- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi zeynepp444
-
Sizin tercihiniz.o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyor
Ben zaten bu şirketlerin faizsiz olduğuna da inanmıyorum birçok arkadaş gibi. değirmenin suyu nereden geliyor? minareyi çalan kılıfını da hazırlayabilir maalesefEn son 5 yil önce 10 bin TL alıyorlardı. Sonra bu kurumlar bankaya müracaat edip uygun fiyata buldukları evi aracı beğendiklerinde kredi kullandiriyorlardi ve ödeme bankaya sirket tarafından yapılıyordu. Ben mi yanlis hatırlıyorum? Yoksa bu şirketlere derenin suyu nereden geliyor da çalıştırdıkları personelin şirketlerin ve şubelerin kiraların kazançlarını nasil sağlıyorlar? Bir düşünmek lazım .
Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret
Ben zaten bu şirketlerin faizsiz olduğuna da inanmıyorum birçok arkadaş gibi. değirmenin suyu nereden geliyor? minareyi çalan kılıfını da hazırlayabilir maalesef
o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyor
o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyor
Devlet:)İnsanları din kisvesiyle sömürüyorlar, kandırıyorlar işte. Devlet böyle şirketlere izin vermemeli.
Aynen oyle. Bir evi bahsi gecen firmalardan da alsam bankadan da alsam 300 bin odeyeceksem ve biri kar payi digeri faiz aliyoruz dediginde kar payi odeyeceksiniz diyeni faiz odememek adina secmek anlamsiz geliyor. Ustelik odedigim parayi kaybetme ihtimalim de varsa buyuk risk.Faiz haram arkadaşlar ama adına katkı payı, katılım bedeli dersek sorun yok. Sonuçta dinimiz faize haram diyor ama isimlerini değiştirip aynı şeyi yaparsak sorun yok.
Cennet is coming.
Meeeeeee
Şirketi Milk sözleşmesi yaptığımız araştırıp bakabilirsiniz bi bilgim olmadan asla konuşmam insanları yargılamam Bi şeye faiz veya değil olur veya olmaz diyebilmek için adan zeye araştırıp bakmak lazım ben gerektiği kadar bilebileceğim kadar araştırdım baktım o yüzden yazdım
adan zeyeŞirketi Milk sözleşmesi yaptığımız araştırıp bakabilirsiniz bi bilgim olmadan asla konuşmam insanları yargılamam Bi şeye faiz veya değil olur veya olmaz diyebilmek için adan zeye araştırıp bakmak lazım ben gerektiği kadar bilebileceğim kadar araştırdım baktım o yüzden yazdım
Minareyi çalmadan kılıfına uyduruyor cennetlik arkadaşlarımız...Aynen oyle. Bir evi bahsi gecen firmalardan da alsam bankadan da alsam 300 bin odeyeceksem ve biri kar payi digeri faiz aliyoruz dediginde kar payi odeyeceksiniz diyeni faiz odememek adina secmek anlamsiz geliyor. Ustelik odedigim parayi kaybetme ihtimalim de varsa buyuk risk.
Uzun yillar bu sekilde calisan bir iki firma var ama artik onlara da guvenilmez bence cunku cok buyuduler. Her ilde bir iki sube actilar. Bu kadar buyuyunce acikcasi durust calismak da zorlasir diye dusunuyorum.
Bankanin adi degil sistemin adi katilimBankanin adi bi sakat geldi gözüme
Şirkete eleman arıyor buradanA dan z ye kadar arastirdiginiza göre, sorun tam olarak neresi, orasini tam anlamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?