Yardımcımız hakkında

Hayyali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
161
84
98
Merhabalar ben fikir almak istiyorum. Bebeğime kendim bakıyorum ve özel durumundan kaynaklı zaten kimseye gitmiyor. Eve yardımcı almaya başladık yaklaşık 6 ay oldu 9 ile 18.00 saatleri arasında 2500 lira ile anlaştık. Şuan çalışmadığım için 9,30 ile 10 arasında gelip akşam ortalama 17.00 gibi çıkıyor sıkıntı yapmadık evde çok da iş olmuyor boş duruyor, sıkmak istemedik. Pandemi dönemi 10,30 ile 16,30 yapalım dedik kalabalığa karışma kendini de bizi de korumuş olursun. Ancak benim sorum şu yardımcımız ayda ortalama 5 gün yA hasta oluyor ya da işi çıkıyor hiç gelmiyor. Çoğu zaman da uyanamayıp bir kaç saat geç geliyor. Çalışmaya başladığımda nasıl güveneceğim ya da normal mi sizce yorum yapabilir misisiniz?

tabi ki normal değil. insanlık halidir hastalıktır acil bir iş olur, hoş görülebilir ama bu süreklilik haline geldi ise burada iyi niyeti suistimal vardır. nasıl ki maaşlı, sigortalı çalıştıgımız işlerimizde öyle kafamıza göre gitmemezlik, geç gitmeler yapamıyorsak, sizde kendisinin iş verenisiniz, ev ortamı da olsa, siz suan çalışmıyor da olsanız anlaştığınız saatler için bir para ödemesi yapıyorsunuz. biraz rahat davranıyor. bunu kendisi ile konuşmanız gerekiyor bence.

Çok teşekkürler hastalık konusu en hassas noktamız hatta ilk hastayım dediğinde parasını keseceğimizi sanmış, olur mu öyle şey dedik ama sanki süreklilik hali almaya başladı bu durum. Ben de çalıştığım zaman işlerimi hep mesai dışına ayarlamaya çalışırım. Nasıl ne demem gerek kırmak da istemiyorum bilemedim.

Çalıştığım iş yerinde 1. yılı doldurduktan sonra birkaç saatlik ya da günlük izinlerde paramız kesilmeyebiliyor ama sizde süreklilik arz ettiği için güvenemezsiniz diye düşünüyorum. Kendisi ile ciddi anlamda konuşun, eğer şartlarınıza uyum sağlayamayacaksa, yol yakınken başka birin arayın.

Özel sektörde çalışsa her halsizliğinde bugün işe gelemiyorum diyebilecek mi?
Aynı ay içinde 3 defa olsa göze batmaya başlar ve uyarılır.
Hele geç kalmayı alışkanlık edinirse hiç bir işte çalışamaz.
Bunları göz önüne alarak değerlendirin durumu.

Siz de benim gibi cok yumuşak ablanız gibi davranmışsınız sonuç bu oluyor.

Işe başladığımda da böyle mi olacak?
En azindan işlerini izin gününde halletmeye çalışsan iyi olur.
Sana ihtiyacımız var diyebilirsiniz.

Haklısınız biraz fazla yumuşak davranıyoruz ama bir taraftan da gelen gideni aratır korkusu var sanırım. Bu zamana kadar hiç para kesme konusu açmadık bile. Zaten bebeğim ile ilgili ciddi sağlık sıkıntılarımız var bu durum benim kafamı ekstra kurcalıyor

Neden öyle yapiyor diyeyim ona muhtaç oldgnzu düşünüyor sanirim hepsinin ortak yani bu.
Bana yarim gün hafta icleri geliyor boyun fıtigina bağlı ellerim güçsüz sadce oğlumla ilglnyrm. Derken patronum Işe dönmeyi düşünmüyor msnz hocam dedi ben de yarim gün olablr yaza kadar dedim. Kendisine söyledim ablann yarim.gun de 1 bakıcı bulacağım dedim ben bakarım baskasyla evde kolay olmaz dedi.

Bebeğim hassas olduğu için bulduğumuz kişiyi uzun süreli istedik ki alışsın diye. Belki de dediğiniz gibi muhtaçlık görüyor. Ama biz onu da mağdur etmek istemiyoruz anlatmak ne zor

Çok teşekkürler, en mantıklı olan bu sanırım keşke kimseyi uyarmak zorunda kalmadan kendini kontrol edebilse...

Bebeğim hassas olduğu için bulduğumuz kişiyi uzun süreli istedik ki alışsın diye. Belki de dediğiniz gibi muhtaçlık görüyor. Ama biz onu da mağdur etmek istemiyoruz anlatmak ne zor
Gelen gideni aratır diye diye bir cok şeyden vazgctk malesf insanlar olarak ama ben öyle dusunmyrm. Izin günlerinde ablanın deneme icin başkalarıyla görüşeblrsn kendisine ikazda bulununca ters davranırsa

O da çalıştığı işte rahat etsin istedik
Bence hanımefendi gayet rahat ama özel sektör gibi düşünün 1-2 kez geç kalındığında göze batmaz ama 3. de uyarılır sebebi sorulur ona güvendiğinizi ilerde de böyle olucak mı diye sorun bunu bilmek hakkınız , ya da rahatsız olmasıyla ilgili bir gerekçe rapor verebiliyorsa onu getirsin böyle şeyler isteyin ya da x hanım x abla artık nasıl hitap ediyosanız bu ay 5 gün gelmedin maaş ödemesini ona göre yapıyorum bilgin olsun diyin

Yine simdiki gibi nazik bir ifade ile hem korkularinizdan bahsedin hemde bu durumu istemediğinizi soyleyin. Gelen gideni aratir kismina katilmiyorum. Bakici için bir kac kez değişim yaptık en sonunda kizimla mukemmel bir uyum yakalayan bir bayana denk geldik. Ekstra bir yanlışı yoksa öncelik uyarmaktir

Benim de vardı böyle bir yardımcım.
Sadece temizlik için olunca sesim çıkmadı da çocuk bakımı işin içine girince cinnet geçiriyordum.
3 senede kurtardım kendimi, siz de kurtarmaya bakın.
Çünkü o rahata alışan 5 6 saat çalışıp tam maaş alan insan, daha sonra sabah erkenden gelip de akşam gitmiyor.

Kural koymalısın yardımcında ona göre hareket etmeli.
İstisnalar dışında da kuralların dışına çıkmamalısın.
Yoksa bu kadar tavizle daha çok üzülürsün.
Kadın senin iyi niyetini su istimal ediyor.

Yumuşak yüz maalesef art niyetli kullanıyor genelde, sizinki de böyle sanırım. Yardımcının iş ahlakı yok, sürekli hastayım vs diye geç kalmak bahanedir. Bence başka birini arayın.

önce işi çıkma kısmına gelelim

ev işlerinde çalışan işim çıktıyı hele de işi zorunlu değilse kullanıyor

ama çocuğu ona bırakacağınız zaman bence bilir gitmek zorunda olacağınızı bunu kesinlikle iletin

bakıcım oğlumun yılda iki doktor kontrolü var ona izin isterim diye daha iş görüşmesinde söylemişti

annesi akşam felç geçirip hastaneye yatırıldığında da işe gelmişti zira benim de bebeği bırakacak yerim yoktu

eşim işe gidip işini ayarlayıp gelmiş bebeğe bakmış o da annesine gitmişti

bir diğer konu geç gelip erken çıkma

şimdi bu şekilde konuşulunca sonra görev gibi oluyor

biz hafta içi 8 19 anlaşmıştık

zira benim iş saatlerim 8.30-18.30 idi

haftasonu da 10-14 arasında çalışıyordum

ama Cumartesi de 9-17 diye konuştuk çünkü benim de dışarıda iş dışı işim olabilirdi

neyse bir iki hafta 17 ye kadar kaldı ama ben 15-15.30 da gelince işler de bitince sen çık dedim

bir dedim iki dedim o ben kapıdan girince yapılacak bir şey yoksa çıkayım demeye başladı ki zaten yapılacak bir şey de bırakmıyordu erken çıksın diye ses etmedim zaten ben de evde bebeğimle yalnız kalmak istiyordum

sonra iş değiştirdim

ve cumartesi daha erken çıkıp akşam üzeri de 16.30 gibi gelmeye başladım ve bana dedi ki ben cumartesileri erken çıkıyordum bir çok işimi hallediyordum şimdi nasıl olacak ben cumartesi gelmeyim cumartesi eşin kv den baksın vs vs

ben biz 17 diye konuşmuştuk ama dedim ama olsun düzen böyle kuruldu dedi

sonuçta da ayrıldı yollar

bu nedenle saat izin vs için alıştırmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…