Evin tapusu eşinin ustuneyse zaten ikisine düşer ev kardeşleri ve annesi bişey alamazki. Zaten evi anne vermiş bu ne ac gözlülük annesi bişey almasn diye yarısını üstüne almak istemek falan
Aile konutu şerhi koıyuluyor onu biliyorum ben avukatım zaten ama burada soran kişi, yarısını üstüne geçirmek istiyor, nasıl bir yol izlesin diyor. Tapuya gidip, yarısını benim üstüme yapın diye bir şey diyemez tabiki. Sadecedediğim durumlarda, boşanma yada vefat.Canım tapuya evlilik cüzdanı ile birlikte kadın tek gittiğinde aile malıdır ibaresi koyuluyor ve eşi satmak istese bile esinin imzası gerekiyor
tapu kocasının üzerine olduğu için yarısını eşinin üstüne geçirebilir tabiki
asıl adamın annesi kayınvalide hatun diğer çocukların hakkını gasp edip tek bir oğluna vermiş evi.
Aile konutu şerhi koıyuluyor onu biliyorum ben avukatım zaten ama burada soran kişi, yarısını üstüne geçirmek istiyor, nasıl bir yol izlesin diyor. Tapuya gidip, yarısını benim üstüme yapın diye bir şey diyemez tabiki. Sadecedediğim durumlarda, boşanma yada vefat.
Evlenmeden önce verdiyse, boşanırsa da alamaz. Evl,ilikten sonra alınan mallar, boşanınca yarıya bölünüyor çünkü. Ancak, eşi vefat ederse, miras yolu ile arkadaşınıza kalır yada kocası kendi isteği ile verirse...tapu eşinin üzerinde ama annesi evlenmeden önce vermiş oğluna evine.
El kızı denmiş de meraktan soruyorum.
Sonuçta o kadın da yıllarca eşinin yanında olmuş,varlıkta yoklukta,iyi günde kötü günde hiç mi hakkı yok yani o evde?
Tamam anne hediye vermiş oğluna da artık oğlunun olmuş o ev. Oğlunun olan mal,mülkün yarısı gelinin olmaz mı?
Şahsen benim ailem bana bir para,mal verse ben kocamla paylaşmak isterim. Bana bir şey olsa kocam alsın isterim,sonuçta koskoca hayatı paylaşmışız,evdir,paradır zaten ortak değil midir?
Anlatamadım belki ama merak ettim,kafam karıştı.
evlenmeden önce tapuyu vermiş annesi eşine. yine de geçirebilir mi ?
Evlenmeden önce verdiyse, boşanırsa da alamaz. Evl,ilikten sonra alınan mallar, boşanınca yarıya bölünüyor çünkü. Ancak, eşi vefat ederse, miras yolu ile arkadaşınıza kalır yada kocası kendi isteği ile verirse...
tabiki geçirir. evlenmeden önce eşinin olmuş. şimdi de gayet ortak olabilir. istediği kişiye satabilir (eşi de dahil)evlenmeden önce tapuyu vermiş annesi eşine. yine de geçirebilir mi ?
Evet, ya kocası kendi isteği ile eşine verecek yada vefat ederse eşine miras kalacak. Başka bir şekilde alamaz.kocası tapuya gidip yarısını eşine verirse mi oluyor şimdi . ne tuhaf şeyler
Evin tapusu eşinin ustuneyse zaten ikisine düşer ev kardeşleri ve annesi bişey alamazki. Zaten evi anne vermiş bu ne ac gözlülük annesi bişey almasn diye yarısını üstüne almak istemek falan
Açıkçası tam bilgim yok ama evlenmeden önce tapuyu üstüne aldıysa ikisinin ortak evi oluyor zaten sanirimtapu eşinin üzerinde ama annesi evlenmeden önce vermiş oğluna evine.
Allahım yardımcısı olsun inşallah.çok çektiğini biliyorum gerçekten ama ayrıntısını bilemiyorum. bana da yardımcı olur musun dedi . bende buraya konu açtım.
Evet, ya kocası kendi isteği ile eşine verecek yada vefat ederse eşine miras kalacak. Başka bir şekilde alamaz.
Evet tabiki, evi ne zaman vermiş olursa olsun, adam kendi isteği ile istediğine verebilir, satabilir, bağışlayabilir.yani evi, evlenmeden önce bile verse annesi kocası isteyınce yarısını verebilir karısına. kimse hak iddia edemez. bunu kendisine söyleyeceğim. teşekkür ederim
sizin annenizin evinize elin kızı gelip konsa ne hisedersiniz miletin hakına sahip cıkmaya calısıyo sizde vebal altına girmeyin pes yaniHanımlar bi yakınım için soruyorum. Kendisi çok mağdur, kocasından çok çekti yardımcı olursanız sevinirim.
kocasının annesının evi varmış sonra oğluna vermiş evi.şu anda tapu kocasının üstünde. kocası 3 kardeşler. yakınım evde pay sahibi olmak istiyor evin yarısını istiyor. evden kardeşler ve anne yararlanmasın istiyor. ( bu konuda bilgi sahibi değilim sadece soru soruyorum, ama kocasından ve kaynanasıyla sorun yaşadığını biliyorum.). bu durumda tapuya gidilse evin yüzde ellisini eşinden alsa olur mu? ne gibi bir yol izlemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?