• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.473
548
Merhaba Hanımlar

Dün ve devamında yaşadığım bir olayla ilgili fikir almak istiyordum sizden.

Karşı binamızda oturan bir çift vardı, bir iki defa kavga seslerini duyduk 3-4 yıl öncesinden bahsediyorum.

Bir gece bağırış çağırış, adam kadını dövüyor, yaz olduğu ve camlar açık olduğundan her konuşulan, kadının çığlıkları olduğu gibi dışarı geliyordu. Ben polisi çağırdım, polisler gelip biraz evde durup gittiler. Sonrasında duyulan ses kadının çocuklarına bağırışları, evde iki küçük çocuk var ve anne haddinden fazla bağırıyor çocuklara, şiddet var mı onu bilemiyorum.

Dün kapıya bu bahsettiğim kadının eski eşi geldi, en son ki kavgadan sonraya ayrılmışlar. Adam çocukların velayetini annelerinden almak istediğini, hem çocuklara kötü davrandığını hemde geceleri farklı araçlarla bir yerlere gittiğinden bahsetti. Konuyu para karşılığı ilişki yasadığına kadar getirdi adam malesef buda bir varsayım ayrıca.

Bende adama tepki gösterdim kapı kapı dolaşıp eski eşinin özel hayatını mi anlatıyorsunuz insanlara, ne yaptığı yada yapmadığı beni de kimseyi de ilgilendirmez, yaptığınız çok ayıp dedim. Bu arada bu adamla beraber aynı binada oturan , çocuklardan ötürü parkta eşiyle beraber görüp tanıştığım bir bey daha vardı yanında. Ben böyle tepki gösterince bana, bu diğer komşu olan bey, nasıl böyle bir duruma tepkisiz kaldığımı kadının yaptığını nasıl savunduğumu söyledi. Sebebi ise benim kapalı bir kadın olmam, dinden günahtan bahsediyor bana, kendisi dindar olmadığını ama dindar olan insanların bu konularda daha hassas olduğu gibi sinirimi bozacak şeyler söyledi. Bende dinde esas yasak olan bir kadının iffetini , namusunu bu şekilde dile sakız etmektir dedim, yaptıklarının çok ayıp ve suç olduğunu söyledim, kapattım kapıyı. Ve bu adamlar üst kata çıkıp oradaki insanlarla da konuştular maalesef.

Bugün bahsettiğim kadınla markette karşılaştık. Kadınla selamlasıyorduk sadece. Konuşmak istedi, dünkü konuşmalarda haberi olmuş. Eski eşinin bahsettiği gibi bir seyin olmadığını , kendisini alanın sevgilisi olduğunu, çocuklar uyuduktan sonra çocukları annesine birakıp çıktığını söyledi. Bu kısım beni ilgilendirmiyor açıkçası. Eski eşinden kendisiyle ilgili böyle bir iftira atıp, komşuları gezdiği için şikayetçi olacakmış ve benim de şahitlik edip edemeyeceğimi sordu.

Kadın çocuklara çok bağırıyor evet ki bunu kendisine de söyledim. Oda hem iş stresi hem çocuklar yorulduğunu o yüzden gergin olduğunu söyledi. Avukatıyla görüştükten sonra haberleşmek için ayrıldık kadınla.

Şimdi ben eski eşin gelip kadınla ilgili söylediği şeyle ilgili şahitlik yapmak istiyorum çünkü yaptıkları çok çok yanlıştı ama diğer yandan çocuklar açısından bakıyorum herseylerine bağıran bir anne, zamanında annelerine şiddet uygulamış, eski eşide olsa aynı kadının namusunu iffetini kapı önlerinde konuşacak kadar kötü bir babaları var ve adam şuan evli.

İşin hukuki kısmını tam bilmiyorum, bizim sahitligimiz ne kadar işe yarar nasıl olur,bu çocukların akıbeti de aynı şekilde. Ama her türlü zarar görecekleri bir durumdalar sanki. Onlar için en doğrusu hangisine olur ne yapılabilir,fikir bekliyorum bu konuda. Çocuklar 4 ve 6 yaşında.

Son düzenleme:
Ben adamla dahi muhattap olmazdim, şahitlik durumlarina hiç girmezdim.

Sadece merhabalastiginiz birinin hayatinin detaylarini hakkinda cok fazla şey biliyorsunuz ama bilmediginiz de cok sey vardir muhtemelen. Ona gore iyi dusunun derim.
Aslında detay bildiğim birşey yok bunların hepsini dün ve bugün kendilerinden öğrendim.

Karışmamak mıdır doğru olan? Adamın tavrı ve bulduğu yöntem çok itici geldi bana bilmiyorum. Hayatları değilde kapı kapı dolaşıp kadınla ilgili söylediği şeylere çok takıldım, doğruluğu yanlışlığı pek alakadar etmiyor beni.

Eski eşi adam boşanmışlar
Yani boşanmışlar velayet davası açmış çocukları istiyor.

Kadın 4 6 yaşındaki çocukları uyutup evde bırakıp sevgilisiyle gezmeye gidiyor..

Bence adama şahitlik yapın bu durumda o çocukları nasıl evde tek bırakıp dışarı çıkabilir aman Allahım 😱

Yani boşanmışlar velayet davası açmış çocukları istiyor.

Kadın 4 6 yaşındaki çocukları uyutup evde bırakıp sevgilisiyle gezmeye gidiyor..

Bence adama şahitlik yapın bu durumda o çocukları nasıl evde tek bırakıp dışarı çıkabilir aman Allahım 😱
Kadın annesiyle yaşıyormuş, yani çocuklar anneanesiyle kalıyormus o esnada.

Üstteki mesajımda anlamamışım tekrar okudum ve kadın annelerine bırakıyor anlamıyorum gece gidiyor sabaha karşı geliyor nasıl ne ara o çocuklarla bunalıp bi de bağıracak duruma geliyor. Bence kadın çok sorumsuz biri onun için şahitlik yapmayın

Aslında detay bildiğim birşey yok bunların hepsini dün ve bugün kendilerinden öğrendim.

Karışmamak mıdır doğru olan? Adamın tavrı ve bulduğu yöntem çok itici geldi bana bilmiyorum. Hayatları değilde kapı kapı dolaşıp kadınla ilgili söylediği şeylere çok takıldım, doğruluğu yanlışlığı pek alakadar etmiyor beni.

Bence karismamak dogru olan. Ben boyle bisey icin yardim bile istemezdim kimseden ki hadi istedim kabul etmemesini dogal gorurum.

Bencillik gibi gelebilir ama cok psikopat insanlar var. Benim canim ve ailem kiymetli, kimsenin sacma sapan olaylarinin icine girip huzurumu kacirmak istemem, başima bela istemem.

Daha yeni haberlerde gordum. Damat ve gelinin arasini bulmak icin köyün muhtarini da araya katmişlar. Muhtar iyi niyetle gelmiş ama öldürüldü, deger miydi elalemin derdi icin. O yuzden hic isim olmaz kimsenin aile işleriyle. Kim ne derse desin.

Kumar oynarsınız.
Çocuklara duygusal (belki de fiziksel) şiddet gösteren bi anne.
Eşini döven şiddete meyilli, çocuklarının annesini kapı kapı gezip ahlaksızlıkla suçlayan ve taraf toplamaya çalışan bi baba.
''Ben anneden/babadan kesin eminim'' diyebiliyor musunuz, hayır.
Ben sizin yerinizde olsam ille de şahitlik edeceksem ne biliyorsam onu söylerdim. Ne anneyi savunurdum ne babayı. Belli ki olan her zamanki gibi yine çocuklara olacak.

Kumar oynarsınız.
Çocuklara duygusal (belki de fiziksel) şiddet gösteren bi anne.
Eşini döven şiddete meyilli, çocuklarının annesini kapı kapı gezip ahlaksızlıkla suçlayan ve taraf toplamaya çalışan bi baba.
''Ben anneden/babadan kesin eminim'' diyebiliyor musunuz, hayır.
Ben sizin yerinizde olsam ille de şahitlik edeceksem ne biliyorsam onu söylerdim. Ne anneyi savunurdum ne babayı. Belli ki olan her zamanki gibi yine çocuklara olacak.
Aslında bunu yazdım bende, ne anne ne baba savunulacak durumda. Ben sadece adamın eve gelişini ve söylediği sözleri çirkin buldum, bunun için şahitlik yapabilirim diye düşünüyordum. Ama karışmamak en güzeli belkide.
Çocuklar konusunda haklısınız maalesef.

Ben c şıkkı diyorum baba rezil bir herif ama anne de 5 para etmez
Bence mahkemede doğruyu söyleyin
Adam rezil ama kadın da berbat bir anne
Hakim ne olacağına karar versin
Yada hiçbir şekilde konuya müdahil olmamak mı ?

Evet ikiside nereden tutsak elde kalıyor. Ortada çocuk olmasa konuya dahil olmayı düşünmezdim hiç.

Üstteki mesajımda anlamamışım tekrar okudum ve kadın annelerine bırakıyor anlamıyorum gece gidiyor sabaha karşı geliyor nasıl ne ara o çocuklarla bunalıp bi de bağıracak duruma geliyor. Bence kadın çok sorumsuz biri onun için şahitlik yapmayın
Bu bagirtilar hep akşam üzeri oluyor. Mahalleden birkaç kez şikayetci olunmuş sanırım ama değişen birşey yok.

Bahsettiğiniz iki kişiyi de tanımıyorsunuz ve ikisinin de anlattıklarının doğruluğundan emin olamazsınız bu şekilde. Bence hiç karışmayın bu olaya ve dikkatleri üzerinize çekmeyin. Allah muhafaza şahitlik yapınca adam size taksa tehdit etse başınıza bela alırsınız

Bence karismamak dogru olan. Ben boyle bisey icin yardim bile istemezdim kimseden ki hadi istedim kabul etmemesini dogal gorurum.

Bencillik gibi gelebilir ama cok psikopat insanlar var. Benim canim ve ailem kiymetli, kimsenin sacma sapan olaylarinin icine girip huzurumu kacirmak istemem, başima bela istemem.

Daha yeni haberlerde gordum. Damat ve gelinin arasini bulmak icin köyün muhtarini da araya katmişlar. Muhtar iyi niyetle gelmiş ama öldürüldü, deger miydi elalemin derdi icin. O yuzden hic isim olmaz kimsenin aile işleriyle. Kim ne derse desin.
Haklısınız sanırım.

Yada hiçbir şekilde konuya müdahil olmamak mı ?

Evet ikiside nereden tutsak elde kalıyor. Ortada çocuk olmasa konuya dahil olmayı düşünmezdim hiç.

Yok, bence müdahil olun
Neden derseniz o gariban çocuklara yardımcı olacak tek siz varsınız. Emin olun yardım etmezseniz vicdanen rahat edemezsiniz. Belki hakim çocuklara çok güzel bir koruyucu aile bulur, hayatları değişir. Yoksa bu çocuklar ziyan olacak gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X