Yardımcı olur musunuz ?

tapu kocasının üzerine olduğu için yarısını eşinin üstüne geçirebilir tabiki
asıl adamın annesi kayınvalide hatun diğer çocukların hakkını gasp edip tek bir oğluna vermiş evi.

Evin tapusu eşinin ustuneyse zaten ikisine düşer ev kardeşleri ve annesi bişey alamazki. Zaten evi anne vermiş bu ne ac gözlülük annesi bişey almasn diye yarısını üstüne almak istemek falan

tapu eşinin üzerinde ama annesi evlenmeden önce vermiş oğluna evine.

Canım tapuya evlilik cüzdanı ile birlikte kadın tek gittiğinde aile malıdır ibaresi koyuluyor ve eşi satmak istese bile esinin imzası gerekiyor
Aile konutu şerhi koıyuluyor onu biliyorum ben avukatım zaten ama burada soran kişi, yarısını üstüne geçirmek istiyor, nasıl bir yol izlesin diyor. Tapuya gidip, yarısını benim üstüme yapın diye bir şey diyemez tabiki. Sadecedediğim durumlarda, boşanma yada vefat.

tapu kocasının üzerine olduğu için yarısını eşinin üstüne geçirebilir tabiki
asıl adamın annesi kayınvalide hatun diğer çocukların hakkını gasp edip tek bir oğluna vermiş evi.

evlenmeden önce tapuyu vermiş annesi eşine. yine de geçirebilir mi ?

Zaten evlenmeden önce almış canım tapuyu adam bizim dediğimiz yöntemle bunu yapmasının olanağı yok tapuya gidip yapamaz dediğin gibi sadece tapu evlendikten sonra geçtiyse yarısını bile alamaz ama satılmaması için en azından bu yapılabilir ama onu da yapamazlar artık

tapu eşinin üzerinde ama annesi evlenmeden önce vermiş oğluna evine.
Evlenmeden önce verdiyse, boşanırsa da alamaz. Evl,ilikten sonra alınan mallar, boşanınca yarıya bölünüyor çünkü. Ancak, eşi vefat ederse, miras yolu ile arkadaşınıza kalır yada kocası kendi isteği ile verirse...

çok çektiğini biliyorum gerçekten ama ayrıntısını bilemiyorum. bana da yardımcı olur musun dedi . bende buraya konu açtım.

kocası tapuya gidip yarısını eşine verirse mi oluyor şimdi . ne tuhaf şeyler

Evin tapusu eşinin ustuneyse zaten ikisine düşer ev kardeşleri ve annesi bişey alamazki. Zaten evi anne vermiş bu ne ac gözlülük annesi bişey almasn diye yarısını üstüne almak istemek falan

evlenmeden önce vermiş annesi eşine evin tapusunu.

evlenmeden önce vermiş annesi eşine evin tapusunu.

çok çektiğini biliyorum gerçekten ama ayrıntısını bilemiyorum. bana da yardımcı olur musun dedi . bende buraya konu açtım.
Allahım yardımcısı olsun inşallah.
İnanın bildiğim bir konu değil,sadece okuyunca ilgimi çekti.
İnsan eşiyle yıllarca aynı kaptan yiyor,aynı yastığa baş koyuyor,acısıyla tatlısıyla beraber oluyor ve gün geliyor resmiyette el oluyor demek!
Oysa insanın kendi kanından olanlar en büyük düşmanlığı yapıyor bazen...

Evet, ya kocası kendi isteği ile eşine verecek yada vefat ederse eşine miras kalacak. Başka bir şekilde alamaz.

yani evi, evlenmeden önce bile verse annesi kocası isteyınce yarısını verebilir karısına. kimse hak iddia edemez. bunu kendisine söyleyeceğim. teşekkür ederim

yani evi, evlenmeden önce bile verse annesi kocası isteyınce yarısını verebilir karısına. kimse hak iddia edemez. bunu kendisine söyleyeceğim. teşekkür ederim
Evet tabiki, evi ne zaman vermiş olursa olsun, adam kendi isteği ile istediğine verebilir, satabilir, bağışlayabilir.

O ev evlilik süresinde edinildi ise, tapusu da eşine kayıtlı ise o evin yarısı da kadınındır.
Kadına hakkını vermemek için başkasına devri de gerçekleşse tapuda tarihler olduğundan o o parada kadının yarı yarıya hakkı vardır.
Her şey boş.
Yakınınız ondan mal kaçırıldığını düşünüyorsa belgeleri ile dava açmalıdır.
Yoksa güzellikle halledilecek konu değil.

Bence böyle bir düşüncesi varsa düşünmesin artık hak hukuk denen bir şey var yahu

sizin annenizin evinize elin kızı gelip konsa ne hisedersiniz miletin hakına sahip cıkmaya calısıyo sizde vebal altına girmeyin pes yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…