Yardım.yardim.lutfen yardım. Kafayı yiyeceğim.

Kızınız sizin dikkatinizden kaçan onun hoşuna gitmeyen bir şey yaşamış olma ihtimali var mı ? Birden huy değiştirmesi bana garip geldi. Çünkü anlattiginiz kadarıyla en çok sizi suçluyor ve bir o kadar da pişman oluyor. Bunlar tahmin. Bunu işin uzmanı dışında kimse doğru yorumlayamaz. Randevu almakla iyi yapmışsınız.

Son düzenleme:
Merhabalar. Öncelikle yeni üyeyim ama çoktandır sizi takip ediyorum. Şimdi benim öyle bir derdim var ki ne olur bana bi akıl verin. 8 yıllık evliyim. 7 yaşında kızım var. 1 senedir çalışıyorum. Bu bir sene içinde 3 bakıcı değiştirdik. 1. 1 hafta kadın çocuğun yanında bana ve kizima şeytan demiş kızım söyledi bana girişim kadına hesabını sordum ve kadını bıraktım. Ikinci kadının çocuğu kizima çok saldırdı çatal fırlattı vurdu vs. Küçük 3-4 yaşındaydı. Kadını çok kez uyardım. Dikkat et diye. Pek oralı olmadı bende başkasını buldum ondan aldım çocuğu. Bu sefer 3. Kadın bizim eve geliyordu onunda 3 yaşında kızı var allah var kızı mi hiç ezmedi kendi kızı bir sey dese filan hep uyardı. Hem bizim evde baktı çocuğum kendi düzeninde oldu. Velhasıl okul kapandı. Ben kizima yarın gün yaz okulu ayarladım sabah srvise ben bindiriyorum. Öğleyin 1 gibi babaannesinde bırakıyor. Yüzme tekvando ebru sanatı vs. Bir çok etkinlik var kursta. Ilk başta bir sıkıntı yoktu son 10 gündür çocuk biranda çok değişti. Herkesten nefret ediyorum demeler tabi önce bana söyledi seni sevmiyorum dedi. Senin olmeni istiyorum dedi. Seni hayvanlara benzetiyorum dedi. Dedi de dedi. Yemek yemedi giydirdiği kıyafeti beğenmedi ve daha bir sürü şey. Su an yazarken bile elim ayağım titriyor. Ki kızım bana çok düşkündü. Sadece baba mi seviyorum dedi sadece onunla ilgileniyor. Beni yok sayıyor. Ama ben bu çocuğa bir sey yapmadım. Oturdum ağladım da üzüldüm de konuştum da kızdım da hiç biri fayda etmiyor. Ne diller döktüm anlatamam. Hiç alakası yokken olmadık bir zamanda seni şuna benzettim diyor yada sana içimden şunu söylemek geçiyor diyor ve söyledi şeyler çok kötü şeyler. Ve sonra başlıyor ağlamaya ben niye bunları düşünüyorum niye benim aklımdan bunlar gitmiyor ne zaman geçecek diye. Ben çok üzülüyorum. Bu çocuğa bir anda ne oldu böyle. Ne olur bi akıl verin. Nasıl davranmalıyız. Ne zaman geçer neden olur. Pazartesi yada salı çocuk psikatrisine götüreceğim. Ama benim dayanacak gücüm kalmadı artık eve gitmek istemiyorum. Çocuk yatana kadar bana bi laf söylüyor. Bu arada sınıf öğretmenini aradım kızınız sizi çok seviyordu çok şaşırdım geçici bir süreçtir dedi. Yaz okulundaki öğretmeniyle çok konuştuk o da çok şaşkın ve üzgün rehber hocası simarikliktan yapıyor demiş ama bence öyle değil çocuğa sanki bir an kriz geliyor gözleri dönüyor sana bunu söylemek istiyorum diye ağlıyor. Çok kotuyum. Is yerinde cevap yazamayabilirim. Ama ne olur siz yazın. Özellikle böyle yaşayanlar yada pedagog psikolog olanlar.
kizinizin bahsettigi gibi benzer bir durumu ergenlikten kisa bir sure once ben de yasadim ilginc bir durumdu. icimden sacma sapan seyler soylemek gelirdi aklimdan gecenleri sansürsüz soylemek isterdim yapmak isterdim kimse bana kizmasin karismasin vs. gecici bir buhrandi. sanki kafamin icinde baska bir ses var beni yönlendirmeye calisiyor gibiydi.

bir de şunu düşündüm kv ile araniz nasil? neden birden bire sizi baska seylere benzetiyor ve sevmiyor da babasini seviyor?

Kızınız sadece sizi mi birşeylere benzetiyor ? babasını babaannesini yada bakıcıları hakkında birşeyler soylüyor mu? Bunun dışında okulla ilgili sürekli konuşun hergün neler yaptığını kimlerle görüştüğünü hangi oyunları oynadığını A dan Z ye anlatmasını isteyin hergün sohbet olarak. Belki ağzından etkilendiği bir durumla ilgili birşeyler kaçırır. Yine de bir çocuk psikoloğuna gitmeyi ihmal etmeyin. Yeni aklıma geldi, bir de sizi benzettiği şeyleri başka yerlerde de görüyor mu ? Kendi kendine konuşma durumları var mı hani yanında biri varmış gibi sanki birşeyler anlatıyormuş ona gibi ?

kızınızda takıntı (okb)gelişmiş olabilir mi acaba.Obseyon,istemedeği şeyleri düşünme ,olmadık şeyleri söyleme gibi.Ufak cocuklarda da depresyon gelişebiliyor bunun kararını doktor zeten verecektir.Üzülmeyin herşeyin tedavisi var geçici bir süreç diye düşünüyorum.

Çok çok afedersiniz ama acaba sizi babasıyla uygunsuz bir şekilde görmüş ya da sesinizi duymuş olabilir mi. Bu bir çocuk için büyük bir travma ve kız çocuğu özellikle anneye düşman olabilir bu sebeple..

Ya evet olabilir aslında.
Hem anneyi çok seviyor, hem de ona karşı büyük bir kızgınlık var.

Ya evet olabilir aslında.
Hem anneyi çok seviyor, hem de ona karşı büyük bir kızgınlık var.
Yani nedense bana öyle geldi. Çünkü birden olmuş durduk yerde neden düşman olsun annesine. Ayrıca çocukta genel anlamda psikolojik bir sorun olsa bu davranışları hakaretleri herkese sergiler ve daha önce en azından normal olmayan davranışların bir kısmı farkedilirdi.

Sosyal ortama alışsın diye yaptığınız etkinliklerin onu etkilediğini düşündüm nedense. 3 bakıcı değişikli ardından sürekli bir etkinlik bence onu yordu.

Sıkıntı yaz okuluyla ilgili büyük ihtimalle. Bu yaz okulundaki arkadaşlarını araştırın. Arkadaşlarından etkilenmiş olabilir. Çocukken benim benzer sorunum olmuş. Annem hemen okulla görüşmüş. Sınıfa yeni gelen sıra arkadaşımdan etkilenmisim. Sıra arkadaşımı değişmiş sorun çözülmüş. Bi araştırın derim.

Yani nedense bana öyle geldi. Çünkü birden olmuş durduk yerde neden düşman olsun annesine. Ayrıca çocukta genel anlamda psikolojik bir sorun olsa bu davranışları hakaretleri herkese sergiler ve daha önce en azından normal olmayan davranışların bir kısmı farkedilirdi.
Benimki 17 aylık babası yanağımdan öpse yada sarilsak hemen bağırıyor gelip birimize vuruyor

kizinizin bahsettigi gibi benzer bir durumu ergenlikten kisa bir sure once ben de yasadim ilginc bir durumdu. icimden sacma sapan seyler soylemek gelirdi aklimdan gecenleri sansürsüz soylemek isterdim yapmak isterdim kimse bana kizmasin karismasin vs. gecici bir buhrandi. sanki kafamin icinde baska bir ses var beni yönlendirmeye calisiyor gibiydi.
Evet aynen böyle ifade ediyor kendini. Peki sizde bu ne kadar sürdü. 7 bitecek ağustos da 8 e girecek uzmanlar 8-9 yaşın ergenligin fragmani diyor bir yazı da. Bubyasta bu sorun çözülmezse ergenlinkte anne ile bağlar kopabilir diyorlar.

Kızınız sadece sizi mi birşeylere benzetiyor ? babasını babaannesini yada bakıcıları hakkında birşeyler soylüyor mu? Bunun dışında okulla ilgili sürekli konuşun hergün neler yaptığını kimlerle görüştüğünü hangi oyunları oynadığını A dan Z ye anlatmasını isteyin hergün sohbet olarak. Belki ağzından etkilendiği bir durumla ilgili birşeyler kaçırır. Yine de bir çocuk psikoloğuna gitmeyi ihmal etmeyin. Yeni aklıma geldi, bir de sizi benzettiği şeyleri başka yerlerde de görüyor mu ? Kendi kendine konuşma durumları var mı hani yanında biri varmış gibi sanki birşeyler anlatıyormuş ona gibi ?
Soruyorum inanın gün içinde 2 3 kere arıyorum akşam yine ayrı soruyorum. Kendi kendine konuşma yok. Ben hiç denkgelmedim.

Nefret duygusu çoğu kişiye var. Bana bunları söylüyor. Örneğin amcası halası öpeyim diyor yada sarılmak sevmek istediğinde gitmiyor bende neden gitme din diye soruyorum kulağıma çünkü onları sevmiyorum diyor. Benim memlekete gidelim diyorum bence gitmeyelim ben anananemi dedemi de sevmiyorum diyor.

Bir şeylerin dışavurumu ama anlayamadım. Üzüldüğü için birisini üzmek istiyor gibi..
Sebebini bulursanız buraya da yazın merak ettim açıkcası..

Bir arkadaş sormuştu neden şimdi babaanne diye. Okula giderken bakıcı vardı okulun yeri vs öyle gerekti. Hem kendi evimizde daha rahat eder dedik. Okulun kapanmasına 1 hafta kala bakici inin kaynanasinin ayağı kırıldı ve yazın köyde yapılması gereken işleri yapmak üzere kadın köye gitti. Bende evde bakıcı bulup tüm gün evde oturunca sıkılır diye yaz okulu buldum. Tam gün bakıcıya vereceğim parayı kursa vereyim diye düşündüm. Kurs yarım gün. Kalan zaman için bakıcı olsun diyenler olabilir o zamanda bütçe olarak yetisemezdim. Hem bakıcı hem kurs maaşım çok yüksek değil. Yaz okulu için hem kendisinin hem sınıf öğretmeninin fikrini aldım yarım gün olması sebebiyle öğretmeni iyi olacağını söyledi. Böyle yani

Back
X