Yardımcı olur musunuz ?

elcin35

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
898
193
323
Hanımlar bi yakınım için soruyorum. Kendisi çok mağdur, kocasından çok çekti yardımcı olursanız sevinirim.

kocasının annesının evi varmış sonra oğluna vermiş evi.şu anda tapu kocasının üstünde. kocası 3 kardeşler. yakınım evde pay sahibi olmak istiyor evin yarısını istiyor. evden kardeşler ve anne yararlanmasın istiyor. ( bu konuda bilgi sahibi değilim sadece soru soruyorum, ama kocasından ve kaynanasıyla sorun yaşadığını biliyorum.). bu durumda tapuya gidilse evin yüzde ellisini eşinden alsa olur mu? ne gibi bir yol izlemeli.

Ne hakla kendinde bu cesareti görüyo bu insanlar anlamıyorum
Adamın annesi vermiş ve ortada diğer kardeşler var. Buna noluyo yarısını istiyo
Borcu o mu ödemiş yada ev alınırken neyini feda etmiş

Aç gözlü insan.

Nefsini terbiye etme yolunu izleyebilir.

Evin tapusu sadece eşinin üstüneyse zaten karısı ve çocuklarına kalıyor adama bir şey olma durumunda.Kardeşlerinin payı olmuyor ki.
Ortaksa yüzde ellisini alması için anne ve kardeşlerin onaylaması gerek.

eğer ev anneden evlada verildiyse anne öldüğünde evlatlar dava açarsa kazanır ev payları bölünür

Yok artık ya. Yüzsüzlüğe bak. Mal kadının malı ama el kızı o malı onların elinden almaya gayret ediyor. Ayıp yahu. Vicdanı nasıl rahat edecek acaba?

Miras ve hediye gibi seylerde pay sahibi olamaz,yakininiza soyleyin. Ev esine hediyeymis,ne yuzle yarisini isteyebiliyor? Ayip ya

Avukat degilim ama biraz bilgim var yazayim adam hayatta ve bosanma icin soruyorsunuz varsayarak Babadan kalma mal uzerinde hak iddia edemez sadece evlilik sirasinda o mulkten gelir elde ettiyse (kira,tarlaysa mahsul vs)iddia edebilir evdede arkadasin oturmus sanirim normalde karsilikli riza yoksa onlara evin kira bedelinin 3/2 sini odemeleri gerekirdi
Olum halindede ev atanan kisi tarafindan bedel olarak tespit edilir esine3/1 i duser parasini alir veya karsi tarafla anlasip iki kisinin hakkini kisilere parasal olarak odeyip evi alirki cocuk varsa adamin 3/1 lik kisimda onlarda mirascisi benim bildigim boyle cevremdede bu isler boyle oldu

Son düzenleme:
El kızı denmiş de meraktan soruyorum.
Sonuçta o kadın da yıllarca eşinin yanında olmuş,varlıkta yoklukta,iyi günde kötü günde hiç mi hakkı yok yani o evde?
Tamam anne hediye vermiş oğluna da artık oğlunun olmuş o ev. Oğlunun olan mal,mülkün yarısı gelinin olmaz mı?
Şahsen benim ailem bana bir para,mal verse ben kocamla paylaşmak isterim. Bana bir şey olsa kocam alsın isterim,sonuçta koskoca hayatı paylaşmışız,evdir,paradır zaten ortak değil midir?
Anlatamadım belki ama merak ettim,kafam karıştı.

Nereden biliyorsunuz hanımlar belki aile çok çektirdi,belki onlar yüzünden ayrılıyorlar kadın hırslanmış olamaz mı ?
Doğru bulmuyorum da,öylesine istiyor gibi görünmüyor buradan.

Tapu eşinin üzerine ise kimseye sormadan verebilir elbette ama o evi veren annesi.
Onlara düşmesin diye yangından mal kaçırır gibi üzerime alayım demek insafsızlık.
Zaten adama bir şey olursa ev eşine ve çocuklarına kalacak.
Kötü niyet insana hayır getirmez.

Evin tapusu eşinin ustuneyse zaten ikisine düşer ev kardeşleri ve annesi bişey alamazki. Zaten evi anne vermiş bu ne ac gözlülük annesi bişey almasn diye yarısını üstüne almak istemek falan

Evlendikten sonra tapu eşine geçti ise tapu dairesine gitsin evlilik cüzdanı ile birlikte orada hallediyorlar

Tapuya gidip, evin yarısını istiyorum bana verin diye bir şey olamaz tabiki. Ancak boşanırlarsa, yarısı kadının olur yada adam vefat ederse, kadına ve çocuklara kalır, varsa. Fakat eğer adamın annesi o evde oturuyorsa, başka gidecek bir evi yoksa, evi satamaz kadın , ancak belli bir kira bedeli isteyebilir.

Diğer kardeşlerin çoluğu çocuğu yok mu? Böyle bir şeyi benim vicdanım kaldırmaz ya kul hakkı denen bir şey var.

Arkadaşınız gözünü hırs bürümüş, ne gibi sorunlar yaşadılar bilmiyorum belki haklıdır ama karşılığı bu olmamalı, zaten yasal olarak da mümkün değil.

Canım tapuya evlilik cüzdanı ile birlikte kadın tek gittiğinde aile malıdır ibaresi koyuluyor ve eşi satmak istese bile esinin imzası gerekiyor

Miras malı üzerinde es hak iddia edemez bu 1.
Miras malı değilse bile bu bağışlamaya giriyor bedelsiz olarak anne ölmeden oğluna bağışlamış, bağış üzerinde de es hak iddia edemez bu 2.
Anne öldükten sonra oğluna verdiği ev üzerinde diğer mirasçıları da hak iddia edebilir bu 3.
Açgözlü olmayın kendiniz kazanıp kendiniz yiyin veya kendi evinizi kendiniz alın bu 4.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…