Yardıma ihtiyacım var :(

galiba sonumuz ayrilik olucak.. senin ailen yine iyi ayrim yapmiyormus. benim akrabalarimin cogu ulkucu, sevgilimin ailesi pkk destekcisi. yani ic catismaya kadar gider bu ask

Yani daha geçen gün 3 şehit verdik.. sen hala sevgilim diyorsun... pessssss....

size pesssssss dogrusu. ben en basta boyle oldugunu bilmiyordum diyorum. yakin bi zamanda farkettim diyorum siz isi kizistirmak icin yorum yapiyorsunuz. bazi seylerin farkindayim bende ama gonul bu.

ilk mesajı okudum ona göre yorum yapıyorum.. hiç anlamam ailenizin istemediği insanlarlar neden ciddi ilişki içine girersiniz.. 1 numara küçük ayakkabı alıp, ama bu ayağımı sıkıyor demek gibi birşey.. sakın sakın yok aşk, yok gönül, yok sevgi falan demeyin.. mantığın olmadığı aşk, aşk değil aptallıktır..

Merhaba ben de zazayım erkek arkadaşınız gibi. Aslında çok farklı değildir kültürlerimiz ev içinde hep zazaca konuşulur normal yani bu.. Allah yardımcınız olsun ama anneniz ailesiyle tanışsa bence kanı ısınır.

size pesssssss dogrusu. ben en basta boyle oldugunu bilmiyordum diyorum. yakin bi zamanda farkettim diyorum siz isi kizistirmak icin yorum yapiyorsunuz. bazi seylerin farkindayim bende ama gonul bu.

Desen ki öğrenir öğrenmez "terk ettim", o zaman helal olsun derdik... işi kızıştırmak gibi bir niyetim yok, iş yeterince kötü zaten... Allah aşkına farkında olman neye yarar, hala evlenmeyi düşünüyorsun ya daha büyük peeeeeeesssssssss....

Olay siyasi boyuta taşındı malesef. Ban yemem yakındır.
Artık yayın yasağı var ya duyulmamıştır.

Konu sahibi arkadaşım yaşın kaç? Hala terör örgütü sempatizanı olması öncelikli sorunum diyor saçmalığın üstüne tüy dikiyorsun.
Hiç mi bu konuda bir duruşun yok. Olayın vehametinin farkında değilsin?

Sen Türksün onlar Türklerin canına,kanına, malına, ırzına kastedenler. Erkek arkadaşın da destekliyor.
Sen böyle düşünen bir adamla mı hayatını birleştirmeyi düşünüyorsun?

Terörist olaylarına hiç karışmak istemiyorum. İsteyen istediğini destekleyebilir. Karşı taraftan da bakınca aynı durum söz konusu. Sen busun, bu kızla ne işin var demiyorlar mıdır? İllaki diyorlardır. En başta bunu bilmesen bile doğulu olduklarını biliyordun. Madem baban istemez neden başladın? Ben hayatta önemsemem böyle şeyleri her insanı insan olduğu için severim. Ama sevgilim ırkçı değilim dese de Kürtleri sevmez. Savunmaya kalksam tartışma çıkar. İkimizde Türküz, ikimizin de düşünceleri benzer, aileler konusunda sıkıntı yok. Buna rağmen sıkıntı oluyorsa sizin iş çok yaş. Aileler bir araya geldi mi baban da anlamayacak konuştuklarını ne diyecek? İlerde çocuğun olduğu zaman karşı taraf kendi tarafına çekecek sen kendi tarafına... Bence iyice düşün. 5.5 ay uzun bir zaman değil, halledersin. Ben her şeye göğüs gererim diyorsan da tabii senin tercihin.

Sen benim ne yazdığımı tam okumamissin sanırım biz zaten ırk ayrımı yapsak birlikte olmazdık canım ama farklı kültürler olduğu aşikar bu sadece Kürtler olarak değil ya bazen egeden birinin düşüncesiyle bile yapamayabilirsn belli toplumların kültürleri bazen çok farklı oluyor ayrıca buraya yardım edilmesi amaçlı bi yazı paylasilmis bende samimice yazdım ewlenmissin belli bi yaşa ve olgunluğa gelmissin kardeşim bence bizi yargılamak yerine öğüt verici bi yazı yazabilirdin

soyle belirteyim, ilk basta hersey normal gorunuyordu. dogulu oldugunu ilk soylediginde bende biz boluculerden nefret ederiz bu gorusteyseniz olmaz dedim bana hayir biz zazayiz zaza ve kurt ayni sey degildir dedi. inandim bende. ama gel gor ki aileyle tanistigimda isin aslinda boyle olmadigini gordum. erkek arkadasim gayet gorgulu, bilgili ve kulturlu biri ama ailesi hakkinda ayni seyi soyleyemiycem. kotulemek istemiyorum iyi insanlar aslinda ama gorusleri bizim onayladigimiz gibi degil malesef. kelimeleri secerek kullaniyorum farkindaysaniz. pkk kelimesini kullanmak istemiyorum. alevi oldugunuda sevgili olduktan sonra farkettim. aleviligini kabul ettirsem bile goruslerini kabul ettirmem imkansiz kendim bile sindiremiyorken.

Irk farkı evlilik yapmaya engel değil fakat kültür farkı arasında uçurum varsa bir tarafın fazla fedakarlık yapması gerekiyor. Ortak nokta bulmak güç oluyor cunku böyle durumlarda. Ailenin tasnif etmediği ilişki sonu pek iyi olmuyor istatisliklere bakınca. Bu arada kürtlerde "burun kesme" nin bir deyim olarak kullanıldığını ilk defa duyuyorum. Her ailenin bir ırkı ve yine her ailenin kendince kuralları, dayatmaları vardır. Irka,dine yuklemek anlamsız.

Benim yorumumu okudunuz mu??

annem yok, babamla yasiyorum o da ters bi insandir ama iyidir. boyle bir konuda da hos karsilayacagini hic sanmiyorum.. gercekten isim zor, ayrilmaktan baskada caremiz yok gibi.

annem yok, babamla yasiyorum o da ters bi insandir ama iyidir. boyle bir konuda da hos karsilayacagini hic sanmiyorum.. gercekten isim zor, ayrilmaktan baskada caremiz yok gibi.
ben buraya yazılanları okuyunca kendimden şüpheye düştüm. sol görüşlü bir insanım gerçekten hayretler içindeyim çok üzüldüm yazamayacağım daha fazla..

ben buraya yazılanları okuyunca kendimden şüpheye düştüm. sol görüşlü bir insanım gerçekten hayretler içindeyim çok üzüldüm yazamayacağım daha fazla..
sizi uzduysem ozur dilerim fakat ic acici bir konu olsa bir derdim var basligi altina yazmazdim, yazmak zorunda degilsiniz zaten.

hanimefendi ben burada sizden bir helal olsunu duymak icin yazmiyorum, sizin suclayici ifadelerinizi okumakta istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…