Bencede, 38 yasında bekar işsiz arkadaşım var, aylık alıyor.Merhaba, sizin alıntıladığınız erkek çocuklar için olması lazım. ben 24 yaşındayken almıştım ölüm aylığı, işe başlayınca kesildi. Öğrencilik şartı kız çocuklar için aranmıyor, herhangi bir işte çalışmıyor olmanız yeterli.
kadınlar bekarlık surelerınce işssizse alıyo dıye bılıyorum erkek ıcın gecerlı buMerhaba, KKTC SSK ya babamin emeklilik maasi üzerinden Ölüm aylığı başvurusu yapmak istiyorum ama 18 yaşındayım ve mezun oldum üniversiteye hazırlanıyorum gelecek yıl başlayacağım, şöyle iki tane yazı var yasalarda kafam karıştı, yeni mezun oldum sonuçta yinede üniversiteye başlayana kadar ölüm aylığından yararlanamıyor muyum? siz bu yazılardan ne anlıyorsunuz?
ara veya git diyecekseniz eğer aradım ama ulaşamadım ve Türkiyede olduğum içinde gidip bilgi alamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
"18 yaşını; orta öğrenim görmesi halinde 20 yaşını; yüksek
öğrenim görmesi halinde 27 yaşını doldurmamış"
"18 yaşını doldurmuş olup öğrenci olmayan çocuklar ile öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın evlenenlerin veya herhangi bir yasaya tabi olarak çalışanların veya herhangi bir yasa altında aylık veya gelir alanların bağlanan aylıkları kesilir."
orda yazılana gore de lıse okuyanlar 20 unv okuyanlar ıcın 27 yas sınırı. eger bı yerden aylık alıyosan yas sınırı olsun olmasın paran kesilirmiş. sen sımdı unv ıcın hazırlanıyor ve 20 yasından kucuksen alabılıyorsun sonra eger unv okumazsan yada okuyamazsan 20 de kescekler aylıgıMerhaba, KKTC SSK ya babamin emeklilik maasi üzerinden Ölüm aylığı başvurusu yapmak istiyorum ama 18 yaşındayım ve mezun oldum üniversiteye hazırlanıyorum gelecek yıl başlayacağım, şöyle iki tane yazı var yasalarda kafam karıştı, yeni mezun oldum sonuçta yinede üniversiteye başlayana kadar ölüm aylığından yararlanamıyor muyum? siz bu yazılardan ne anlıyorsunuz?
ara veya git diyecekseniz eğer aradım ama ulaşamadım ve Türkiyede olduğum içinde gidip bilgi alamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
"18 yaşını; orta öğrenim görmesi halinde 20 yaşını; yüksek
öğrenim görmesi halinde 27 yaşını doldurmamış"
"18 yaşını doldurmuş olup öğrenci olmayan çocuklar ile öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın evlenenlerin veya herhangi bir yasaya tabi olarak çalışanların veya herhangi bir yasa altında aylık veya gelir alanların bağlanan aylıkları kesilir."
+1Merhaba, sizin alıntıladığınız erkek çocuklar için olması lazım. ben 24 yaşındayken almıştım ölüm aylığı, işe başlayınca kesildi. Öğrencilik şartı kız çocuklar için aranmıyor, herhangi bir işte çalışmıyor olmanız yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?