- 25 Şubat 2017
- 575
- 586
- 103
- Konu Sahibi zeynepp444
-
İşte faiz olmadığı için işin içinde ben ve benim gibi Bi çok insan bu yöntemlere başvuruyor cemaat konusuna gelince tekrar devletimiz ve Bi kaç hoca diyelim cemaat demek yanlış olur o şekilde karar almışlar ve onlara soruluyor çünkü dini bakımdan neyin yanlış neyin doğru olduğunu işin ehli bilir bu yüzden iki taraflı anlaşma yapılıyor mağdur olmamak için fetvası soruluyorben bu kadar ayrıntısını bilmiyordum
diyanet de dahil dediğinize göre diyanet dışında da fetva alıyorlar
işte çeşitli cemaat tarikat ve benzeri oluşumlardan onay alıyor özetle
neden fetva alınıyor mesela
ev alırken neden fetva okumaya ihtiyaç olur ki
yani faiz haram diye kabul eden faizle para alıp vermez
biriktirir parasını vs
Allah razı olsun hayırlısı tabi bana faydası olacak dinen uygun olan şeyleri dinlerim neden olmasınSiz zaten yuzde 90 karar vermis gibisiniz. Hatta kendinizle beraber birilerine referans olup erkene cekmeyi bile düşünüyorsunuz.
Hakkinizda hayırlısı olsun ama bence burda yazilanlarada kulak verin.
Faiz caiz değil dinimizde ve faizsiz kredi veren Bi banka ben bilmiyorum dini hassasiyet diyelim benimkine terslik olacak hiç bir durum yok araştırıp bakabilirsiniz ki ben de dahil çevremde bir çok insan bu tür kurumlara başvuru yapıyor sizin tercihiniz farklı Bi yönde olabilir
[/QUOTE ]
Faiz caiz değilse sizin paranızı nerede kullanıyor bu şirketler? Neyse bu polemiğe girmeyeceğim, ama başkalarını neden yanınıza çekmeye çalışıyorsunuz? Özellikle böyle bir platformu, bunun için kullanamazsınız.
Katılım bankaları caiz bi araştırın istersenizFaiz caiz değil dinimizde ve faizsiz kredi veren Bi banka ben bilmiyorum dini hassasiyet diyelim benimkine terslik olacak hiç bir durum yok araştırıp bakabilirsiniz ki ben de dahil çevremde bir çok insan bu tür kurumlara başvuru yapıyor sizin tercihiniz farklı Bi yönde olabilir
İşte faiz olmadığı için işin içinde ben ve benim gibi Bi çok insan bu yöntemlere başvuruyor cemaat konusuna gelince tekrar devletimiz ve Bi kaç hoca diyelim cemaat demek yanlış olur o şekilde karar almışlar ve onlara soruluyor çünkü dini bakımdan neyin yanlış neyin doğru olduğunu işin ehli bilir bu yüzden iki taraflı anlaşma yapılıyor mağdur olmamak için fetvası soruluyor
Cagri merkezinden kisisel faydalanmak mumkun. Siz kurumun fetva alip size oyle sozlesme verdigini yazmissiniz yukarida. Cumleniz aynen soyle:Bilgi sahibi değilsinşz anladığım kadarıyla Bi durum olduğunda arıyorsunuz ve dinen uygun olup olmadığını sorabiliyorsunuz laiklik esaslarına aykırı olan nedir fetva almak veya vermek mi dinen uygundur veya değildir olay bu sonuçta ticaret yapıyırsunuz ve dini boyutunu araştırıyorsunız bunu da diyanetten daha iyi fetva verecek ve devlet tarafından onaylı Bi yer yok
bu durumu faizle kıyaslamanız oldukça ilginçSizin ev aldığınız kuruma buradan birilerini arıyorsunuz peki bu vebal değil mi faiz kadar tehlikeli değil mi? Dediğiniz kurum batarsa ya da paraları alıp giderse ya da başka birşey olursa nolacak referans olduğunuz kişilere ne söyleyeceksiniz?
Evet aynen öyleCagri merkezinden kisisel faydalanmak mumkun. Siz kurumun fetva alip size oyle sozlesme verdigini yazmissiniz yukarida. Cumleniz aynen soyle:
"Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret"
Şöyle ki siz bir ticaret yağıyorsunuz ve bu ticaretin fetvasını alıyorsunuz zaten kurum da bunun için var bu ticaret içinCagri merkezinden kisisel faydalanmak mumkun. Siz kurumun fetva alip size oyle sozlesme verdigini yazmissiniz yukarida. Cumleniz aynen soyle:
"Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret"
Evet var araba alan da var ev alan da çok fazla araştırdım hatta birinin referansıyla gittim öyle ilk duyduğum yere gitmedim sordu soruşturduk her açıdan araştırdık sonra karar verdikGeçenlerde bu firmalardan biri dolandırdı ve kaçtı haberlerini okudum.
İyice araştırdınız mı?
Başvuran ve evlerini alan tanıdıklarınız var mı?
Asıl sizin kul hakkına faiz kadar dikkat etmiyor olmanız baya ilginç...bu durumu faizle kıyaslamanız oldukça ilginç
Anladım.Evet var araba alan da var ev alan da çok fazla araştırdım hatta birinin referansıyla gittim öyle ilk duyduğum yere gitmedim sordu soruşturduk her açıdan araştırdık sonra karar verdik
Bankanin adi bi sakat geldi gözümeBizde faize karsiyiz ve esimle katilim bankasindan kredi cektik arastirabilirsiniz katilim bankasi faiz sayilmiyor.ayrica bizde bi ara niyetlendik sizin gibi ama ben korktum turkiye burasi kacip giderlerse param bosuna gitmesin.
Bu şirketler komisyon alıyorlar haberiniz var mi ?İşte faiz olmadığı için işin içinde ben ve benim gibi Bi çok insan bu yöntemlere başvuruyor cemaat konusuna gelince tekrar devletimiz ve Bi kaç hoca diyelim cemaat demek yanlış olur o şekilde karar almışlar ve onlara soruluyor çünkü dini bakımdan neyin yanlış neyin doğru olduğunu işin ehli bilir bu yüzden iki taraflı anlaşma yapılıyor mağdur olmamak için fetvası soruluyor
Evet, adı faiz değil ama komisyon, işlem ücreti vs.Bu şirketler komisyon alıyorlar haberiniz var mi ?
Kul hakkına girecek Bi durum yok ikisini ayırt edebiliyorum demek istediğim benim gibi düşünüp bu şekilde ev almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olması farkındaysanız ben gidip alın sorumluluk bana ait demiyorumAsıl sizin kul hakkına faiz kadar dikkat etmiyor olmanız baya ilginç...
o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyorEvet, adı faiz değil ama komisyon, işlem ücreti vs.
Bu hassasiyeti olan insanlara cazip geliyor, adı değişince gönülleri rahat oluyor demek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?