Herkese merhaba. İlişkimle ilgili tecrübeli olanlardan yardım almak istiyorum. 5 buçuk aydır güzel giden bir ilişkim var. Ben 22 yasindayim sevgilimde 26 yasinda. şubatta askere gidecek. 1 sene sonra askerden gelince ailemle tanismaya gelmek istiyor. Fakat şöyle bir problemimiz var. Sevgilim zaza ve alevi. ailesiyle tanistim. evlerinde hep zazaca konusuyorlar. Kulturlerimiz cok farklı. benim ailem ne dogulu ne de alevi birini kabul ederken sevgilim hem alevi hemde dogulu..
İş giderek ciddilesiyor gibi ve ben endiseleniyorum. Babam boyle bir evliligi kesinlikle kabul etmez. sevgilim seni kaçırırım o zaman diyor ama ben boyle bir sey istemiyorum cunku benim annem yok, babam büyüttü beni. onu karşıma alamam.
Kafam çok karışık, tecrubeli ablalarim kardeslerim lutfen yardim edin bana, ne yapmam lazim bilmiyorum..
Bu arada telefondan yazdigim icin Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşadim, affola.
aileni karşına alacağın bi evlilik asla yapma..
bunu bilir, bunu söylerim...
Sakin kacarak yada ailenin rizasi olmadan evlenme. Pisman olursun bir ömür boyu..
kacma gibi bir dusuncem yok aslinda, babami karsima alamam ben. ama bu iliskinin sonu nereye gider goremiyorum su anda
Sen eminsen kararliysan eminim ailende arkanda duracaktir.
haklisiniz.. uzaktan bakinca yapabilirmisim gibi geliyordu ama ailenin arasina girdigimde anladim ki alismam cok zor. ne konustuklarini bile anlamiyorum.Konun uzayıp kapanabilir kapanmadan yorum yapayım.herşeyi geç kendini onun ailesinin arasında düşün. Ayak uydurabilir misin onu bi tart. Sonuçta evlenecek olan sensin. Tamamen zıt bir kültürse anlaşman zor gibi görünüyor. Ve sakın babanı karşına alma.ailenin onayı olmadan yapılan evlilikler malesef uzun ömürlü olmuyor.
Ben 10 senedir aksatmadan orucumu tutarim. Zaman zaman namaz kilarim. sevgilim ibadetlerini yapan biri degil. birbirimize bu tur konularda karismiyoruz, ilerde cocugumuz olursa sen kendin istedigin gibi buyutursun demisti bir keresinde.Babani asla üzme... Gönlünü almadan sakin evlenme. .
Peki dini kurallara uyan insanlar misiniz ikiniz de?
Ornegin oruc tutman, camiye gitmen, namaz kilman gibi durumlar birbirinizden farkli olduğu için sorun cikar mi? Ya da sen bunlari yapan biri misin?
Her şeyden öte çocuğunuz olduğunda onu yetiştirme biciminiz vs nasil olacak? Bunlari düşündünüz mu?
Bazı seyleri kendine itiraf etmek cok zor belkide haklisiniz :/Sen aslında çoktan kararını vermişsin. Sadece kendine itiraf edebilmek için onay bekliyorsun.
sagolun, cok tesekkurlerIki farkli kultur.inan onun sana senin ona alisman cok zor.simdi sorun gelmeyecek seyler ilerde birer bomba gibi patlicak.
aileni asla ezme.sevgi guzel sevmek sevilmek ama ailenin rizasi olmadan o evlilikten mutluluk bulamazsin
ailene bu durumu aciklamadan once kendi basina iyice dusun.hayirlisi olsun hakkinda
canim inan ki o turde dusunen biri degilim. ama is ciddiye bindikce ailemi karsima alamayacagimi dusunmeye basladim. benim en yakin arkadaslarim hep alevi, o yuzden sevgilimde alevi oldu ama eski kafali insanlar bizim gibi degiller. aleviligini kabul ettirsem dogululugu var.Biz aleviler insan kaniyle beslenen, hatta yemek yemeye bile ihtiyac duymayan, boyle bi vampirimsi kurtadamimsi canlilariz canim. Uzak durun siz bizden, baban dogru demis, evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?