Yardım.yardim.lutfen yardım. Kafayı yiyeceğim.

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.080
158
Merhabalar. Öncelikle yeni üyeyim ama çoktandır sizi takip ediyorum. Şimdi benim öyle bir derdim var ki ne olur bana bi akıl verin. 8 yıllık evliyim. 7 yaşında kızım var. 1 senedir çalışıyorum. Bu bir sene içinde 3 bakıcı değiştirdik. 1. 1 hafta kadın çocuğun yanında bana ve kizima şeytan demiş kızım söyledi bana girişim kadına hesabını sordum ve kadını bıraktım. Ikinci kadının çocuğu kizima çok saldırdı çatal fırlattı vurdu vs. Küçük 3-4 yaşındaydı. Kadını çok kez uyardım. Dikkat et diye. Pek oralı olmadı bende başkasını buldum ondan aldım çocuğu. Bu sefer 3. Kadın bizim eve geliyordu onunda 3 yaşında kızı var allah var kızı mi hiç ezmedi kendi kızı bir sey dese filan hep uyardı. Hem bizim evde baktı çocuğum kendi düzeninde oldu. Velhasıl okul kapandı. Ben kizima yarın gün yaz okulu ayarladım sabah srvise ben bindiriyorum. Öğleyin 1 gibi babaannesinde bırakıyor. Yüzme tekvando ebru sanatı vs. Bir çok etkinlik var kursta. Ilk başta bir sıkıntı yoktu son 10 gündür çocuk biranda çok değişti. Herkesten nefret ediyorum demeler tabi önce bana söyledi seni sevmiyorum dedi. Senin olmeni istiyorum dedi. Seni hayvanlara benzetiyorum dedi. Dedi de dedi. Yemek yemedi giydirdiği kıyafeti beğenmedi ve daha bir sürü şey. Su an yazarken bile elim ayağım titriyor. Ki kızım bana çok düşkündü. Sadece baba mi seviyorum dedi sadece onunla ilgileniyor. Beni yok sayıyor. Ama ben bu çocuğa bir sey yapmadım. Oturdum ağladım da üzüldüm de konuştum da kızdım da hiç biri fayda etmiyor. Ne diller döktüm anlatamam. Hiç alakası yokken olmadık bir zamanda seni şuna benzettim diyor yada sana içimden şunu söylemek geçiyor diyor ve söyledi şeyler çok kötü şeyler. Ve sonra başlıyor ağlamaya ben niye bunları düşünüyorum niye benim aklımdan bunlar gitmiyor ne zaman geçecek diye. Ben çok üzülüyorum. Bu çocuğa bir anda ne oldu böyle. Ne olur bi akıl verin. Nasıl davranmalıyız. Ne zaman geçer neden olur. Pazartesi yada salı çocuk psikatrisine götüreceğim. Ama benim dayanacak gücüm kalmadı artık eve gitmek istemiyorum. Çocuk yatana kadar bana bi laf söylüyor. Bu arada sınıf öğretmenini aradım kızınız sizi çok seviyordu çok şaşırdım geçici bir süreçtir dedi. Yaz okulundaki öğretmeniyle çok konuştuk o da çok şaşkın ve üzgün rehber hocası simarikliktan yapıyor demiş ama bence öyle değil çocuğa sanki bir an kriz geliyor gözleri dönüyor sana bunu söylemek istiyorum diye ağlıyor. Çok kotuyum. Is yerinde cevap yazamayabilirim. Ama ne olur siz yazın. Özellikle böyle yaşayanlar yada pedagog psikolog olanlar.

Bunlari soyleyince kizdin mi diyor kizmadim desem daha cok soyluyor uzuldum desem oh canima degsin diyor. Ve herşeyi yapıp edip sarılmak istiyor. Bana sarıl diyor. 7 yaşında ki çocuk ömründe dağ kimseye gerizekali dememiştir ilk bana söyledi bu sözü

Çok üzüldüm sizin adınıza ama ben bunun atak tarzı geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum,

Başka bir ihtimal de; yıl boyu bakıcı değiştirmiş her seferinde yeni düzen oluşturmaya çalışmış, üç farklı karakter ve onların çocuklarıyla uyum sağlamaya çalışmış bir çocuk var ortada, şu anda da yaz kursları artı babanne ortamına uyum sağlamaya çalışıyor. Tüm bu karmaşanın suçlusu olarak sizi görüyor olabilir. Bunların yanında kurs ortamında rahatsız olduğu bir durum olabilir açıkça anlatamıyordur belki, çocuklar karmaşıktır, bazen birşey söylerken aslında bunun tam tersini kastederler.

Dengesi bozulmuş olması mümkün. Pedagog desteğini acilen almanız iyi olur.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm sizin adınıza ama ben bunun atak tarzı geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum,

Başka bir ihtimal de; yıl boyu bakıcı değiştirmiş her seferinde yeni düzen oluşturmaya çalışmış, üç farklı karakter ve onların çocuklarıyla uyum sağlamaya çalışmış bir çocuk var ortada, şu anda da yaz kursları artı babanne ortamına uyum sağlamaya çalışıyor. Tüm bu karmaşanın suçlusu olarak sizi görüyor olabilir. Bunların yanında kurs ortamında rahatsız olduğu bir durum olabilir açıkça anlatamıyordur belki, çocuklar karmaşıktır, bazen birşey söylerken aslında bunun tam tersini kastederler.

Dengesi bozulmuş olması mümkün. Pedegog desteğini acilen almanız iyi olur.
Babası bak gerekirse ben işten çıkayım sana bakayım gerekirse annen çıksın eğer sen bu yüzden böyle davraniyorsan diyor. Başlıyor ağlamaya işten çıkmayın. Neden yaptığımı bende bilmiyorum düşüncelerim beni rahat bırakmıyor diyor

Babası bak gerekirse ben işten çıkayım sana bakayım gerekirse annen çıksın eğer sen bu yüzden böyle davraniyorsan diyor. Başlıyor ağlamaya işten çıkmayın. Neden yaptığımı bende bilmiyorum düşüncelerim beni rahat bırakmıyor diyor
Oy kuzum benim ya, sanki aslında başka birşeye duyduğu ama yanlış yönlendirdiği bir öfkesi var gb, pedagog görüşmesi çok iyi olur, nedense aklıma yaz kursunda istenmeyen bir durum mu yaşandı diye geldi. Hocalarıyla falan görüştünüz mü kustaki? Hatta babannesiyle konuşsanız ne diyor? Bakıcılarla ilgili bir travma da olabilir gerçi

3 tane ayrı bakıcıyla karşılaşmak, üstüne yepyeni bir ortama girmek ağır gelmiş gibi geldi bana. Belki kurstaki ortamda kendini iyi hissetmiyordur. Mutsuz olduğu için de sizi suçlu görüyordur. Pedagog yardımı almanızı tavsiye ederim.

Muhtemelen gittiği kurslarda ya da babannesinde sıkıntı yaşıyor ve sorumlusu sizi görüyor bırakıp gittiğiniz için kızgın bence çok da ılımlı yaklaşmayın anneye ne söyleyip söyleyeceğini bilsin tabi önce bir uzmandan yardim isteyin

3 tane ayrı bakıcıyla karşılaşmak, üstüne yepyeni bir ortama girmek ağır gelmiş gibi geldi bana. Belki kurstaki ortamda kendini iyi hissetmiyordur. Mutsuz olduğu için de sizi suçlu görüyordur. Pedagog yardımı almanızı tavsiye ederim.
Kursta gayet keyfi yerinde öğretmeni video gönderiyor gayet iyi gözüküyor ama eve geldi mı suratı düşüyor yemek yemuyordu ilk başta beni görünce midesi bulaniyormus. Ben sofradan kalkıyorum sen karnını doyur diyordum. Bakıyordum yine yemiyor. Aslında söylediği şeyden dolayı üzülüyor du. Yatmak istiyorum uykum geliyor deyip erkenden yatıyor.

Babaannesinin dilini anlamıyorsa bence bu hareketleri çok normal geldi. Akşama kadar dilini bilmediği bir insanla anlaşmaya çalışmak ya da derdini anlatmak çok zordur eminim ve tüm bunlar için de sizi suçluyor bence.

ya gördüğü bir şeyden etkilenmiş çocuk ya duyduğu bir şeyden. bize de küçükken arkadaşlarımız saçma sapan şeyler anlatırlardı saçma sapan şeylerden etkilenirdik. belli ki çocukta da böyle bir şey var ama bunu size anlatmaz psikolog şart.

Kursta gayet keyfi yerinde öğretmeni video gönderiyor gayet iyi gözüküyor ama eve geldi mı suratı düşüyor yemek yemuyordu ilk başta beni görünce midesi bulaniyormus. Ben sofradan kalkıyorum sen karnını doyur diyordum. Bakıyordum yine yemiyor. Aslında söylediği şeyden dolayı üzülüyor du. Yatmak istiyorum uykum geliyor deyip erkenden yatıyor.
Söylediklerinin hiçbirini kast ederek söylemiyor tabi ki. Size bir öfkesi var sadece. Bir şeylerden sizi sorumlu görüyor. Ya kursu çok seviyor, eve gelmek istemiyor ya da kursta huzursuz oluyor diye düşünüyorum. Belki de sizi özlüyor. Ama bunu çözebilecek olan ne sizsiniz ne biz.

Bence bu süre içerisinde işten biraz izin almanız çok yerinde olur, isteyerek yapmıyor belliki.
Hatta ben yerinizde olsam pedagog muaynesi sonrası bi de okuturum bir güzel güvendiğim bir din insanına.

Kiziniz size cok kizgin ve ofke duyuyor
Cunku 3 bakici ustune yaz okulu , calismamis bir anne 1 senedir calisiyor
Terk edildigini dusunuyor
Yasadiklari icin sizi sucluyor
Siz calismasaydiniz kiziniz bu bakicilarla yasamayacakti
Ama ozellikle yaz okulundan sonra size b7nlari yapiyor olmasi aklima yaz okulunda bir olay yasadigini getirdi
Hepsi toplaninca size olan ofkesini kusuyor
Acilen pedagog destegi alin

Lütfen sarıl dediğinde sarıl red etme :KK42:çok üzüldüm
Diğer bakicilarin elinden geçerken kalan travmalarin etkisi gibi
Çok çaresiz ve kimsesiz hissediyor olmalı başka nasıl açıklanabilir ki
Yalnız sarıl ama söylediklerini kabul etmediğini yanlış olduğunu belirterek.
Bu yaptığın çok yanlış sana destek vermek için diil seni çok sevdiğim için sarılıyor demelisin

ben bu tarz davranışı yetişkinler sergiler sanıyordum. Eşine bakınca domuz görüyorum diyeni duymuştum. İsmini bilmiyorum sadece psikolojik rahatsızlık olduğunu biliyorum. Çocukta ilk defa duydum. İnşallah sebebini bir an önce bulursunuz. Geçmiş olsun.

Onu da düşündük ama baba annesi çok türkçe bilmiyor oldu da evde hakkımda dedi kodu yapsalar bile kuzim anlamaz çünkü başka dilde konuşurlar.

Bu da travma

Yani belki öyle konuşuyorlar ve kendi üzerine alınıyor

Neden şimdi babaanneye gidiyor yani kışın neden gitmedi şimdi neden bakıcı yok

Bana çelişik geldi sürekli yeni ortama uyum sağlamaya çalışmış

Back
X