- 23 Ağustos 2012
- 51.831
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.367
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
speaking için internetden arkadaş edinip discord yada skype üzerinden telefon numaranı vermeden konuşabilirsin illaki vardır böyle grup internetde biraz araştır kesin bulursun.ben eskiden online oyun oynadığım için orada yabancılarla konuşmaktan çözdüm speaking işini.speaking hariç herşeyi normal kursta halledersin zaten çalışarak.en son sınavla seviyemi ölçtüler advanced benim seviyem liseden sonra kendimi baya geliştirdim vaktin varsa yabancılarla mmorpg oyna orada teamspeak,discord,skype grupları oluyoryurtdışı planım var üniversiteden sonra inşallah faydası olur
![]()
I will do this but it is hard for me to explain it in englishhello my friend!
think of the most memorable experience in your life.
what it was and when it was?
how did you feel?![]()
Yabancı dizi izlemiyor, müzik dinlemiyor olsam ingilizceyi çoktan unuturdum.
Bir ara üniversitedeyken yabancı arkadaşlarım olmuştu. Onların Türkçesi çok zayıftı, ingilizce konuşuyorduk. Bir gün bir baktım; evde annemin sorusuna ingilizce cevap veriyorum
Ana dili ingilizce olan biriyle konuşmak inanılmaz etkili.
Bence okuma yap.
Konusmak ve konusma dilini anlamak icin hangi dil olursa olsun once okuma yapip kelimeleri, deyimleri ogrenmelisin. Ben once kitap okudum, sonra dergi okudum, ondan sonra konusup sohbet etmeye basladim.
VOA Special English e bir bakın. Ben İngilizcemi böyle geliştirdim.
Bol bol kitap okuyun. Okumak istediğiniz bir kitap İngilizce yazılmışsa İngilizcesini okuyun. Seviyeli olanları okumayın. Her kelimeyi anlamasanız da okuyun. Çok önemli olmayan kelimeler için sözlük kullanmayın. İlk kitabınızı %100 anlayamasanız da size çok şey katar. Orijinal dili İngilizce olan filmleri İngilizce altyazılı izleyin. En basitinden bir tarife bakacak olsanız bile Türkçe yerine İngilizce olarak aratın, yabancı sitelerden yararlanın. Bunları alışkanlık haline getirin, çok çok iyi seviyede İngilizceniz olur.
Simdilik hikaye kitaplari okuyorum ama en cok istedigim sey bir gun kitaplari orjinal dilinde okumak
Sevdiğiniz, daha önce Türkçe olarak okuduğunuz bir kitapla başlayın? Gözünüzü korkutmasın romanlar. Bir süre sonra kelimelerin anlamını cümleden tahmin etmeye ve öğrenmeye başlayacaksınız. :)