• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardıma ihtiyacım var.

bir sene tatil dönüşü yaşadım ben bunu,
kim ne dediyse hepsini denedim ama nafile,
dolabı değiştirdim,çünkü o koku hiçbir şekilde geçmiyor dolaptan...

bizim bir tanıdığın başına geldi herşeyi yaptı
sonuç songül arkadaşın dediği gibi oldu
aradan kaç ay geçmişti dolap hurdacıya giderken bile bozuk et kokuyordu inanın

bizimde basımıza geldi koku silmekle gitmiyor
esim buzlugun metal kısmı ile plastik aksamın birlesimini silikonladı kokuyu ancak böyle kesebildik

Şu an karbonat deniyorum. Bir taraftan da yumuşatıcı hazırladım. Ya işin gıcığı vize haftasındayım sınavlara çalışmaya fırsat kalmadı. Yurtta da elimin altında hazır hiçbir şey yok ki. Yarın bir de sirke, kahve kömür falan alayım da öyle deniyeyim.
Yardımlarınız için çok teşekkürler kızlar

baş edemezsen aslında vizeler bitene kadar koridora çıkarsan dolabı. yani yurtta kalıyorsan tahminimce mini dolaptır.

bizimde basımıza geldi koku silmekle gitmiyor
esim buzlugun metal kısmı ile plastik aksamın birlesimini silikonladı kokuyu ancak böyle kesebildik

işte o plastik yeri çıkarıp suyu temizledik öyle geçmişti. silikonlamakta iyi fikir. ama hava akışını mı sağlıyor onlar ne.

evet mini dolap. Koridora koymak çok zor zaten şimdiden bütün yurt kokuyor, ona izin vermezler.

Bu yurt yönetiminden kaynaklanan bir sorun olduğu için aldılar dolabımı nereye götrüdüler bilmiyorum :)

temizleyeceklermiş bakalım.

Odadan gitti en azından:)

Getirdikleirnde hala kokarsa napıcam bilmiyorum, araları falan açılır da anlayan birini bulmak lazım, onu da anca servis yapar

arkadaşlar bu sorunun bir çözümü yok mu peki? Hadi benimki, zaten mini dolap, düzelmezse atacağım mecbur ama yarın öbür gün ev kurarken ne olacak. Sigorta atar, elektrik gider yine aynı şey olur.
Şimdi buzluğu altta olan buzdolapları var, çekmeceli bölmeleri falan var, acaba onlar daha mı güvenli

bizim bir tanıdığın başına geldi herşeyi yaptı
sonuç songül arkadaşın dediği gibi oldu
aradan kaç ay geçmişti dolap hurdacıya giderken bile bozuk et kokuyordu inanın

Buzdolabı kokusunu gidermek için yapmanız gereken öncelikle buzdolabının sökülebilen parçalarını ve buzdolabının içini karbonatlı suyla temizleme olmalıdır.
Koku hala gitmemişse çalışır durumdaki makinenin içerisine süt, mangal kömürü, çay posası ve pirinçli türk kahvesı koyup 5-6 saat beklemektir.
Kokunun devam etmesi durumunda buzdolabını elektirik prizinden çıkarttıktan sonra arka panelde bulunan kısmı açarak birikmiş suyu temizleyebilirsiniz.
Ne yazık ki garanti kapamında olmasına rağmen birçok buzdolabı koku yüzünden kulanılamaz hale gelmekte ve ücretsiz değişim yapılmamaktadır.
Kullanırken dikkat edilmesi gereken uzun yolculuklarda derin dorucu kısmında et ve buna benzer ürünler bırakılmamalı ürünler poşetlenerek dolaba yerleştirilmeli vebuzdolabı takılı olduğu priz aralıklarla kontrol edilmelidir.

Back
X