Yardımcı olur musunuz? siz bu iki yazıdan ne çıkarıyorsunuz? beni kapsıyor mu?

beyazfare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
201
24
98
Merhaba, KKTC SSK ya babamin emeklilik maasi üzerinden Ölüm aylığı başvurusu yapmak istiyorum ama 18 yaşındayım ve mezun oldum üniversiteye hazırlanıyorum gelecek yıl başlayacağım, şöyle iki tane yazı var yasalarda kafam karıştı, yeni mezun oldum sonuçta yinede üniversiteye başlayana kadar ölüm aylığından yararlanamıyor muyum? siz bu yazılardan ne anlıyorsunuz?
ara veya git diyecekseniz eğer aradım ama ulaşamadım ve Türkiyede olduğum içinde gidip bilgi alamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

"18 yaşını; orta öğrenim görmesi halinde 20 yaşını; yüksek
öğrenim görmesi halinde 27 yaşını doldurmamış"

"18 yaşını doldurmuş olup öğrenci olmayan çocuklar ile öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın evlenenlerin veya herhangi bir yasaya tabi olarak çalışanların veya herhangi bir yasa altında aylık veya gelir alanların bağlanan aylıkları kesilir."

Bence her iki yazıda da sizin alamayacaginiz anlaşılıyor. Üniversiteye başlayınca alabilirsiniz demek istiyor yazılar. 18 yaşına gelmiş öğrenci olmayanlarin ve o yaşlarda olup öğrenci olsa bile evlenenlerin aylıkları kesilir diyor.

Merhaba, sizin alıntıladığınız erkek çocuklar için olması lazım. ben 24 yaşındayken almıştım ölüm aylığı, işe başlayınca kesildi. Öğrencilik şartı kız çocuklar için aranmıyor, herhangi bir işte çalışmıyor olmanız yeterli.

Sadece bu iki maddeye bakarsak yararlanamıyor gibi görünüyorsunuz. Ancak konuyu bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirebilmek için bir uzmana danışın derim.

Merhaba, sizin alıntıladığınız erkek çocuklar için olması lazım. ben 24 yaşındayken almıştım ölüm aylığı, işe başlayınca kesildi. Öğrencilik şartı kız çocuklar için aranmıyor, herhangi bir işte çalışmıyor olmanız yeterli.
Bencede, 38 yasında bekar işsiz arkadaşım var, aylık alıyor.

Bu maddeler erkekler için olanı. Kız çocuklar evlenene veya işe başlayana kadar alabiliyor. Ben de geçen gün e devlet üzerinden başvuru yaptım 23 yaşındayım

Merhaba, KKTC SSK ya babamin emeklilik maasi üzerinden Ölüm aylığı başvurusu yapmak istiyorum ama 18 yaşındayım ve mezun oldum üniversiteye hazırlanıyorum gelecek yıl başlayacağım, şöyle iki tane yazı var yasalarda kafam karıştı, yeni mezun oldum sonuçta yinede üniversiteye başlayana kadar ölüm aylığından yararlanamıyor muyum? siz bu yazılardan ne anlıyorsunuz?
ara veya git diyecekseniz eğer aradım ama ulaşamadım ve Türkiyede olduğum içinde gidip bilgi alamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

"18 yaşını doldurmuş olup öğrenci olmayan çocuklar ile öğrenci olup olmadığına bakılmaksızın evlenenlerin veya herhangi bir yasaya tabi olarak çalışanların veya herhangi bir yasa altında aylık veya gelir alanların bağlanan aylıkları kesilir."
kadınlar bekarlık surelerınce işssizse alıyo dıye bılıyorum erkek ıcın gecerlı bu

ben 30 yaşındaydım babam öldüğünde üniversite okuyordum banada bağlandı , sonra işe başlayınca kesildi aylıgım

orda yazılana gore de lıse okuyanlar 20 unv okuyanlar ıcın 27 yas sınırı. eger bı yerden aylık alıyosan yas sınırı olsun olmasın paran kesilirmiş. sen sımdı unv ıcın hazırlanıyor ve 20 yasından kucuksen alabılıyorsun sonra eger unv okumazsan yada okuyamazsan 20 de kescekler aylıgı

kız evladı evlenene kadar. ya da yeni bir işe girdiği zaman aylık kesilir. işten çıkarsa yeniden bağlanır başvuru halinde.aynı şekilde boşanma halindede aylık alı anne ya da babadan.
erkek 18 yaş olduğu zaman öğrenim durumu halinde aylık alır. öğrenim yoksa hak kazanamaz. öğrenim durumu halide 25 yaş dolana kadar devam eder. 25 yaş dolduktan sonra aylığa hak kazanma durumu biter.

kktc de farkli yasalar olmuyorsa kiz cocuklari evlenene kadar alabiliyor

+1

Back
X