Yardıma ihtiyacım var :(

Canım sakın aileni karşına alacak bir ilişki yaşama. Kaçırmak ne ya şaka mı babanı aileni düşün. Ayrıca anladığım kadarı ile kültür farkı çok var aranızda evlenseniz bile çok ciddi sıkıntı yaşarsınız. Ben 5 yıldır çıkıyorum biriyle evlenmek üzereyim ailem ya o ya biz deseler ben ayrılırım. Ailelerimiz bizim kötülüğümüzü istemez. O yüzden yol yakınken ayrıl derim sana ileride çok çok daha zor olur çünkü

Ayrıca o kültürlerde kaçsın masraf etmeyelim mantığı var lütfen yanlış anlamayın çevremde var oralardan görüyorum. O yüzden canım sakın kaçma derim ben

galiba sonumuz ayrilik olucak.. senin ailen yine iyi ayrim yapmiyormus. benim akrabalarimin cogu ulkucu, sevgilimin ailesi pkk destekcisi. yani ic catismaya kadar gider bu ask

Oov, dehsete dustum.
Alevi komsularimiz var, cok cok severim, kiymetli insanlar, kultur farkimiz da var evet ama sizin bundan daha once dusunmeniz gereken yazdiginiz iki kelime. Pkk yi desteklemek.. Bu cok farkli bir durum.

Babanizi dinlemenizi siddetle tavsiye ediyorum.

benm eşim de kürt ama bu ön yargılar malesef sadece sizin gibi düşünenler yüzünden ortaya çıkıyor iyi ki evlenmişim diyorum hep bırakın bu saçma ırk laflarını aynı ırklar arasında anlaşmazlık kavga olmuyor mu at gözlüklerinizi çıkarın derim..

Aileni bir başkası için asla karşına alma ..
Bak babacığın sana ne emekler verdi yetişrirken ..
Genelde ailenin onaylamadığı evliliklerin sonu hayırlı olmuyor ..
Sen dahi sorguluyorsun emin değilsin demek ki seni şühpeye düşüren acabalar oluştu kafanda ..

keşke sorsaydın ilk başta bu konuları..bunlar çok önemli konular malesef...kültür farkı ilk zamanlar anlaşılmayabiliyor herşey güzelmiş gibi geliyor ama sonra.....geride dönemiyorsun..iyi düşün bence hem baban hemde kendin için...

bende ailemi karsima almak istemiyorum ama sevgilimle aramda bir sorun yokkende bir anda bitirmekte istemiyorum cevabiniz icin cok tesekkurler.

canım 5 aydır çıkıyorsunuz. şu anda aranızda bir sorun yokmuş gibi gözükebilir. ama öyle sorunlar çıkar ki ağzın açık kalır. flört dönemi çok tehlikelidir. ilerde başına bela olacak ne gibi bir durum varsa onların hiçbirini göremezsin. o nedenle yerinde olsam babamla konuşur, önce bir tanımasını isterim. şu anlık aramızda bir sorun yok ama ben de senin gibi düşünüyorum babacığım dersin anlayışlı biriyse. birlikte tanıyalım istedim, kabul edersen tanış, ailesine bir bak, beni mutlu edebilirler mi birlikte bakalım babacığım ben göremeyebilirim derdim ben olsam. ondan sonra aileler devreye girdi mi seyreyle cümbüşü. bütün karakterler ortalığa dökülüyor bir bir. sonra anlıyorsun aslında o çok sorunsuz ilişkinin nasıl bir sorun olduğunu. burada yıllarca flört edip de ailelerin tanışma aşamasında biten çok ilişki var. çünkü sevgililer asıl yüzlerini o zaman gösteriyor.

Ben sana bu konuda gayet tecrübeli biri olarak şu tavsiyeyi veriyorum; yapma. Bende kendimden kültür farkı olan biri ile birliktelik yaşadım doğulu ve kürttü evlerindede kürtçe konuşulurdu, ben bulgaristan göçmeniyim. Irk ayrımı yapma, her ırkın iyisi kötüsü var diyenede kulak asma, arkadaşlıktan değil, evlilikten bahsediyoruz öyle birşey yok tatlım. Aşktan gözünü karartırsan, ki ben karartmıştım, sonrasında çook ama çok pişman olursun. Kültür farkı akıl alamayacağın kadar büyük bir mesele ve görüp görebileceğin en büyük sorunlardan biri. Şimdi dinlemeyip evlenirsen ileride sözüme gelirsin, inşallah evlenmeden farkına varırsın herşeyin. Seni kaçırırım diye ettiği beylik cümleleride içinde bir yerde ay beni ne kadar seviyorr diye düşündürüp hoşuna gitsede bu onun zorba biri olduğunu gösterir. Ne demişler; ineğini ve eşini kendi köyünden seç, davul bile dengi dengine..

Merhaba.bende aleviyim esım değil. aramızda kültür farkı cok yok. buda esımın kendını gelıstırmıs olmasından kaynaklı. eger ıkı kısıde anlayıslı ise bu sorun ortada olmuyor. fakat erkek aılesıne cok duskun ve torelerıne bağlı ise malesef bıraz zorlu gecıyor. evlılıkte aıle onemlı derlerdı aman nolcakkı derdım ama sımdı goruyorumkı coook onemlı. ve ıcıne gırmeyınce tanıyamıyorsun. ama bir alevi olarak sunu dıyebılırım cogu ama cogu iyidir. ve her konuda esnektirler. genede ıyı tanıman gerekıyor. en azından ailesini tanımanda fayda var. oyle karar vermeli ve herseyı konusmalısın.

ben batılıyım eşim de doğulu ve evliyiz neden bahsettiğiniz saçmalıklar bizde yok acaba ?

ben batılıyım eşim de doğulu ve evliyiz neden bahsettiğiniz saçmalıklar bizde yok acaba ?
Bahsettiğim saçmalıkları yaşan tonla insan biliyorum hanımefendi, kendimde dahil !. Madem sizde yok oturup sevinin. İnsanlarıda yanlış yönlendirmeyin..

bende ailemi karsima almak istemiyorum ama sevgilimle aramda bir sorun yokkende bir anda bitirmekte istemiyorum cevabiniz icin cok tesekkurler.

bi anda bitirme..
ama yavaş yavaş bitir..
anne babanın ahının alındığı evlilikten hayır gelmiyo çünkü...

Bahsettiğim saçmalıkları yaşan tonla insan biliyorum hanımefendi, kendimde dahil !. Madem sizde yok oturup sevinin. İnsanlarıda yanlış yönlendirmeyin..
kime göre yanlış yönlendiriyorum :) bana göre de siz yanlış yönlendiriyorsunuz :) anlayış derim canım anlayış sizi bulduysa siz de üzülün derim yeni kültürlerle tanışmanın güzellikleri de var bu açıdan bakmak lazım daha çok şey konuşulur da işte ortam uygun değil seninle münakaşa edemeyeceğim çünkü ssaçmalıklar kafamı yoruyor :)

Şimdi söyle birşey var sizin kafanız doğu kültürüne gayet rahatça uymuş demekki, ayrıca yorumuzunu bağımsız bir şekilde yapmaktansa, insanların yaptığı yaşadığı tecrübelerinden yaptığı çıkarımları alıntılayıp "saçmalık" diyen insanın kafası yanlış olan herşeyede uyar zaten :) . Ve mesele doğu batı değil, farklı 2 ırk bunu anlayamamışsınız ne yazıkki. Benimde doğulu pek çok arkadaşım var, sevdiğim. Ama bir birlikteliğe gelince içinde doğu kültürünü taşımayan sizin aksiniz olan insanlar ne yazıkki anlaşamıyor, bu böyledir bana karşı çıkmanız doğruları değiştirmez. Benim sülalemdede, çevremdede, arkadaşlarımda, kendimdede bunun pek çok örneği var. O yüzden dediğim gibi siz oturun evliliğinizin güzelliğine sevinin, ama herkeside kendiniz gibi sanmayın

siz de herkesi kendiniz gibi ZANNETMEYİN yanlış olan şey zaten sizde belli sizin gibi düşünen-MEYEN benm muhattabım değildir iyi günler kuzum tavsiyem sen gerçekten de kendi KÜLTÜRÜNDEN biriyle görüş yoksa olmaz yani sana göre değil sen at gözlüğüne sahipsin byyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…