- 20 Temmuz 2018
- 669
- 328
- 18
- 30
- Konu Sahibi annemiolcamben
-
Gurbet derken neresi ?kızlar evinize devamlı yatılı misafir kabul edermisiniz.7 aylık hamileyim ve görümcem(boşandı)gelip bizde kalacakmış.aslına bakarsanız kadın geleyim diye tutturmuyo da eşim ısrarla çağırıyo.çocuklar şuan babasinda o yuzden görümcem tek gelecek ama uzun bir süre kalacağa benziyo.kızlar yakında doğum yapicam insan ne kadar da gelen misafr kadın olsa evinde yalnız rahat etmek istiyo.ben cogu zaman kahvalti hazirlamiyorum canim ne zaman isterse isimi gucumu o zaman yapiyorum ama evde biri olunca bu böyle olmayacak.sizce ne yapayim bu duruma?bosanmis kadini sokakta mi birakacaksiniz diyenler olacaktir.kadinin kalacak yeri var ve halinden gayet memnun benim eşim rahat durmuyo.
daha önceden benim kardesim de bizde 3 ay kaldigi icin(yine eşimin israrla cağırmasiyla gelmisti ben istememistim)simdi ben ablasının gelmesine bişey diyemiyorum.napsam sizce ya yakinda dogumum var bu süreci olabildigince stressiz gecirmek istiyorum ama bu sekilde çok zor çünkü baya canım sıkılıyo ailemden de uzak gurbetteyim ne hayallerim vardi bebegim adina hepsi bir bir burnumdan geliyo
yapmaz daha önce bende cocuklariyla birlikte 2 gün kaldi nasil gecti o 2 gun ben bilirim evin istisnasiz butun mutfak dolaplari indi istedikleri tabaklarda yiyeceklermis yerdeki sofrayi bile ben topladim.fazla rahatlar insan biraz misafirligini bilmeli kendine ceki duzen vermeli dimi.ben o yuzden endiseliyimGurbet derken neresi ?
Hamile veya lohusayken kahvalti derdi olmayacak o size hazirlasin..Zaten 3gunden fazla kalan evden biri gibi olmali temizlik yemek vb..Bence esiniz yardim eder demis içinden amaci bu ..Siz olumluya cevirin akilli olun..
kendi kardesimden bile rahatsiz olurdum inanin.bu kardesimi sevmedigim anlamina gelmez 1 hafta 2 hafta kalinir okey ama kardesim hic sebepsizce bizde 3 ay kaldi calismiyodu da paso evdeydi esim de söyleniyodu ama zaten kendisi cagirdi kardesimi zorla benim benim bisucum yoktu hep lafini ben cektimHaklısınız da eşinize "kendi ailemden bile olsa biri olunca rahat edemiyorum,neden zor durumda bırakıyorsun beni" dediğiniz halde umursamıyorsa üzgünüm yapacak bir şey yok.
Allahım kocanıza merhamet versin inşallah.
kötü niyetli degil ama fazla rahat.yani bi sofrayi da ben yerinden kaldirim demez.benim evimde elbette baskasi is yapmak zorunda degil ama benim karnim burnumda ne kadar süre hizmet edebilirim insanlara kendi corabimi bile zor giyiyorum karnımdanSen keyfine bak cocugunla ilgili ne hayalin varsa yine yaşa görümcen buna engel mi olacak kötü niyetli bir insan mi herseyine müdehalemi eder seni huzursuz edecek bir şeymi yapar eger bu tur kaygilarin yoksa rahatsizligin niye?
yapmaz daha önce bende cocuklariyla birlikte 2 gün kaldi nasil gecti o 2 gun ben bilirim evin istisnasiz butun mutfak dolaplari indi istedikleri tabaklarda yiyeceklermis yerdeki sofrayi bile ben topladim.fazla rahatlar insan biraz misafirligini bilmeli kendine ceki duzen vermeli dimi.ben o yuzden endiseliyim
cocuklar gelse onlar da bende kalacak iste o zaman tam kanser olurum gibime geliyo aşırı daginiklar ve istekleri bitmiyo.yaslari da buyuk yanlis anlamayin cocuk degiller en buyugu 14 en kucugu 10 yasindaÇocukları yanında değilken
Ne kadar uzun kalabilir ki?
onu dersem kiyametler kopar cunku kadin illa gelicem demiyo esim yapismis gel diye.gorumcemin kayinvalidemle de arasi kötü o yuzden cocuklarini alip temelli benim yanima kalmaya gelebilir ömür boyu.ailesi yok mu onun evine gitsin. görümce halden anlar biri ise arayın yolunu yapın kimseyi istemiyorum ev üstübe ev olmuyor vs gibi.
senin kadar düsünceli biri olmasini ümit ediyorum ama ne yazik ki degil.ben de ayni durumda olabilirim birgün bosanabilirim bunlari elbette dusunuyorum ama insan misafirligini bilse bana ne zarari olacak.o kadar rahatlar ki size soyle anlatayim ben gelin gelmeden önce benim evimde gelip 3-4gun kaldilar hic kullanmadigim esyalarimi kullandilar tencereleri dibi yanmis halde buldum icine su koyup birakmislar bornozlarim havlularim kullanilmisti yepyeni tertemiz mutfakta balik pisirmislar her yer batmis temizlememisler.gelin evine gelin girmeden orda bu kadar rahat yasamak onun ceyiziyle yikanmak silinmek dogru mu sizce yatak odamda bile yatilmisti dusunun.ben kotu gelin gibi gorunuyo olabilirim sizin gozunuzde bi gorumce olarak benim acimdan bakmak istemezsiniz belki ama fazla fazla iyi niyetimden dolayi beni bıktırdılar artik ben de istemiyorum evimde dogal olarakboşanmış bir görümce olarak yazıyorum 12 yıllık gelinimizle aynı binada oturuyoruz.. ve onlar istediler oraya taşınmamızı ısrar ettiler.. her zaman düşünürüm bi zararrım oluyor mudur diye ama faydam var zararım yok çok şükür.. yüzüne de sorarım görümce değil börülcesin sen der:)
7 aylık hamile olsam bana iyi gelirdi görümcem sohbetle muhabbetle son günlerimin nasıl geçtiğini anlamazdım.. hadi halası şunu da yapalım hadi halası bunu da yapalım derken bi bakmışsın doğum olmuş...
hem halanın da yani görümcenin de kafası dağılmış olur..
bu kadar ne sorun ediliyor anlamıyorum ben. hamilesin kim senin kusuruna bakacak ki.. 5 yıl çocuğu olmayan bir anne olarak yazıyorum hamilelik hastalık değildir.. hayatınızı idame ettirebilirsiniz gayette normal bir şekilde abartmasak mı
kendi kardesimden bile rahatsiz olurdum inanin.bu kardesimi sevmedigim anlamina gelmez 1 hafta 2 hafta kalinir okey ama kardesim hic sebepsizce bizde 3 ay kaldi calismiyodu da paso evdeydi esim de söyleniyodu ama zaten kendisi cagirdi kardesimi zorla benim benim bisucum yoktu hep lafini ben cektim
aynen iste insan olsalar ben zaten en basinda onlara cok fazla ödün verdim hep ben adim attim ama artik kullanildigimi dusunuyorum ve yoruldum.dugunumun ertesi günü bende kalmaya geldilar a 1 günlük evliyim yatiya kalmaya geldiler bana ve 2 gün kaldilar bu düsuncesizlik degil de nehımm o zaman ayarı baştan vereceksiniz.. eğilip sofrayı toplamayacaksınız mesela eşinize söyliyeceksiniz canım eğilemiyorum biliyorsun toplar mısın diye.. ya da görümceye ablacım uzanamıyorum.. belim agrıyor ben bi uzanayım diye..
insan olana herşey yapılır ama insaf etmeyene anca bu kadarı
Hayret yani şu adama!senin kadar düsünceli biri olmasini ümit ediyorum ama ne yazik ki degil.ben de ayni durumda olabilirim birgün bosanabilirim bunlari elbette dusunuyorum ama insan misafirligini bilse bana ne zarari olacak.o kadar rahatlar ki size soyle anlatayim ben gelin gelmeden önce benim evimde gelip 3-4gun kaldilar hic kullanmadigim esyalarimi kullandilar tencereleri dibi yanmis halde buldum icine su koyup birakmislar bornozlarim havlularim kullanilmisti yepyeni tertemiz mutfakta balik pisirmislar her yer batmis temizlememisler.gelin evine gelin girmeden orda bu kadar rahat yasamak onun ceyiziyle yikanmak silinmek dogru mu sizce yatak odamda bile yatilmisti dusunun.ben kotu gelin gibi gorunuyo olabilirim sizin gozunuzde bi gorumce olarak benim acimdan bakmak istemezsiniz belki ama fazla fazla iyi niyetimden dolayi beni bıktırdılar artik ben de istemiyorum evimde dogal olarak
esim kardesimi kendisi cagirdigi halde bana söylendi.kalkti kardesime borc para verdi ben israrla verme dedim(basima gelecegi biliyorum cunku)kaldi beni dinlemedi verdi simdi de kardesin borcunu ödemedi ödemiyo diye beni darliyo sanki benim borcum var gibi hergün sıkıntı çekiyorumAnlıyorum.
Ben de evde sürekli insan istemem.
Eşiniz bunu anlamıyorsa Allahım yardımcınız olsun inşallah.
benim bu kocami anlamak mumkun degil vallahi bendem baska herkes ona dost ben ne m ne yapsam batiyo bu kadar mi olur yahu.babasi bana öyle büyük bi kazik atti ki size anlatamam yerimde kim olsa bidaha yuzune bakmaz o adamin simdi babami ara sor konus diyo niye babami aramiyosun diyi bana kiziyo bagiriyo aglamaktan helak oldum inanin.sogudum bikere artik sogudum güvenim yok bu insanlara karsi.saygiyi elden birakmiyorum gene de ama sadece saygi yetmez seveceksin de diyo resmen.sanki ben keyfimden sogudum bana neler yasattilar yaHayret yani şu adama!
Kardeşinin tüm şu yaptıklarına rağmen ısrarla çağırıyor!
İnsan azıcık eşini düşünür yav!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?