gerek yok canımmmmmmmmmmm ben evli mutluyum gerisi fossssssssssssssssssssssshttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ters-iliski-ve-bosanma.765121/ bu linkteki arkadaş senin gibi farkl ıkültürden biriyle evlenmiş.yazdıklarını bi oku istersen.
ne olursa olsun bir erkek için babanı karşına almaHerkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Bu arada telefondan yazdigim icin Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşadim, affola.
bence siz benim yazdiklarimi tam okumassiniz. benim dusuncem sizin bahsettiginiz gibi olsaydi su an o kisi sevgilim olmazdi.benm eşim de kürt ama bu ön yargılar malesef sadece sizin gibi düşünenler yüzünden ortaya çıkıyor iyi ki evlenmişim diyorum hep bırakın bu saçma ırk laflarını aynı ırklar arasında anlaşmazlık kavga olmuyor mu at gözlüklerinizi çıkarın derim..
aynen oyle ilk basta anlasilmiyor, su an konusmuyoruz zaten. ayrilcaz gibi.keşke sorsaydın ilk başta bu konuları..bunlar çok önemli konular malesef...kültür farkı ilk zamanlar anlaşılmayabiliyor herşey güzelmiş gibi geliyor ama sonra.....geride dönemiyorsun..iyi düşün bence hem baban hemde kendin için...
cok dogru soyluyorsunuz. babamlada bu sekilde konusmam zor. erkek arkadasim cok iyi bir insan cok sahiplenir ama sirf onunla bitmiyor ki. evlensek sadece onunla degil ailesiylede icli disli olucaz, eski insanlar bizim gibi degillerki hem.canım 5 aydır çıkıyorsunuz. şu anda aranızda bir sorun yokmuş gibi gözükebilir. ama öyle sorunlar çıkar ki ağzın açık kalır. flört dönemi çok tehlikelidir. ilerde başına bela olacak ne gibi bir durum varsa onların hiçbirini göremezsin. o nedenle yerinde olsam babamla konuşur, önce bir tanımasını isterim. şu anlık aramızda bir sorun yok ama ben de senin gibi düşünüyorum babacığım dersin anlayışlı biriyse. birlikte tanıyalım istedim, kabul edersen tanış, ailesine bir bak, beni mutlu edebilirler mi birlikte bakalım babacığım ben göremeyebilirim derdim ben olsam. ondan sonra aileler devreye girdi mi seyreyle cümbüşü. bütün karakterler ortalığa dökülüyor bir bir. sonra anlıyorsun aslında o çok sorunsuz ilişkinin nasıl bir sorun olduğunu. burada yıllarca flört edip de ailelerin tanışma aşamasında biten çok ilişki var. çünkü sevgililer asıl yüzlerini o zaman gösteriyor.
alevi olmasi benim icin bir sorun teskil etmiyor, birbirimize karismadiktan sonra bu benim icin bi problem degil. fakat dogulu olmasi farkli bir dil kullanmalari gelenekleri gorenekleri bize cok ters. he tabi birde aile faktoru var. ailemde alevi olmasini hos karsilarmi ondanda emin degilim. malesef eski insanlar bizim gibi degiller ne kadar moderniz desek bile bu boyle.Merhaba.bende aleviyim esım değil. aramızda kültür farkı cok yok. buda esımın kendını gelıstırmıs olmasından kaynaklı. eger ıkı kısıde anlayıslı ise bu sorun ortada olmuyor. fakat erkek aılesıne cok duskun ve torelerıne bağlı ise malesef bıraz zorlu gecıyor. evlılıkte aıle onemlı derlerdı aman nolcakkı derdım ama sımdı goruyorumkı coook onemlı. ve ıcıne gırmeyınce tanıyamıyorsun. ama bir alevi olarak sunu dıyebılırım cogu ama cogu iyidir. ve her konuda esnektirler. genede ıyı tanıman gerekıyor. en azından ailesini tanımanda fayda var. oyle karar vermeli ve herseyı konusmalısın.
Ne yani sorununuz kürt olması ve başka bir dilde konuşuyor olması mı?alevi olmasi benim icin bir sorun teskil etmiyor, birbirimize karismadiktan sonra bu benim icin bi problem degil. fakat dogulu olmasi farkli bir dil kullanmalari gelenekleri gorenekleri bize cok ters. he tabi birde aile faktoru var. ailemde alevi olmasini hos karsilarmi ondanda emin degilim. malesef eski insanlar bizim gibi degiller ne kadar moderniz desek bile bu boyle.
Orayi kacirmisim gozden.. pkk destekliyosa şeyh olsa evlenmeyin!!!!PKK destekliyor dediniz ya işte her şey orada bitmiştir.
Banlasınlar, ceza versinler umurumda değil.
Siz nasıl bir vatan evladısınız, nasıl körsünüz.
Aşk bir insanın gözünü nasıl kör eder?
Başınızda esen kavak yelleri bütün mantığınızı alıp götürmüş.
Bir arkadaş insan kanıyla besleniyoruz v.s. diye kinayede bulunmuş ya heh işte doğruluk payı var.
Sözüm asla alevilere ayda doğu kökenlilere değil, ama pkk denen soysuzlar gerçekten insan kanıyla besleniyor.
Çocuk kanıyla, hayat buluyor. Nice kadını dul, nice çocuğu babasız, nice anayı babayı yarım bırakan varlıklar bunlar.
Bu şerefsizleri destekleyen bir ortama nasıl girersiniz, nasıl onlarla bir kaptan yeyip içmeyi düşünürsünüz, nasıl aynı havayı teneffüs edersiniz.
eğer onlarla bir olmayı tercih ederseniz, sizde bir vatan haini olursunuz.
Lütfen ama lütfen uzak durun,
İlkokulda andımızı okuduysanız, şehit haberi duyduğunuzda içiniz acıyorsa, bir ananın feryadına gözünüzden 2 damla yaş akıyorsa lütfen uzak durun.
Bunu önce kendiniz için, sonra gelecekte ki evladınız için, sonrada Türk milleti için yapın.
Zira sizin neslinizden gelenler onlardan olmasınlar diye, Vatana-Millete bir katil daha katılmasın diye.
o konu öncelikli sorunlarımdan biri zaten, önceki yazılarımda da bundan dolayı üzüldüğümü belirtmiştim.Ne yani sorununuz kürt olması ve başka bir dilde konuşuyor olması mı?
Pkk sempatizanı olması hiç mi sorun teşkil etmiyor?
Yazık çok yazık...
Üzülmek yeterli değil, üstüne düşünülecek bir konu hiç değil.o konu öncelikli sorunlarımdan biri zaten, önceki yazılarımda da bundan dolayı üzüldüğümü belirtmiştim.
1-ben ennn başta söyledim ona, ailem böyle böyle düşünüyor diye, bana hayır biz o tür bir aile değiliz dedi ama içlerine girmeden insan anlamıyormuş, bana şimdide anne tarafım kürtlerin arasında kaldığı için asimile olmuş diyor.öncelikle mezhepsel kültürel vs tüm ayrışmaları kenara bırak, yazdığın 1-2 şey dikkatimi çekti:
1. ailen çevren ülkücü olduğunu söylemişsin, böyle bir ortamdan ayrılıp pkk destekçisi bir aileye gelin gitmeyi kabul eder misin?
2. diyelim ki sen de baban da durumu kabul etti, onun ailesi kabul edecek mi? hala köylerinden gelin arıyorlar ise?
3. hadi herkes durumu kabullendi, evlendikten sonra burada "ayyy kaynana yetti" "kızlar yardım edin eşimin ailesini hiç anlamıyorum" vs. başlıklarını açmayacağına emin misin?
babamı ezip geçemem zaten, babamın bir damla gözyaşına dayanamamBence onların arasında yapamazsın. Kültür farklılığı çok zor.
Burada bu konuda tecrübeli üyeler vardır mutlaka. Bu konudan pek memnun olmadıklarına eminim.
Bir de sen o ortamda olduğun halde anlamadığın dilden konuşmaları ileride seni pek umursamayacakları izlenimi verdi.
Zaten az çok herkesin malumudur o kültürde kadına verilen değer ve biçilen paha.
Sözün kısası babanı ezip geçme. Zira ben bu durumu pek iyi görmüyorum.
İnşallah biter, bitiren tarafın siz olmasını ne çok isterdim.babamı ezip geçemem zaten, babamın bir damla gözyaşına dayanamamerkek arkadaşımlada aramız açık biticek gibi duruyor..
galiba sonumuz ayrilik olucak.. senin ailen yine iyi ayrim yapmiyormus. benim akrabalarimin cogu ulkucu, sevgilimin ailesi p.. destekcisi. yani ic catismaya kadar gider bu ask
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?