam ben şimdi bırakayım mı içmeyim mi artık

ilacın kulanım bilgilerinde beklenen adet günüden 3 ün önce günde iki kere diyor. 3 gün önce içmeye başlayacaktım adetim erken geldi. off ne yapıccam ben şimdi bırakayım mı içmeyim mi artık

bence içme olan olmuş lütfen üzülme dediğim gibi ağrı konusunu halledersin düğün anında hasta olduğunu unutursun bile düğün dediğin kaç saat olur ztn düğün mekanına girmeden bi arkadaşının yardımıyla pedini taksan o seni sonuna kadar idare eder bence sen niye bu kadar üzülüyorsun? ağrı olur rahat edemem ilk gecemiz gitti leke çıkarsa? bunlar mı hangisi ya da

internette yorumları okudum çoğunluk başladıktan sonra içsen de işe yaramıyor diyo. bırakıcam galiba

2013 yılındayız, hala doktorsuz, muayenesiz adet geciktirici adı altında bu ilaçları nasıl kullanabiliyorsunuz aklım almıyor. Söz ettiğiniz ilaç vücudun tüm hormon dengeleri ile oynayabilen, yumurtalık düzeninizde geri dönüşümü olmayacak hasarlar bırakabilecek bir ilaç. Düğün günü belli, 15-20 gün önce bir doktor kontrolüne gitseydiniz, hem korunma yöntemleri hem de adetinizi düzenlemek konusunda sağlıklı bir yardım alsaydınız ne olurdu. Çok yanlış yapmışsınız, daha da içmeyin ilacı, vücudunuzun dengesi ile oynamayın. Başlamış zaten şu andan sonra yapılabilecek bir şey yok

3. güne ağrı falan kalmaz ki ya..o kadar ağrılı mı oluyo regliniz..:26:

bırakın ilacı ve bu kadar üzülmenize gerek yok , zaten duyduğum kadarıyla yorgunluktan ilk gece bişey anlamıyo insanlar , regliniz de bahane olur 3-5 gün kafa dinlersiniz..

çok ağrı olursa dayayın ağrı kesiciyi..adet geciktiriciden daha az zarar verir..

Üç beş taneden ne olacak kutuyu bitirmeliydiniz. Şaka bir yana hayran kaldım cesaretinize. Düğün günü bellidir,adet günleri üç aşağı beş yukarı bellidir. Neden önlem almadınız ki ?

Ya korktum ben şimdi. geçen ay regl dönemim tatile geliyor diye iki gün öncesinden o ilacı kullanmaya başladım ve 9 gün kullandım. Normalde 26-28 gün arası regl olurken o ilaç yüzünden 36 gün sonra oldum. Onun üzerine henüz regl olmadım ve şu an son regl üzerinden 26 gün geçti. beklemedeyim. İnşallah sorun olmaz :26:

iyide o ilaç öyle aklına estiği gibi kullanılmıyoki, beklenen adet tarihinden 3 gün önce almaya başlıyosun, ben bi kere kullanmıştım günde 3 tane miydi neydi, sayıyı hatırlamıyorum ama 3 gün önceden başladığımı hatırlıyorum, doktor vermişti bana

keşke bi doktora görünüp öyle başlasaydınız.. daha sağlıklı olurdu... adetiniz başladıysa yapacak bişey yok...çok yoğun olmuyosanız eğer, düğün sırasında sıkıntı olmaz die düşünüyorum.. sonrası için de 3,5 gün daha sabrediverin... :) mutluluklar...

Adet geciktirici adet günüden 3 gün önce içmeye başlanır ve 10 gün kullanılır.
Siz içmekte geç kalmışsınız.
Başladıktan sonra da kullanmak fayda etmez..

bende tatilde olmamak icn kullanmistim ama uzun sure adetim normale donmedi insani pisman ediyo o ilac keske kullanmasaydin ustelik ben doktor kontrolunde kullandim ama mahvetti adet duzenimi aylarca duzelmedi ustelik ust uste yutmussun umarim basina dert acmaz

O lanet ilacı geçen ay kullandım ve hayatımda çıkarmadığım kadar sivilce çıkardım. Allah korusun bir daha!

Size gelince, bence geç kalmışsınız, adetten 5 gün önce falan başlanmalı. Ayrıca zararsız bir ilaç falan değil hormon dengenizi alt üst ediyor, doğal gidişatı bozuyor. Nasıl şeker gibi arka arkaya alırsınız ? Sabah-öğle-akşam diye biliyorum.Mecbur kalınmadıkça asla kullanılmamalı. Benim ablamın da bir kaç yıl önce başına gelmiş, ilacı adetinden 2 gün once almış, ve kahverengi lekelenmeleri olmuş, tekrar almış fakat kesmemiş. İlacı almasına rağmen adet görmüş. Bana kalırsa siz de adet göreceksiniz ilaç etki etmeyecek,çünkü kullanmakta geç kalmışsınız.

bence kullanma reglin başlasın üç gün sonra hafifler zaten.böyle günlerde aksilik olur hep,o ilacı kullandım ben çok kötü yaptı beni,kontrolsüzce içmiştim,adet olmaya başlarken inanılmaz sancılar çektim,hastanelik oldum.tavsiye etmem asla.

yorum yapan arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. ama düzeltmem gereken bir şey var. ilacı arka arkaya değil 3 4 saat arayla içtim. ayrıca bu benim daha önce kullanmadığım bir ilaç da değil. kullanım şeklini de biliyorum. sadece düğün stresinde adetim normal zamanından 3 gün önce geldi. ben onu ayarlayamadım. zaten bıraktım3.den sonra içmiyorum da. İnşallah sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Ayrıca korkutmak amaçlı aşırı tepkiler veren mesaj yazan arkadaşlar da birazcık yapıcı olsanız. İnsan zaten stresli oluyor. Bu kadar korkutucu, moral bozucu, karamsar mesajlar yazmak neden anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…