Evin tapusu sadece eşinin üstüneyse zaten karısı ve çocuklarına kalıyor adama bir şey olma durumunda.Kardeşlerinin payı olmuyor ki.
Ortaksa yüzde ellisini alması için anne ve kardeşlerin onaylaması gerek.
eğer ev anneden evlada verildiyse anne öldüğünde evlatlar dava açarsa kazanır ev payları bölünür
Miras ve hediye gibi seylerde pay sahibi olamaz,yakininiza soyleyin. Ev esine hediyeymis,ne yuzle yarisini isteyebiliyor? Ayip yaHanımlar bi yakınım için soruyorum. Kendisi çok mağdur, kocasından çok çekti yardımcı olursanız sevinirim.
kocasının annesının evi varmış sonra oğluna vermiş evi.şu anda tapu kocasının üstünde. kocası 3 kardeşler. yakınım evde pay sahibi olmak istiyor evin yarısını istiyor. evden kardeşler ve anne yararlanmasın istiyor. ( bu konuda bilgi sahibi değilim sadece soru soruyorum, ama kocasından ve kaynanasıyla sorun yaşadığını biliyorum.). bu durumda tapuya gidilse evin yüzde ellisini eşinden alsa olur mu? ne gibi bir yol izlemeli.
Arkadasiniza söyleyin boyle fitneyle fesatlikla ugrasmasin. Allah misliyle çıkarır sonra o evin yarisinihanımlar haklısınız kızmaya ama ben soru sordum sadece.
Hanımlar bi yakınım için soruyorum. Kendisi çok mağdur, kocasından çok çekti yardımcı olursanız sevinirim.
kocasının annesının evi varmış sonra oğluna vermiş evi.şu anda tapu kocasının üstünde. kocası 3 kardeşler. yakınım evde pay sahibi olmak istiyor evin yarısını istiyor. evden kardeşler ve anne yararlanmasın istiyor. ( bu konuda bilgi sahibi değilim sadece soru soruyorum, ama kocasından ve kaynanasıyla sorun yaşadığını biliyorum.). bu durumda tapuya gidilse evin yüzde ellisini eşinden alsa olur mu? ne gibi bir yol izlemeli.
Tapuya gidip, evin yarısını istiyorum bana verin diye bir şey olamaz tabiki. Ancak boşanırlarsa, yarısı kadının olur yada adam vefat ederse, kadına ve çocuklara kalır, varsa. Fakat eğer adamın annesi o evde oturuyorsa, başka gidecek bir evi yoksa, evi satamaz kadın , ancak belli bir kira bedeli isteyebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?