yardımcı olabilecek var mı?

depresifpollyanna12

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
2
0
6
32
merhaba kızlar direk konuya giriyorum uzatmadan. diyarbakırda yaşıyorum 26 yaşındayım 4 yıl önce ailem istedi diye kabul ettiğim bir nişanlılık yaşadım tanımadığım biriyle 3 ay sürdü sonra o kişi eski sevgilisiyle barıştı 've biz ayrıldık tabi üzüldüm o zamanlar. sonra herşey nasiptir diye kendimi topladım.. 3 yıl geçtikten sonra tekrar görucu usulu 2 ay görüştügüm biriyle nişanlandım .herşey yüzük parmağıma girene kadarmış tabi bir sürü yalan söylemişler adam içkide içmiş esrarda içmiş ailesinden uzak şehirde kendi kendine büyümüş diyebilirim . nişanlandıktan sonra taziyemiz oldu x kişi baş sağlıgına gelmeyi geçtim aramak bile istemedi evlendikten abine ablana babanın evine bile gitmeyeceksin diyordu geri kafalıydı ona göre kadın evden çıkmamalı . kocası dövsede öldürsede ayrılmamalıymış..sonra sebepsiz yere bana Allah senin belanı versin sktr git demeye başladı . marketi bile aradiğımda kıyameti koparıyordu erkeklerle muhabbet etmeye meraklısın diyordu hiçte öyle biri degilim ama bana hiç güvenmiyordu sonra ben onunla konuştugumda sana güvendiğim kadar kimseye güvenmiyorum diyordu .benim söylemediğim lafları ben söylemişim gibi hergün kavga çıkarıp bağıriyordu ..sen cok edepsizsin sen terbiyesiz bir kızsın diyordu halbuki o kadar hakaret etmesine ragmen yine terbiyemi bozmayıp nasihat ettim yaptığı şeyin yanlış oldugunu söylemeye çalıştım degişmesi gerektiğini eger degişmezse ayrılacagımı söylediğimde de aglamaya başlıyordu sensiz yaşıyamam beni bırakırsan seni öldürürüm falan filan işte. hergün ûzdü beni tabi bende buna 5 ay katlandım sonra herşeyi aileme anlattım nişanı attım 20 gün oldu. bizim buralarda iki kez nişan atana laf söylüyorlar ailem bana güveniyor Beni tanıyor ama elimde olmadan üzülüyorum çok mutsuz hissediyorum kendimi huzursuzum aklıma geldikçe hüzünleniyorum iki defa yaşayınca yıprandım iyice kendimi nasıl toparlamalıyım bilmiyorum. bir daha kimseyi güvenip hayatıma alamam

merhaba kızlar direk konuya giriyorum uzatmadan. diyarbakırda yaşıyorum 26 yaşındayım 4 yıl önce ailem istedi diye kabul ettiğim bir nişanlılık yaşadım tanımadığım biriyle 3 ay sürdü sonra o kişi eski sevgilisiyle barıştı 've biz ayrıldık tabi üzüldüm o zamanlar. sonra herşey nasiptir diye kendimi topladım.. 3 yıl geçtikten sonra tekrar görucu usulu 2 ay görüştügüm biriyle nişanlandım .herşey yüzük parmağıma girene kadarmış tabi bir sürü yalan söylemişler adam içkide içmiş esrarda içmiş ailesinden uzak şehirde kendi kendine büyümüş diyebilirim . nişanlandıktan sonra taziyemiz oldu x kişi baş sağlıgına gelmeyi geçtim aramak bile istemedi evlendikten abine ablana babanın evine bile gitmeyeceksin diyordu geri kafalıydı ona göre kadın evden çıkmamalı . kocası dövsede öldürsede ayrılmamalıymış..sonra sebepsiz yere bana Allah senin belanı versin sktr git demeye başladı . marketi bile aradiğımda kıyameti koparıyordu erkeklerle muhabbet etmeye meraklısın diyordu hiçte öyle biri degilim ama bana hiç güvenmiyordu sonra ben onunla konuştugumda sana güvendiğim kadar kimseye güvenmiyorum diyordu .benim söylemediğim lafları ben söylemişim gibi hergün kavga çıkarıp bağıriyordu ..sen cok edepsizsin sen terbiyesiz bir kızsın diyordu halbuki o kadar hakaret etmesine ragmen yine terbiyemi bozmayıp nasihat ettim yaptığı şeyin yanlış oldugunu söylemeye çalıştım degişmesi gerektiğini eger degişmezse ayrılacagımı söylediğimde de aglamaya başlıyordu sensiz yaşıyamam beni bırakırsan seni öldürürüm falan filan işte. hergün ûzdü beni tabi bende buna 5 ay katlandım sonra herşeyi aileme anlattım nişanı attım 20 gün oldu. bizim buralarda iki kez nişan atana laf söylüyorlar ailem bana güveniyor Beni tanıyor ama elimde olmadan üzülüyorum çok mutsuz hissediyorum kendimi huzursuzum aklıma geldikçe hüzünleniyorum iki defa yaşayınca yıprandım iyice kendimi nasıl toparlamalıyım bilmiyorum. bir daha kimseyi güvenip hayatıma alamam
Kimsenin ne dediğine takılma senin ne yaşadığını kimse bilemez. Hakkında hayırlısı böyleymiş Allah bilir herşeyin en iyisini. Üzülme toparlan ve hayatına devam et kimseyi takmadan. Herşeyin en güzelini yaşayacağında ümidi kesme kimseyi alamam hayatıa felan deme akışına bırak.

Senon ikinci kez görücü usulu tanıştığın adamla hemen nişanlanmış olman hata.

Illa gorucu usulu olacaksa ailesini cok iyo bildiginiz. Damadi saga sola sorabileceğiniz birileri olsun. Bir de ayni sehirde olunki yuz yüze nisanlanmadan tanıyabilesin.

Ailen arkadan olduktan sonra gerisinin hicbir onemi yok. Dusunme bile sagi solu onlarin agzinda hep laf vardir.

Sen dua et böyle bir adamla evlenmemişsn.5 ay evli kalıp dönmek daha mı guzel olurdu.Kaderimiz nakış nakış işlenmiş...Belki bu defa karşına düzgün bir adam çıkacak ve mutlu bir yuva kuracaksın.Elalem denilen terör örgütünü hiçç kafaya takma.Onlar sen mükemmel olsanda biseler demek icin mazeret bulurlar.Hayat senin...Çoook mutlu olman dilegiyle...

Akıllı birisin.. Ailene anlatmakla cok ıyı etmişsin..hıc uzulme buyuk bır faciadan donmuşsun... Sevınmelısın.. Hayatına mutlu olabileceğin bır insanı cıkarsın Rabbım.. Sevgiyle kalın

Amaan insanlar car car herşeye konuşuyor tek dertleri milleti yargilamak. İnsanlar ne derse desin boşver bu hayat sen nefes aldığın için devam ediyor, hayat sadece sen varsan var. Kim ne derse desin bu hayatta seni düşünen sadece sen varsın. Ondan dolayı o ne demiş bu ne demiş diye takmak yerine kendini mutlu etmeye bak. İsteyen istediğini desin şu dünyaya bı kez geliyorsun ve kimsenin kahrını çekmek zorunda değilsin , kimse yüzünden üzülmek mutsuz olmak hiç hiç zorunda değilsin. Dileyen dilediğini desin sen mutlu olacağın adamı bulana kadar devam et bulamazsan da tek de mutlu olursun. O konusanlar sen evde eşinden dayak yiyor olsaydın umrularinda bile olmazdı ruhları duymazdi çeken mutsuz olan sen olurdun, ondan dolayı sadece kendini düşün kim ne derse desin.

Hoca Nasreddin, oğluyla birlikte köyüne gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:
—“ Ak sakallı adam yürürken bacak kadar velet eşekte gidiyor. Zamane çocuğu işte.” , demişler.
Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar ise:
— “Koca adama bak! Bu sıcakta minnacık çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.” demişler.
Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş. Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar. Adamlar:
— “Zavallı hayvan! Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!” demişler.
Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:
— “Amma aptal adammış bu hoca, Eşek bomboş gidiyor, kendisi oğlu ile kan ter için de arkasından koşuyor!” diye konuşmaya başlamışlar.
Hoca dayanamamış. Oğluna dönüp:
— “Gördün mü, her kafadan bir ses çıkıyor. Şu dünyada kimseyi hoşnut edemiyor, kimsenin dilinden bir türlü kurtulamıyorsun! iyisi mi, kimseye kulak asmayacaksın ve kendi bildiğinden şaşmayacaksın.”
demiş..

Evlenip mutsuz olmaktansa en baştan böyle yapmakla çok doğru yapmışsın. Varsin herkes bildiğini desin, sen kendini bildikten sonra.. Cok mutlu olursun inşallah :KK68:

Kulaklarını tıka rahat bi nefes al ki kurtulmuşsun. Sadaka filan ver hatta. Daha yolun başındasın kimseyi istemiyosun normal ama daha neler neler olacak hayatında. Ailen yanındaysa yanındaysa gerisini hiç bir tarafına takma çünkü gelir geçer

Benim anlamadigim konu bu kadar erken niye nişan yapıyorsunuz. Gelenek görenek mi sizin orada? Ama 5 ayda bu insanin gercek yüzünün ortaya çıkması büyük lütuf. Sukredin ki erkenden farkedilmis ya evlenmiş olsaydınız. Allah hayırlı kısmetle karşılaştırsin. Geçmişi unutup hayatiniza temiz bir sayfa acın

Back
X