Lafim sana degildi zaten canim, ben bu tip dusunen insanlara sinirleniyorum. Hepimiz insaniz, eski kafali insanlar dinine bagli olur dinde yok bir defa insanlari mezhebinden oturu dislamak falan. Ha ama su da var eger sen cok emin olsaydin hicbir sey durduramazdi seni. Yani takilmazdin bu duruma. Sen once kendin emin ol. Ben katilmiyorum aile onayinin sart olduguna. Elbette onemli aileler fakat beraber olmanizi istememesinin sebebi irki, dini falan olunca sacmaligin daniskasi acikcasi. Once icinizde net olun, sonra da babanizla konusun derim ben. Kendinizden emin olursaniz da umursamayin derim. Aleviler hayatinizda gorebileceginiz en anlayisli insanlardir istisnalari olsa da, ulkenin aydinlarinin buyuk kismi da alevi biliyorsunuzdur belki. Biraz arastirin kimler var diye, bunu da soylersiniz babaniza belki yumusar biraz :)canim inan ki o turde dusunen biri degilim. ama is ciddiye bindikce ailemi karsima alamayacagimi dusunmeye basladim. benim en yakin arkadaslarim hep alevi, o yuzden sevgilimde alevi oldu ama eski kafali insanlar bizim gibi degiller. aleviligini kabul ettirsem dogululugu var.
kesinlikle. sevgililik ve evlilik cok ayri seyler.sevgilimin ailesi de kendi memleketlerinden kendi kulturlerinden birini istiyor gibi geldi bana. annesi beni tanimasina ragmen hala sevgilime koylerinden kiz bakiyor. sevgilimde erkek anneleri oyledir diyor ama kendimi asagilanmis ve istenilmeyen biri olarak goruyorum..Kendin emin degilsin bu iliskinin nereye gideceginden. Emin olmadanda sakin bir adim atma.
Kendimden örnek vereyim: Benim basimdan bir nisan gecti. Ben istedim sevdim. Babam hic istemedi. Bana sorarsan ben istemiyorum kizim ama sen istiyorsan sonuna kadar arkandayim dedi. Bizim aramizda kültür farki yoktu. Ama aile yapilarimiz cok farkliydi.
Herneyse nisanlandik ve ben ne onunla nede ailesiyle yapamadim olmadi. Anlasamadik bir türlü hicbir konuda. Hep bir tatsizlik uyumsuzluk vardi. Ve sonunda nisan attim. Kolay olmadi hicbirsey ama babamin dedigi tek sey "Iyiki olmadi kizim. Ben cok sevindim simdi bittigine. Sen yapamazdin o insanlarla." Keske en basinda babami dinleseymisim diyorum ama artik tecrübe oldu.
Kisacasi evlilik karari kolay bir karar degil. Bazen bizim görmediklerimizi yada görmek istemediklerimizi büyüklerimiz görür söyler. Onlarida mutlaka dinlemek lazim diye düsünüyorum. Ama sen zaten kendin sorguluyorsun bazi seyleri..
benim annem babam ayri bu yuzden ilerisi icin emin olamiyorum, evlenip cocuk yapip sonradan bu evlilik yurumuyor diye bosanmak istemiyorum. bu yuzden herseyi enine boyuna ele alip o sekilde ciddi bir yola girmek istiyorum.Lafim sana degildi zaten canim, ben bu tip dusunen insanlara sinirleniyorum. Hepimiz insaniz, eski kafali insanlar dinine bagli olur dinde yok bir defa insanlari mezhebinden oturu dislamak falan. Ha ama su da var eger sen cok emin olsaydin hicbir sey durduramazdi seni. Yani takilmazdin bu duruma. Sen once kendin emin ol. Ben katilmiyorum aile onayinin sart olduguna. Elbette onemli aileler fakat beraber olmanizi istememesinin sebebi irki, dini falan olunca sacmaligin daniskasi acikcasi. Once icinizde net olun, sonra da babanizla konusun derim ben. Kendinizden emin olursaniz da umursamayin derim. Aleviler hayatinizda gorebileceginiz en anlayisli insanlardir istisnalari olsa da, ulkenin aydinlarinin buyuk kismi da alevi biliyorsunuzdur belki. Biraz arastirin kimler var diye, bunu da soylersiniz babaniza belki yumusar biraz :)
kesinlikle. sevgililik ve evlilik cok ayri seyler.sevgilimin ailesi de kendi memleketlerinden kendi kulturlerinden birini istiyor gibi geldi bana. annesi beni tanimasina ragmen hala sevgilime koylerinden kiz bakiyor. sevgilimde erkek anneleri oyledir diyor ama kendimi asagilanmis ve istenilmeyen biri olarak goruyorum..
insallah cok tesekkurlerErkek anneleri öyle degildir. Oglunun sevdigi bir kiz oldugunu bile bile hala baska kiz bakiyorsa, seni istemiyor demektir..
Neyse sen neyin ne oldugunun farkindasin zaten dogru karari verecegine eminim. Hakkinda hayirlisi olsun insallah pisman olmazsin kararindan..
aşk, sevgi herseyin ustesinden gelir, diyebilmeyi cok isterdim ama; malesef.. kultur farki derken kimseyi kucumsemek degil amacimiz, biri asagi digeri ustun de degil, adi ustunde; fark.. ve cok zor.. simdi bisey olmaz desen bile ilerde basta seni rahatsiz edecek o farkliliklar.. iyi dusun derim..Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Bu arada telefondan yazdigim icin Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşadim, affola.
cok guzel yazmışsınız ben de aynen boyle dusunuyorum.. hakkimizda hayirlisi neyse o olsun.aşk, sevgi herseyin ustesinden gelir, diyebilmeyi cok isterdim ama; malesef.. kultur farki derken kimseyi kucumsemek degil amacimiz, biri asagi digeri ustun de degil, adi ustunde; fark.. ve cok zor.. simdi bisey olmaz desen bile ilerde basta seni rahatsiz edecek o farkliliklar.. iyi dusun derim..
aileni de asla ve asla karsina alma.. olacaksa usulunce, Allah in emriyle olsun..
Aile önemli evet.Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
keşke gercekten boyle olsa. insan ayrimi yapmak haddime degil. ama is ciddi boyutlara vardiginda yanlis bir karar almak istemiyorum. onlar devamli birlikteler. evlerinden hic bir zaman misafir eksik olmaz,ortada bir sofra devamli kurulu. ailesiyle birlikte yasamasak bile devamli ic ice olacagimiz kesin.Aile önemli evet.
Ama sırt etnik köken veya dini inanç gibi ilkel sebeplerden dolayı bir aşkı yıkmak da çok mantıklı gelmiyor bana.
Hadi evleneceğiniz kişi kötü karakterli olsa babanız istemese anlarım. Ama sırf etnik kökeninden, mezhebinden dolayı insan ayırmak... çok acı, çok yazık.
Biraz arayı bulmaya çalışın.. Nasıl olur bilmiyorum ama en azından çabalamış olursunuz..
Yine de babanızı karşınıza almayın, sizi bu yaşa kadar getirmiş saygı duyarım elbet ama böyle sebeplerden insan ayrımcılığı yapmak çok acı..
Diğer bir yön ise sevgilinizin ailesi, kültür farkı aşikar, ama siz sevgilinizle bunun üstesinden geliyorsanız sorun yok bence. Sonuçta ailesiyle birlikte yaşamayacaksınız herhalde?
galiba sonumuz ayrilik olucak.. senin ailen yine iyi ayrim yapmiyormus. benim akrabalarimin cogu ulkucu, sevgilimin ailesi pkk destekcisi. yani ic catismaya kadar gider bu askBu yazıyı görünce kendi hayatım dedim benimde sevgilim kürt ve ewlernde kurtce konusuluo ben asla kürt ayrımı yapan bi insan değilim ailemde öyle ama biz çok farklıyiz bende ne yapacağımı bilmiyorum yapabilirmiyim bilmiyorum ama bence yapılması gereken ayrılmak çünkü bizi çok büyük problemler bekliyo
babamin uzulmesine gonlum hic razi olmaz. insallah bende sizin gibi evli mutlu bir hayat kurabilirim daha yolun basindayiz neler neler gecip gidecek allah bilir.Babani karsina alma ve asla üzme..ailesini ezip gecen ve mutlu olani daha görmedim.. hem babani gectim sen ayak uyduramazsin..bu farklar ilerde cok karsina cikar... Eger sende deger veriyorsan hele hic olmaz.. ama herseyden önce BABANI üzmeeeee
Benim de erkek arkadaşımla mezhebim farklı, bugüne kadar hiç sorun olmadı.keşke gercekten boyle olsa. insan ayrimi yapmak haddime degil. ama is ciddi boyutlara vardiginda yanlis bir karar almak istemiyorum. onlar devamli birlikteler. evlerinden hic bir zaman misafir eksik olmaz,ortada bir sofra devamli kurulu. ailesiyle birlikte yasamasak bile devamli ic ice olacagimiz kesin.
Turkce biliyorlar fakat kendi iclerinde devamli zazaca konusuyorlar. ailesiyle tanismaya gittigimde kendi aralarinda zazaca konusuyorlardi ve hic bir sey anlamadim, kendilerince gulup eglendiler bende sadece onlari izledim. benim aile baglarimda iyidir fakat onlarinki kadar sık bir araya gelemiyoruz farkli ilcelerde oldugumuzdan dolayi. misafir agirlama sekillerimizde mesela cok farkli. yasam tarzimiz farkli, ailelerin bakis acilari cok cok farkli.. yazmakla bitmez.Benim de erkek arkadaşımla mezhebim farklı, bugüne kadar hiç sorun olmadı.
Evlerine de girip çıkarım o da bize gelir gider, sizdeki zazaca konuşmaları meselesi biraz sorun galiba? Türkçe bilmiyorlar mı?
Kültür farkı derken, size ters olan bir durum var mı ki? Tabi ki farklı olacak ama bu fark negatif yönde mi ? Sizi zorlayan yanları var mı?
Mesela benim erkek arkadaşımın ailesi de çok bağlıdır birbirine, sürekli birbirlerine yemeğe falan giderler, bizim aile ise kopuk, dayılarımla bile yılda 1 kere ancak aynı sofraya oturuyoruz. Ama mesela onların bağlılığı falan benim hoşuma gidiyor. Evet aile yaşantısı olarak farklı ama benim için pozitif bir fark bu.
Aradaki farkı kapatamayacağınızı düşünüyorsanız ilişkinizi noktalamanız taraftarıyım ben de o zaman.Turkce biliyorlar fakat kendi iclerinde devamli zazaca konusuyorlar. ailesiyle tanismaya gittigimde kendi aralarinda zazaca konusuyorlardi ve hic bir sey anlamadim, kendilerince gulup eglendiler bende sadece onlari izledim. benim aile baglarimda iyidir fakat onlarinki kadar sık bir araya gelemiyoruz farkli ilcelerde oldugumuzdan dolayi. misafir agirlama sekillerimizde mesela cok farkli. yasam tarzimiz farkli, ailelerin bakis acilari cok cok farkli.. yazmakla bitmez.
bu aksam sevgilimle konustum, ne yapabiliriz diye. bagirip telefonu kapadi, gidisat iyi degil gibi. hayirlisi neyse o olsun artik.Aradaki farkı kapatamayacağınızı düşünüyorsanız ilişkinizi noktalamanız taraftarıyım ben de o zaman.
Hakkınızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?